..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sanatçýnýn iþlevsel tanýmý bilinci neþelendirmektir. -Max Eastman
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Polisiye > MUSTAFA ESER




23 Haziran 2023
Bereli 12  
MUSTAFA ESER
17/25 ARALIK


:AGI:
2 Eylül 2013
Vatan Caddesi Ýstanbul Emniyet Müdürlüðü
Emniyet Müdür Yardýmcýsý Odasý

     Þube Müdürleri makam odasýna girdiklerinde þaþýrmadýlar. Bu gün Bölge Baþkanlýðýyla yapýlan rutin bilgilendirme toplantýsý günüydü. Ve bölge baþkanýnýn adamý Ayhan Taþtekin her zaman olduðu gibi elinde dosyayla odadaydý. Orta sehpada dosyalar sýralanmýþtý. Müdür Yardýmcýsý Þube Müdürlerine koltuklarý iþaret etti.
-Arkadaþlar, beyefendiyi tanýyorsunuz. Bölge baþkanlýðýndan Ayhan Taþtekin. Bölge Baþkanlýðý ve Emniyet Müdürlüðümüz arasýnda her ay yapýlan rutin bilgilendirme toplantýsý için geldi. Buyurun Ayhan Bey sizi dinliyoruz.
     Odaya giren þube müdürlerini tanýyan Küçük Aða’nýn dikkatini daha önce görmediði biri çekti.
-Müdürüm arkadaþ hangi þubeden?
-Komiser Abdullah Karasakal þu anda Asayiþ’te çalýþýyor Ayhan Bey. Bahsedeceðiniz konularý bilmesi gerekenlerden birisi.
-Siz uygun gördüyseniz tamam müdürüm.
     Ayhan Taþtekin nam-ý diðer Küçük Aða oturduðu koltuðu hafif saða doðru döndürdü.
-Arkadaþlar bildiðiniz üzere bu toplantýlarý rutin olarak ayda bir kez gerektiðinde daha sýk yapýyoruz. Önünüzdeki dosyalarda bir ay içinde bize ulaþan bilgiler mevcut. Arkadaþlar yanlýþ anlamayýn ama bu toplantýlar beni sýkmaya baþladý. Bizim ilettiðimiz bilgileri deðerlendirmeye almadýðýnýzý düþünmeye baþladým.
     Ýstihbarat Þube Müdürü Engin Altay Küçük Aða’nýn lafýný böldü.
-Ben de sizin gibi düþünüyorum Ayhan Bey. Bizim kendi istihbaratýmýz var. Sokaklarý kontrol eden binlerce polis ve bizim için bilgi toplayan yüzlerce muhbirimiz varken üstüne üstlük sizde olan bütün bilginin bizde de mevcut olduðunu düþünürsek… bu toplantýlar gerçekten gereksiz bir hal aldý.
     Ayhan Taþtekin kendisiyle bu tavýrda konuþulmasýna tepkisiz kalamazdý. Kalmadý da.
-Engin müdürüm madem bizdeki bilgi sizde de var, o zaman niçin pasif kaldýðýnýzý öðrenebilir miyim?
     Engin Altay’ýn sesi sert çýktý.
-Neye, ne zaman müdahale edeceðimizi sizden mi öðreneceðiz Ayhan Bey?
-Gerektiði zaman öyle olacak Engin müdürüm! Çünkü bilgi toplamak bizim deðerlendirmek sizin iþiniz.
-Madem öyle topladýðýnýz bilgiyi siz deðerlendirin Ayhan Bey. Biz deðerlendirmiyoruz.
     Ortam gerilmeye baþlamýþtý. Müdür Yardýmcýsý müdahale etti.
-Beyler, beyler, lütfen sakin. Ortamý bu kadar germeye gerek yok. Lütfen.
-Sayýn müdürüm tamam sakin olalým da. Geçen ay bu ekiple ayný toplantýyý yaptýk. Arkadaþlara rica ediyorum lütfen hazýrlamak için enerji ve emek harcanan dosyayý dikkatli incelesinler.
     Komiser Abdullah Karasakal konuþmalar sýrasýnda elindeki dosyayý üstün körü incelemiþti.
-Yeri ve zamaný olmayabilir ama Ayhan Bey bir soru sorabilir miyim?
-Elbette Abdullah Bey. Buyurun.
-Hazýrlamak için emek ve enerji harcadýðýnýzý söylediðiniz bu dosyanýn kaç ay önce hazýrlandýðýný öðrenebilir miyim?
     Küçük Aða gülümsedi.
-Demek fark ettiniz.
-Fark etmemek mümkün deðil Ayhan Bey dosyanýn baþ sayfasýnda bizzat belirtmiþsiniz.
-Tebrik ederim Abdullah Bey. Üç aydýr ayný dosyayý bu masaya getiriyorum sizden baþka kimse fark etmedi.
     Küçük Aða þube müdürlerini tek tek süzdü.
-Toplantýlara katýlan þube müdürleriniz bana kýzdýlar, anlatmaya çalýþtýðým þu sayýn müdürüm; Emniyet ve Ýstihbarat arasýndaki bu geçimsizliði sonlandýrmamýzýn zamaný gelmedi mi? Aramýzdaki bu geçimsizlik ve koordinasyonsuzluk kimlere nasýl zarar veriyor düþünmek lazým.
     Müdür yardýmcýsýnýn yüzü asýldý. Kurumu ve meslektaþlarýyla imalý bile olsa alay edilmesine tahammül edemezdi.
-Ayhan Bey hem odadaki þube müdürleriyle dalga geçiyorsunuz hem de aramýzdaki geçimsizliði bitirelim diyorsunuz. Bu size hiç yakýþmadý bunu bilin.
-Haklýsýnýz müdürüm. Üç ay önce aldýðýmýz bir uyuþturucu ve silah sevkiyatýný sizlere bildirmemize raðmen müdahale edilmedi. Gümrük kapýsýndan geçen týrlarýn plakalarýna hatta kimliklerine kadar bütün bilgilerini size ilettik. Týrlar Ýstanbul’a gelinceye kadar müdahale edilmedi. Köprü çýkýþýnda týrlar kayboldu. Bahsettiðim silah ve uyuþturucular þu anda sokaklarda, okul önlerinde satýlmaya baþlandý. Üç gün önce bir polisi öldüren kurþun belki bu silahlardan birinden ateþlendi. Bu size yakýþtý mý? Kanunun bize verdiði görev bilgi toplamak ve ilgili kurumlara iletmek. Sebebini bilmiyorum ama bize olan kýzgýnlýðýnýz yüzünden insanlarýn zarar görmelerine vicdaným razý gelmiyor.
