..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Düþgücü güzelliði, adaleti, mutluluðu yaratýr. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Kent > Emre Ertuhi




4 Haziran 2024
Yamyamlarýn Þafaðý  
Emre Ertuhi
2022 senesinde katýldýðým yaratýcý yazarlýk kursunda kaleme aldýðým yedinci ve son kýsa öyküydü. Malum enflasyonun gelebileceði yerler hakkýnda yazmýþtým.


:HF:
Yahu daha geçen marketten bir litre süt almýþtým, iki yüz elli lira mý ne vermiþtim. Bugün bir kilo pirinç alayým, diye içeri girdim, fiyatlar uçmuþ ki ne uçmuþ. Üç yüz seksen lira nedir allesen, þaka mý bu ya. Adamýn teki yakýn çevresini zengin ededursun, biz evdeki mobilyalarý kemireceðiz bu gidiþle, sonumuz hiç hayra alamet deðil...
- Vay Yasin abim! Nasýlsýnýz? Yüzünüzü gören cennetlik, hangi rüzgar attý sizleri Balat'a?
- Allah'a çok þükür iyi olmaya çalýþýyoruz be Orhun. Asýl seni sormalý. Boðaziçi'nde ortam nasýl, manita filan yaptýn mý?
- Yok be abim. Kazandýk ama zar zor okuyoruz, yeterli zaman yok o dediðiniz iþlere. Akþamlarý restoranlara kuryelik yapýyorum, gündüz de derslere koþturmaca. Siz asýl neden geldiniz buralara?
- Hay çocuk! Oldum olasý ne meraklýsýn ya. Ayasofya'ya cumaya gittiydim. Çýkýþta da nineme uðrayayým dedim. Kadýncaðýzýn dizleri mi ne kireçlenmiþ, istediði emaneti poþette getirdim iþte.
- Ýyi inþallah þifa olur teyzeme, dizlerine mi sürecek içindekileri.
- Valla bilmiyorum Orhun, ahiret sorularýna baþladýn gene. Kadýncaðýz istedi getirdim.
- Abi kusura bakma bu arada. Düðününe gelemedik, o ara finallerim vardý. Annem de rahatsýzdý biraz. Yengeyle harika bir ikili olmuþsunuz ama. Dünyayý geziyonuz, tozuyonuz. Yeni jipiniz de hayýrlý uðurlu olsun, Allah kazalardan türlü kötülüklerden korusun.
- Amin Orhun amin. Senin de kýsmetin açýlýr inþallah. Gerçi bu devirde çok ama çok zor. Edep, adap sahibi ve namuslu bir hanýmevladýnýn karþýna çýkmasýný çok isterim. Çok þükür iþlerimiz de týkýrýnda. Ýki sokak ötede yeni bir inþaatýmýza baþladýk. Ultra zengin Arap turistlere otel yapacaðýz, belki duymuþsundur.
- Bilmez miyim abim benim, bütün mahalleli icraatlerinizden gururla bahsediyoruz. Koca koca yazýyor ya "Tongüloðullarý Ýnþaat'ýn Proje Alanýdýr". Göðsümüz kabarýyor, her önünden geçiþimizde. Allah iþinizi gücünüzü hep rast getirsin inþallah.
- Saðol varol Orhun, haydin bana müsaade. Bir toplantým var gecikmeyeyim.
- Tamam abi, instagramda paylaþýmlarýnýzý takip ediyoz. Güzel yorumlarýmýzý da her daim yazýyoz. Sen mahallemizin fahri muhtarýsýn ya, canýmýz kadar seviyoruz seni bilesin.
- Tamam Orhun tamam, iyi gazladýn gene eþek sýpasý seni. Al þurdan bini, birkaç market ihtiyacýnýzý giderirsiniz. Birgül teyzeye selamlarýmý iletirsin.
- Allah senden razý olsun abim, gene cömertliðini, yiðitliðini, büyüklüðünü gösterdin. Sen ne bulunmaz bir insansýn ya. Ver ellerinden öpeyim!
- Dur adam, dur! Yaþýtýz be Orhun! Bir gören olacak. Olur mu öyle þey, aaa lütfen.
- Bi an kendimi kaybettim, sizi gücendirdiysem affola abim.
- Þu karþýdan geçen kýz, el sallýyor bize. Bu sarýþýn kýz bize gülüyor be Orhun, o kim?
