"Yazarın hayatı, kelimelerin kölesi olmaktır; en azından, bir sonraki cümleyi bulana dek." – Ursula K. Le Guin"

?

???

July 2026 tarihinde katıldı

Son forum iletileri

?
Şiir Atölyesi
Ruh Katılımı (Ortak Yaratıcılık)
katılayım bari, biri iyi bir şey yapıyorsa katıl, HASETLİK YAPMA, --------------- Kaç yaşam kuşandın ey çocuk Harmanlanmış öykülerin gizeminde Somurtmalar düşmüş ellerine ( imdat) Cebinde üç misket Kaç geleceği kepeceksin Kaç salıncak, kaç kedi var gözlerinde (nida) Umutlarını ne yana astında Uykuların bölük pörçük Silkin ey çocuk Yarına sevda ( imdat ) yarına umutla bak artık. Yarınlar hep güzel olur ey çocuk(gönül) Biliyorum; her tarakta bezim Her şarkıda sözüm Güneşi dermek istersin Geç be çocuk (nida) amacın yağmur mu yağdırmak o zaman ağla ey çocuk. göz yaşlarına ortak olsun bulutlar.(gönül) Yoksa güneşe çelme takmak derdinde misin Bir haylazlık sırasında Gülmelerini ıslat Islıkla , söv , say Ana - bacı hayata Gülmelerini ıslat ama ( imdat ) Dişlerini sıkan öfkene yenilme çocuk, Gece bile olsa Gök bile ağlasa Saçların gibi sabırla uzat umut düşlerini (Elçin) unutma umut saçlarında saklıdır saçlarını verme rüzgara umutlarını uçurmasın çocuk umut etmeyi öğret dünyadaki tüm çocuklara(gönül) Kaç gönüle düştün sen, ey şiir çocuk Damdan düşer gibi girdin içeri Sende gönlünde Ağırlar mısın şu fakiri (Olgun) Misafir eder misin yüreğimi yüreğine Maske takmış suratlar inadına Yol olur mu yüreklerimiz Sevdaya ( imdat ) Uyma sen onlara ey şiir çocuk Hapsetmesinler seni bir odaya Onların niyeti belli, abuk sabuk Gel açılalım birlikte, ufki deryaya (Olgun) (İSA, YANİ PAPAĞAN DEVAM EDİYOR) Papatyaların bende küçük kaçık kız Kalbim sende Sen olduktan sonra incelir her şey gökyüzü günlerim İniş çıkışlarım kanamalı coğrafyalarım Papatyaların bende ela kız Hem de nasıl Kalbim tepelerinde
?
Öneriler
Kitap Dünyası
okumadıysanız. sofi nin dünyasını tavsiye ederim.kitabın arkasını okuduğumda tam benlik demiştim.özellikle sen kimsin yazan mektup kısmını okuduğumda.
?
Şiir Atölyesi
Kaç yaşam kuşandın ey çocuk Harmanlanmış öykülerin gizeminde Somurtmalar düşmüş ellerine ( imdat) Cebinde üç misket Kaç geleceği kepeceksin Kaç salıncak, kaç kedi var gözlerinde (nida) Umutlarını ne yana astında Uykuların bölük pörçük Silkin ey çocuk Yarına sevda ( imdat ) yarına umutla bak artık. Yarınlar hep güzel olur ey çocuk(gönül) Biliyorum; her tarakta bezim Her şarkıda sözüm Güneşi dermek istersin Geç be çocuk (nida) amacın yağmur mu yağdırmak o zaman ağla ey çocuk. göz yaşlarına ortak olsun bulutlar.(gönül) Yoksa güneşe çelme takmak derdinde misin Bir haylazlık sırasında Gülmelerini ıslat Islıkla , söv , say Ana - bacı hayata Gülmelerini ıslat ama ( imdat ) Dişlerini sıkan öfkene yenilme çocuk, Gece bile olsa Gök bile ağlasa Saçların gibi sabırla uzat umut düşlerini (Elçin) unutma umut saçlarında saklıdır saçlarını verme rüzgara umutlarını uçurmasın çocuk umut etmeyi öğret dünyadaki tüm çocuklara(gönül) Kaç gönüle düştün sen, ey şiir çocuk Damdan düşer gibi girdin içeri Sende gönlünde Ağırlar mısın şu fakiri (Olgun) Misafir eder misin yüreğimi yüreğine Maske takmış suratlar inadına Yol olur mu yüreklerimiz Sevdaya ( imdat ) Uyma sen onlara ey şiir çocuk Hapsetmesinler seni bir odaya Onların niyeti belli, abuk sabuk Gel açılalım birlikte, ufki deryaya (Olgun)
?
