"Yazmak, aslında hayatın kendisiyle alay etmenin en ciddi yoludur." ― Virginia Woolf"

?

???

July 2026 tarihinde katıldı

Son forum iletileri

?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
Beni bir anda iltifatlara boğdunuz, Oysa hepsi zaten sizde varolan güzellikler. Odanız hâlâ hatırladığım kadar sarı ve huzurlu mu? Ressam arkadaşınız iyi mi? Ölmekten vazgeçmek imkansız ama yine de beklemenizi tavsiye etmem :) Size yazmadığım zamanlarda yorumlarınızı okudum. Açıkçası özledim. Analexleri bile :) Buaralar bilimkurgu öykümü geliştiriyorum ve bu foruma uygun olarak ilk romanımı yazmaya başladığımı söylemeliyim. Aslında bilimkurgu yazmak çok eğlenceli benim için. Kendimi hoşnut etmek adına yazıyorum. Bazen insanın kendini mutlu etme yollarını bulması gerekiyor bahsettiğiniz cümbüşün içinde. Hayatın Gümüş Damarlarını bulmalı... Orada olduğunuzu her zaman biliyordum, görmeme gerek yok, okumama gerek yok, hiçbir zaman fazla uzak değildiniz... Sevgiler, Güliz.
?
Genel Tartışma
Açık Büfe
beyler kavram kargaşasına düştüğünüz nokta temeli her ile bazı sözcükleri arasındaki farkı ne zaman nerde kullanacağınızı tam olarak idrak edememenizden kaynaklanıyor.. gerçektende konuşma söz söyleme sanatı yani laf ebeliği aynı bilardo oynamaya benzer istakayı vururken öyle bir pozisyon alacak vuruş sertliğini vurguyu öyle ayarlayacaksınızki topunuz diğer topa küt vurduktan sonra ötekinede değebilsin.. masadan taşıp birinin burnu kökünede gelmesin vuruş sertliği .. ohio bombacısı timoti mak veyt idam edildi toprağı bol olsun .. infaz öncesi son sözü sorulduğunda şunu söyledi - irademin efendisi ruhumun sahibiyim.. işte nasılki her elma kırmızıdır önergesi ile değillendirdiğimiz dilin mantığa uyarlanmasında o sonucu veren her yerinden alınıp değiştirilip bazı ile önerildiğinde bazı elmalar kırmızı bazı elmalar yeşil bazılarıda sarı gibi farklı renktedir söz dizimi 1 sonucu verir =totalite - her elma rengi farklı görünüş farklı ton renkte = doğru= no çelişki.. öyle ise diyalektik materyalizm = etki tepki = her nesne değilse bile bazı nesne evrensel geçerli kurala sahip bazısı değil= öyle ise irade bazı kişi elinde bazı değil= her irade kişiden kişiye hüküm vermede farklı kontrol edim birimine sahip= bazısı az irade bazısı çok = dıştan kontrolsüz irade olduğu gibi ( en ağır işkenceye tabii tutuldunuz gerçeği söylememekte israr ediyorsunuz bir noktaya geldi ip koptu) kontrolün tam siz elinde olduğu cepteki son sigarayı iki dakka önce yada sonra içim farklılıkları olacaktır kuşkusuz.. kaderde ise atarinin başa geçersiniz gidilecek yol belli porogramda var bu belki kader vuracağınız hedef tabak gibi ortada silahlı adamlar karşıdan geliyor habire sayıca çok siz coystikle bi hamle yapıp kaçmaz karşıya füze el bombası atmaz ateş etmezseniz vuruldunuz öldünüz bu kader değil ihmalkarlık ... kader önceden yazılmış yazgıyı değiştirememe olayı.. rıza kadere teslim olup değiştirecek adım atmama çorbayı içerken kaşığın tersi tutup nasibim yokmuş deme bahanesine sığınma gökten yağsın diye bekleme ..bunlar fasa fiso şey.. mücadele haktır çalışcan çabalıycan uğraşıp didinecen iradenle muvaffak olamazsan.. eh .. mukadderat.. bu olsa gerek ..bilmiyom bilemiyom.. yaa inanmıycaksınız ne zaman balığa gitsem ne zaman istambula gelsem yağmur yağar samimi söylüyom bi iş görüşömesi için esenlerdeyim baya atıştırıyo yağmur duası yerine beni kullansalar olmazmıkine bilmiyom bilemiyom selam sepet.. bu konularla çok kafa yormayın allahın cennetde büyük cehennemde cehennem korkusundan önce cennet anlatılmalı herkese bence toprağı bol olsun rahmetli polo baba ş sezerin merhum babası sevdiğim bir alevi idi ben allahtan korkmam tövbe haşaa allah korkulacak yaratıkmı öcümü der