     Ýstihbarat þube müdürü Engin Altay her zaman ki gibi ortamý sakinleþtirme taraftarý deðildi.
-Bizi fiþlemek rahatsýz etmiyor ama Ayhan Bey.
-Fiþlemek eski zamanlarýn uygulamasý Engin müdürüm. Bilgi notlarýndan bahsediyorsanýz eðer Baþbakanlýk emriyle yapýlan rutin bir çalýþma. Arþivimizde tüm devlet görevlilerine ait bilgi notlarý vardýr. Kimlerle görüþtüðünüze dikkat etmiyorsunuz. Bizim hazýrladýðýmýz bilgi notlarý zorunuza gidiyor. Ýnsanlarý uðrunda tehlikeye attýðýnýz bilgi notlarýnýn resmi hiçbir geçerliliði yoktur. Bize kýzgýnlýðýnýz bu yüzden mi?
-Tam kýzgýnlýk deðil Ayhan Bey kýrgýnlýk demek daha doðru bir ifade olur.
-Anladým müdürüm. Görevimizi yaptýðýmýz için bize kýrýlacaksanýz siz bilirsiniz. Üç aydýr sizlere ilettiðimiz bilgileri dikkate almadýðýnýza ve gereðini yapmadýðýnýza göre toplantýya devam etmenin lüzumu kalmadý bana göre.
     Müdür yardýmcýsý tavýrlarýndan irrite olduðu Ayhan Taþtekin’le birlikte bulunmak istemiyordu.
-Haklýsýnýz Ayhan Bey. Toplantýya devam etmenin gereði yok. Bundan sonrasý zaman kaybý. Arkadaþlar müsaade eder misiniz? Benim Ayhan Bey’le görüþeceklerim var.
     Þube Müdürleri selam vererek odadan çýktýlar.
-Ayhan Bey; Emniyet camiasý olarak Bölge Baþkanlýðýnýn ne yapmaya çalýþtýðýný anlamakta zorlanýyoruz. Uzun bir süredir polis arkadaþlarýmýzý takibe aldýðýnýza dair duyumlarýmýz var. Neler oluyor?
-Bazý polisler takibe aldýðýmýz doðru Sayýn müdürüm. Sebebini bana sormayýn. Takip ettiðimiz arkadaþlar bunun sebebini kendilerinde arasýnlar bir zahmet. Ýzleme, bölge baþkanýnýn þahsi insiyatifiyle yapýlan bir uygulama deðil. Müsteþarlýktan gelen bir talimat. Kabul edeceðiniz gibi Müsteþardan gelen talimat bizim için Baþbakandan gelen talimat demektir. Baþbakanlýk talimatýyla bazý polislerin takip edildikleri doðru. Asýl ben size sormak istiyorum müdürüm. Neler oluyor?
-Farklý bir þey yok Ayhan Bey. Þubeler rutin çalýþmalarýna devam ediyorlar.
-Þube müdürleriniz bizden gelen bilgileri deðerlendirmedikleri gibi bazý ortak operasyonlara özellikle destek vermiyorlar. Mesela üç ay önceki silah sevkiyatýna gerekli desteði vermediler. Biz garaja operasyon yapmaya gittiðimizde bizi bekleyenler vardý. Emniyetteki gibi ekibimiz olsa inanýn bizzat ben operasyon yapmayý bile düþünüyorum. Maalesef bu tip operasyonlar için elimizde yeterli ekip yok. Ýki ay önce buna benzer olaylar oldu. Ýstanbul’da parti ve örgüt destekli bir mafya oluþturulmaya çalýþýldýðýný biliyoruz. Bu oluþum tehlikeli. Çünkü belirli bir liderleri yok. Kimi izleyeceðimizi tam olarak bilemiyoruz. Eski mafya yapýlanmalarýný bilirsiniz, Çoðu kabadayýlýk geleneðinden geldikleri için devlet aleyhine olacak faaliyetlere giriþmezlerdi. Bunlarýn gelenekleri yok müdürüm. Gözlerine kimi kestirirlerse acýmadan çöküyorlar. Örgüt mafyasýyla ilgili ilettiðimiz bilgiler dikkate alýnmadý. Gezicilerden önce ve sonra pek çok bilgi paylaþýmýnda bulunduk. Hiçbiri dikkate alýnmadý. Gereði yapýlmadý. Adliyeden destek alamýyoruz. Teknik takip isteklerimiz reddediliyor. Sanki Bölge Baþkanlýðý tasfiye edilmek isteniyormuþ algýsý tüm arkadaþlarda oluþtu. Bir ay önce Emniyetçi arkadaþlar Bölge baþkanlýðýný Ankara’ ya þikâyet ettiler. Bizi þikâyet eden Emniyetçilerin Bölge Baþkanlýðý personelini takip ettiklerini tespit ettik. Gayri resmi olarak bakanlýða bunu sorduðumuzda “ Bakanlýðýn Bölge Baþkanlýðý personelinin takip edilmesiyle ilgili bir talimatý olmadýðý bilgisine ulaþtýk. Tüm olumsuzluklara raðmen biz görevimize devam ettik. Bu inatlaþma devlet iþlerinde zafiyete sebep oluyor. Arkadaþlar niçin takip edildiklerini Ankara’ya sormak yerine bize düþman oluyorlar anlamýyorum. Baþkanlýk listesindeki þüpheli isimlerle temas halindeki Emniyetçi arkadaþlar var. Her þeye raðmen bizim düsturumuz Devlette Küslük Olmaz, Olmamalý.
     Müdür yardýmcýsýnýn ilgisizliðini fark eden Küçük Aða’nýn morali bozuldu, yüzü asýldý, müsaade istedi.
-Bana müsaade müdür Bey.
     Orta sehpanýn üstündeki dosyalarý toplayýp odadan çýktý.

