Gelmiş geçmiş en büyük romancı olarak gördüğüm değerli yazarın Suç ve Ceza isimli eseri o kadar müthiştir ki sonlarına yaklaştıkça bitmemesini istersiniz. Eşsiz bir kitaptır. İki ana karakteri ve onlarca yardımcı karakteri olan kitabı bir an önce okumalı okumayanlar. Raskolnikov ve Sonya nın dünyasına bir an önce girmeli.
Saygılar
Volkan Çelebi
?
???
July 2026 tarihinde katıldıSon forum iletileri
Merhaba Arkadaşlar;
Herkesi yeni kurulan romancilar@yahoogroups.com adlı roman üzerine paylaşımların yapıldığı, karakter analizlerinin ve kurgu değerlendirmelerinin yapılacağı guruba davet etmek istiyorum.
Saygılar
Volkan Çelebi
Forum alanı ile ilgili söylemek istediğim bir iki şey var. Forum alanları evet tartışmak içindir. İzedebiyat gibi sınırları olmayan bir sitenin forum alanı buna uygundur. Bana öyle geliyor ki genel bir yanlış anlaşılma söz konusu. Forum alanı da tıpkı İzedebiyat ana sitesindeki gibi gruplandırılmışken, alakasız konular alakasız başlıklar altında tartışılıyor. Bu bir anda oluşan bir şey sanki. Sanki forum alanına düşülen her not derhal tartışılacakmış gibi bir ön yargı var.
Forum dediğimiz şey, gerçek yaşamda güncel olanın toplu oturumlarda sözle tartışılmasıdır. Ancak bizim gibi sitelerde üyelerin kaynaşması için vardır. Zaten editörlerimiz başlıkların altına düştükleri notlar bunu belirtmektedir.
Deneme, Eleştiri, İnceleme ve Bilimsel gibi ana kümelerin bulunduğu bir edebiyat sitesinde hele o sitenin "yazarları"nın ısrarla forum alanını kullanmaları, daha somut ve gerçekçi sonuçlara ulaşmamızı zorlaştırmaktadır.
Peki bu yazılar nasıl olmalıdır? Söz konusu şiirse, sitede binlerce şiir bulunmaktadır. Yazarlarımız isim vererek, örneklerle kritik yapmaktan çekinmemelidirler. İsmail Bora Özcan, Ömer Akşahan, Volkan Çelebi ve benim günümüz şiirine dair yazıları bulunmakta istemizde. Kaç arkadaşımız karşı yazı yazdı bunlara? Yoksa forum alanında tartışan dostlarımız rastlamadılar mı o yazılara. Bu da olabilir tabii ki.
Bir örnek daha: Benim gözlerim çabuk yorulduğu için sitemizde yayınlanan öyküleri, romanları okuyamıyorum. İnanıyorum ki bizim şiirde geldiğimiz seviyeyi aşmış arkadaşlar var. Ama ne bir forum alanında, ne yukarıda saydığım dört ana kümede öykünün, romanın sorunlarına yönelik bir yazı var.
Herkese kolay gelsin...
Bir Özbek atasözüdür: "Biri bir köprü kurar bin kişi geçer"
Aslında yanı başımızda o kadar yokluk yaşanırken buna duyarsız kalınması çok da olağan bir davranış sayılırdı ama biri kalktı bir proje başlattı, belki düşünde belki de gönlünden senelerce geçen bir fikirdi,ülkemizin her hangi bir yerinde yokluğu sevgiyle,paylaşmakla ve kardeşçe yenebileceğimizi hatırlattı bize..
Tam da atasözünde olduğu gibi köprüyü kurdu ve o köprünün üstünden şimdi binlerce kişi yol alıyor..
Projenin adı kardeşini seç... şu an bir gönüllü koordinasyona dönüştü ve giderek de duyarlı insanların sayesinde büyümekte..Herhangi bir ilden gönderilen ihtiyaç sahibi öğrencilerin tüm bilgileri il bazında sitede yayınlanmakta ve siteyi gezen dünyanın herhangi yerindeki duyarlı bir kişi,öğrenciler arasından kendine kardeş seçmekte ve ona yardım edebilmektedir. Bu koordinasyonun en önemli özelliği gönüllülüğe dayalı ve "[[B]]aracısız[[/B]]" olması..Seçtiğiniz kardeşinizle mektuplaşıp,kırtasiye ve giyim gibi ihtiyaçlarını karşılıyorsunuz,artık aranızda bir kardeşlik bağı kurulmuş oluyor.. Yardımların içinde kesinlikle para göndermek yok..
