..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ben bir kuþum; uçtum yuvadan... Artýk ben nerede, eve dönme isteði nerede?.. -Leyla ve Mecnun, Fuzuli
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar > Yûþa Irmak




6 Aðustos 2012
Seni de Sonunu Göremediðin Lanet Kibrin Bitirecek Nihat Genç!  
Yûþa Irmak
Ýnternette, TV kanallarýnda, gazete ve kendi þahsi sitesinde resimleriyle birlikte Ergenekon davasýnýn tutuklu sanýðý Ýþçi Partisi Genel Baþkaný Doðu Perinçek'in dergisinde yazýlar yazmaya baþlamýþ Nihat Genç! Allah’ým ne büyük lütuf! Güya bilgili, akýllý, aklýselim, entelektüel görünsün diye o uzun saçlý, gözlüklü, “asýk suratlý” fotoðrafýný iliþtirmiþler uygun yerlere! Kontrolsüz bir adrenalin ile geldiði yeri hazmedemeyiþi harmanlayan bu kibirli bakýþlarýn bir gün bu haberle de taçlanacaðýný zatý muhteremin o sinir bozan üslubundan biliyor demeye getirmiyorum gerçekten biliyordum.


:BFDA:
Ýnternette, TV kanallarýnda, gazete ve kendi þahsi sitesinde resimleriyle birlikte Ergenekon davasýnýn tutuklu sanýðý Ýþçi Partisi Genel Baþkaný Doðu Perinçek'in dergisinde yazýlar yazmaya baþlamýþ Nihat Genç! Allah’ým ne büyük lütuf! Güya bilgili, akýllý, aklýselim, entelektüel görünsün diye o uzun saçlý, gözlüklü, “asýk suratlý” fotoðrafýný iliþtirmiþler uygun yerlere! Kontrolsüz bir adrenalin ile geldiði yeri hazmedemeyiþi harmanlayan bu kibirli bakýþlarýn bir gün bu haberle de taçlanacaðýný zatý muhteremin o sinir bozan üslubundan biliyor demeye getirmiyorum gerçekten biliyordum.

Evet, týpký “Köpek Sahiplerine Rehber” adlý kitabýnda dediðin gibi, köpek cinslerini ýslah çalýþmalarý yaparken, sahiplerinin aðýz, salya, salgý bezlerine bundan sonra azami ölçüde dikkat et! Çünkü o yörenin köpekleri saldýrgan cins kurtlarýn bir baþka sokak köpeklerinin saldýrýsý karþýsýnda kendilerini korumasýna çok büyük önem verirler! Emin ol ki sahiplerin tüylerinin taranmasýndan çok hoþlanacaklar. Boynuna takýlan bu tasmayý yalamaktan ayrý bir keyif duyacaklarý için, bir kurt cinsiyle melezlenerek ancak zaðarlaþtýrýlabilirler. Dediðin gibi iþte! En güzel köpek hikâyeleri de bu melezlerden üretilmemiþ midir…(!)

Sahiplerin sen gibi zeki olmasa da onlarda boy ve kalýplarýna göre, küçük, büyük, ileri, geri, cinsinden beyinlilerini de yok görmezden gelemeyiz tabii ki. Zira ortalýðý karýþtýrmak, insanlara suikast düzenlemek, iyi insanlarý taþlamak, millete hakaret etmek, küfür etmek ve meydanlarda azgýn basýn bildirimi yapmakla görevlendirilmiþ bu azgýn köpeklerin ortalýða pislemesi halinde senin gibi zeki ve akýllý kalem erbablarýný milletin “ortalýðý kirletti” diye dava açmamasý için seni avukatý tutabilirler! Benden söylemesi; aman ha dikkat et derim! Bu köpeklerle oynamak, onlarý taþýmak emin ol ki zordur sevgili Genç! Bunlarýn eðitimleri Amerika, Rusya gibi büyük memleketlerin devasa laboratuarlarýnda deney fareleriyle ayný grup içinde yapýldýðý için, elinden sabahlarý kahvaltýda zor bela “edebiyat yaparak” kazandýðýn para ile üç-beþ somun ekmeðini, beþ-altý tane de cýncýk þekerini çarpýp kendileri yiyebilir ve seni duygusal planda incitebilirler… Tabii ki hep saldýrgan yanlarý yok bunlarýn! Bunlar baðlýlýklarýyla ve sahiplenmeleri ile seni yer yerde olsa duygusal planda olduðu gibi maddi planda da mutlu edebilirler. Çünkü onlarda komutlarla eðitiliyorlar! Espriye, inceliðe, yumuþaklýða düþmandýrlar da para bol olduðu için gerisini boþ ver sen! Ehh ne diyelim, umarým yeni kulübendeki bekçilik görevin hayýrlara gark olur…

