..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir deliyle baþederken, yapýlacak en mantýklý þey normal rolü yapmak. -Herman Hesse
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > NUMAN MAS




24 Mayýs 2006
Atatürk Karikatürü!  
Bu kadar hüzünlü karikatürler ancak bu ülkede olur.

NUMAN MAS


VATANIMIZ, MÝLLETÝMÝZ, NAMUSUMUZ, KÝTABIMIZ ve CUMHURÝYETÝMÝZ ÝÇÝN DÖKERÝZ KANIMIZI. Ama sizin namert bedeniniz, bizim kanlarýmýzda ancak boðulur... Selam ve dua ile.......


:CDJJ:
[YB=1 BB> Öldü! Bir insan öldü, sýradan bir insandý. Ancak, o sýradan insanýn ölümü o kadar sýradýþýlaþtýrýldý ki, bizler aptal olduk. Bizler izleyemez olduk. Ýzlemek, takip etmenin unsurlarýndan dý sanýrým. Takip edebilseydik böyle olur muydu? Olmazdý. Zira biz bunlarýn komplo olduðunu anlayamayacak kadar takipsiz kaldýk. Gözlerimiz sadece gölgeleri görür ve takip eder oldu. Gölgelere aldanarak saçma sapan gölgeleri bir araya getirip, hangi amaca hizmet ettiðimizi bilemeden sadece baðýrdýk meydanlarda. Buna benzer (yüzeysel olarak) bir olay da, Uður Mumcu olayý. Uður Mumcuyu, birileri parçaladý, ve bizler meydanlara çýktýk, meydanlarda, þer'i hükümlere uygun olarak yýkanan, kefenlenen ve gene þeriata uygun olarak defnedilmek üzere yola çýkan tabutunun yanýnda, "kahrolsun þeriat" diye baðýrdýk. O zamanlar, Vatan hainlerinin tek bir amacý olmuþ olabilir, islamý karalamak ve müslümanlarýn üzerine gitmek için bahaneler üretmek. Bunun yanýsýra gündem oyalayarak, birilerine neleri peþkeþ çektikleri gibi oyalamacalardan da hiç bahsetmiyorum. Bugünkü olay ise biraz daha farklý. Bir taþta iki kuþ vurmak istediler. Belkide, üçüncü, dördüncü ya da otuzdördüncü kuþta vardý planlarýnda, o kadarýný kestiremiyorum. Ama kestirebildiðim çok iyi biþey var. Bir ülkede biþeyler oluyor, ve bundan kim çýkar, rant saðlýyorsa, ya da popülarite kazanýyorsa, hiç düþünmeden, o kiþi, kiþiler ya da kurumlardan þüphelenirim ben. Bu mantýða dayanarak ta, bu olaylarýn arkasýnda, bu olaydan en büyük rantý elde edecek kiþiler olduðunu düþünüyorum. Bu aslýnda çok basit bi mantýk. çok zor deðil. Bunu düþünebilmek, ya da bilebilmek. Ama üzüldüðüm nokta, bunu neden birileri düþünemiyor. Ýçimizden birileri olan, T.C vatandaþý olan birileri, bu vatan hainlerinin ekmeðine neden kaymak sürüyor. Aptallýk mý? Yoksa samimiyetsizlik ve vatan hainliði noktasýnda, vatan hainleriyle ayný paralelizeden mi söz edebiliriz?

Birisi bir zaman, Hz. Muhammet karikatürü çizerek müslümanlarý ayaða kaldýrmýþtý. O kiþi, sizce bilinçsizmiydi? Kavrayamadý mý onu yayýmlamadan önce, bu kadar müslümanýn ayaða kalkacaðýný. Ya da hiçmi korkmadý bir müslümanýn onu öldürebileceðini. Muhakkak güvendiði birileri vardý. O yüzden bu kadar cesur hareket etmiþ olmalý. Ve o güvendiði birileri, bu iþten büyük rantlar elde etmiþ olabilir. Bu örnekten önce, çok daha büyük bir örneði de gördük hep beraber; 11 eylül olayýný. Neredeyse beþikteki bebek bile anladý komployu. Amerikanýn ikiz kuleleri vurulur, sam amca sinirlenir, amerika öc almazsa prestij kaybedecek dedikodusunu yayar, ve öcünü alýr. Kimden, petrolu bol, yahudilerin kutsal topraklarýnýn merkezi, ve çevresini gözüne kestirir ve vurur. Bu kadar basit bir komplo çözülemeyecek kadar, zeka teþkil etmiyor. Ama bu komplolarýn her birine dikkat edersek, zeka içermiyor ama, komployu yiyen insanlar ya aptal durumdalar, ya da aciz. Komplo üretilirken, zeka gereksinimi bile hissetmiyorlar adamlar, ayný ülkemizde olduðu gibi. Düþünsenize, bugün yarýn delinin biri çýksýn, Atatürkü karalayan, aþaðýlayan, ahlaksýz bi karikatür çizsin, ve tesadüfen!! adý da abdullah olsun. Ve tesadüfen!! Vakit gazetesi abonesi olsun, ben o zaman düþünemiyorum, sokaða çýkýp "katil hükümet" "katil baþbakan" diyen, bir avuç züppe vatan haininin, Atatürkü kullanarak neler yapabileceðini. Amacýnýz nedir sizin kuzum! canýnýz, kan mý istiyor? Kusura bakmayýn, biz müslümanlar kaný, kurban bayramlarýnda dökeriz. Çok sýkýþýrsak, VATANIMIZ, MÝLLETÝMÝZ, NAMUSUMUZ, KÝTABIMIZ ve CUMHURÝYETÝMÝZ ÝÇÝN DÖKERÝZ KANIMIZI. Ama sizin namert bedeniniz, bizim kanlarýmýzda ancak boðulur...
Dualarýmla.......