[[A HREF=""]]www.kardesinisec.com[[/A]] adresini tıklayıp gezin belki bir kardeş sahibi olursunuz...
Ban aen çok bunu soruyorlar.. "ya sen nasıl yazıyorsun?" bazen sanane diyesim geliyor...
Açıkçası saçma buluyorum böyle bir soruyu.. İnsan neden yazar ki? basit.. İstediği için.. Bir sebep gerekmiyor bana... Bu soruyu soranlara bazen şunu söylemek istiyorum.. Siz neden nefes alıyorsunuz ya da neden uyuyorsunuz, çok sıkışınca neden tuvalete çıkıyorsunuz...
Cevapları basit...
Yaşamak için...
Bazıları gördükleri birşeyi anlatmadan yapamazlar... O kadar çok konuşurlar ki "Ya kardeşim sussana biraz da biz konuşalım " demek gelir içimizden...
Ben de yazmadan yapamıyorum. İnsan ilişkilerim zayıftır. Bazıları hala ilkokul arkadaşlarıyla eskisi gibi sıkı fıkıdır.. Ben de yok öyle şeyler..
Onun yerine yazıyorum işte.. ne yaşıyorsam kendimi katarak yazıyorum...
Terk edildim, kandırıldım, korktum, sıkıldım, ağladım, güldüm şimdi de yazıyorum...
İlla ki okumanız da gerekmez. çünkü ben yine de yazacağım...
[[B]]merhaba ,
bu aralar iki kitap elime gecti.
italyanların cok sevdikleri gunumuz kadın yazarlarından biri olan MARGARET MAZZANTINI nin kitabı : NON TI MUOVERE ( sakın kımıldama / can yayınları ). Bir imkansız ask bu kadar mı guzel yazılır; gercekten okunulması gerekli bir yazar ve kitap. Oneriyorum....
Digeri de; sadece ve sadece isminin cekiciliginden dolayı okumalıyım diyerek aldıgım ve gercekten sükut-u hayal e ugradıgım CANAN TAN'ın kitabı : PIRAYE ( altın kitaplar yayınları ). Bir kitap bu kadar mı acemice yazılır....Sozcukler ve cumleler birbirinden kopuk, kurgusu tam oturmamıs, yarım bıraktıgım nadir kitaplardan biri oldu. Onermiyorum [[/B]]
Sayın Yardımlı;
Son yüklenen bazı yazıların görünmemesinden söz ederken; ANASAYFADAN söz etmiyoruz.Yani yazı, hiç görünmüyor. Ne anasayfada, ne başka yerde...Sadece, yazarın herhangi bir yazısına girerseniz, "yazardan gelen son yazılar" bölümünde görebilirsiniz.....Örneğin ben, son yüklediğim şiiri göremedim.Yazar sayfama baktım, "son gelen yazılar" da var. Ama okuyucu onu bulup okuyamaz. Ya da tesadüfen görebilir...Ben de , sonra yeniden yüklemek üzere sildim.............Sanırım anlatabildim..........Sevgili yazar arkadaşlar!Siz de onlarca yazıyı aynı anda yüklemeseniz diyorum . BU, BİR OKUR RİCASI....... Sevgiler...............
Merhabalar,
Anasayfada son yüklenen yazıları daha fazla göstermeyi biz de istiyoruz, ne var ki anasayfa zaten hayli yüklü olduğundan yeterince hızlı açılamıyor, daha da fazla bilgiyi oraya sığdırmaya çalışmamız durumunda sayfanın açılması iyice zorlaşacak. Küme sayfalarında ise eskiden olduğu gibi en altta değil, sağ şeritte son gelen yazılar görünüyor; o şimdilik yirmi yazıyla sınırlı, o sayıyı arttırmak için programcılarımızla görüşeceğim.
Bunun dışında İzdümen'den son eklenenleri (http://www.izedebiyat.com/arsiv.asp) bir ay geriye kadar takip edebilirsiniz. Elbette anasayfada çıkmasıyla aynı şey değil, ama en azından bir izleme olanağı verir.