Şiir Atölyesi
Ama ayrı gayrı yok beraberce yol alıyoruz :)) Eyvallah dostlar... Kaç yaşam kuşandın ey çocuk Harmanlanmış öykülerin gizeminde Somurtmalar düşmüş ellerine ( imdat) Cebinde üç misket Kaç geleceği kepeceksin Kaç salıncak, kaç kedi var gözlerinde (nida) Umutlarını ne yana astında Uykuların bölük pörçük Silkin ey çocuk Yarına sevda ( imdat ) yarına umutla bak artık. Yarınlar hep güzel olur ey çocuk(gönül) Biliyorum; her tarakta bezim Her şarkıda sözüm Güneşi dermek istersin Geç be çocuk (nida) amacın yağmur mu yağdırmak o zaman ağla ey çocuk. göz yaşlarına ortak olsun bulutlar.(gönül) Yoksa güneşe çelme takmak derdinde misin Bir haylazlık sırasında Gülmelerini ıslat Islıkla , söv , say Ana - bacı hayata Gülmelerini ıslat ama ( imdat ) Dişlerini sıkan öfkene yenilme çocuk, Gece bile olsa Gök bile ağlasa Saçların gibi sabırla uzat umut düşlerini (Elçin) unutma umut saçlarında saklıdır saçlarını verme rüzgara umutlarını uçurmasın çocuk umut etmeyi öğret dünyadaki tüm çocuklara(gönül) Kaç gönüle düştün sen, ey şiir çocuk Damdan düşer gibi girdin içeri Sende gönlünde Ağırlar mısın şu fakiri (Olgun) Misafir eder misin yüreğimi yüreğine Maske takmış suratlar inadına Yol olur mu yüreklerimiz Sevdaya ( imdat ) Uyma sen onlara ey şiir çocuk Hapsetmesinler seni bir odaya Onların niyeti belli, abuk sabuk Gel açılalım birlikte, ufki deryaya (Olgun)
?
Şiir Atölyesi
Ama ayrı gayrı yok beraberce yol alıyoruz :)) Eyvallah dostlar... Kaç yaşam kuşandın ey çocuk Harmanlanmış öykülerin gizeminde Somurtmalar düşmüş ellerine ( imdat) Cebinde üç misket Kaç geleceği kepeceksin Kaç salıncak, kaç kedi var gözlerinde (nida) Umutlarını ne yana astında Uykuların bölük pörçük Silkin ey çocuk Yarına sevda ( imdat ) yarına umutla bak artık. Yarınlar hep güzel olur ey çocuk(gönül) Biliyorum; her tarakta bezim Her şarkıda sözüm Güneşi dermek istersin Geç be çocuk (nida) amacın yağmur mu yağdırmak o zaman ağla ey çocuk. göz yaşlarına ortak olsun bulutlar.(gönül) Yoksa güneşe çelme takmak derdinde misin Bir haylazlık sırasında Gülmelerini ıslat Islıkla , söv , say Ana - bacı hayata Gülmelerini ıslat ama ( imdat ) Dişlerini sıkan öfkene yenilme çocuk, Gece bile olsa Gök bile ağlasa Saçların gibi sabırla uzat umut düşlerini (Elçin) unutma umut saçlarında saklıdır saçlarını verme rüzgara umutlarını uçurmasın çocuk umut etmeyi öğret dünyadaki tüm çocuklara(gönül) Kaç gönüle düştün sen, ey şiir çocuk Damdan düşer gibi girdin içeri Sende gönlünde Ağırlar mısın şu fakiri (Olgun) Misafir eder misin yüreğimi yüreğine Maske takmış suratlar inadına Yol olur mu yüreklerimiz Sevdaya ( imdat )
? Kitap Dünyası
orkun bey, size mesaj attım, benimle bağlantıya geçerseniz iyi olur,
?
