"Yazmak, aslında hayatın kendisiyle alay etmenin en ciddi yoludur." ― Virginia Woolf"

?

???

July 2026 tarihinde katıldı

Son forum iletileri

?
Genel Tartışma
Açık Büfe
yazımı kaydedemiyorum.hiçbir hata olmadığı halde başlığı iki kere yazdınız düzeltin diye hata raporu çıkıyor.bu durumu nasıl aşabilirim.lütfen bir ilgili cevap yazsın selamlar..
?
Genel Tartışma
Açık Büfe
Sizce çaresizlik nedir? Ya umutsuzluk? Hayatımızı bu ikisi olmadan sürdürmeye çalışmıyor muyuz? Hayat! O kadar komik ki... Şayet bir hayatımız yoksa aldığımız nefesin anlamıda yok. Peki çare de umut da bizsek? Bizim var olmamız başka birinin de var olması demekse? Ve biz bunun farkında değilsek? Farkına varınca duymazdan, görmezden geliyorsak?.. İşte çaresizlik de umutsuzluk da bizden başkası olmuyor sonunda... Biz betonarme duvarların arasında kendimize ait olanların hesabını yaparken, bize ait olmayanları paraya, mülke indirgiyorsak hayatımızın ne önemi var? Hangi para, hangi mülk bir insanın feryadından daha değerli? Neyi sayıyoruz? Borçlarımızı ve olmayan mülklerimizi... Peki genç bir insanın soluğunu saysak? Durun ve genç bir insanın soluklarını sayın! Heran kesilebilecek olan soluklarını! O solukların her birinin kaç hazine odasına bedel olabileceğini düşünebiliyormuyuz? Şayet umursamıyorsak çoktan ölüp giden, insanlıktan çıkan biz olmaz mıyız? Şöyle bir sevdiklerinizi düşünün. Sadece sevdiğiniz insanları değil; şarkıları, şiirleri, düşleri, yemekleri... Bunları kaybetmekten korkmuyor muyuz? Peki yanıbaşımızda bir insan bunları kaybetmek üzereyse? O kaybettiğinde... O'nu kaybettiğimizde... Biz de kaybetmiş olacağız!.. Çünkü sahip olduğumuz en önemli "şey" paylaşacağımız hayattan başka hiç bir şey değil! Çare biziz! Umut biziz!!! Ece USLU henüz 19 yaşında olmasına rağmen Yeditepe Üniversitesi'nde, her gelişi erken olan ölümle savaşıyor. Ece USLU löseminin kritik bir aşamasında. Kanında ki zararlı hücre sayısının %90'lık bir bölümünden kurtuldu.Artık ilik nakli aşamasına geldi. Fakat 160.000,00 YTL'ye ihtiyacı var. 120.000,00 YTL kadarlık bir kısmı memleketi BURSA/Orhangazi'de toplandı. 40.000,00 YTL için vakit daraldı. Ece için seferberlik zamanı ne yazık ki geçiyor! Yardım etmek isteyenler aşağıdaki hesaba yardımlarını gönderebilirler. Orhangazi Vakıfbank Şubesi Ece Uslu Dayanışma Hesabı 00158007285948146 İltibat için http://www.eceuslu.org/ adresine ziyarette bulunabilirsiniz. Amcası Metin Uslu:0555 273 67 24 ECE İÇİN HEMEN ŞİMDİ! OSMAN VOLKAN ŞAHİN
?
Dünya Edebiyatı
Edebiyat Tartışmaları
Duyarlılıgına tesekkürler dostum.Sana da basarılar dilerim,görüşmek üzere...
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
Değerli Güliz, bilim kurgu biçiminde bir roman yazdığınızı belirtiyorsunuz; ilgimi çekti; ne yazdığınız değil de daha çok yazma gerekçe ve yazı sırasındaki deneyimleriniz beni meraklandırdı; ama bir metin üzerinde çalışırken asla (Asla!) bir ayrıntılı bilgiyi dışarı sızdırmamak gerekir diye düşündüğümden (yazma sürecini tehlikeye atan en büyük risk bence) sadece merakla bekleyeceğimi belirtiyorum. Sizde (tabii daha ziyade fuluğ bir dayanakla) gördüğüm şey, daha çok "öykü" ve "anlatım" boyutundaydı; bence