..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyada birbirinin eþi ne iki görüþ vardýr, ne iki saç kýlý, ne de iki tohum. -Montaigne
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Unutulamayan Dönemler > Kerem Yüce




25 Þubat 2008
Son Nefesten Emanetler Var Havada  
Kerem Yüce
Bir cuma akþamý dönüyordum eve;bilemezdim bunun cuma akþamýyla son buluþmam olduðunu.Iþýklar kapanmýþ ve sessizdi sokaðýn evleri...Kapýyý açmamla tanýþmýþtým karþýmda bekleyen üç silahýn merhabasýyla,teslim ol diye sesleniyordu bir ses düþüncelerime ve tek bir kurþun deðdi sol ciðerimin üstüne.Kan oldu düþüncelerimin gözyaþý akmaya baþladý ahþap zemine.Aðlayan Meryem'im daha fazla dayanamadý ve kapaklandý üzerime ve peþine bir kurþun daha..


:AGIF:
Bir cuma akþamý dönüyordum eve;bilemezdim bunun cuma akþamýyla son buluþmam olduðunu.Iþýklar kapanmýþ ve sessizdi sokaðýn evleri...Kapýyý açmamla tanýþmýþtým karþýmda bekleyen üç silahýn merhabasýyla,teslim ol diye sesleniyordu bir ses düþüncelerime ve tek bir kurþun deðdi sol ciðerimin üstüne.Kan oldu düþüncelerimin gözyaþý akmaya baþladý ahþap zemine.Aðlayan Meryem'im daha fazla dayanamadý ve kapaklandý üzerime ve peþine bir kurþun daha...Belki bana deðmemiþti ama saplanmýþtý yüreðime.Gözbebekleri kocaman oldu Meryemim'in,daðýldý son heceler buluþamadan dilinde.Ýþte orada buluþmuþtu aslýnda son nefeslerimiz.Bir polis arabasýnýn bagajýnda taþýdýlar bizi hastaneye,boþtu yollar;meðer darbe olmuþ düþünceye.Bir kitap vardý hem okuyup hem de hayata dair kýsa kýsa notlar aldýðým,ölen yazarýndan çýkaramadýklarý acýlarýný bizden çýkarmaya gelmiþler,talan etmiþler odalarý ve birkaç kitap yüzünden karanlýk hücrelere kilitlemiþler.Peki ya nasýldý Meryem'im,neredeydi þimdi?Hastanede olduðunu söylemiþlerdi;oysa Meryem'im son nefesini karnýnda taþýdýðý diðer canla birlikte ahþap zeminde vermiþti.Benimse kanýyordu yüreðim,düþüncelerimin rengi damlýyordu sol ciðerimden.Tek kiþilik karanlýk bir hücre;sýrayla gelip gidenler,demir kapýda yankýlanan tehditler,falakalar,devamýnda göðüs kafesimin üstünde kýrýlan ýslak sopalar ve ayrýlýyordu et týrnaktan...Can gitmiþti oysa iki can birden,sadece düþünce özgürlüðü yüzünden;çok muydu sanki et týrnaða veda etmiþ,kan tabanlarýma siper çekmiþ?Kim durdurabilirdi ki bu acýyla daha da büyüyen,filizlenip tomurcuk açan düþüncelerimi?Bir damla su dediðimde yüzüme tükürenler kendi kanlarýnda boðulurken girecek toprak bulamadýlar memleketin koynunda ve ne mezarlarý oldu ne de ziyaretçileri.Tarihin karanlýk yüzüydü iþkencede can verenler,bense ufak bir ýþýk o bedenlere...
Son nefesimiz birleþiyordu düþüncelerimizde,son nefes kadar sýcak bir o kadar hazin kazýnýyordu beyinlere.Ve sen yeni nesil;soluduðun havanýn kýymetini bil,çünkü bizim son nefeslerimizi çekiyorsun ciðerlerine...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn unutulamayan dönemler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Serseri Düþünceler
Memlekete Kurulan Hain Bir Pusu
Evlat Tadýnda Bir Yaraydý Bu Aþk

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hasret Serpilmez Umudun Yanýna
Bir Kere Hasret Girmesin Yüreðe
Sevdiðim Gelmiþ
Açýk - Ýtiniz
Benim Adým Mustafa Kardeþimin Kemal
Satýlýk
En Büyük Alkýþ
Çeyrek Mutluluk Alabilir Miyim?
Sana Yabancýyken Kendime Hasretteyim
Yalnýzlýðýn Dostluðu

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Saðýr Duvarlarýmsýn [Þiir]
Dört Harften Bakardým Sana [Þiir]
Deniz Olsun Tüm Sevdiklerimin Adý [Þiir]
Gölgen Gezinmekte Hala Ýçimde [Þiir]
Kendi Celladým Oluyorum Seni Düþündükçe [Þiir]
Ayrýlýk Tüm Ýstasyonlarý Tek Tek Dolaþmýþ [Þiir]
Güneþ Olup Dokunma Perdelerime [Þiir]
Bir Güneþ Yürümekte [Þiir]
Saf Tutuyordu Oda [Þiir]
Fýrýncý Çocuk [Þiir]


Kerem Yüce kimdir?

Yazmak,düþünmek gibidir;kaðýdý kaleme deðdirmen yeterlidir bazen ve akýp gider harfler bir gölün üstünde giden sýralý kuðular gibi. Gözünü açtýðýnda okyanuslara açýlmýþ,türlü balýklarýn bahçesine misafir olmuþtur o kuðular. . . Ama öyle bir an gelir ki;kýpýrdamaz kalem,bileðini sýkýca tutar sanki bir el. . . Bir yazarýn týkanmasý hiçbir þeye benzemez. Týkanan lavaboyu açarsýn,logarýn altýna yetiþir vidanjörler,trafikte yardýma koþar emniyet þeridi,fakat yazarla kelimelerin arasýndaki o duvar kalkmadýkça bitmez týkanýklar. Bir çocuðun topunun dikenli tellerle çevrili bahçeye kaçmasý gibi. Tek sorun zamanýn akýþýný beklerken fýrtýnanýn dalgalarý harekete geçirebilme ihtimalidir. Ýnatla beklenir o tellerin etrafýnda,aþýlmaya çalýþýlmaz duvarlar. Bilmektedir yazar uygun bir zamanýn olduðunu ve o zamanda bahçenin sahibinin çýkýp geleceðini. Çünkü kendi özgürlüðüne kavuþurken baþka özgürlükleri yok etmek üzerine kurulu deðildir yazarýn felsefesi. . . Ve doðru zamaný yakaladýðýnda baþlar fýrtýna,sörf tahtasýnýn üstündeymiþ gibi dans edilir dalgalarla,çözülür beyindeki zincirler,kanat çýrpar en beyaz kuþlar saçlarýnýn üstünde. Böyledir yazmak bir yazar için;ekmek gibi,su gibi vazgeçilmez, havadaki gizli kelimeleri nefesle çekmek gibi ciðerlerine. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Cezmi ERSÖZ,Nazým Hikmet RAN,Can YÜCEL,Ümit Yaþar OÐUZCAN,Edip CANSEVER,Özdemir ASAF,Ahmed ARÝF,Cemal SÜREYYA


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kerem Yüce, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.