..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Avukatlar da bir zamanlar çocuktular herhalde. -Charles Lamb
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Seyfullah ÇALIÞKAN




15 Nisan 2017
Canan  
Seyfullah ÇALIÞKAN
Sonra ansýzýn bütün saatlerin zembereði boþandý. Akþam freni boþalmýþ eski bir kamyon gibi çýkýp geldi. Evden beklerler, geç kalmayayým, dedi. Onu duraða götürdüm. Otobüsü hiç gelmesin diye dua ediyordum. Aksine çabucak geldi. Ýyi akþamlar, yarýn görüþürüz, diyebildim. Kalabalýk otobüsün içinde bir ara yaðmurluðunu görür gibi oldum. Sonra uzak bir karartý olup gözlerimden yitiverdi.


:BCBH:
canan
Elini versene bana, dedi. Dünyalar benim oldu. “Al senin olsun. Ýstersen hiç geri verme, Sende kalsýn,”diyecektim. Þakanýn hiç sýrasý deðildi. Önce elimi acucunda tuttu. Sonra sýrayla bütün parmaklarýmý tek tek yavru bir kumruyu sever gibi okþadý. Sonra avucunda tuttuðu elimi kucaðýna býraktý. Baþýný omuzuma koydu. Az kalsýn aklýmý kaybedecektim. Saat þimdi kaçtý örneðin? Günlerden hangisiydi? Biz neredeydik? Mevsimler silindi, zaman söküldü ve sokaklar birbirine dolaþtý. Aðaçlar þaþkýn gözlerle bize bakýyordu. O an dünyanýn tek bir gerçeði vardý. O da Canan…
Sonra ansýzýn bütün saatlerin zembereði boþandý. Akþam freni boþalmýþ eski bir kamyon gibi çýkýp geldi. Evden beklerler, geç kalmayayým, dedi. Onu duraða götürdüm. Otobüsü hiç gelmesin diye dua ediyordum. Aksine çabucak geldi. Ýyi akþamlar, yarýn görüþürüz, diyebildim. Kalabalýk otobüsün içinde bir ara yaðmurluðunu görür gibi oldum. Sonra uzak bir karartý olup gözlerimden yitiverdi. Ýlk kez o durakta onu benden uzaklaþtýran akþama kýzdým. Güneþi karanlýklara sarýp saklayan akþama… Uykularýmý kaybettiðim geceler de böyle baþlamýþtý. Kan çanaðý gözlerle sabahý bekliyordum. Ama yalnýz deðildim. Hem ay, hem yýldýzlar vardý hem de Canan…
Bir gün yirmi dört diyenleri hiç ciddiye almýyorum. Ciddiye almak þöyle dursun adamdan bile saymýyorum. Zaman yaþamadan geçip gittikten sonra bir gün elli saat olsa ne yazar? Benim günüm Canan’la baþlar. O otobüsten iner, saniyeler fýrýldak gibi dönmeye baþlar. Ve akþam olur. Canan otobüse binip evine gider. Bütün saatlerim yüzünü gördüðüm son anda týk diye durur. Telefonla konuþtuðumuz, sohbet sayfalarýndan birbirimize yazdýðýmýz anlarda önemlidir. Ama saçýmýn ucundan ayak týrnaðýma dek yaþadýðýmý hissetmek ancak o yanýmdayken olabilir. Ders zili çalýncaya kadar yarým saatten biraz vaktimiz vardýr. Bir simit alýrýz. Ýki de çay, bir parça o koparýr bir parça ben. Kantinde geçen zaman günün en güzel dakikalarýdýr. Gereksiz kaygýlar içinde çýrpýnýp dururum. Acaba bir gün benden býkar mý? Gönlü geçer ya da bana olan ilgisi uçup gider mi? Bir de þu susam meselesine kafak takýlýp durur. Ya diþimde susam kalýrsa ve her güldüðümde o nale tordan pis pis sýrýtýrsa. Ýþte o zaman biterim ben.
Bir de þu okul zilini icat edene kafam takýlýyor. Günde en az yirmi küfürüm var. Kemikleri sýzlarsa sýzlasýn. Bana ne? Biz teneffüslerin çoðunda görüþemiyoruz. Otuz kiþi içinde ne konuþulabilir ki zaten. Herkesin gözü üzerimizde… Arada bir baþkalarýna hissettirmeden bakýþýyoruz. Hepsi bu. Sade suya tirit iþte... Ve ben aklýmda binlerce konu, týrnaklarýmý yiye yiye öðleni bekliyorum. Hani gün yirmi dört saatti. Vakit öðlene ulaþtýðýnda ben hala günün kýrk dakikasýný yaþamýþ oluyorum. Arada bir okulu kýrabilsek... Her türlü deliliði yaparmýþ ama okuldan kaçmak asla. Üç öðretmen ayný gün hastalansa dünya mý batar? Vay anasýný arkadaþ… Bir türlü olmuyor be.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Baþka Türlü Bir Þey
Aþký Anlatmak Haksýzlýktýr
Nisan"ýn Þuçu
Delikanlýyý Bozan Yazýlar
Kardan Beyaz Kömürden Kara

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Zaman Sen Yalansýn
Bahar, Badem, Çocuk
Sonbaharý Hüznün Rekleri Boyar
Mevsim Türlüsü 2
Bir Fýrtýna Tuttu Bizi
Romantizm Delikanlýyý Bozar
Organik Köy Kýzý
Mevsim Türlüsü
Ekmeði Kedere Banmak
Sivrisinek Konçertosu

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Tabanca [Öykü]
Saman Altýndan Aþk Yürürse [Öykü]
Raký Þiþesine Ejderha Olduk [Öykü]
Gökçeada 3 [Öykü]
Ben Ýþin Kitabýný Yazmýþtým [Öykü]
Sokarým Seni Þalvarýma Çýkarýrým Tozpembe [Öykü]
Nataþa, Mavra ve Raký [Öykü]
Öyle Pat Diye de Ölünmez ki [Öykü]
Güvercinli Yazý - 1 [Öykü]
Çaki, Çakmak, Býcak, Tarak [Öykü]


Seyfullah ÇALIÞKAN kimdir?

Ben yazar falan deðilim. Yazma eðilimli biriyim. Durumum henüz tedavi gerektirecek kadar kronik hale gelmedi. .

Etkilendiði Yazarlar:
Bilmiyorum,


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Seyfullah ÇALIÞKAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.