Emniyet Binasý önü

     Küçük Aða arabasýna binmek için ilerlerken Komiser Abdullah Karasakal yaklaþtý.
-Ayhan Bey. Aracýnýz yoksa sizi býrakayým.
-Teþekkürler komiserim. Aracým var Ýkinci sokakta aracýnýza geçerim. Dikkat çekmenin gereði yok.
-Kimseden çekincem yok Ayhan Bey. Yine de siz bilirsiniz.
      Küçük Aða iki sokak ileride Abdullah Karasakal’ýn arabasýna geçti.
-Durum söylediðinden daha vahim Küçük Aða. Adamlar sana kýzgýnlýklarýndan Ýstanbul’u ateþe versen umursamayacaklar. Ne olmuþ bunlara böyle?
-Kýzýyorlar Abdullah çünkü iki yýldýr onlarý takip ediyorum. Bir emniyetçiye, devlet memuruna hele hele bir dindara asla yakýþmayacak iþlerin içindeler. Tüm yerli ve yabancý baðlantýlarýn çözdüm sayýlýr. Kýzgýnlar çünkü vataný, devleti nasýl sattýklarýný çözmek üzereyim. Kýzgýnlar çünkü alet olduklarý ihanetin karþýlýðý ölüm ve ben bu hediyeyi seve seve onlara vereceðim. Bende ki diðer dosyayý sana vereceðim Abdullah. Dudak uçuklatacak iliþkiler yumaðýndan bahsediyorum. Ýnþallah yaptýklarýnýn farkýnda deðillerdir. Bilerek yapýyorlarsa çok kötü. Devletin gizli hiçbir sýrrý kalmamýþ.
-Bu konuda sana elimden gelen her türlü yardýmý yapacaðým Küçük Aða.
-Yapacaðýn en büyük yardým Savcý Aytekin’i söyleyeceðim yere getirmek olacak Abdullah. Dosyayý inceleyince emeðimiz zayi olmayacaktýr. Adliye’yi o Emniyeti sen çözersin gerisini ben hallederim. Kargalarý ortadan kaldýrmazsak bizde göz kalmayacak Abdullah. Her yerin, her telefonun dinlenebileceðini unutma.





