..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kötü insan korkuya itaat eder, iyi insan sevgiye. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Polisiye > MUSTAFA ESER




15 Haziran 2023
Bereli 11  
MUSTAFA ESER
17/25 ARALIK


:AHD:
1 Eylül 2013
     Aytekin Tuncay adliyedeki mesaisine saat sekizde baþladý. Kimseyle konuþmadan odasýna çýktý. Fotoðraf makinesindeki fotoðraflarý bilgisayara attý. Fotoðraflarý tek tek inceledi. Faili meçhul katliam dosyasý. Bu fotoðraflarla bir sonuca ulaþmak mümkün deðildi. Yeþiltepeli lakabýyla bilinen Selahattin Sami Koper karanlýk bir adamdý. Dolayýsýyla düþmaný da çoktu. Profesyonel biri gelmiþ adamý yataðýnda iz býrakmadan öldürmüþtü. Þile Jandarma Komutanlýðýnda görüþtüðü ve kendisini Albay olarak tanýtan adamýn dedikleri hala kafasýndan çýkmamýþtý. Olabilir miydi? Özel eðitimli bir asker bu cinayeti iþlemiþ olabilir miydi?
     Sorular kafasýnda cirit atarken sabit telefon çaldý. Bir an irkilen Aytekin Tuncay telefonu kaldýrdý.
-Alo.
-Savcý Bey. Sayýn Baþsavcý ofisine giriþ yaptý.
-Teþekkür ederim. Baþsavcý’ya haber verir misiniz? Ben de geliyorum.
     Aytekin Tuncay 5 dakika sonra Baþsavcý’nýn makam odasýndaydý.
-Günaydýn Baþsavcým.
-Günaydýn Aytekin Savcým. Benimle görüþmek istemiþsiniz. Buyurun sizi dinliyorum konu nedir?
     Aytekin Tuncay misafir koltuðuna oturdu.
-Konu dünkü katliam Sayýn Baþsavcým. Baþsavcý Vekili Zekai Bey’in ricasýyla ben de olay yerindeydim. Þile Savcýsýyla incelemeleri yaptýk. Ayrýntýlý fotoðraflama yaptým. Jandarma Komutanlýðýnda oldukça ilginç bir görüþme yaptým. Sizden bu soruþturmayla ilgili araþtýrma izni istiyorum.
-Dosyayla Ahmet Savcým ilgilenmiyor muydu?
-Evet Baþsavcým.
-Bir dakika.
     Baþsavcý masanýn üstündeki zile bastý. Kapýdaki görevli içeri girdi.
-Buyurun efendim
-Savcý Ahmet Bey odasýndaysa görüþmek istediðimi söyle. Bize çay getirin
-Aytekin Savcým tam hatýrlamýyorum ama dosya doðrudan bir soruþturma dosyasý deðil. Bir buçuk yýl içinde Türkiye’nin deðiþik yerlerinde iþlenen cinayetlerle ilgili bir araþtýrma dosyasý. Ve yine yanlýþ hatýrlamýyorsam bakanlýðýn talimatý üzerine açýldý. Gizli ve araþtýrma Özel Yetki istiyor. Ayrýntýlarý Ahmet Savcým anlatsýn bakalým iþin aslý nedir?
     Kapý çalýndý, görevli içeriye girdi.
-Efendim Savcý Ahmet Bey geldiler.
-Tamam. Ýçeri gelsin.
     Savcý Ahmet Doðanalp ceketini iliklemiþ olarak içeri girdi. Ýþaret üzerine Aytekin Tuncay’ýn karþýsýndaki koltuða oturdu.
-Benimle görüþmek istemiþsiniz Baþsavcým.
-Doðrudur, sayýn Savcým. Ayrýntýlarýný sizin daha iyi bildiðiniz þu katliamlar dosyasýyla ilgili olarak görüþmek istedim.
