"Bilim o kadar ilerledi ki, yakında hiçbir şeyin mümkün olduğuna inanmayacağız." - Oscar Wilde"

?

???

July 2026 tarihinde katıldı

Son forum iletileri

?
Esin Perisi
Yaratıcı Yazarlık
merhaba
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
Sevgili İzlenim Topluluğu, Öncelikli olarak sizleri böyle bir site kurup her kesimden bu konuda kendini geliştirmek isteyen, içinde yazma ateşi ile kavrulan insanlara olanak tanıdığınız için kutluyorum. Benim sizlerden öğrenmek istediğim, sizlere ulaşan her kitabı yayınlayıp yayınlamadığınız. Kitabın editörleriniz tarafından incelenmesi sonrasında yayınlanması halinde sadece evdeki rafları süslemeye veya eşe dosta gururlanmak üzere verilmeye değer bulduklarınızı da yayınlıyor musunuz. Ayrıca, yayınlandıktan sonra telif hakkı konusunda nasıl anlaşmaya varılıyor. Bilgi verirseniz sevinirim. Sevgiler Gülçin Latifaoglu
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
Hardal Biber'in teklifine katılıyorum. Buradan yayınlanmış veya taslak halindeki eser ve çalışmaların eleştirisini yapabiliriz. Böylece bu konuda daha çok bilgi sahibi oluruz kanaatindeyim. Ayrıca bu yolda mesafe almış olanların eleştirileri, bizim gibi yeniler için eğitici ders olmuş olur...
?
Yazma Teknikleri
Yaratıcı Yazarlık
merhaba mevlüt abi yaşı küçük ve yeni bir üye olmama ragmen benim de denemelerim var.genç bir bakış istersen sorununa sana bir tavsiyem var.öncelikle kendi hayatını yazmalısın bence, tabiki de diğerleriyle harmanlayarak.biyografik yazılarda (özellikle yeni başlayanlar için) konuya hakim olduklarından, dile daha çok önem vermeye uğraşırlar.çünkü ilk düşündüğün gibi yazarsan sana tanıdık gelecek ve beğenmeyeceksindir.kendi gözüne daha şık görünmesi içinse daha çok uğraşacak ve kendi üslubunu oturtabileceksin.daha sonraları roman konusu olarak gözlemlerinden ve ilerisinde hayallerinden yararlanabilirsin.çünkü işin bu raddelere gelebilmesi ustalık hüneri ister.en azından ben böylesini denedim ve bu kendisini tavsiye ettirebilecek kadar özgüveni sağladı
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
Arkadaşlar, Forumda roman üzerine yapılan tartışmaları izliyorum. Yapıcı ve geliştirilmeye açık olduğunu düşündüğüm bir önerim var. Bu forma katılan kişilerden birinin romanını yada roman taslağını masaya yatıralım. Bu sayede hiç bir şey yapmasak, bir başkasının yazdıklarını okur; sürekli iz edebiyatta kendimiz yolladığımız yazıları kendimiz tıklamaktan kurtuluruz. İçimizde kitaplarını yayınlamış yazarlar var. Onların kitaplarıyla başlayabiliriz.
?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
Ey affedilmeyesi insanlık! affetmiyeceğim seni ve en nihayetinde kendimi. Şu alemde her hayvanın var bir sebebi, Ona göre yaşar. Biz ne sebebimize karar verdik daha ne sevenimize. Yüzyıllardır toprak olduk, hala ne mutasyon ne av ne avcı...
?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
Bizim yüzümüzde asla gülmez yazıyor. Ya tatminsiz yaratıklarız biz, "ya da"sını demeye dilim hala varmıyor. Aslında açlık grevinde gıkımız çıkmaz, bir şikayet etmedik bugüne dek hastalıktan ağrıdan, mızmızlanmak racona ters biliriz, ama düşünce bazında hep en iyiyiz. Azla yetinmek yok kafada, ya devrim yapıcaz ya devlerin aşkına biber serpicez. Yani gümbürtü kopacaksa bizden hep en büyüğünden. İşte budur bizi yiyip bitiren. Yoksa sen üstüne alınma aynı yerden arızalı, sebebim sen değilsin hiç biriniz değilsiniz.