3 Eylül 2013
Bölge Baþkanlýðý-Bölge Baþkaný odasý

Küçük Aða kapýyý týklatýp odaya girdi. Bölge Baþkanýnýn elini sýkarak iþareti üzerine misafir koltuðuna oturdu. Oda son derece sadeydi. Ýki misafir koltuðu, bir kitaplýk ve televizyon.
-Nasýlsýnýz Ayhan Bey? Dünkü bilgilendirme toplantýsý nasýl geçti? Emniyette bir tavýr deðiþikliði var mý?
-Hayýr baþkaným. Eski tas eski hamam. Rütbelileri takip ettiðimiz için kýzmýþlar. Bu yüzden aktardýðýmýz istihbaratý deðerlendirmeye almýyorlar. Müdür yardýmcýsý bu konuda ýsrarcý deðil. Üç ay önce iþleme almadýklarý silah sevkiyatýndan bahsettim ciddiye bile almadýlar. Sizin bilginiz vardýr. Emniyetçiler Kriptolularý dinliyor olabilirler mi?
-Böyle bir ihtimali dedikodu olarak bile dile getirmeyin Ayhan Bey. Böyle bir þeyin mümkün olmadýðýný sende biliyorsun. Nereden çýktý bu?
-Altýncý his Baþkaným. Üç yýl önceki saldýrýlardan bu yana kafamý kurcalýyor. Toplantýda istihbarat þube müdürü bizdeki istihbaratýn kendilerinde de olduðunu söyledi. Emniyetin bizim muhbirlerimizi bilmesi imkânsýz. Eðer duyduðum gerçekse bizi dinliyor olabilirler. Dinleme yapmak için büyük teçhizat aldýlar. Büyük çapta dinleme yaptýklarý bildiðimiz bir konu. Ýstihbarat Þubesini çok kuvvetlendirdiler. Ortada pek çok dedikodu dolaþýyor.
-Devletin kolluk kuvvetlerinden bahsediyoruz Ayhan Bey. Suçu önlemek için dinleme yapmalarý doðal deðil mi?
-Elbette doðal baþkaným. Bana gelen duyumlara göre bizde olmayan teknik dinleme teçhizatý kullandýklarýndan bahsediliyor. Ýstedikleri herkesi dinleyebilecekleri cihazlar. Þüphelenmemi gerektiren gizli bilgiler var elimde.
-Bu bilgilerin neler olduðunu söyleyecek misin Ayhan Bey?
-Bendeki bilgilerin tamamýný Müsteþara ilettim Baþkaným. Müsteþarla konuþursanýz beni teyit edecektir. Müsteþarýn emri olmadan bilgi paylaþýmýnda bulunamam.
-Bunu daha sonra konuþacaðýz Küçük Aða. Önümüzdeki hafta Ankara’ya gideceðim. Müsteþarlýk ’ta toplantýya katýlacaðým. Görevden alýnmaný isteyeceðim. Ya sen ya ben. Devlette iki baþlýk olmaz. Ýstihbarat ’ta çift baþlýlýðýn sonu felakettir. Benden habersiz iþler çeviriyorsun. Her ne yapýyorsan Müsteþar’ýn talimatýyla yaptýðýný bildiðim için bu güne kadar sessiz kaldým. Baþkanlýktaki arkadaþlarý pasifize ederek ekibinle neler yaptýðýný kimse bilmiyor. Senin hakkýnda o kadar çok suiistimal duyumlarý alýyorum ki bunlarý Müsteþar’a iletmek farz oldu artýk.
-Her þeye tamam ama suiistimali asla kabul etmem sayýn baþkan. 32 yýldýr teþkilattayým. Kimse beni suiistimal ile suçlayamaz. Yaptýðým iþlere ve oluþturduðum ekibe gelince sizin de bildiðiniz gibi Müsteþarýn bilgisi ve onayýyla yapýlan þeyler. Müsteþarýn izni ve onayýyla yaptýðým iþte en ufak bir sýzýntýyý bile tolere edecek durumda deðilim. Bölge Baþkanlýðýndaki arkadaþlarýn kasýtlý bilgi sýzdýracaðýný düþünmedim. Ama iyi niyetli sýzýntý bile telafi edilemeyecek zararlara yol açabilir.