-Dosya muhteviyatýný araþtýrmamýzý bakanlýk istedi sayýn Baþsavcým. Sebebini bende anlayabilmiþ deðilim. Dosyadaki cinayetlerin çoðunluðu Ýstanbul dýþýnda iþlenmiþ cinayetler. Son cinayetler Ýstanbul sýnýrlarý içinde iþlendi. Aklýma gelen ilk sebep seri katil þüphesi oldu. Dosyayý inceledikçe bu þüphe geçersiz hale geldi. Çünkü bu dosya bir buçuk yýl önce açýldý. Ýki sene önce aniden Türkiye’nin deðiþik vilayetlerinde infazlar yapýlmaya baþlandý. Maktullerin tamamý güneydoðu kökenli iþ adamlarý ve yakýnlarý. Ýki gün önceki infaz dosyaya eklediðim son eylem. Eylemcilere ait bir iz bulunamadý. Ýnfazlar hakkýnda Jandarma ve Polis Olay Yeri inceleme ekiplerinin yaptýklarý çok detaylý araþtýrmaya raðmen maalesef elimizde hiçbir þey yok. Ýnfazlarýn yapýlýþýna bakýlýnca kafamda oluþan birkaç senaryo var ama olaylar birbirlerine baðlanamýyor.
-Ne gibi Ahmet Savcým?
-Þöyle açýklamaya çalýþayým Baþsavcým. Maktuller güneydoðu kökenli olunca aklýma ilk bölgenin kronik sorunu Kan Davasý ihtimali geldi. Ýki gün önce öldürülen iþ adamý ve diðer iþ adamlarýnýn yakýnlarý doðrudan her hangi bir kan davasýna taraf deðiller. Ýki gün önce öldürülen Yeþiltepeli diye bilinen þahýs dýþýndakiler bölgesel iþ adamlarý. Küçük çaplý uyuþturucu silah ve sigara kaçakçýlýðý þüphelileri. Dosyanýn genelini incelediðimde maktullerin aþiretlerindeki pozisyonlarý biraz dikkat çekici. Maktullerin pozisyonlarý aþaðýdan yukarýya doðru. Yani ilk öldürülen aðanýn yeðenlerinden birisi ve eðer numaralandýrýrsak 10 numara iken son öldürülen Yeþiltepeli aþiretin bir numarasý. Failler sanki mesaj veriyorlar. Ama mesajýn kime verildiðini tespit etmek olanaksýz.
-Gizli devlet operasyonu olabilir mi?
-Bunu bende düþündüm Baþsavcým. Eskiden bildiðimiz operasyonlara benzemiyor. Bir kere çok gürültüsüz ve hiç iz býrakmadan yapýlmýþ. Devlet operasyonlarý genellikle çok gürültülü olur. Çoðunlukla ayný gün veya birkaç gün içinde dedikodular yayýlýr. Dosyayla ilgili olarak Bölge Baþkaný ile özel olarak off the record konuþtum. Hiç bir bilgisi yok. Konuþmasý ikna ediciydi. Öldürülen kiþiler ve aileleri ile ilgili hiçbir özel araþtýrma talimatý olmadýðýný söyledi. Eðer böyle gizli bir devlet operasyonu varsa bile bunu ancak Müsteþardan veya yardýmcýsýndan öðrenebileceðimi özellikle belirtti. Diðer bölge baþkanlýklarýndan özel olarak bilgi istettim. Bir gün sonra Müsteþarlýktan aradýlar. Sebebini sorunca bu infazlarýn gizli bir devlet operasyonu olmadýðý hakkýndaki kanaatim kesinleþti. Resmi prosedür her operasyonu deþifre eder. Elimize ulaþan bilgilere göre maktuller ve aileleri istihbarat tarafýndan devamlý takip altýnda tutulan kiþiler. Ulaþabildiðimiz hiçbir birimde çok gizli bir araþtýrma veya operasyon bilgisi yok. Maktullerin tek bir ortak noktalarý var.
-Bu ortak nokta nedir Ahmet Savcým?
-Maktullerin aþiretleri Karaþahin Holding’in ortaklarý.
-Karaþahin Holding. Þu bildiðimiz Karaþahin’ler mi?