- Ha o mu? Karþý komþumuz Natali abim. Ukrayna'dan zamanýnda göç ettiler anasý ve iki küçük erkek kardeþiyle. O da Boðaziçi'nde okuyor. Temizliðe gidiyor bu saatlerde ikinci öðretim ama o. Akþam dersleri oluyor onun.
- La olum ne hödük adamsýn! Söylesene daha önceden, böyle genç ve dinamik bir tanýdýðým var, iþe almayý düþünür müsün, desene sanki yabancýyýz.
- Ýþçi aradýðýný bilmiyordum abi, söylerim akþam ona.
- Söyle söyle yarýn gelsin bana. Ne yapar la baþka bu kýz?
- Birlikte yaratýcý yazarlýk kursuna katýlýyoduk. Bütün klasikleri hatim etmiþ abi inanamazsýn. Zehir gibi kafasý var. Bir öyküler yazýyor aklýn hayalin þaþar. Üniversitedeki bir hocadan ders alýyoduk salý akþamlarý.
- Çok iyi, kültürlü olmasý önemli tabi. Ben de uzay programýna baþvurmuþtum. Elemelerin çoðunu geçtik. Allah nasip ederse ilk uzaya çýkan Türk ben olacaðým. Tüm sitelerde boy boy fotoðrafým çýkacak yakýnda. Sen de karalýyor musun yoksa la bi þeyler?
- Yazarlýk kursundan hocamýz bir ay önce Kenya'ya gitmiþti. Üniversite oradaki kabilelerin etnik kökenlerini incelesin, diye yollamýþ. Meðer adamlar yamyammýþ.
- Vay anasýný!
- Ya abim. Sonra adamý tan vaktinde yemiþler. Türkiye nota vermiþ Kenya'ya, akademisyenimize neden sahip çýkamadýnýz, diye. Kenya tutuþmuþ hay aksi araþtýrmacýnýn yenmesine nasýl göz yumduk, reis bizi ayaklarýnýn altýnda çiðneyecek demiþler.
- Hay Allah üzüldüm adamcaðýza ya. Reis haklarýndan gelmiþtir ama onlarýn, kanýmýz yerde kalmaz.
- Sonra abi Kenya adamdan arta kalanlarý bir bavula koymuþ, Mýsýr'a yollamýþ.
- Mýsýr ne alaka ya?
- Hikayenin can alýcý noktasýna geliyoruz. Mýsýrlýlar Ali hocamýzý mumyalamýþlar. Adama bir anda can gelmiþ. Haftaya dersimiz var. bakalým nasýl olacak?
- Vay anasýný çok ilginç ben de geleyim ilk dersine merak ettim þimdi, nasýl olur öyle bir þey?
- Yok abi yok sen beni yanlýþ anladýn. Sordun ya bir þeyler karalýyor musun, hah iþte bu hikayeyi yazdým iþte.
- Valla bravo gerçek sandým bi an ha! Yalan yok olum bizde. Afferim aslan parçasý böyle devam et. Bizim de bir köylümüz geçen kasabaya gidecem demiþ, çýkmýþ yola. Bir hafta boyunca ortalýktan kaybolmuþ, sonra bir kümeste ölü bulmuþlar. Çok ilginç deðil mi? Bunun da hikayesini yazarsýn, kýyaðým olsun sana. Yalnýz o kýzý sallama! Yarýn, sabah namazýndan sonra gelsin ofisimize.
- Tamam abim o iþ bende, akþam konuþacaðým.
- Haydi selametle kardeþim.
- Allah'ýn nurlarý yolunuzu hep aydýnlatsýn abim, çok teþekkür ederim yardýmýnýz için.
- Sen yeter ki unutma Orhun, ben kaçar.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn kent kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tadý Kaçan Brunch
Kiralýk Daire Müracaat Apartman Yönetimi

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Asi Melek
Düðmelerin Olasý Yan Etkileri
Fýrça Darbesi
Hoþça Kal Sevgilim!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yaþama Dair [Þiir]
Rüyalar [Þiir]
Hüseyin Celebi [Þiir]
Gisalena [Þiir]
Ren Nehri [Þiir]


Emre Ertuhi kimdir?

.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Emre Ertuhi, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.