Şiir Atölyesi
Kaç yaşam kuşandın ey çocuk Harmanlanmış öykülerin gizeminde Somurtmalar düşmüş ellerine ( imdat) Cebinde üç misket Kaç geleceği kepeceksin Kaç salıncak, kaç kedi var gözlerinde (nida) Umutlarını ne yana astında Uykuların bölük pörçük Silkin ey çocuk Yarına sevda ( imdat ) yarına umutla bak artık. Yarınlar hep güzel olur ey çocuk(gönül) Biliyorum; her tarakta bezim Her şarkıda sözüm Güneşi dermek istersin Geç be çocuk (nida) amacın yağmur mu yağdırmak o zaman ağla ey çocuk. göz yaşlarına ortak olsun bulutlar.(gönül) Yoksa güneşe çelme takmak derdinde misin Bir haylazlık sırasında Gülmelerini ıslat Islıkla , söv , say Ana - bacı hayata Gülmelerini ıslat ama ( imdat ) Dişlerini sıkan öfkene yenilme çocuk, Gece bile olsa Gök bile ağlasa Saçların gibi sabırla uzat umut düşlerini (Elçin) unutma umut saçlarında saklıdır saçlarını verme rüzgara umutlarını uçurmasın çocuk umut etmeyi öğret dünyadaki tüm çocuklara(gönül) Kaç gönüle düştün sen, ey şiir çocuk Damdan düşer gibi girdin içeri Sende gönlünde Ağırlar mısın şu fakiri (Olgun)
?
Şiir Atölyesi
Kaç yaşam kuşandın ey çocuk Harmanlanmış öykülerin gizeminde Somurtmalar düşmüş ellerine ( imdat) Cebinde üç misket Kaç geleceği kepeceksin Kaç salıncak, kaç kedi var gözlerinde (nida) Umutlarını ne yana astında Uykuların bölük pörçük Silkin ey çocuk Yarına sevda ( imdat ) yarına umutla bak artık. Yarınlar hep güzel olur ey çocuk(gönül) Biliyorum; her tarakta bezim Her şarkıda sözüm Güneşi dermek istersin Geç be çocuk (nida) amacın yağmur mu yağdırmak o zaman ağla ey çocuk. göz yaşlarına ortak olsun bulutlar.(gönül) Yoksa güneşe çelme takmak derdinde misin Bir haylazlık sırasında Gülmelerini ıslat Islıkla , söv , say Ana - bacı hayata Gülmelerini ıslat ama ( imdat ) Dişlerini sıkan öfkene yenilme çocuk, Gece bile olsa Gök bile ağlasa Saçların gibi sabırla uzat umut düşlerini (Elçin) unutma umut saçlarında saklıdır saçlarını verme rüzgara umutlarını uçurmasın çocuk umut etmeyi öğret dünyadaki tüm çocuklara(gönü)
?