-Evet Baþsavcým. Holding’in inþaat ve AVM sorumlusu Ýbrahim Hakký Karaþahin’in yaptýðý kendi bölgelerindeki AVM’lerde ortaklýlarý var. Ortaklaþa yaptýklarý inþaatlar var. Karaþahin Holding ismine ulaþýnca bir an acaba diye düþündüm Holding yasa dýþý iþler mi yapýyor? Yaptýðým araþtýrma sonucunda somut hiçbir bilgiye ulaþamadým. Holdingin yasa dýþý hiçbir iþi yok. Somut bir delil zaten yok. Haklarýnda dedikodu bile yok. Holdinge polis gönderip soruþturmayý veya adliyede bilgilerine baþvurmayý düþündüm ama sonra vaz geçtim.
-Çok iyi düþünmüþsünüz Ahmet savcým. Gereksiz yere itibar kaybý yaþamaya gerek yok. Biz insanlarý bilgi almak için çaðýrýyoruz ama basýn olayý farklý yerlere çekebiliyor. Ardýndan insanlar bizi “Ticari itibarýmýzla oynandý” diye þikâyet ediyorlar. Bu konuda haksýz sayýlmazlar. Vatandaþýn þuur altýnda “ Suçlu deðil de niçin ifadeye çaðrýldý?” gibi bir mantýk var. Bu mantýk beraberinde dedikodu üretim merkezlerini harekete geçiriyor. Bir süre bekleyin gerekirse siz bilgilerine baþvurun. Kolluk kuvvetlerini karýþtýrmayýn. Bu dosyayla ilgili en son isteyeceðim þey dedikodu çýkartýlmasý.
-Benim vaz geçmemin sebebi bu zaten sayýn Baþsavcým. Bölge Baþkaný son zamanlarda emniyetle aralarýnýn bozuk olduðunu bilgi alýþveriþlerinin durma noktasýna geldiðini söyledi.
-Sebep neymiþ Savcým?
-Müsteþarlýk talimatýyla bazý þube müdürlerini izlemeye almýþlar. Emniyettekiler bu yüzden bozulmuþlar. Ýzlemenin sebebini Bölge Baþkaný da bilmiyor. Bu iþ için Müsteþar doðrudan kendisine baðlý özel bir ekip görevlendirmiþ
-Neyse Ahmet Savcým her ne þekilde olursa olsun olay bize intikal etmeden müdahil olmayacaðýz. Elinizde somut deliller olmadan soruþturma açmayýn lütfen. Baþsavcýlýðýn kurumsal itibarýna her zamankinden daha fazla önem vermemiz gereken bir süreç yaþýyoruz. Ýyi niyetli bile olsa her türlü sýzýntýya karþý hazýrlýklý olmamýz lazým. Aytekin Savcým iki gün önceki katliamla ilgili görevlendirme istedi. Sizinle bunun için görüþmek istedim.
     Baþsavcý Aytekin Tuncay’a baktý.
-Biraz önce ilginç bir görüþmeden bahsediyordunuz sanýrým. Anlatýr mýsýnýz?
-Þile Jandarma Komutanlýðýnda isminin Tufan Þanver olduðunu söyleyen bir subayla görüþtüm. Tufan Albay bana bu ve diðer cinayetlerin failinin kendi yetiþtirdiði askerlerden ikisinin olma ihtimalinden bahsetti. Oldukça ciddiydi.
-Bu cinayetlerin sorumlularýnýn askerler olduðunu mu söylüyorsunuz?
-Asker dediði komando subaylar Baþsavcým. Ýki kayýp subayýn cinayetlerin faili olma ihtimalinden bahsetti. Dediðine göre 3 yýl önce 10 kiþilik bir timin sekiz üyesi çeþitli saldýrýlar sonucu öldürülmüþ. Sað kalan iki subay ortadan kaybolmuþ. Albay bu kadar sessiz cinayetleri kayýp askerlerinin iþleyebileceðine inanýyor. Albay’ýn kanaati de bu cinayetlerin öldürülen askerler ile alakalý olabileceðini, kayýp askerlerin yanlýþ yönlendirilirse çok zararlý olacaðýný düþündüðünü açýkça ifade etti.
