..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tarih, hiçbir zaman orada bulunmamýþ kiþiler tarafýndan anlatýlan hiçbir zaman olmamýþ olaylarla dolu bir yalan. -Santayana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Rüya Bayram




16 Haziran 2006
Mutluluk  
Rüya Bayram
Mutluluðun resmini de yapabilirsiniz yazýsýný da yazabilirsiniz ama en güzeli yaþamaktýr onu.O..Bu..Þu demeden, kaçmadan yakalamak üzere,sevgiyle..


:CEJI:
MUTLULUÐU DÜÞÜNÜRKEN...

Mutluluk nedir diye düþünür dururum çoðu zaman. Kim düþünmez ki.. Her yaþadýðýmdan aldýðým keyfi katlayan bir þey midir bu mutluluk dedikleri; yoksa o keyfi almamý saðlayan bir þey mi bilmiyorum. Ama aklýma takýldýðýnda bazen çeliþkilere düþebiliyorum. Ya da çeþitli yargýlar meydana getiriyorum konu üzerinde.

Mesela bugün aklýmdan mutlulukla ilgili geçenlere bakalým: Mutluluk, insanýn düþleri ile gerçek hayatýnýn dengesinin uyumlu olmasýnda. Bu ne demek? Yani insan zihninde bunu yaratabilir mi? Mutsuz olacak diye hayallerini sýnýrlarsa yine mutsuz olmaz mý?

Hayal ümit de verir, karamsarlýða da iter.. Hiçbir zaman tek yönlü iþlemiyor demek ki.. Normalde hayal etmek yaþama bizi sýkýca saran o görünmez baðlardan deðil mi? Görünmez sanýrýz ama görünür aslýnda. Düþünsenize karþýnýzdaki insaný incelediðinizde onun hayata olan baðlarýný göremez misiniz.? Elbette ipler, urganlar hayal edilmesin.. Bu onu halinden tavrýndan belli olmaz mý? Ya o hayaller gerçekleþmediðindeki kýrgýnlýklar, küsüþler, hayata ve mutsuzluða kapanmak.. Ýþte... Çözümü yok bunun.. Zihnimizde ya mutlu olacaðýz ya da olmayacaðýz.. Süreklilik arzetmeyen bir þeye ne çok baðlanacaðýz ne de ondan kopacaðýz. Bu da rahatlatýcý bir noktaya götürüyor hemen insaný. Hiçbirþey sürekli deðil.. O halde mutsuz olduðumuz anlar da sürekli deðil.. Ve tekrar ümide doðmak olur iþte bu.. Her an yeniden ümide doðmak, ümitle dolmak, hayal etmeye yaþamaya ümitle devam etmektir mutluluk..

Ölüm var ama daha ölmedik ve zamanýný bilmiyoruz bunu düþünmek bile ümitle birlikte hayallere sürükleyerek bizi gülümsetir, içimizi kýpýrdatýr, hareketlendirir..

Zor mu? Düþünüp parçalara bölünce o kadar da zor görünmüyor gibi.. O halde mutlu olalým. Bunu yüksek sesle söyleyince mutlu oluyor muyuz? Kendimizden memnun deðilsek olamayýz tabii. Benim için mutluluk kendimden memnun uyandýðým sabahlardadýr. Ben ben miyim,hayallerimle hayatým dengede mi, yoksa ben bir o dünya bir bu dünya gidip geliyor muyum? Ne için savaþýp; ne için kýlýmý bile kýpýrdatmýyorum. Ve bunlar bana yakýþýyor mu? Benim iç huzuruma katkýsý ne peki..

Düþünce öyle bir eylem ki bence gerçekten eylem çünkü hareket o da; hatta hiç durmayan bir hareket.Belki de adý baþka olmalý. Bir an bile sabit kalmayan ayný olmayan bir þeye nasýl eylem deðil, hareketsiz dersiniz ki.. O her an yeniler, her an eskiye dalar anýlarý çýkarýr, geleceðe uzanýp korkularý getirir; o hep çalýþýr, durmaz didinir uyuduðumuzu sandýðýmýz anlarda bile rüyamýzda bizi rahat býrakmaz..
Bence onu temiz tutmak asýl olan.. O kirlendiðinde mutsuz olmak kaçýnýlmaz görünüyor. Öyle hýzlý ki.. Hýzla mutsuz eder insaný..