Yeri geldiğinde bir yazar 40 - 50 yazısını birden siteye gönderiyor. Bu tür durumlarda anasayfada yalnızca o yazarın adının çıkmaması için bir yazar ait, aynı gün içerisinde gönderilen tek bir yazı çıkıyor. Başka bir deyişle aynı gün içerisinde göndereceğiniz beş yazıdan sadece biri anasayfada çıkacaktır. Bu sayede tüm yazılara olmasa da tüm yazarlara anasayfada görünme olanağı tanınmış oluyor. Gönderdiğiniz tüm yazıların anasayfada yer alması için onları birer gün arayla göndermenizi öneririz.
Saygılarımla,
Diren Yardımlı
Merhaba...
Sanırım birçoğumuzun sorunları aynı. Ben de bu konuda dertlilerden biriyim. Yeni yazılarımdan ikisi de anasayfada "yeni yazılar ve şiirler" bölümünde görünmediği için yönlerdirme yapmak durumunda kalıyorum. Bu konuya kısa zaman içerisinde bir çözüm getirebilirseniz sevinirim...
Merhaba Yönetici Arkadaşlar;
Eskiden son yüklenen yazılar, şiirler; her kümeye ait sayfada görünüyordu.Otuz, kırk yazı falan......Şimdi ise, yeni yazı yüklenince, eskiler görünmüyor.Bu nedenle, bazı yazıları, şiirleri okumadan kaçırabiliyoruz.Acaba yine eskisi gibi, son yüklenen otuz- kırk yazı, görünemez mi?........Hatta anasayfada.........Çok şey mi istedim?........Gerçi forumlara pek bakamıyorsunuz sanırım.Bir arkadaşın sorusu, günlerdir yanıt bekliyor......Ayrıca, bir yazının kaydedildiği tüm kütüphaneler de, ilgili yazı sayfasında görünmüyor.........Herkese sevgiler........izedebiyat'ı seviyorum.........:)
Bazen bu siteye şiir göndermek istiyorum. Ama nasıl gönderileceğini bilmiyorum birisi bana yardımcı olrsa sevinirim. Selamlar.
En son gönderdiğim kendimce başlıklı yazılarım yayınlanmadı. Nedenini öğrenebilirmiyim. Teşekkürederim.
Kütüphanelerden sadece birinin çıkması sorunuyla bugünlerde ilgileneceğiz.
Silinmiş roman bölümüyle ilgili olarak, 23 Ocak'ta veritabanında bir onarım işlemi gerçekleştirdik. O sırada altı yazının kayıtlarının siteye hatalı girdiği ortaya çıktı ve veritabanının bütününde bir aksamaya neden olmasın diye onarım programı tarafından o kayıtlar iptal edildi. Kesin birşey söyleyememekle birlikte Beyaz Değişim'in başına gelen bu olabilir... Hatalı girişin birçok nedeni olabilir, ancak en sık rastlanan neden, sunucu ya da kullanıcı tarafında ortaya çıkan geçici bir bağlantı sorunudur.
Bu ve benzeri nedenlerden ötürü İzEdebiyat'ın bir yedekleme değil, sadece bir sunum sitesi olarak kullanılması gerektiğini sık sık belirtmeye çalışıyoruz, bu bağlamda bir kez daha belirtelim. Bugüne dek önemli bir kayıt yitimi yaşamadıysak da lütfen tüm kayıtlarınızın yedeklerini kendi sistemlerinizde bulundurun.
Saygılarımla,
Diren Yardımlı
NOT: Sitenin altyapısıyla ilgilinene programcılarımız forumları düzenli ziyaret etmiyorlar. Forumlar site editörlerince takip edilmektedir ve asıl amacı edebiyat tartışmaları için bir taban sağlamaktır. Teknik sorunların en kısa zamanda gerekli kişilere ulaşmasını istiyorsanız [[A HREF="mailto:yazisma@izedebiyat.com"]]yazisma@izedebiyat.com[[/A]] adresinden yararlanmanızı öneririz.
merhaba
daha öncede belirttiğim gibi yazar sayfamda 3 kütüphanem var(mavi ışıltı,melekler şehri,ebruli)fakat sadece 1 tanesi görünüyor.oda mavi ışıltı.
diğer ikisi görünmüyor sayfamda yazarın diğer kütüphaneleri diyorum ve çıkmıyor.sadece biri çıkıyor.diğerleri sayfama yerleşmiyor.
daha nasıl anlatabilirim lütfen yardımcı olun.
saygılarımla....
Güzel bir öneri. Sitenin katılımcı ve kolektif ruhuna da şu ankinden daha uygun. Programcılarımıza ilettim, ellerindeki işler bitsin, ilgilenecekler.