Şiir Atölyesi
Kaç yaşam kuşandın ey çocuk Harmanlanmış öykülerin gizeminde Somurtmalar düşmüş ellerine ( imdat) Cebinde üç misket Kaç geleceği kepeceksin Kaç salıncak, kaç kedi var gözlerinde (nida) Umutlarını ne yana astında Uykuların bölük pörçük Silkin ey çocuk Yarına sevda ( imdat ) yarına umutla bak artık. Yarınlar hep güzel olur ey çocuk(gönül) Biliyorum; her tarakta bezim Her şarkıda sözüm Güneşi dermek istersin Geç be çocuk (nida) amacın yağmur mu yağdırmak o zaman ağla ey çocuk. göz yaşlarına ortak olsun bulutlar.(gönül) Yoksa güneşe çelme takmak derdinde misin Bir haylazlık sırasında Gülmelerini ıslat Islıkla , söv , say Ana - bacı hayata Gülmelerini ıslat ama ( imdat ) Dişlerini sıkan öfkene yenilme çocuk, Gece bile olsa Gök bile ağlasa Saçların gibi sabırla uzat umut düşlerini (Elçin) unutma umut saçlarında saklıdır saçlarını verme rüzgara umutlarını uçurmasın çocuk umut etmeyi öğret dünyadaki tüm çocuklara(gönü)
?
Şiir Atölyesi
Kaç yaşam kuşandın ey çocuk Harmanlanmış öykülerin gizeminde Somurtmalar düşmüş ellerine ( imdat) Cebinde üç misket Kaç geleceği kepeceksin Kaç salıncak, kaç kedi var gözlerinde (nida) Umutlarını ne yana astında Uykuların bölük pörçük Silkin ey çocuk Yarına sevda ( imdat ) yarına umutla bak artık. Yarınlar hep güzel olur ey çocuk(gönül) Biliyorum; her tarakta bezim Her şarkıda sözüm Güneşi dermek istersin Geç be çocuk (nida) amacın yağmur mu yağdırmak o zaman ağla ey çocuk. göz yaşlarına ortak olsun bulutlar.(gönül) Yoksa güneşe çelme takmak derdinde misin Bir haylazlık sırasında Gülmelerini ıslat Islıkla , söv , say Ana - bacı hayata Gülmelerini ıslat ama ( imdat ) Dişlerini sıkan öfkene yenilme çocuk, Gece bile olsa Gök bile ağlasa Saçların gibi sabırla uzat umut düşlerini (Elçin)
?
Yeni Yayınlar
Kitap Dünyası
Sevgili Arkadaşlar, Bu yılın başlarında forumda, yılbaşında yayın hayatına başlayan Lacivert adlı öykü ve şiir dergisi hakkında bir tanıtım yazısı yayımlamıştım... Lacivert dördüncü sayısını da başarıyla yayımladı. İlk iki sayı tamamen tükendi. Üçüncü sayıdan itibaren tiraj artışına gidildi. Hem de, yaz mevsiminde... Bu ayın başında yapılan Yayın Kurulu toplantısına beni de davet ettiler. Hoş bir toplantı oldu. Ben de izedebiyatlılar için bir şeyler yapmak istedim ve isteğimi de kabul ettirdim. Kabul edilen teklifime göre; 1)Bundan sonra, 2 ayda bir yayımlanan derginin posta masrafları dahil 25 YTL(25.000.000 TL) yıllık abone bedeli, izedebiyat üyeleri için %30 indirimle, 18 YTL. (18.000.000 TL) olarak uygulanacaktır. Bu bedele, yine posta masrafları dahildir. Böylelikle, derginin, kitabevlerindeki satış fiyatı olan 3 YTL. tutarına artık, adreslerinize kadar ulaşımı sağlanmış olacaktır. 2)İzedebiyat üyelerine sağlanan bu olanaktan, izedebiyat üyesi olup da dergiye önceden abone olmuş arkadaşlarımızın hakları da; abonelik dönemlerinin bitiminde, aboneliklerini devam ettirmek istemeleri halinde aynen kendilerine uygulanarak, saklı tutulmaktadır. 