yazarların en önemli yükümlülüğü, içlerinde seyredecekleri ve bu seyir içinde en çok "kendileri" oldukları biçimleri ve türleri bulmaktadır; bu bakımdan başka bir biçim ve türe geçmek ve o türü denemek çok yararlı olabilir: kendini deneyimlemek fırsatı doğuyor. Ne olursa olsun, ben merakla bekliyorum sizden gelecek her türlü metni; hatta, genel tartışmamızı belli başlı noktalara tekrar odaklandırırsak sevinirim; örneğin son zamanlarda "kurgulama" (genel anlamda ve modern tekniği bakımından) etkinliği ile ilgili çeşitli sorular, düşünsel yaklaşımlar söz konusu bende. Salt bilimsel olmakla çözümlenemeyecek bir sorunsal kümesi olarak karşımda duruyor...(Türkiye'de son zamanlarda yazılmaya başlanan ve "rağbet" gören "tarihsel roman" yönelimi ile de ilgili bir boyut var burada); Son olarak "ölmekten vaz geçesi geliyor insanın" şeklindeki ifademe bir öz-yorumlamada bulunmadan söylemek isterim ki: "ölmek" fiiline ben bilindik ve öncelenmiş anlamıyla yaklaşmadan o ifadeyi kullandım. Şöyle bir "ön-yargı" vardı ö sözde: "Yaşam o kadar yüce ve güzel bir şey ki, ancak ölümle ödüllendirilebilir"; (bu ifade bir boyutuyla Dostojewskij'e ait, bir başka boyutuyla da Kafka'ya; ama dolasyız alıntı değil, bir özümseme diyebiliriz her iki yazarın dünyasından). O halde tekrar: insanın ölmekten vaz geçesi geliyor değil, uslu uslu ölümü beklemek gerektiğini idrak ediyor. Sevgiler Suyel
?
Şiir Atölyesi
Ruh Katılımı (Ortak Yaratıcılık)
kapama gözlerini kirpiklerin demir parmaklıklar gibi iniyor gözlerini ve mavi kirleniyor gözlerinde olsun gözlerin sesinin olsun ama kapama ellerinle gözleini göz kapaklarında yeter bana
?
İzEdebiyat Teknik
Açık Büfe
yeni bir yazı yollamam (hiç bir hata olmadığı halde) hep hata komutu çıkarak engelleniyor.bu teknik problemi nasıl aşabileceğim hakkında bir bilgisi olan var mı? düzeltme yapılacak bir durum olmadığı halde aşağıdaki yazı her seferde çıkıyor . Ufak bir hata var. Yazınız, aşağıda belirtilen neden(ler)den ötürü onaylanamıyor. Lütfen gerekli gözden geçirmeyi yapıp, bir daha deneyin. -------------------------------------------------------------------------------- Yazınızın başlığını yazmayı unuttunuz. Lütfen ilgili kutunun içine yazınızın başlığını yazın. Metnin içinde başlık varsa, lütfen onu da silin. Niçin yazının içine başlığı yazmanızı istemiyoruz? Form aracılığıyla yazınızı İzEdebiyat'a gönderirken, yazının başlığını ayrı bir alanda giriyorsunuz zaten. Oraya bir defa girdikten sonra asıl yazıyı yüklediğiniz alana başlığı bir kez daha yazarsanız, sayfada başlık iki kere çıkmaktadır.
?
İzEdebiyat Teknik
Açık Büfe
yeni bir yazı yollamam (hiç bir hata olmadığı halde) hep hata komutu çıkarak engelleniyor.bu teknik problemi nasıl aşabileceğim hakkında bir bilgisi olan var mı?
?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
Sen asla bir şair olamazsın. Sinema koltukları arasında gezen, friko ve talaş kokulu kek satan, sesi gür bir virtiyözsün.
?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