-Hepimiz devlet iþi yapýyoruz Küçük Aða! Çalýþmalarýn yüzünden zor durumda kalýyorum. Dünkü toplantýdan sonra Vali Yardýmcýsý aradý. Emniyetçileri niçin takip ettiðimizi öðrenmek istiyor. Bilgi istedi. Þube Müdürlerini, emniyet amirlerini niye takip ettiriyorsun?
-Ýzlemek bizim iþimiz sayýn baþkan. Ýzlediðimiz emniyetçilerin baðýþ topladýklarýný haber aldým. Polis Vakfý’na makbuzla baðýþ toplamýyorlar baþkaným. Emniyetçilerin temsilci gibi abone kayýt edip tahsilat yapmalarý bana ilginç geldi. Baðýþ yapmayý reddeden abonelik yaptýrmayanlarýn tehdit edildiði bilgileri bana ulaþtý. Yaptýðým araþtýrma sonucunda emniyetteki bazý kiþilerin farklý baðlantýlarýna ulaþtým. Tüm atamalar, görevlendirmeler bu adamlardan çýkýyor. Bu adamlar atama yetkili kiþiler deðil. Vali Yardýmcýsýnýn bundan haberi var mý acaba? Kafalarýna göre operasyon emri veriyorlar. Bunun gibi mevzuata aykýrý pek çok þey var. Aklýnýzda bulunsun, emniyet Bölge Baþkanlýðýndaki arkadaþlarýmýzý-buna sizde dâhilsiniz- takip ettiriyor. Takip emrini kimden aldýlar, mahkeme kararý var mý bilmiyorum. Bölge Baþkanlýðýný dinliyor olabilirler. Vali Yardýmcýsýnýn bundan haberi olsa iyi olur. Benim bildiðim emniyette büyük bir huzursuzluk var. Herkesin hizmet diye bildiði gurupla siyasi ve dini fikirleri farklý emniyetçiler arasýnda huzursuzluk var. Çalýþmalarýnýn engellendiðini söyleyen pek çok emniyetçiyle görüþtüm. Bana gelen ihbar mektuplarýný mailinize gönderirim. Bana ulaþan bilgi ve belgeler yüzünden Müsteþar’ýn izniyle takiplere baþladým. Görevi tamamlamama az bir zaman kaldý. Sonrasý Ya emeklilik veya Karacaahmet. Ýsterseniz bunlarý Müsteþarla konuþtuktan sonra yapacaðýmýz toplantýda derinlemesine irdeleyelim.
     Kýsa saçlý badem býyýklý bölge baþkaný koltuðunda geriye yaslandý. Konuþma istediði yöne evrilmiþti.
-Emniyetçilere kýzýyorsun ama senin de baðýþ topladýðýn bilgisi bana ulaþtý. Buna ne diyeceksin?
-Sayýn baþkan üç yýldýr çok girift bir operasyonun tam ortasýndayým. Bu operasyon bildiðimiz operasyonlardan farklý çünkü baþýndan itibaren her aþamasý planlanmadý. Olaylarýn geliþimine göre yeni planlama yapmak zorunda kaldým. Birbiriyle baðlantýlý ve devletin bekasýyla alakalý bir çalýþmadan bahsediyorum. Bu operasyon için gerekli finansmaný resmi ödeneklerden karþýlamam mümkün deðil. Bu yüzden bazý tanýdýklarýmdan yardým ve finansal destek aldýðým doðru. Ölmeden veya öldürülmeden bu iþin içinden çýkabilirsem bana hak vereceksiniz. Þu anda sizden ricam lütfen beni ve ekip arkadaþlarýmý baskýlamayýn.
-Pekâlâ Küçük Aða, kýsa bir süre daha sana müsaade edeceðim. Müsteþar’la konuþtuktan sonra bana bir açýklama borçlusun unutma. Gidebilirsin.





