..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Umutlarým her zaman gerçekleþmiyor, ama yine de her zaman umuyorum. -Ovid
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Sihem Tachouli




18 Mart 2004
Gözlerim …  
Gözlerim …

Sihem Tachouli


Gözlerim …


:AICF:
Gözlerim …

Gözlerim yorulmadýnýz mý artýk aðlamaktan… Artýk gýna gelmedi mi þu dünyayý sisli puslu görmekten… Yetmedi mi kan çanaðýna dönmüþ halleriniz.. Býkmadýnýz mý her seferinde ilk ve son tepkileri vermekten… Gözlerim bu yoldaþlýk yormadý mý sizi… Kalbime yaptýðýnýz bu yoldaþlýk tüketmedi mi pýnarlarýnýzý asýrlardýr… Þiþip þiþip acý çekmek artýk çok mu tanýdýk geliyor size… Tuzlu okyanuslarda boðulmak üzere deðil misiniz… Kanayan gönlüme sýzan bu damlacýklarýnýz hiç mi tükenmeyecek… Neden gülümsemelerimi çaldýnýz benden… Sahip olduðum her mutlu aný þimdi bana bir karabasan misali neden akýtýrsýnýz durmadan.. Neden kaçarsýnýz insanlarýn gözlerinden ey gözlerim.. Yoksa güveniniz mi kalmadý bu fani dünyaya ve yalancý gözlere.. Gözlerim, yoksa derdinize derman olacak sevgiyi ararken derdinize dert mi kattýnýz farkýna varmadan.. Yýkýlmamý yaþadýnýz benimle birlikte , çöküþümü izlediniz uzaklardan.. Aslýnda çok uzaklardaydýnýz siz … Gözlerim kim bilir beklide sevdalýsý olduðunuz gözlerin hayali içinde kývranýrken siz ben burada aþk imparatorluklarýmýn çöküþünü izliyordum sessizce… Gözlerim kan aðladýnýz , siz yalnýz siz vardýnýz acýmda yanýmda… Mutluluðu tattýramadým sizlere affedin beni.. Sizi bir gülümsemeye ortak edemedim bunca zaman… Yalnýzca dert ortaðým oldunuz .. Sevinç için dökmediniz incilerinizi tarihin baþlangýcýndan beri … Sadece hüzün aktý pýnarlarýnýzdan… Uyku girmedi gözüme yani size ey gözlerim.. Kapkaranlýk gecelerde saatlerce dalýp gittiniz geçmiþe ve o parlak hayallere.. Belki de sizi götürebildiðim en sýcak ülkeydi o hayaller ülkesi.. Gerisi yalan viran… Affedin beni gözlerim.. Hiç güneþin parlak ýþýklarýna doðru açmadým sizi.. Hep fýrtýnalarýn koynunda uyandýnýz o ziyan olmuþ sabahlara.. Çýðlýk çýðlýða esen rüzgarýn döktüðü kuru yapraklardan baþka bir þey göstermedim size.. Ne bir bahar dalý ne bir kýr çiçeði… Sadece siyah beyaz eski fotoðraflara baktýnýz saatlerce günlerce yýllarca… Ama asla renklerle buluþturmadým sizi… Gözlerim.. Anlayamadý insanlar beni siz beni anlarken.. Onlar acýdý halime ama siz kýzdýnýz.. Onlar teselli etti siz azarladýnýz.. Haklýydýnýz da.. Çaresizce öne sürdüm sizi aðladým ve kaçtým… Gözlerim affedin beni.. Hiç açýlmadýnýz sýcacýk bir yaza.. Kýþlar meskeniniz oldu … Affedin beni affedin… Son kapanýþýnýz olacak bu……. Sonra sonsuza kadar huzur…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sözün Bittiði, Gücün Tükendiði An...
Açýldý Gözlerim Yaþama...
Çýrpýnan Gençliðimin Hatýrýna Býrakýn Beni Artýk…. Býrakýn Gideyim…
Unuttun Mu?
Söylemesi Zor….
Bir Serseri Hayal Kýrýklýðý….
Gülümsemekten Korkuyorum…...
Hayat Zorla Öldürüyor Ýçimizdeki Çocuðu…
Ben Buyum!
Anlamaz

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gerçek Aþk Fedakarlýktýr…
Ahmet Mehmet Süreyya Hepsi Boþ Hepsi Rüya...
Tuttum Sýkýca Ellerini…
Sevdiðim Erkeðe
Kaybetmiyorum, Kaybediyorsunuz...
Býkmýyor Yüreklerimiz Risk Almaktan...
Binler Bir Olsun, Binlerin Boynunu Büken Kahrolsun!
Uzaktakilere Mektuplar - 1 -
Hikayenin Devamý...
Ulaþamadýðým Nokta...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dostluðum Düþmüþ Gamzelerine... [Þiir]
Gülüþünü Özledim… [Þiir]
Senden Uzak Olmak Kolay Deðil [Þiir]
Ben Her Zaman Seninleyim... [Þiir]
Hayatýmsýn... [Þiir]
Nerdesin? [Þiir]
Canýmsýn Benim! [Þiir]
Devam Etmiþ Hayat [Þiir]
Bir Yürek ki Yürekler Katýnda Kral [Þiir]
Sevdaya Ýhanet Haram [Þiir]


Sihem Tachouli kimdir?

Tüm duygularýmý gerçek olarak üzerine perdeler çekmeden yansýtmasýný bildiðimi düþünüyorum zaten asýl olmasý gerekende bu deðil mi ?

Etkilendiði Yazarlar:
Hayatýn ta kendisinden...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Sihem Tachouli, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.