Düþüncelerimize dikkat etmeliyiz. Bu nasýl olacak ? Düþünceye dikkat etmek ne demek. Bunu kontrol altýna alabiliyorsan zaten mutluluðu ve mutsuzluðu da alabilirsin. Hayýr iþte bu mümkün deðil. Onu sabitlemek olaðandýþý.

Düþünce hýzýný geçebildiðimizde belki bunu da yakalayabiliriz.. Neden geçemeyiz diye düþünüyoruz ki.. Sýnýr yok.

Ruhun sýnýrý nedir? Durup dururken içimize dolan hüznün sýrrý ya da beklenmedik bir anda bizi gülümseten anýlarýn deðeri, bize güç veren hayallerin önemi bunlarý yitirmek olabilir ruhun sýnýrý.

Düþünce doðru yönlendirilirse bize yardým eden bir aracýmýz olur aslýnda. Onu doðru yönlendirmek ise yine bir dengeye götürüyor insaný.. Kalp ve zihin dengesi.. Ýkisinin ayný anda evet diyebilmesi ve o sesi duyabilmek. Sevgiyle.. Mutlulukla..

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Teþekkürler...
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
20 Nisan 2010
Mutluluða artýk kafamý hiç takmýyorum.Ne olduðunu anlayabildiðimden deðil bu umursamazlýk.Nasýl olsa hayat bir þekilde akýp gidiyor.Çoðu zaman da mutlu muyuz deðil miyiz diye aklýmýza bir soru bile gelmiyor.Gözlerimizi kapatýyoruz hayatýn bize yüklediði görevleri yapýyoruz.Bu deðil yaþamak,diyenler olacaktýr bana;ama bu da bir çýkýþ yolu ise o zaman itiraz niye?Saygýlarýmla.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
En Kusursuz Cinayet Yaþama Sevincini Öldürmektir
Hayatý Kuralýna Göre Oyna!
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (15) (Keþkelerle Ýyikilerden... )
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (7) (Okyanusta Bir Ýstiridyeden Desem... )
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (12) (Arzýn Merkezinden... )
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (16) (Prangalardan... )
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (1) (Defalarca Düþülen Yamaçlardan... )
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (8) (Denge Takýntýsýndan... )
En Diþli Öðretmen Hayata Dair...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hani Tek Bir Kiþiyi Özlersiniz Her Yer Issýz Gelir Derler Ya...
Uzun Metraj Korku Filmi, Bol Kan, Bol Siyaset, Bol Kavga, Boþ Hayat!
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (10) (Sýradan Bir Masaldan... )
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (19) (Agah Efendi ile Söyleþirken... )
Herþeyin Bir Nedeni Var Ama Unutmayýn Bir de Sonucu...
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (11) (Çocukluðumdan... )
Tüp Bebekler ve Çöp Bebekler
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (9) (Kalpten Kalbe Nasihatlerden... )
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (21) (Kimi Zaman Giden, Kimi Zaman da Gidilenin Yüreðinden... )
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (4) (Kuyunun Dibi... )

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Çeliþki [Þiir]
(Kürtaj) Olmak Ya da Olmamak, Ýþte Bütün Mesele Bu... [Eleþtiri]


Rüya Bayram kimdir?

Yaþamayý tüm anlarý ile seviyorum. Bazen acýtýyor her yanýmýzý hayat, bazen güldürüyor yüzümüzü beklemediðimiz bir anda. Yaþanmýþlýklar anýlarýmýz oluyor ve ben uslanmaz bir aný biriktiricisiyim. Hayat biriktirdiðimi ve kaçýrdýðým tüm zamanlarý yazýyla bir yerlerde sakladýðýmý düþünüyorum yazýya döktüðümde kendimi. . . Ve bir gün bir yerlerde onlarýn içinde barýnan herþeyin beni bulup kucaklayacaðýný hissediyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Can Dündar,Ahmet Altan,Paolo Coelho,Goethe,Shakespeare,J.J.Rousseou


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Rüya Bayram , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.