3 EYLÜL 2013
Emniyet Müdürlüðü-Müdür Yardýmcýsý Makam Odasý

     Ýstihbarat Þube Müdürü Engin Altay kapýyý çalýp içeri girdi.
-Gel Engin. Otur. Hayýrdýr acil bir durum mu var?
-Bölge Baþkanlýðýyla ilgili müdürüm.
-Hemen anlat Engin. Ayhan denen adam beni sinir etti.
-Ayhan kendi kurumu dâhil tanýdýðý herkesi sinir ediyor müdürüm. Teþkilatýn eskilerinden olduðu için kafasýna göre takýlýyor. Müsteþar emriyle kurum dýþýndan oluþturduðu ekiple çalýþýyor. Müsteþarý arkasýna aldýðý için Bölge Baþkanýna bile posta koymaya baþlamýþ. Bilgi vermeyi reddediyormuþ. Saha deneyiminden dolayý takip edilemiyor. Baþta Karabulut kimseyle muhatap olmadýðý için iþimiz zor. Kendisini tanýyan herkesin ortak kanaati zor biri olduðu. Özel imalat. Bir türlü pozitif iletiþime geçemediðimiz insanlardan biri.
-Takipten bir þey bulamadýk mý?
-Adamýn her kesimden tanýdýðý, her kesimle irtibatý var. Böylesi karýþýk iliþki yumaðýndan diþe dokunur bir þeyler bulmak çok zor müdürüm. Elimizdekileri kullanýrsak kýllanýr. Riske girmeye gerek yok bence. Nasýlsa yaptýðý her þey ortaya dökülecek.
-Neyse Engin geçelim. Sen neden geldin?
-Müdürüm büyük bir operasyon hazýrlýðý var galiba. Ýstihbaratçý Ayhan’ýn bir þeyler karýþtýrdýðýný tahmin ediyorduk. Ayhan Karaþahin’lere operasyon hazýrlýðýnda müdürüm.
-Emin misin Engin?
-Hemen hemen müdürüm. Karabulut’tan haber geldi. Eline geçen bazý bilgilere göre Ayhan ve ekibi Karaþahin’leri takip ediyorlarmýþ. Sadece Karaþahin’ler deðil bölgedeki aðalar ve bizim arkadaþlarýmýzý da takip ediyor. Sabah Bölge Baþkaný çaðýrmýþ ona da rest çekmiþ. Dediðine göre Müsteþar’ýn destek ve onayýyla bir þeyler yaptýðý için kimse müdahale edemiyor. Karabulut ekibe girmeye çalýþtý ama Ayhan kesin tavýr koymuþ. Bölge Baþkanlýðýndaki arkadaþlarýmýzla muhatap olmuyor. Bilgi paylaþýmýnda bulunmuyor.
-Karaþahin’lerin gizli saklý bir iþleri mi var Engin?
-Bildiðimiz kadarýyla yok müdürüm. Emniyete aldýðýmýz bazý cihazlarý Karaþahin Transport ’un týrlarýyla ve minimum masrafla getirttik. Muhbirlerimizden gelen bilgiye göre Alber Dikici de takip altýndaymýþ.
-Ýstihbarat mý?
-Ýstihbarat ve holding ayný anda takip ettiriyor müdürüm. Orhan Metin’in adamlarý Alber’in gittiði her yeri, konuþtuðu herkesi fotoðraflamýþ.
-Deþifre olduk deme sakýn Engin?
-Biz her türlü önlemi aldýk müdürüm merak etmeyin.
-Bu iyi haber Engin bir an sonumuzun geldiðini düþündüm. Alber’le hemen görüþ dikkatli olsun. Baþýmýzý yakmayalým.
-Þu anda yurt dýþýnda müdürüm. Gelir gelmez gereðini yapacaðým. Orhan takip etse de bir þey yapamaz. Arkadaþlara gerekli bilgi verildi.
     Müdür Yardýmcýsý telefonu çalýnca eliyle çýkmasýný iþaret etti. Engin Altay asýk suratla odadan çýktý. Homurdanarak alt kata indi. “Herifçioðlunu makama oturt sana ukalalýk yapsýn hay ben böyle iþin” Engin Altay kendi kendine homurdanarak yürürken karþýlaþtýðý kimse selam veremedi. Bu durumdayken Ýstihbarat müdürüne yaklaþmanýn hayýrlý olmayacaðýný herkes bilirdi. Engin Altay koskoca binada kendisini rahat hissettiði tek odaya Basýn ve Halkla Ýliþkiler Þube Müdürü Timurhan Yürekli’nin odasýna girdi.
-Selamün Aleyküm aðabey.
-Ve Aleyküm Selam Engin. Bu halin ne böyle?
-Gözünden bir þey kaçmýyor aðabey, moralim bozuk biraz.
-Hayýrdýr Engin yine ne oldu?
-Aðabey iþler sarpa sarar gibi. Ýstihbaratçý Ayhan bizi takibe almýþ.
-Ayhan kim Engin? Sorun çýkarýyorsa Karabulut’a haber ver halletsin.