-Size bunu söyleyen kiþinin hasta veya sarhoþ olmadýðýna emin misin Aytekin Savcým?
-Tam olarak emin deðilim Baþsavcým. Kendisini Tufan Þanver olarak tanýtan kiþi ifadesinin mahkemelerde delil sayýlamayacaðýný, sakinleþtirici kullandýðýný söyledi.
-Þimdi anlaþýldý Aytekin Savcým. Adam uyuþturucu baðýmlýsý olduðunu açýkça itiraf etmiþ. Hayalinde kurguladýðý varsayýmlar üzerine adli kovuþturma açamayacaðýmýzý sizde bilirsiniz.
-Biliyorum Baþsavcým ancak Albay’ýn anlattýklarý…
-Anlattýklarýný boþ verin Aytekin Savcým. Elimizde somut bir delil yok. Komandolar ordudaki þehir efsanelerinden biri bana göre. Haklarýnda ve katýldýklarý operasyonlar hakkýnda fazla bilgi olmadýðý için bu tür efsaneler ortaya çýkýyor. Komandolar hakkýnda konuþan herkes kafasýndaki kurguya ve filmlerde seyrettiklerine göre konuþuyor. Hayali insanlarla ilgili bir araþtýrma izni veremem. Bakanlýk ta vermez. Boþu boþuna ortalýðý velveleye vermeye gerek yok bence. Eðer somut delillere ulaþýrsanýz o zaman izin isteriz. Ýsterseniz Ahmet Savcýmýn elindeki dosyayý inceleyin. Daha sonra tekrar görüþelim. Siz nasýlsýnýz? Ýki ay önce niþanlýnýz vefat etmiþti sanýrým. Bilirkiþi raporu çýktý mý?
-Henüz elime ulaþmadý Baþsavcým. Olay Yeri’nin ilk bulgularýna göre ölüm þüpheli deðildi zaten. Bindiði arabanýn fren düzeninde bir arýza olmuþ sanýrým.
-Siz nasýlsýnýz Aytekin Savcým, atlatabildiniz mi?
-Ýyiyim Baþsavcým teþekkür ederim. Toparladým sayýlýr.
-Unutmadan sizin için istediðimiz Özel Yetki onaylanmýþ, Bir haftaya kadar yazýnýz elimize geçer her halde. Tebrik ederim.
-Teþekkür ederim Baþsavcým, Müsaadenizi isteyebilir miyim?
-Elbette arkadaþlar buyurun.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn polisiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bereli 30
Bereli 25
Bereli 28
Bereli 33 Final
Bereli 32
Bereli 19
Bereli 20
Bereli 31
Bereli 29
Bereli 21

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mankurt Ýsimli Romaným
Terk Edilmiþ Romanlar Bitenlerden Daha Vaatkâr.

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýslam Felsefesi - Ýslamýn Felsefesi - Müslümanýn Felsefesi [Deneme]
Selefiler - Reformcular [Deneme]
Kelimeler Kavramlar - Reform - Ýslamda Reform [Deneme]
Kelimeler - Kavramlar - Oryantalistler [Deneme]
Amatör Yazarýn Çilesi [Deneme]
Yaratýcý - Yaratma [Deneme]
Kelimeler Kavramlar - Kelam Ýlmi [Deneme]
Zafer Toprak Söyleþisi - Tarih [Deneme]
Kelimeler Kavramlar - Ýnsan Anlatan Bir Kelimedir [Deneme]
Elfaz - I Küfr [Deneme]


MUSTAFA ESER kimdir?

50 YAÞINDAYIM. MEMURUM. ÝKÝ ÇOCUÐUM VAR.

Etkilendiði Yazarlar:
HERKESTEN VE HÝÇ KÝMSEDEN


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © MUSTAFA ESER, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.