Merhabalar,
İzEdebiyat'ta şu aralar editör değişikliği yapıldığından yazıların onaylanması biraz gecikebiliyor. En kısa zamanda tekrar bir düzene oturacak. İzEdebiyat kan kaybediyor evet. Her zaman da kaybedecek. Aynı zamanda sürekli, yeni kan alacak. Sitenin doğası böyle; gelenler var, gidenler var. Bazen gelenlerin sayısı çok oluyor, bazen gidenlerin. İstatistik verileri açısından bir aya öncesine göre daha kötü durumda değil site; tersine yavaş da olsa sürekli bir yükseliş içinde.
Bildiğiniz gibi zaman zaman sistemi daha kullanışlı ve kaliteli yapmak için adımlar atıyoruz. Siteyi geliştirme hızımız elbette eskisi gibi değil; bu da bazılarınca ilgilenmiyoruz diye algılanıyor. Ancak daha önce de belirttiğim gibi, site artık sağlam bir tabana oturdu diye düşünüyoruz. Bundan sonrası çok büyük ölçüde yazarlarına kalmış.
"Yazılarım niçin onaylanmıyor?" mesajlarını forumlarda yanıtlamıyoruz. Bunun için bize kızanlar oluyor, ama bu kişiler unutmamalı ki forum "umumi" bir alan, ve kişinin attığı mesaj sadece kendini ilgilendiriyorsa, bunun yeri bu forum değil. Bu mesajlar foruma gelmesin diye bildiğiniz gibi İşlem Merkezinde yeni düzenlemeler yaptık, ama sanırım bu da her zaman yeterli olmuyor. İzEdebiyat Teknik odası İzEdebiyat'la ilgili bir oda; umudumuz ve amacımız burada sitenin genelini ilgilendiren tavsiyeler, öneriler ve şikayetler duyabilmek. Özel şikayetler için bizimle her zaman e-mail yoluyla bağlantı kurabilirsiniz.
Herkese sevgi ve saygıyla,
Diren Yardımlı
İzEdebiyat
?
???
July 2026 tarihinde katıldıSon forum iletileri
Okursan eğitilirsin, eğitilirsen güdülürsün, güdülürsen ezilirsin...
Okumak ezilmeyi göze alanların işidir, ona göre...
Sevgili Şükran Karahan;
Her bölümün ( şiir, öykü, eleştiri vs) editörü farklı kişiler sanıyorum.Bazen yeni şiirler ekleniyor örneğin, düz yazıları eklenmiyor.Ya da bunun tam tersi oluyor.
Sitenin bu ağır işleyişi yüzünden midir nedir bilmiyorum, izedebiyat okur kaybediyor.Hatta belki yazar da.Bunu; son yazılarımın okunma sayılarının çok az olmasından anlıyorum.Yoksa ben mi okurlarımı kaybediyorum, onu da bilmiyorum.Diğer yazar ve şairlerin okunma sayılarını bilmiyorum elbette.YA BEN OKUR KAYBEDİYORUM, YA SİTE.....Sevgili arkadaşlar!Sizin okunma sayılarınız da düştü son zamanlarda?Yok eğer sadece beni okuyanlar azaldıysa; site için değil, sadece kendim için üzüleceğim.Ve artık neden eskisi kadar okunmadığımın nedenlerini bulmaya çalışacağım....Sevgiyle kalın.
aynı sorundan muzdarip olduğumu ben de bundan önce mesajımda dile getirmiştim.ne yapamız gerektiğini kriterlerinin ne olduğuna dair bilgi istedim.ama kaile alınmadığımı gördüm,
şimdi zamana bıraktım.
bakalım zaman ne gösterecek?
ve benden başka bakalım kimler bu konuya sesini çıkartacak
bekliyorum ben de...
günler olmasına rağmen yazım hala onay bekliyor,
bundan önce yazım da epey geç bir tarihte onaylandı.
üzgünüm aslında böyle bir şeyle karşılaşıldığı için....
sevgiler.
Şükran
Etağfurullah hocam o ne demek biz alışkınız...
ilgiyle izliyoruz :))
Merhaba Sevgili Tibet;
Size göre, eskiden yaşam daha zor....Bana göre ise, şimdi daha zor....Evet, teknolojik gelişmeler işimizi kolaylaştırdı ama; bir yandan da ilgi ve ihtiyaçlarımız günden güne çoğaldı.Hiçbir şeye yetişemez olduk.İlköğretim Okulu öğrencilerinin nasıl koşuşturduklarını; yarış atı gibi dersane- özel öğretmen - okul arasında gidip geldiklerini düşünün hele...Bu, sadece bir örnek....Her neyse!....Aramıza hoşgeldiniz....:)....Sevgiyle kalın.
(Arkadaşlar, kusura bakmayın.Tibet'le özelden yazışabilirdik aslında.N'apalım, oldu bir kez....Affola.)
öncelikle teşekkür ederim yazımı okumuşsunuz. yorumunuzla ilgili bir görüşüm vardı. sanki bana eskiden hayat şartları daha zormuş gibi geliyor. esasında biz insanlar hayat kolaylaştıkça duygularımızıda kolaylaştırıyoruz gibi geliyor. gerçi hayat hakkında ahkam kesecek yaşta değilim ama. bundan bir kaç sene sonra bu tür duyguların tamamen kaybolmasından ciddi anlamda endişe ediyorum. herkes üstüne düşen görevi hakkıyla yerine getirse kavgada olmaz sevgisizlikte bence. ne diyelim allah sevgisiz bırakmasın hiç bir canlıyı sevgiler...
sayın ilgililere kaç gün oldu şiirim onay merkezinde ya editor yok onaylıyacak veya yayınlamak istenmiyor zaten bu gidişle üyeligimide silecegim çünkü diger
siteler gibi ilgi ve alaka gösterilmiyor galiba neyse taktir sizindir tabiki sesimi duyuyorsanız.