-O kadar basit deðil aðabey. Adamýn arkasý kuvvetli. Müsteþar’dan torpilli. Teþkilatýn eskilerinden. Bölge Baþkanlýðýnda pasifize edemiyoruz. Kendi ekibiyle bir þeyler çeviriyor. Nüfuz edemiyoruz maalesef. Tek sorun Ayhan deðil. Orhan Metin Karaþahin de Alber’i takip ettiriyor. Görüþtüðü herkesi fotoðraflattýrmýþ. Her þey neyse de aðabey. Müdür yardýmcýsýnýn tripleri sinir ediyor. Adamý olduðu makama biz oturttuk. Makama oturacaðýnda verdiði sözleri hepimiz biliyoruz. Þimdi trip atýyor. Þeytan diyor kestir biletini görsün gününü. Aðabey adamýn hizmetten falan haberi yok. Ýlk fýrsatta bizi satar. Holding’deki aðabeyler niye bunu tercih ettiler aklým almýyor.
-Akrabalýk baðý Engin. Dediðin gibi adam kalifiye falan deðil ama holdingdeki aðabeylerle akrabalýk baðý var. Kötü niyetli olduðunu sanmýyorum ama kabiliyetsiz biraz. Neyse bunlarý boþ ver ilk fýrsatta aðabeylere duyuracaðým, sen merak etme. Onu boþ ver sen ne yapmayý düþünüyorsun?
-Yapacaðým þey belli aðabey. Gerektiði þekilde misillememizi yapacaðýz. Ayhan’ý takip ettireceðim. Adamýn çevresi çok geniþ. Bayaðý malzeme bulacaðýmýza eminim. Elimize geçen malzemeyi eski toplantýlarýyla harmanladýðýmýz zaman kendini savunmaya vakit bile bulamadan Ýstanbul’dan þutlarýz. Her þeyden önce planlarýný öðrenmemiz lazým aðabey. Ýki yýldýr ekibiyle harýl harýl bilgi topluyor. Aþiretleri araþtýrdý. Askeriyeyi araþtýrdý. Emniyeti araþtýrýyor. Karaþahin’leri araþtýrdý. Alber’i araþtýrýyor. Yayýn gurubundaki, holdingdeki aðabeyleri araþtýrýyor. Herkesi takip ettirdiðini biliyorum. Bu takipler mahkeme kararýyla yapýlmýyor. Öyle olsa mutlaka haberimiz olurdu. Ýstanbul’daki bütün gazetelerde televizyonlarda bilgi aktaran izleme yapan adamlarý var. Bütün misyon þeflerini takip ettiriyor. Takip ettiklerini dinlediðini düþünmek hiçte mantýksýz deðil. Eli tahminimizden çok uzun. Müsteþarýn desteðini aldýðý için pervasýz çalýþýyor.
-Sadede gel Engin. Senin sýkýntýn Ayhan deðil.
-Haklýsýn abi beni sýkýntýya sokan MÝT’çi Ayhan deðil. Ayhan benim gibi emir altýnda bir devlet görevlisi. Elimdeki tüm bilgileri deðerlendirince inisiyatifin Müsteþar’da dolayýsýyla Baþbakan’ýn elinde olduðunu görüyorum. Baþbakan bir þeylere hazýrlanýyor aðabey. Hiç bir þey normal gitmiyor. Bu yeni deðil. Resmi kurumlardaki bilhassa emniyetteki arkadaþlarýmýzýn çokluðu ve istediðimiz þeylerin itirazsýz yapýlýyor olmasý hayra alamet deðil. Aksi olsaydý Ayhan kendi baþýna böyle iþlere giremezdi. Sekiz yýldýr bizim istediðimiz gibi çalýþan insanlar niye kendi baþlarýna çalýþmaya baþlasýn ki? Aklýma ister istemez üç yýl önceki…
-O konuyu hiç açma Engin.
-Açmak zorundayým abi. Bu gün olanlarýn üç yýl öncesine dayandýðýna dair þüphelerim var çünkü.
-Her þey tam gizlilik içinde olmadý mý Engin? Kimin haberi olmuþ olabilir ki?
-Bilmiyorum aðabey. Olanlar normal gelmiyor bana.
-Ne gibi Engin açýk konuþ.
-Aðabey bir buçuk yýldýr çeþitli yerlerde 70’den fazla adam infaz edildi. Ayhan içeriðini kimsenin bilmediði bir görev için çalýþýyor. Ayhan ve ekibine nüfuz edemiyoruz. Bölge baþkaný ve arkadaþlarýmýz Ayhan ve ekibini çözemediler. Aðalar çok tedirgin her an baþýmýza iþ açabilirler. Ankara’dan kötü haberler geliyor. Danýþmanlarý Uzun Adam’ý bize karþý kýþkýrtýyorlar. Bir operasyon yapýlýrsa topun aðzýnda biz varýz. Darma duman oluruz.
-Bazý danýþmanlarýn 11 yýldýr Uzun Adam’ý kýþkýrttýklarýný biliyoruz zaten Engin. Hükümetten yana sýkýntý yok merak etme. Sen ne yapmayý düþünüyorsun?