.Eleþtiriler & Yorumlar

::
Gönderen: ayþegül engin / Ýstanbul/Türkiye
6 Haziran 2006
Selam ve dua ile bitirdiðiniz yazýnýzý; kanda boðulmalar, þeriat hükümleri ve vatan hainliði ile donatmýþsýnýz. Ayrýmcýlýðýnýz tüyler ürpertici. (YORUMA CEVAP : Müteþekkirim yorumunuza, ancak bu bir ayrýmcýlýk deðil. Þayet ben, vatan hainlerini, yapmacýk insanlarý, korkuluklarý bu ülkede, ülkemde, ecdadýmýn bana yadigarýnda görmek istemediðimden dolayý ayrýmcý ilan edileceksem, hiç bir sorun yok. Yýlanlarý koynumda görmek istemiyorum ben... Numan Mas)

:: Numan bey,
Gönderen: ayþegül engin / Ýstanbul/Türkiye
6 Haziran 2006
Cevabýnýzý, yazdýðým yoruma bir ek olarak deðil, ayrý bir yorum olarak görmeyi tercih ederdim. "Ecdadýnýzdan" kalan bu ülke tekelinizde deðildir. Yaptýðýnýz tehlikeli bir ayrýmcýlýktýr, - ama'sý yoktur. Numan bey, size yazýlan bir yorumu "onayla" seçeneðini kullanarak ya olduðu gibi onaylarsýnýz, ya da gerek görmeyip kendinize saklarsýnýz. Ancak, yorumun bir kýsmýný silmek hoþ bir davranýþ biçimi deðildir. Sildiðiniz bölümü tekrar etmek isterim: "Þifa diliyorum" (YORUMA CEVAP : Yapýlan yorumlara ek olarak verdiðim cevap þekli, sizin tercihiniz deðil, benim tercihimdir, bunu hatýrlatmakta yarar görüyorum. Ayrýca, ben acizlik ifadesi olarak "ama" kullanmadým. Ama sý yok, direk olarak, aslýnda bu ülkede bölücülük yapan, fakat, borozaný elinde bulunduran azýnlýðýn çýkardýðý "týnn" lamalarý dinlemek istemediðimden bahsediyorum. Þahsýnýzla alakalý bir sorunum yok. Samimiyetinizden kuþku duymuyorum lakin, bilinçsizliðinizle de vakit kaybedecek kadar, "vakitsiz" deðilim. Ayrýca, yorumunuzda bulunan "þifa diliyorum" ekini silmemin nedeni, size sert bir uslupla cevap vermem suretiyle, doðuracaðýnýz "kiþiselleþtirmeyi" arzulamadýðým içindir. Selam ve Dua ile...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sýktý Artýk Bu Aptallýk!
Hitler'in Piçi Ýsrail
Vah!vah! Sen Çok Hastasýn Gel Baþbakan Ol!

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kendimi Seviyorum!
'Seni Mankenle Yakalayalým!'
1 - 1,5 - 2 - 2,5 - 3 - 3,5 - 3,5 - 3,5 - ,35...
Böyle Haklý Çýkmaya Lanet Olsun!
Ýnsan Olmaktan Ýstifa Edelim mi Hep Beraber!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Mavi Bir Ölüm [Þiir]
Fahiþe Ruhlar (1) [Deneme]
Fahiþe Ruhlar (3) [Deneme]
Kalbim Aðlarken, Kýçým Güldü! [Deneme]
Fahiþe Ruhlar (2) [Deneme]
Ünlü Olmak Ýçin Kime Vermem Lazým? [Deneme]
Kýz Olmak, ve Sevmek mi? Ýspatlayýn... [Deneme]
Herþey Anlaþýlmayacak Kadar Basit! [Deneme]


NUMAN MAS kimdir?

Hep insaný, insaný ve insaný düþünürüm. Ýnsaný düþündükçe, Allah'a ulaþýrým, insaný ona sorarým, Hep sevdiðini söyler bana, rahmet edeceðini, istedikçe affedeceðini. Allah'ý düþünürüm, insana ulaþýrým, insana sormama gerek bile kalmaz, hep ihanet! ihanet! ihanet!. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum herkesten, ama az ama çok etkilenirim. Abdurrahman Dilipaktan tutun, Dostyevskiye kadar...


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © NUMAN MAS, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.