Aslýnda, Nihat Genç ne yapsan olmuyor birader olmuyor biliyor musun! Cahilliðin, görgüsüzlüðün, basitliðin, kültürsüzlüðün her bir þeyin önüne geçiyor. Sadece atmaya, satmaya, hakaret etmeye, vebal almaya iþleyen eksik aklýn bile ruhunun derinliklerinde sana durup durup “Hey! Adamým sen saygý görmüyorsun, sende bir þeyler eksik” diye mýrýldanýyor ve içinden gelen bu sözleri duydukça iyice kontrolden çýkýp nereye sataþacaðýný bilmez bir durama geliyorsun! Bana saygý duyun ulan, önümde eðilin bakim! Eteklerimi öpün diye tepiniyorsun da nafilesin be aslan gardaþým nafile, olmuyor! Olmuyor iþte! En yakýnýndaki Ulusalcý þovenistler bile senin iflah olmaz kifayetsizliðine, insanlýktan çýkmýþ öfkene, Allah'a þirk koþma noktasýna gelmiþ kibrine dayanamýyorlar artýk. En uyanýklar ile kullaným tarihinin tamamen sona gelmesini bekleyenler kaldý sadece çevrende… Ahh tabii ki bir de delinin duldasý ardýnda kirli kalem oyunlarýný yürüten yaratýklar var tabii!

Boþsun, bomboþsun hem de! Kadavralar gibi can baðýþlamaktan uzaksýn! Kabadayýlýðýn da hikâye senin, dobralýðýn da yalan, “delikanlýlýðýn” da naylon… Þekil yapan sahte bir entelsin!

Hak, hakkaniyet, adalet, merhamet gibi kavramlar kapýndan bile geçmemiþ senin. Alým-satým ustalýðýndan, ticari uyanýklýktan dem vurarak örtmeye çalýþýyorsun bu büyük eksikliðin üzerini. Ama insanlarýmýz artýk eskisi gibi cahil deðiller! Ve seni de merak ediyorlar! Hakkat gardaþ kimsin sen ya? Hep ayný kanaldan servis edilen tek vesikalýk gençlik, çocukluk ve askerlik fotoðrafýndan baþka neden görüntün yok senin? Hangi okullarý bitirdin, kimlerle ayný sýralarda oturdun söylermisin!? Anaokulun da kim büyüttü seni? Hem ilkokul öðretmenin kim? Neden bir kiþi bile çýkýp seninle ilgili bir tek anýsýný bile paylaþmýyor? Yani bu kadar mý garibandýn! Bu kadar mý uzaktýn insanlardan? Yoksa bu öfkeli halinden dolayý mý tanýmýyorlar seni çocukluk çevren?! Ulan arkadaþ, Fatih Ürek’in bile mahalle yýllarýndan bir fotoðraf, bir aný, bir hikayesi çýkýp geliyor da, senin geçmiþin neden bu kadar bulanýk!? Olmayan biri misin yoksa sen; deney tüplerinde mi imal edildin arkadaþ!? Hangi laboratuarda kodlandýn? Hangi programlar yüklendi senin hastalýklý beynine bilemiyorum ki! Bütün deðerlerden neden bu kadar yoksunsun; en kutsal kavramlarýn içini boþaltmada nasýl bu kadar maharetlisin? TV lerde boy boy çýkýp milletin gözlerinin içine baka baka yalan yanlýþ þeyler konuþup cömertlik yapýyorsun? Hurafe, iftira, þirret ve cehaletten beslenen dilin; hýrstan ve doymamýþlýktan ibaret kiþiliðin, içi boþ hurma kütüðünden baþka hiçbir anlamý dahi olmayan fani cesedinle medya teröristlerinin günlük gazetelerinin onurlu sayfalarýnda bile yer almaya cesaret ediyorsun!? Duyduk ki þimdi de ulusalcýlýk oynuyormuþsun. Helal olsun! Ulusalcýydýn zaten bunu bizler biliyorduk! Ama tüyü bitmemiþ genç dimaðlara neden yalan söyledin de din kisvesi altýndan yalan yanlýþ söylemlerde bulunup veballerine girdin? Tabii artýk merkezdesin öyle deðil mi? Sana kimse sahip çýkmadý sýðýnacaðýn cümlelerin bundan ibarettir senin.. Montaj ürünü kimlik ve bedeninden kuþkusuz bir Akif, bir Cahit, bir Necip olmaz ama deli dumrul pek âlâ olabilir herhalde… Seni bütün bu yarmalýðýnla, þirretliðinle, defolarýnla sahnede tutanlarýn iþine fazlasýyla yarar böyle acýnasý bir döneklik! Bakýyorum izliyorum seni skytv den, ulusalcý kanallardan, youtubeden… Maþallah iyi esiyorsun, gürlüyorsun, tepiniyorsun. Pazarcýlar gibi tenor sesinle fevkaladenin fevkinde çýðlýklar atýyorsun... Deli bakýþlarýný devire devire, boyun damarlarýný þiþire þiþire höykürüyorsun. Ýyi de sen ne istiyorsun? Para mý? Makam mý? Þan mý? Þöhret mi? Saygý mý? Sevgi mi? Ne yani? Halen kahvaltýlýðýný çýkartacak kadar Leman’dan cukka yapamýyor musun!?