-Biraz zor olacak ama Ayhan’ý sýký bir takibe aldýracaðým. Ne yapmaya çalýþýyor, kimden talimat alýyor öðrenmemiz lazým. Olmazsa adamý adliyeye çektireceðim. Ayhan’ý konuþturabilirsek her þey çözülür.
-Resmi olarak bunu yapamayýz Engin. Ýzinle falan uðraþtýrma bizi.
-Mecbur kalýrsam izinsiz bir þeyler yapacaðým aðabey. Yapmak zorundayým. Ýçim rahat deðil. Arkadaþlarýn Alber ve diðerlerinden haberleri olursa… Þimdiye kadar iþi idare ettik ama ne olacaðý belli olmaz.
-Tam olarak aklýndan neler geçtiðini söylese Engin. Arkadaþlarýmýzýn hepsi liseden bu yana hizmet için çalýþýyorlar. Kimden þüpheleniyorsun?
-Kimseden þüphelenmiyorum abi. Üç yýldýr baþkalarýnýn inisiyatifiyle bir takým iþler yürütülüyor. Karaþahin Transport emniyete getirttiðimiz teçhizatla birlikte makine parçasý diye malzemeler getirdi. Bu parçalar nedir ne iþe yaradý bilmiyoruz. Pek çok farklý fabrikaya bu parçalar daðýtýldý. Bu fabrikalarýn kaçak silah üretimi yaparak daðýttýklarýna dair eski tarihli bilgi notu var elimizde. Fabrikalara operasyon yapýlmasý için gönderdiðimiz emirler uygulanmadý. Ýstihbarat doðruysa ve fabrikalar gerçekten silah üretiyorlarsa neler olur aðabey düþünsene? Polislere karþý kullanýlan silahlarý biz getirtmiþ oluruz. Müsteþarlýktaki arkadaþýmýz kozmik odadan çýkarken infaz edildi. Operasyon bizimkilerin iþi deðil. Odadan neler çýktýðýný bilmiyoruz Bize gelen teçhizat için Karaþahin Transport’a hiç ödeme yapmadýk. Alber Müslüman deðil dediðim aðabeyler, camiaya çok baðýþ yaptýðýný diyalog için çalýþtýðýný söylüyorlar. Adamýn etnik kökeni beni endiþelendiriyor. Üç yýl önceki olaylardan dolayý hala geceleri uykum kaçýyor. Alber Ýstanbul’daki casus diplomatlarýn hepsiyle kanka.
-Ayhan’a karþý önlem almalýyýz. Öncelikli olarak gayri meþru iliþkisi varsa gizli kayýt ve yoruma dayalý bilgilerle Müsteþar’ýn gözünden düþürmeyi düþünelim. Ayhan’ýn vatanseverliðinden kimsenin þüphesi yoktur ama kullanýldýðýný iddia ve ispat edersek yolumuzdan çekilir. Bunun için maksimum gizlilikte çalýþmak lazým Engin. Ayhan veya baþka bir devlet görevlisine fiili bir saldýrý olmayacak. Böyle bir iþe ancak Müþavirler Kurulu karar verebilir. Kendi baþýnýza yapacaðýnýz þeyler hem sizi hem hizmeti zor duruma sokar. Anladýn mý?
-Anladým aðabey.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn polisiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bereli 30
Bereli 25
Bereli 28
Bereli 33 Final
Bereli 32
Bereli 19
Bereli 20
Bereli 31
Bereli 29
Bereli 21

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mankurt Ýsimli Romaným
Terk Edilmiþ Romanlar Bitenlerden Daha Vaatkâr.

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýslam Felsefesi - Ýslamýn Felsefesi - Müslümanýn Felsefesi [Deneme]
Selefiler - Reformcular [Deneme]
Kelimeler Kavramlar - Reform - Ýslamda Reform [Deneme]
Kelimeler - Kavramlar - Oryantalistler [Deneme]
Amatör Yazarýn Çilesi [Deneme]
Yaratýcý - Yaratma [Deneme]
Kelimeler Kavramlar - Kelam Ýlmi [Deneme]
Zafer Toprak Söyleþisi - Tarih [Deneme]
Kelimeler Kavramlar - Ýnsan Anlatan Bir Kelimedir [Deneme]
Elfaz - I Küfr [Deneme]


MUSTAFA ESER kimdir?

50 YAÞINDAYIM. MEMURUM. ÝKÝ ÇOCUÐUM VAR.

Etkilendiði Yazarlar:
HERKESTEN VE HÝÇ KÝMSEDEN


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © MUSTAFA ESER, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.