?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
Bütün gidişlerimdeki Terkedişlerin üzüntüsünü, Varışlarımda hep aynı çocuk coşkusu Karşılar otogarlarda. Ne terkettiklerim yakamı bırakır Ne ben hatıralarımı gömerim gidiş peronlarına. İçimdeki hat şehirleri ülkeleri bağlar birbirine 3er saniyelik duraklarla Oysa Karşılaşacağım kültür şokunun acısıdır yansıyan kamyon farlarından..
?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
Senin geçtiğin yollardan yüreyemem bundandır bir türlü yanına gelemeyişim. Ve ayrıca yürümek de istemem, Ayakların kanasaydı benim geçtiğim yollarda sevmezdim seni... Fikrin benle çürüsün de istemem; Adım geçmiş olsun, Şimdi olsun, Gelecek olsun. ‘ her zaman’ olmasını istemem. sen kendin ol ben bileyim kendimi.
?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
Sessiz sakin gün batımı yaşamından Hevesimizi almışız gibi Bu yaşımızda, şu kadarcık kalmış enerjimizle Ne zorlarız zavallı bedenlerimizi..... Sen üçlü koltuğa uzan Malum boyun benden uzun; Ben seni görmeyecek pozisyonda ikiliye Ve ayaklarımı dikip pencere pervazına Ağzımı aralayıp bir daha kıpırdatmaya gerek kalmamacasına Dalıp gideyip Küçük ayı yıldızına....
?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
Noel Baba’dan bana Acısız bir ölüm diledim bu yıl. Şöminem de yok bacası da Evim de... Atıversin bana yakın bir yerlerden, Kimin başına düşecek Benimkine düşmeyecek de.
?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
Salçasız yemek yiyen kuzeybatılılaşmış soluk halklara, Anlamsızdır anlatmaya çalışmak Kıllı Türk erkeklerinin mamutlardan farkını. Ve canım senin farksızlığını benden ve diğerlerinden Anlatmak bu kalın kafama, Çok vaktimi alacağa benzer.
?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
Her gece ölüme yatar gibi yatıp korkular içinde Her sabah narkozdan uyanır gibi uyanıyorum, yanaklarımda dün gecelerin acısından kalma gözyaşları. boğazımı çıkamayan sesler, hıçkırıklar, çığlıklar tümör tümör kaplamış. içimdeki patırtıyı yaka paça atamadan dışarıya, böyle sessiz sessiz ağlamaklı öleceğim herhalde diye düşünüyorum. Bu da acı; ama hayatın gerçeği. Nasıl yazılmışsa yaşayıp, öyle yazıldığı gibi ölmek. sanki ben bir nokta koymaktan acizmişim gibi sonlara, yazan yazmış kendini ne sanmışsa...
?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
Her gece ölüme yatar gibi yatıp korkular içinde Her sabah narkozdan uyanır gibi uyanıyorum, yanaklarımda dün gecelerin acısından kalma gözyaşları. boğazımı çıkamayan sesler, hıçkırıklar, çığlıklar tümör tümör kaplamış. içimdeki patırtıyı yaka paça atamadan dışarıya, böyle sessiz sessiz ağlamaklı öleceğim herhalde diye düşünüyorum. Bu da acı; ama hayatın gerçeği. Nasıl yazılmışsa yaşayıp, öyle yazıldığı gibi ölmek. sanki ben bir nokta koymaktan acizmişim gibi sonlara, yazan yazmış kendini ne sanmışsa...
?
Dünya Edebiyatı
Edebiyat Tartışmaları
Okumayanlar için John Steinbeck tavsiyemdir dostlar... Özellikle ona Nobel Edebiyat Ödülü'ni kazandırmış olan eseri: "Fareler Ve İnsanlar'ı" tavsiye ederim... Tabi ßitmeyen Kavgayı'da unutmamak gerek... Yazar bu eserlerinde genellikle kapitalist sistemde horgörülen, ezilen işçil sınıfını anlatmaktadır... Eserlerini gerçekçi kılan ise; yazarın üniversiteyi bitirdikten sonra bir dönem de işçilik yapmış olmasıdır... Dünya devrimci edebiyatının en büyük yazarını okumanızı öneriyorum...
Başa Dön