insanlara allah korkusu öncesi allah sevgisi aşılanmalı der bir ayet okur şüphesiz siz cennette ibadet eden günahsız melekler olsanız allah sizin yerinize günah işleyecek kusurlu kavimler yaratırdı derdi.. islam peygamberine gelen ilk emir oku idi .. gidin ilmin sadece manevi olanından feyz almayın diğer müspet ilimlerlede haşır neşir olun nasıl çok gelişmiş hızlı ekonomik bi teyyare yapabiliriz kalaşnikofun yeri alacak daha hafif düşük kalibre mermili silah modeli çizemezmiyiz ülkemize yararlı olamazmıyız felan birazda bunları düşünün çalışmak en büyük ibadetsede hiç olmazsa cumaları kaçırmayın kendinize iyi bakın fakirin dediğine gidin gittiği yoldan gitmen kişinin kendisini bilmesi irade dışı çevresindeki nesneleri beş duyu organı ile tanıyıp yiyiyorum gıdıklandım gördüm duydum kokuyor içiyorum mıçıyorum öyle ise varım diye sezgileri ile elde ettiği elle tutulur gözle görülür bir olgu iken idrak ile kavranırken irade ise kişinin kendini bilmesinden müreffeh hakim olduğu süre zarfında bakınız misal kumarbazlarda hırsızlarda kontrol altına alındığı zaman eline iyi kağıt gelen kumarbazın irade dışı hoplamak zıplamak istemesine rağmen sırf elim belli olmasın diye yüzüne donukluk vermesi istem dışı alışkanlıkla ilişkilendirilmesi gereken ayrı bir olgu iken bir deneyimli hırsızın yakalandığında göz içinize baka baka ben yapmadım demesi rol gereği ile açıklanabilirken acemi olan hırsızın ise bacaklarının titremesi istem irade dışı kontrolsüz bir olgu olarak ele alınmalı bence ..benim kavram kargaşasına düşmemeli derken kasteddiğim bu idi.. yaani neticede oda ot bu da ot deyip sap ile samanı bir tutmamak gerekir bence.. gerçektende irade hakim olunduğu zaman sigarayı bırakma yetisi ramazanda nefsin kontrol edilip oruç tutulması gibi kontrollu olanı ile gözüne göre göre ok gelirken kırpma gibi istem dışı ile bir tutulmamalı bence irade özellikle kişinin kendini bilmediği baygın halde bile kan dolaşımını sağlayan kalbi attıran gözle görülmez bir dış irade ilede karıştırılmamalı kişinin zihninde ben bu taşı almak istiyorum alırım dediği zaman zihnin öyle ise al komutuna bedence bir ahraz dış etkenden almaya ömrün yetmez gibi bir karşı atak gelmedikce irade zihinden bağımsız bunu yapabilir bence haa ilk hareketi zihin vermiyormu diyeceksiniz .. inanın bazı durumlar oluyorki sincan polatlı arası demiryolu tünelinde gidiyorum kestirme yoldan treni gördüğümle kendimi korkuluğa yağıştırma hızım benim zihin çalışma yapısını bilen bilir en azından beş dakka geçme gerekirken salisede yapıştığım bir oldu irade dışı görünmez bir irade korudu beni o an akşamki hani eskişehirde şuuru kaybetmiş adamın iradesini kontrol imkanı olmayan adamın yalvarmalara gözü gönlü duyu organları kapalı bir adamın tabancasının üç denemede de gizli bir irade ile ateş almaması gibi bunlar bir birinden ayrı farklı şeyler bunlar çok güzel şeyler hah hah haaay amanın ne güzel şeyler .. bu dışında her iradenin kırılım noktası var bence düşün bir köpek üstüne geldi iradenle yerden taş aldın sonra diğer köpekler de yetişti etrafın köpekle sarıldı çepeçevre taşı atma yetisine istençine muktedir olabilme iradesine ket vurur dış baskı reflekle alel acel erik ağacına çıkıverirsin gayrı ihtiyari irade meknizması tam devreye girmeden bence.. bilincsizce irademi kaybetmiş durumdayım ha bire tuşa basıyom gider ayak tc den ayrılmadan ve aklım başımda yada tam tersi aklımı kaybettim parmak iradem elimde yazıyom tıkır tıkır öpüyom sizi şıkır şıkır pardon irade dışı söyledim genel geçer kabul görmüş kavram şapur şupur olması gerktiği yönünde gerçektende kim karar verir hangi merci hız zamandan ayrı ele alınmalı der fizik kavramı kimyadan ayrı tutulur birbiriyle aynı gibi görüken pek çok şey ayrışır