Yeni üyeyim öncelikle herkese merhaba..
Ben amatörce şiir yazmaya çalışıyorum..Aslında yazdıklarımın şiir olup olmadığını da merak ediyorum.Yazdıklarımdan örnek göndererek fikirlerinizi rica ediyorum.
Sevgiler..
Karartma geceleri
Bu karartma geceleri yar
Kalbimin sirenleri “sen” “sen” çalar
Gönül erleri yayılır dört bir yana
Sevdanın namlusu şakaklarımda
Adının adımları duyulur yalnız
Kalbimin boş sokaklarında..
Ne hayaller asılır uğruna
Ne umutlar müebbete düşer
Bu karartma geceleri yar
Aklım düşer tahtından
Söz aşka düşer..
Gözüm görmez olur başka...
Elim tutmaz olur başka...
Benim olan ne varsa sana döner..
Bu karartma geceleri yar
Suretin yayılır milyonlarca
Yıldızlar söner..
Sancağın saplı durur ufkumun burçlarına
Saçlarından dalga dalga..
İndir indirebilirsen..
ADAM GİBİ
Biz muhabbeti ibadetten sayar
Kelimelere o saygıyla dokunurduk
Cümlelere önce icazet verir zihnimizde
Sonra izin verirdik dudaklarımızdan dökülmesine
Hey gidi günler be hey gidi…
Adam gibi sohbetleri özledim
Adam gibi..
Dedikodu diyorlar ya adına
Daha uygun isim yoktur
Kim demiş,kim komuş
Başka derdi yok bu insanların
Kaderine ağıdını duyuyorum adeta
Salya sümük çıkarken kimi ağızlardan
Güzelim lisanların..
Dil sahici,laf sahici,gaf sahici
Adam gibi..
Birimiz cümlenin arasına noktalar koyar
Diğerimiz tamamlardı
Birimizin düşünemediğini,kalanımız hatırlardı
Böylece çalardık mekteb_i muhabbetin son zilini
Adam gibi..
Sandalla açılmışken yarensiz
Yakamozun pırıltısı hoş değil..
Anlatamam,anlayamazlar bu dalgalar boş değil..
Gün doğar,gün batar da kaç kişiyle içilir dolunayın şerbeti
Kiminle tokuşturulur ki cemrelerin kadehi..
Adam gibi..
Sus geldi dilime
Adım yobaza çıktı
Olsun..Ha hal hatır sormuşsun
Ha kapı tokmağı çalmışsın
Al aynayı karşına selam ver daha iyi
Hiç değilse aynı selamı alırsın..
Bıkmadım bıkmasına anmaktan da eski söyleşileri
Adam gibi…
bir düzeltme yapmak istiyorum. ben yenilere sıcak bakılmadı yolunda duyumlar aldım derken kesinlikle bu siteyi kastetmemiştim. eminim çok düzeyli bir sitedir burası. yaşadıkça göreceğiz. teşekkürler
Hayır, hiç zorluk yaşamadım.Ayrıca, bu sitede yenilere iyi yaklaşılmadığı da bence hiç doğru değil.Bu konuda tareddüt etmeyin.İzedebiyat, sanal ortamın en saygın sitelerinden.Yazdıklarınızı hemen göndermeye başlayın.Hiç kimse mükemmel değildir.Hepimizin birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var.Kendinize güvenin.Haydi kolay geldin.Sevgiyle kalın.
Merhaba Sevgili Tibet;
yardımlarınız için teşekkür ederim. umarım burada sık sık görüşebiliriz. birde haddimi aşmazsam eğer bir şey sormak istiyorum. siz bu işe yeni başladığınızda zorluklar yaşadınızmı. çünkü yenilere pek fazla sıcak bakılmadığı yolunda duyumlar aldım. biraz ürkek bir yapım olduğu için zorluklarla fazla baş edemeyeceğimden ve hayallerime başlamadan veda etmek zorunda kalacağımdan korkuyorum. zamanınızı çaldığım için özür dilerim.
sevgiler...
Merhaba;
Afedersiniz, yabancı klavyede yazdığım için hata yaptım...Madem yeni yazmaya başladınız, kitap için acele etmeyin.Ulaşmak istediğiniz kişilere gelince:Anasayfadaki yazarlar'ı tıklayın.Orada, izedebiyata üye olan birkaçyüz yazar var.İstediğiniz kişiye ulaşabilirsiniz.Yazarın isminin baş harfini tıklayın önce, aynı harfle başlayan isimler arasından aradığınız kişiyi bulun..O kişinin adını tıklayınca, o kişinin tüm yazılarını görürsünüz...Ayrıca siz de yazılarınızı gönderin.Sahne arkasından giriş yapıp, yazılarınızı ekleyin.Ama yazınız ,anında sitede görünmez.Sabır gösterip, birkaç gün hatta belki bir hafta beklemeniz gerek, onaylanması için.Yazdıklarınız, okur karşısına çıksın bakalım.Zevkle okunacağından eminim.Başarılar dilerim size......Sevgiyle kalın.
Sevgili Tibt