..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi en azgýn yüreði uysallaþtýrýr, en uysal yüreði azdýrýr. -Alexis Delp
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Alp Þahin




22 Eylül 2023
31 Mart 2024 Yerel Seçim Sonuçlarý  
Alp Þahin
Ne yazýk ki demeyecek, yine içinde bir umutla yaþayacak, ayný partileri destekleyip, yeni idealarý ve partileri reddedeceksin… Bu yüzden de kararýnda baþarýlar diliyorum muhalif seçmen...


:CCG:
Sabahtan akþama kadar televizyonlarda CHP’de deðiþim oldu mu olacak mý? Ekonomi iyiye mi yoksa kötüye mi gidecek? Ýyi Parti tekrar CHP ile birleþir mi birleþmez mi muhabbetleri dönüyor da dönüyor… 2024 yýlýna kadar gidecek gibi de…

Bu bomboþ muhabbetlerden usandýðým için, benim gibi usananlar da olduðu için yazalým gitsin… Niye? Çünkü hiç bu kadar uzatmaya, ayný þeyleri tekrarlamaya gerek yok… Tarihi de atayým. 22/09/2023… Ýstanbul ve Ankara belediyeleri iktidar partisinin eline geçecektir. Ýzmir istenirse kazanýlabilir ama sýrf tatlý su muhaliflerine bile bile umut olmasý açýsýndan býrakýlabilir. Neden mi?

Genel seçimlere bakacak olursak oy oranlarý þu þekilde.

AKP 19.3 Milyon… CHP 13.8 Milyon… MHP 5.5 Milyon… ÝYÝP 5.3 Milyon… YÞP 4.8 Milyon… ZP 1.2 Milyon…

Kemal Kýlýçdaroðlu koltuðunu Özgür Özel’e býraksa da býrakmasa da; Ýyi Parti tek baþýna seçimlere girme kararý aldý… Tabi yine liderleri kararýndan vazgeçip baþka bir þekilde devam etmeye karar vermezse… Haliyle ana muhalefet olan CHP’nin arkasýnda sadece YÞP olacaðýndan ve o da, o kadar gönüllü desteklemeyeceðinden, CHP’nin kazanma þansý var mý? Yok…

Tüm partiler Meral Akþener’in dediði gibi tek baþýna girse Ýktidar partisi dýþýnda herhangi baþka bir partinin kazanma þansý var mý? Yok.

Peki… Genel seçimler üzerinden konuþmak ne kadar doðru dediðinizi duyar gibiyim. Þöyle düþünelim. Birbirine nefret duyan ve kopmuþ ayrýlmýþ bir 6’lý masa muhalefeti var mý? Var… Her geçen gün yeni yabancý uyruklular vatandaþ oluyor mu? Oluyor. Bunlar Zafer Partisi’ne mi oy verecek? Hayýr… Eee? Haliyle en fazla oy alan bir parti ne olacak da kaybedecek? Kollarý mý sývayacaksýnýz, kalp mi yapacaksýnýz, yoksa kazanýyoruz mu diyeceksiniz? Bunlar gitsin de ne olursa olsun vizyonsuzluðu da cabasý.

Dolayýsýyla; karþýsýnda bu kadar basiretsiz, güçsüz ve vizyonsuz bir ana muhalefet ve muhalifçik partileri ve de bu partilerden çare bekleyen bir muhalif seçmen varken, iktidarýn herhangi bir alanda herhangi bir seçimi kaybetmesi mümkün mü? Deðil tabi ki ve bunun nedeni de çok basit… Çare olacaklar; yara açanlardan çok daha beter… Bu yüzdendir de iktidar partisinin ve seçmenlerinin 31 Mart 2024 yerel seçimlerdeki baþarýsýný þimdiden kutluyorum.

Dipnot: Doðu bölgesini YÞP ya da olasý yeni ismiyle baþka parti kazanabilir. Amma velakin aralarýnda görevlerini baþka amaçlara kullanmak isteyenler olabileceði için çok da önemli olmayacak, bu þehirlere kayyum atanacak, haliyle tamamen tek partili bir rejim olacaktýr. Dedi dersin…

Ne yazýk ki demeyecek, yine içinde bir umutla yaþayacak, ayný partileri destekleyip, yeni idealarý ve partileri reddedeceksin… Bu yüzden de kararýnda baþarýlar diliyorum muhalif seçmen… Seçim gecesinde de bana aðlama lütfen.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Komplo Teorileri No: 828
Hayir
O Parti
Farz-ý Misal
Neden Cumhur Kazanacak?
Gerçek Chp’li
Neden Kýlýçdaroðlu’nu Sevmiyorum?
Neden Karma Ekonomi?
Manuel Portakal
Ýnsan Çöplüðü

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýþine Gelirse
Ehl-i Beyt Tadýnda
Kötüler ve Ýyiler
Ýnsanýmsý Yaþam Formlarý
Vargas ve Fazlasý
Liderlik
Buruk 30 Aðustos
Sensizlik
Ýsrail ve Hamas
Bezgin Kahraman

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ofis Hayvaný [Þiir]
Hava, Kova [Þiir]
Öngörü [Þiir]
Vatan [Þiir]
Müslüman [Þiir]
Seçim [Þiir]
Üç Ýlahi Din [Þiir]
Sümükdaroðlu [Þiir]
Dedekuþ [Þiir]
Yansýma [Þiir]


Alp Þahin kimdir?

Deneme ve elestiri agirlikli yazmayi seviyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Machiavelli, Nietzsche


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Alp Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.