kim karar verir şu terimin karşılığı şu olacak bu teriminki bu diye.. bende çok zaman görünüşe bakıp biber ile domates salçasını aynı şey sandım az önce akan su şimdiki ile aynı bildim anladımki cama baktığımız zaman bazen sinek pisliği bazen manzara görürüz biz sıcak milletiz samimi olmaz bir birimize açılmassak ölürüz dertleriniz için buradayım varsa sorusu olan sıradaki gelsin hüüoop hemşerim iradene sahip ol az daha dayan eve kadar su dökme her gördüğün direk dibine.. yağni ol dedi oldu irade öylemi ?? sen yaptın oldu ile değil irede üstü irade ile oldu öylemi?? by soru üste soru korosu... aldı ele sazı köroğlu .. orkestra şefi elektro dümbeleko sazlar yöneticisi üflemeli çalgı erbabı bağlamında... yeri göğü seni beni uçaktaki dümeni gökteki yıldızı mektepteki kızı tarladaki karpuzu yaratan .. neden nasıl niçin yarattığından mesul olmayan hak ..karanlıkları ile aydınlıklarını ayırmak istedi.. karanlıklarına gayrım aydınlıklarına nurum demek istedi.. hakikat tek rivayet muhteliftir.. insan mantığını zorlasa şaayet biçimlendirse tasavvur et dense tuale aktar dense alır eline fırçayı görmediği soyut kavramı olsa olsa bu dünya aksidir yansımasıdır diye görünür alemdeki somut nesnelerden geometrik şekillerden yararlanarak yaptığı cennet tablosunda bal dökülen ırmak bağlık bahçelik sulak yerler ile inci mercan yükü gelir huri gılman resmetme imgelemini zorlayıp ince ipek tüylü kanatlı güzel yüzlü düşündüğü melake çizimler dışında tasvir sanatında bir adım ileri gidemez melekaleri dahi insan suretinde kağıda çizer öte geçemez gerçektende tahayyülü ne kadar zorlasak ışık demeti nurdan öte aşamayız sürrealist gerçeküstü ressamlarda soyut da her ne kadar az bi ileri gibi görünselerde dalinin bile resimlerinde bu dünyadaki görsel malzeme ayak başparmağı sepetli pervaneli balonlar falan fıstık vardır .. işte o için çok derine dalsak dipten az kum taş çakıl çıkarsak az çimento ile yaratıcı güç kuvveti somuta dökecek olsak işte boyut olarak biraz daha irice biraz daha yakışıklıca azametli heybetli duruşlu bir puttan ilerisini çıkaramayız.. yaratılışa dair teorem yürütürken de mekan konusunda şayet deriz hiç yaratılmadı salt yarattı ise şayet o halde yaratıcı güç kendi kendini yarattı deriz .. işte bu noktada zaman = bilinmez bir zaman galü bela zaman dediğimiz zamanlarda yaşanmış oluşum hadisesini irdelerken karşımıza mekan mevhumu çıkar .. mekan deriz farzetki taş toprak ağaç hava su yoktu yaratılmamıştı yaratıcı gücün içinde oluştuğu mekan artık oksijensizde olsa boşlukdu isede kömür gibi karanlık isede varlığın ortaya çıktığı zemin fon varmı idi işte bu noktada soru yönetirken bile cevap ararken bile tahayyülemiz varsayım teorem arasında boğulurken görünen alemdeki nesnelerle ilişkilendiririz bi adım öte geçemeyiz ölmeden ölümü bilemeyiz doğmadan yaşamayı bilmeyiz zaten her şeyi bilsek yarı t.... laşırız.. hani demişler adama dünyadaki en büyük katı atık kimdedir demişler adam düşünmeden atın devenin filin derken ilk soruyu soran zebra gibi zıplıyo - her oku bildinde bu okumu bilemedin diyo.. o hesap bırakın bunlarıda bilmeyiverelim .. çok dibe dalarken vurgun yeme ihtimali olup kızının bedeninde şeytan arayan oğlunu ismail gibi görüp bıçağına sarılan bunlardır.. gün gelir şahım ben varken ölüm yok ölüm varken ben yokumda .. hayat bağ ezrail bağcı olduktan sonra bir gün karşılaşırız elbet o zaman sorarız neyin ne olduğunu porocektör gibi aydınlanırız acele etmeyelim bence.. öyle ise her kuşun eti yenir değil = bu ile birlikte herkuşda yenmez değil öyle ise bazı kuş baykuş bazı kuş ak kuş kara kuş olur.. = bazı standart normun tek kanun tek ilkeye indirgenebilinememesi önergesi= aksiyom sonuc 1 .. irade = değişken yapı kafeste kuş değil
?