3)Abone olacak arkadaşlar, Eylül ayında yayımlanacak 5. sayıdan aboneliğe başlayacaklardır. Derginin 3.ve 4. sayılarını edinmek isterlerse, o sayıların her biri içinde aynı indirim uygulanacak, yani, normal fiyatı 3 YTL olan dergileri 2 YTL'ye edinebileceklerdir. Tamamı tükenen 1. ve 2. sayıları edinmek isteyenler, yeterli sayıya ulaştığında, onlar için ek basım yoluna gidilebilecektir. Derginin üçüncü sayısında sitemiz yazarlarından Seval Deniz Karahaliloğlu'nun, "Anton Çehov'dan Arthur Miller'a Modern Zamanlarda Düşlerin Ölümü" başlıklı denemesi, dördüncü sayıda ise, benim "Yürüyen Merdiven" başlıklı yazım yayımlandı. Beşinci sayıda ise, yine sitemiz yazarlarının kaleme aldığı üç yazı, yayın kurulunca uygun görüldü ve danışma kuruluna gönderildi... Bunların hangileri olduğunu, danışma kurulunun kararı henüz oluşturulmadığı için, şimdilik söylemeyi sakıncalı buluyorum... Ama, çok iyi şeyler olacağını söyleyebilirim... İzedebiyatta yazan arkadaşlarımız için Lacivert'in -şimdilik sayılı da olsa- sayfalarına rezerv koyma konusunda iyi bir adım attığımı söyleyebilirim... Özellikle dergide, "Karanfil Elden Ele" başlıklı genç yeteneklere ayrılmış bölümde, sitemizdeki genç arkadaşlarımızın yer almasını çok istiyor ve bu konuda da ilgileneciğimi belirtmek istiyorum... Yeter ki, arkadaşlar da bu konuda istekli olsunlar ve girişimde bulunsunlar... Siz değerli yazar arkadaşlarımızın yazılarının bir yerlerde karşıma çıkması beni çok mutlu ediyor... Bu, yabancı bir ülkede, ilkokul arkadaşınla karşılaşmak gibi bir şey... Dilerim, her biri birbirinden güzel yazılar yazan siz arkadaşların yazılarıyla da karşılaşırım...Lütfen sadece yazmakla kalmayın, yazdıklarınızın olabildiğince çok kişi tarafından okunması için de, çabalayın... Dergiyle abonelik ve yazı gönderme konusundaki bilgileri de aşağıda veriyorum... Lacivert Öykü ve Şiir Dergisi Mithatpaşa cad. 26/14 Ankara Sahibi ve Sorumlu Yazi İşleri Müdürü Esengül KUTKAN Tel:0/312/424 10 11 Fax:0/312/424 10 11 e-mail: lacivert2005@mynet.com lacivert_2005@yahoo.com Posta çeki hs. Ekin Ajans Adına Hsb. No:5007530 Ankara Daha geniş bilgi almak isteyen ve soruları olan arkadaşlar bana da mail atabilirler... Sevgilerimle....
? Kitap Dünyası
Sayın İsa Kantarcı Bey, İyi bir forumcusunuz, tartışmayı seviyorsunuz. Ama yeri geldiğinde tevazuyu da elden bırakmıyorsunuz. Başarılar dilerim. Saygılarımla Zeynep KÜÇÜK
?
Şiir Atölyesi
Kaç yaşam kuşandın ey çocuk Harmanlanmış öykülerin gizeminde Somurtmalar düşmüş ellerine ( imdat) Cebinde üç misket Kaç geleceği kepeceksin Kaç salıncak, kaç kedi var gözlerinde (nida) Umutlarını ne yana astında Uykuların bölük pörçük Silkin ey çocuk Yarına sevda ( imdat ) yarına umutla bak artık. Yarınlar hep güzel olur ey çocuk(gönül) Biliyorum; her tarakta bezim Her şarkıda sözüm Güneşi dermek istersin Geç be çocuk (nida) amacın yağmur mu yağdırmak o zaman ağla ey çocuk. göz yaşlarına ortak olsun bulutlar.(gönül) Yoksa güneşe çelme takmak derdinde misin Bir haylazlık sırasında Gülmelerini ıslat Islıkla , söv , say Ana - bacı hayata Gülmelerini ıslat ama ( imdat )
Başa Dön