Bu memleketin Deli Dumrulu sen oldun yoksa? Halbuki þakþakçýlarýn medya patronluðu yaparak öküz derisi koltuklarda basen büyütüyor… Sen hâlâ parasýz ve pulsuz yazý yazdýðýný söyleyip duruyorsun! Kime bu kinin? Nereye doðru gittiðini bir gün olsun düþündün mü? Olmayan vicdanýnla bir gün olsun kendine “Acaba biraz ileri mi gidiyorum” diye sordun mu? Ýtikadýn da yalan biliyoruz ama bir gün olsun “Ya hesap günü varsa” diye endiþelendiðin oldu mu ya hu?!

Var o hesap günü var! Ve sanki bu saldýrganlýðýn, bu doymazlýðýn, tamah etmen, azmýþlýðýn, sivri dilliliðin, enaniyetin ya da kibrin o hesap gününe biraz daha yaklaþtýrýyor seni/bizi/hepimizi..! Artýk gökler ötesinin bile aðrýna giden hal ve hareket içindesin! Bunun için parazit yapýyorsun, ortalýðý hacminden fazla kirletiyorsun... Elde ettiklerinin kadrü kýymetini bilemedin! Þükür edemedin yani! Biraz da kendinden daha az aþaðýdakilerin durumunu mütala etmeyi baþaramadýn! Böyle bir çýkýþý beklemek ideal bir hayal olurdu ama kapasiten olsa yapardýn demeye getiriyorum. Dünyaya yemeye, içmeye, dýþkýlamaya, kin ve nefret aþýlamaya gelmiþ, sýrça saraylarda oturup ahkâm kesmeye gelmiþlerdensin! Bu da yetmez gibi halen kibir yapýyorsun, iþte bu hiç çekilmiyor Nihat Genç! Senin sonunu da bu dumura uðramýþ lanet kibrin bitirecek! Artýk düzenin Perinçek’e olan düþmanlýðýný da bertaraf edecek komutlarý aldýn, apoletlerini taktýn, botlarýný baðladýn! Hadi bakalým gazan mubarek olsun!



http://twitter.com/yusairmak
https://www.facebook.com/yusairmak
yusairmak@hotmail.com



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yazarlar ve yapýtlar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yarýn Bekleyebilir Þiir Kitabý Üzerine
Asýl Afet, Ýnsanoðlunun Kuraklaþmasýdýr!
Genç Werther’in Acýlarý
Bilgeler ve Balýklar Kitabý Üzerine
Komünist Entelektüel, Þair, Yazar: Kemal Tahir Nemiz Olur?

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Neyimizi Kaybettik
Sinema Kültürel Meselemiz Haline Ne Zaman Gelecek?
Chp, Gerçekten ‘demokrat’ Mýdýr?
Seviye
Dikkat Bu Bir Siyasi Yazýdýr!
Milletlerin Ruhunu Taklit Öldürür
Hizipçi Memur Partisi Chp
Arzu Yeterli Deðil
Türk Sinemasýnýn Ezberini Bozan Yönetmen
Chp’nin Psikopatolojisi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sakin Bir Acý [Þiir]
Geldim [Þiir]
Sözün Çiçeði [Þiir]
Gözbebeði Turþusu [Þiir]
Bir Hicran Naðmesi [Þiir]
Sevgiliye Hasretle [Þiir]
Geceye Kâside [Þiir]
Benimle Ölür Müsün? [Þiir]
Beste-i Nigar [Þiir]
Bilemezsiniz [Þiir]


Yûþa Irmak kimdir?

Felsefe ve edebiyat aþýðý! Yayýncý, gazeteci ve kitapsever. . .


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Yûþa Irmak, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.