..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir dost nedir? Öteki ben. -Zenon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Polisiye > MUSTAFA ESER




12 Haziran 2023
Bereli 8  
MUSTAFA ESER
17/25 ARALIK


:AGB:
2 Eylül 2013 Abdülkadir Karaþahin’in evi.

     Karaþahin kardeþler saat 11 e doðru babalarýnýn evine geldiler. Saat 11’i gösterirken Ýktidar partisinin il baþkan yardýmcýlarýndan Zülfü Þahin ve Milliyetçi parti il baþkanýnýn görevlendirdiði Oðuz Þanlý eve geldiler. Zülfü Þahin’in aksine Oðuz Þanlý biraz tedirgin gibiydi. Büyük salonda çay içerken sohbet etmeye baþladýlar. Ali Abdullah her zamanki kibarlýðýyla söze baþladý.
-Davetimizi kabul ettiðiniz ve icabet ettiðiniz için teþekkür ederim. Holding olarak önceki seçimlerde olduðu gibi önümüzdeki mahalli seçimlerde saðdan ve soldan oy potansiyeli olan ikiþer partiye araç desteði vermeyi kararlaþtýrdýk.
     Milliyetçi Parti il baþkan yardýmcýlarýndan Oðuz Þanlý kibarca Ali Abdullah’ýn sözünü kesti.
-Sözünüzü kesmek durumundayým Abdullah Bey.
-Buyurun Oðuz Bey.
-Ýktidar partisinin bölgenizdeki oy potansiyelini biliyoruz ama bizi davet etmenizi þaþkýnlýkla karþýladýk. Etnik kökeninizi düþününce.
-Dün diðer arkadaþlara da söyledim Oðuz Bey. Biz gerek holding gerekse kiþisel olarak bütün siyasi partilere eþit seviyedeyiz. Siz bizim etnik kökenimizi sorgulamazsanýz bizim için problem yok.
-Bizim parti olarak kimsenin etnik kökeniyle bir sorunumuz yok Abdullah Bey. Olmadý, olmayacak.
-Fikrinizi açýkça söylemenizden memnun oldum Oðuz Bey. Ben iþ adamýyým. Birlikte çalýþtýðým kimsenin etnik kökeni veya siyasi fikriyle ilgilenmem. Ýþ adamý olarak ülkemizin huzur ve istikrar içinde olmasý en büyük temennim. Yaþadýðýmýz krizlerden en çok zarar görenler iþ dünyasý ve çalýþanlar. Biliyorsunuz. Madem demokratik bir rejimde yaþýyoruz ve yöneticilerimizi seçmek durumundayýz, o zaman bize düþen seçmene saygý göstermek.
-Ülkemizin huzur ve istikrar içinde olmasý konusunda hem fikiriz Abdullah Bey. Ýkinci merak ettiðim husus seçimlerden sonrasý...
-Seçimlerden sonrasý için sizlerden herhangi bir beklentimiz yok Oðuz Bey. Biz siyasi partilerin desteðiyle deðil prensiplerimizle bu günlere geldik. Bu güne kadar hiç bir siyasi partinin desteðini istemedik, istemeyeceðiz. Seçmene saygýdan kastettiðim bu. Oy vermesem de seçmene saygým var. Bu sebeple gayri resmi olarak destek veriyoruz. Þahsi kanaatim seçim iki parti arasýnda geçecek. Ama biz saðdan ve soldan dört partiye araç desteði vereceðiz. Her hangi bir karþýlýk beklemiyoruz. Araç masraflarýný þahsi bütçelerimizden karþýlayacaðýmýz için sizlerden talebimiz seçim çalýþmalarýnýzda holdingimizin adýnýn geçmemesi. 1-30 Mart tarihleri arasýnda il baþkanlýklarýnýza 50 araç tahsis edeceðiz. Günlük yarým depo yakýtý biz karþýlayacaðýz. Yanlýþ anlaþýlmasýn diye þunu söylemeliyim sizleri buraya her hangi bir beklentimiz olduðu için deðil desteðimizi söylemek için davet ettik. Ýþ adamlarýnýn siyasi partileri brifing için çaðýrmalarý modasý eskide kaldý. Seçmene ve partisine saygým var. Bu ülkede yaþýyorum. Tabaný olan her partiye saygý göstermek zorundayým.
-Teþekkür ederim Abdullah Bey. Partimizin tüzüðünü ve genel baþkanýmýzýn konuþmalarýný, beyanlarý okumayan pek çok kiþi bizi yanlýþ deðerlendirir. Biz yasal mevzuat içinde kurulmuþ ve çalýþan bir partiyiz. Sizin de belirttiðiniz gibi seçmen iradesine her zaman saygý gösterdik. Hatýrlarsanýz Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn seçimi sýrasýnda bazý farklý olaylar ve beyanlar oldu. Genel baþkanýmýz geçmiþte bazý partilerin yaptýklarý gibi meclise gelmeseydi Cumhurbaþkaný seçimi tehlikeye girecekti. Sayýn genel baþkanýmýz görevi olduðu için gurubumuzla birlikte meclise geldi. Ve iktidar partisinin Cumhurbaþkanýný seçme hakkýnýn olduðunu söyleyerek bir krizi engelledi. Vatandaþlarýmýzýn demokratik haklarýný kullanmalarýnýn her zaman takipçisiyiz. Kamu ya zarar vermeden, polisimizi zora sokmadan her vatandaþýmýz demokratik tepkisini gösterebilir. Ancak kimse ülkemizin bütünlüðüne, devletimizin bekasýna zarar verecek faaliyetlerde bulunamaz. Bulunan karþýsýnda bizi bulur. Ülkemizin huzur ve istikrarýný bozmaya kimsenin hakký olamaz. Devletimizin de ülkemizin de sahibi 70 milyon insanýmýz gibi biziz. Sizleri kýracak bir söz etmiþsek kusura bakmayýn. Desteðiniz için teþekkür ederim.
     Ýlk defa Milliyetçi partili biriyle ayný ortamda bulunan Orhan Metin biraz þaþýrmýþtý. Ýçinden geçenleri söylemeliydi.
-Ben kendi adýma size teþekkür ederim Oðuz Bey. Doðrusunu söylemem gerekirse algýlarýmdan çok farklýsýnýz. Baþkan yardýmcýsý olduðunuz partinin görüþlerini yetkili bir isimden duymaktan son derece memnun oldum.
     Bir gün önce olduðu gibi son açýklamayý Ali Abdullah yaptý.
-Sözleriniz için ben teþekkür ederim Oðuz Bey. Dediðim gibi desteðimiz seçim dönemiyle sýnýrlýdýr. Gönderdiðimiz davetiyedeki telefonlardan bana ulaþabilirsiniz. Geldiðiniz için tekrar teþekkür ederim.
     Toplantý fiili olarak bitmiþti. Ali Abdullah Karaþahin ayaða kalkýp elini uzattý. Tokalaþtýlar. Birlikte kapýya doðru yürüdüler.







Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn polisiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bereli 30
Bereli 25
Bereli 28
Bereli 33 Final
Bereli 32
Bereli 19
Bereli 20
Bereli 31
Bereli 29
Bereli 21

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mankurt Ýsimli Romaným
Terk Edilmiþ Romanlar Bitenlerden Daha Vaatkâr.

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýslam Felsefesi - Ýslamýn Felsefesi - Müslümanýn Felsefesi [Deneme]
Selefiler - Reformcular [Deneme]
Kelimeler Kavramlar - Reform - Ýslamda Reform [Deneme]
Kelimeler - Kavramlar - Oryantalistler [Deneme]
Amatör Yazarýn Çilesi [Deneme]
Yaratýcý - Yaratma [Deneme]
Kelimeler Kavramlar - Kelam Ýlmi [Deneme]
Zafer Toprak Söyleþisi - Tarih [Deneme]
Kelimeler Kavramlar - Ýnsan Anlatan Bir Kelimedir [Deneme]
Elfaz - I Küfr [Deneme]


MUSTAFA ESER kimdir?

50 YAÞINDAYIM. MEMURUM. ÝKÝ ÇOCUÐUM VAR.

Etkilendiði Yazarlar:
HERKESTEN VE HÝÇ KÝMSEDEN


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © MUSTAFA ESER, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.