[[I]][[B]]Söyle sevgili ayrılık için şarkı Sesin titresin o an ve akşam olsun Söyle sevgili hüznünü, sevincini Ay ışığında gözlerin ıslak olsun Dinle sevgili ayrılığa övgüdür Yüreğim yarına umudu soracak Dinle sevgili "Işık"a yazgıdır "Düş" Ayrılık için mutlu bir gün doğacak Dur sevgili ıslak bir dokunuş için Tenine dokunsam, tekrar güneş doğsa Dur sevgili sessizliğim yorgunluktan Gözlerimin yalanı günsüzlüktendir...[[/B]][[/I]]
?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
[[I]][[B]][[/B]][[/I]] [[B]]Umudunu yadırgarsa aklın Hürriyeti yoksa düşlerinin Karanlıktaysa hala benliğin Kalbine doğru fısılda'Mavi' Birkaç mısra yazı yazmak ya da belki Belkide biteviye bir uyku Olurda özlersen düş kurmayı Yüreğine mavi bir sözcük yaz Mavi de yüreğim düşüm mavi Mavi bir ışığım karanlıkta Yeter der bilincim, geleceğim Anlamsız geçmişim her anım Sevi arayacak gönlüm çökük Nerde mavi, ah neresi mavi Benliğim çürük, bedenim bükük Kadere sitemdir mısralarım [[/B]]
?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
[[I]][[B]]Mavi Şiir[[/B]][[/I]] [[B]]Umudunu yadırgarsa aklın Hürriyeti yoksa düşlerinin Karanlıktaysa hala benliğin Kalbine doğru fısılda'Mavi' Birkaç mısra yazı yazmak ya da belki Belkide biteviye bir uyku Olurda özlersen düş kurmayı Yüreğine mavi bir sözcük yaz Mavi de yüreğim düşüm mavi Mavi bir ışığım karanlıkta Yeter der bilincim, geleceğim Anlamsız geçmişim her anım Sevi arayacak gönlüm çökük Nerde mavi, ah neresi mavi Benliğim çürük, bedenim bükük Kadere sitemdir mısralarım [[/B]]
?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
[[B]]Ay küskün, Yalnız kalmış hasret Neredeyse sabah... Ufkun sessizliği çökmüş, Rüya bitti; Uyan gönlüm[[/B]]
?
Yeraltından Notlar
Edebiyat Tartışmaları
[[I]][[B]]..."Bütünüyle 'An'lık bir durumdur ömrümüz" Öncesini sorgularız, sonrasını düşleriz. İçinde bulunduğumuz an'ı yalnızca yaşarız. Daha önceki biçimimiz yaşadığımız an üzerinde çok etkili olduğu için sonrasınıda anlamak zor olmayacaktır ancak bazı ayrıntılar vardırki; bunlar tesadüf ya da kader olsun, kimsenin anlamadığı bir biçimde hayatımıza yön verirler... [[/B]][[/I]]
?
Yeraltından Notlar
Edebiyat Tartışmaları
"Gene ruhumu deşiyorum,bedenimin her noktası acı çekiyor yine" "Ah, düşlerim ile anılarım arasındaki sisli yollar! Hani belleğim bile tıkandı" "Önce hislerimizi çakıştırıyoruz sonra da onlarla savaşıyoruz" "Gerçek; Gelecek kaygıdır" "Yazıyor olmam 'Kendi sırlarımı kendime açmak' demektir" "Herkes melek olsun benden gayrı" "Tek başımıza gücümüz yalnızca düşümüzün gücüdür" "Fedakarlıklarımı geri alma şansım yok ancak bundan sonra gene fedakarlıkta bulunma şansım hep olacak" "Tarih bilinci çoğu kimse için ürkütücüdür" "Gerçek; Yarına boş veriyorum artık"
?
Yeraltından Notlar
Edebiyat Tartışmaları
[[B]][[I]]"Gene ruhumu deşiyorum,bedenimin her noktası acı çekiyor yine" "Ah, düşlerim ile anılarım arasındaki sisli yollar! Hani belleğim bile tıkandı" "Önce hislerimizi çakıştırıyoruz sonra da onlarla savaşıyoruz" "Gerçek; Gelecek kaygıdır" "Yazıyor olmam 'Kendi sırlarımı kendime açmak' demektir" "Herkes melek olsun benden gayrı" "Tek başımıza gücümüz yalnızca düşümüzün gücüdür" "Fedakarlıklarımı geri alma şansım yok ancak bundan sonra gene fedakarlıkta bulunma şansım hep olacak" "Tarih bilinci çoğu kimse için ürkütücüdür" "Gerçek; Yarına boş veriyorum artık[[/I]][[/B]]
Başa Dön