..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Her gün yeniden doðmalý. -Yunus Emre
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Bilimsel > Felsefe > osman demircan




30 Aðustos 2010
Yazmak Deliliktir  
osman demircan
Yazmak deliliktir. Eðer ben akýllý bir adam olmuþ olsaydým, yazýlarýmla bir týmarhane kurup, satýr aralarýndan kendini akýllý sananlara göz kýrpmazdým. Yazmak; sözcükleri, harfleri eze eze yazmak, içini dökmek, sayýp sövmek, sevmek, gömmek, diriltmek, ters köþe yapmak, daðýlmak, toparlamak, çaðýrmak, itmek, ümit vermek, süründürmek, güldürmek, sýrýtmayý yok etmek, saçmalamak, mantýkla boðmak ......yazmak; ilah gibi.


:BDBG:
Yazmak deliliktir. Eðer ben akýllý bir adam olmuþ olsaydým, yazýlarýmla bir týmarhane kurup, satýr aralarýndan kendini akýllý sananlara göz kýrpmazdým. Yazmak; sözcükleri, harfleri eze eze yazmak, içini dökmek, sayýp sövmek, sevmek, gömmek, diriltmek, ters köþe yapmak, daðýlmak, toparlamak, çaðýrmak, itmek, ümit vermek, süründürmek, güldürmek, sýrýtmayý yok etmek, saçmalamak, mantýkla boðmak ... yazmak; ilah gibi. Cümlelerimde tehlikeli deniz yaratýklarý... Dalga dalga yayýlan derin acýlarýn diþ izleri yüreðimde... Aklým dað eþkiyasý gibi çýldýrmýþçasýna saða sola ateþ etmekte... Aklým keskin bir býçak... En sivri ve keskin ifadeler cümlelerimde... Deli fikirlerle kendimi kesmelerdeyim... Ben bir Spartacus... Bütün arenalarda kendimle savaþmaktayým... Bir isyan ateþidir ruhum, kendimi Roma'nýn ortasýnda yakmaktayým... Bu yüzden yazýlarým kan kokmakta, bu yüzden tüm þiirlerimdeki mýsralar yanmakta... Çýldýrasýya yazmakta parmaklarým... Parmaklarým bir küfür, orta parmaðýmýn büyüklüðünde... Yazmak deliliktir. Çýldýrasýya yazmak istiyorum. Bir cinnet geçirir gibi yazmak istiyorum. Delirdiðimi ve akýllý bir adam olmadýðýmý herkesin bilmesini istiyorum bu þapþal dünyada. Ben aklýmý oynatýyorum, her kelime oyununda. Mýsralar giydirirken bana hayatýn hoyrat elleri, ben þairliðe ve yazarlýða soyunmak istiyorum. Çýrýlçýplak olarak satýr aralarýnda koþmak, cümle sonlarýnda ise biri altta, biri üste iki nokta olmak istiyorum. Deli gibi seviþmek istiyorum, kelimelerin namuslarýyla. Bakir bir kelime dünyasý býrakmak istemiyorum. Ben aklýmý yazmakla bozuyorum. Siz benim düzgün cümleler kurduðumu sanýyorsunuz. Dümdüz aðaçlarýn eðri dallarýndaki yapraklar gibi size el sallýyorum. Sizlere yapraklar dolusu sonbaharlar yaþatýrken, rüzgarýn silip süpürdüðü gözyaþlarýnýzla bir saðanak yaðýþ kalýyor yürek kaldýrýmlarýnýzda. Delilik üþümektir. Yüreðim yüreðinize deðerken, duygularýmýz üþüsün, çýlgýn ve marazi bir tek satýr kalsýn bizden geriye istiyorum. Yüreðimin ve beynimin tavanýnda buluyorum, tozlu mýsralarý. Aklým bir çatý katý. Gözlerim yýldýzlarla dolduðunda, bakýþlarýmýn ýþýltýsý vurur satýrlara. Ýþte o zaman, þiirler bir Samanyolu olur. Mehtaplý gecelerimi vururum gözyaþlarýmla biriktirdiðim göllere. Her mýsra bir dal gibi düþer, þiir denizlerine. Kýzýl bir duyguya boðulurum o an. Akarým ellerinize.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Çünkü yazmak isteyen herkes aynýdýr.
Gönderen: Eurydike / , Türkiye
5 Þubat 2011
Satýr aralarýnda delirmiþçesine koþan adam beliriyor gözlerinizin önünde,onun yazmaya olan tutkusunu,en güzele ulaþamamanýn sancýsýný ve düþüncelerine olan isyanýný hissedebiliyorsunuz.Çünkü yazmak isteyen herkes aynýdýr,hepimiz isyankar ve sancýlý.Tebrikler.

:: Çarpýklýk var
Gönderen: Mehmet Ali Özler / ,
10 Eylül 2010
Çýldýrasýya yazmak istiyorum diyorsunuz ama yazýnýz çok kýsa. Diðer taraftan yazýnýzýn bilimsel ile bir alakasý yok. Umarým bundan sonraki yazýlarýnýz daha uzun olur. Saygýlarýmla.

:: tamamen gerçek
Gönderen: Dilara Yiðit / , Türkiye
8 Eylül 2010
ruha ve yazýya verilebilecek en güzel anlam ve cümleler. tebrikler




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn felsefe kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Suç

Yazarýn bilimsel ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Millet Küfrederken, Söverken Deðil, Severken Millet Olmalýdýr
Çeliþki
Baþkasý Ýçin Aðlamak Zordur
Fosseptik Çukuru

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
En Ateþli Anýmda Gel Yanýma [Þiir]
Öperek Beni Öldür [Þiir]
Cayýr Cayýr [Þiir]
Kar Yangýnlarý [Þiir]
Söyle Neden Konuþmuyorsun [Þiir]
Gözlerim Kan Davalýdýr Her Geceye [Þiir]
Kefenden Çiçekli Elbise [Þiir]
Martý Beyazý [Þiir]
Gül Þarabý [Þiir]
Varlýðýn Sevda Yokluðun Fýrtýna [Þiir]


osman demircan kimdir?

Yüreðimin ve beynimin tavanýnda buluyorum, tozlu mýsralarý. Aklým bir çatý katý. Gözlerim yýldýzlarla dolduðunda, bakýþlarýmýn ýþýltýsý vurur satýrlara. Ýþte o zaman, þiirler bir Samanyolu olur. Mehtaplý gecelerimi vururum gözyaþlarýmla biriktirdiðim göllere. Her mýsra bir dal gibi düþer, þiir denizlerine. Kýzýl bir duyguya boðulurum o an. Akarým ellerinize.

Etkilendiði Yazarlar:
Herkes


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © osman demircan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.