Yazma Teknikleri
Yaratıcı Yazarlık
yazmanın ne bir okulu vardır ne bir kursu .yetenek işidir. yazmak doğmaktır .hayat bulmaktır. hayatı farklı görebilmektir en önemlisi yaşayabilmektir..bir insanda yazma bir şeyleri ifade edebilme ve gözlem yapabilip onu en iyi şekilde kaleme alabilme özelliği yok ise.. ne yapsa bir eser veremez...şunu diyebilirim ki. okumak.okumak.okumak biraz da düşünebilmek...
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
Haddim olarak yada olmayarak sorunuza kendi açımdan yanıt vereyim... Bende ilk romanımı yazdım neredeyse bitti sayılır sizin yaşadıgınız sorunların genelini bende yaşadım zaman sorunu önemli bir sorun açıkcası ben o problemi yeni yetme biri olarak romanın geçtigi zamanı devam ettirerek çözdüm mesela; Arkamdan sinsice geliyor solugunu derin derin üflüyordu... gibi genelde bu tür devam edersen sorununu çözebilecegini sanıyorum yani okuyan olayı senle birlikte yaşamalı en azından benim yazar olarak görüşüm budur çalışmalarınızda başarılar dilerim...
?
Esin Perisi
Yaratıcı Yazarlık
yalnızlık... yalnızlık benim arkadaşımdır yalnızlık sırrımı paylaştığım şakalaştığım hey .... sen kendini bulmak nedir bilirmisin nedir? görmeden sevmeyi duymadan anlamayı dokunmadan hissetmeyi anlatan bir kitabın sayfalarında kendini bulmaktır kendini... serkan kod adı:çınar ağacı
?
Şiir Atölyesi
Ruh Katılımı (Ortak Yaratıcılık)
Ne sanıyordun Ilıman rüzgârlar sürecek Ceviz ağaçlarının meyveleri, Toplanmayacak Yerlere mi serilecek Diye düşünüyordun? Zor iştir aşk, Maharet ister, İtaat ister. Güç iştir sevmek. Ölüme yakınlık, Mutluluğa ıraklık ister. Kaç mevsim arındım ben. Kaç acıdan soyutlandım. Ahım yere hiç inmedi. Öyle bir sevdim ki Dengeler inat etti. Ne sanıyordun ki Gölge oyunu mu? Yoksa El gelmemiş bir parti mi?
?
Tasvir Sanatı
Yaratıcı Yazarlık
ağaçların bayramlıklarını giymeye hazırlanan çocuklar gibi yeşil elbiselerini giymesi.. güllerin gülümseyerek selam vermesi.. kuşların yeniden şarkılar söylemesi ilk baharı müjdeliyordu.... yazan:serkan kod adı:çınar ağacı
?
Genel Tartışma
Açık Büfe
[[IMG SRC=" O doğurur insanlığımızı, o doyurur Bizi iyiliğin güzelliğin doğruluğun teknesinde yoğurur benliğimize şekil ve ruh verir, umut aşılar duygularımızı düşüncelerimizi emzirir kucağında sırtında gezdirir. *** Onunla yeşerir bahçeler bağlar onunla aşılır karlı dağlar ona sığınırız dara düşünce güller karanfiller açar onu görünce. *** Şiir annedir anne şiir iç doya doya şefkat pınarından temizlensin içindeki kir.
?
Esin Perisi
Yaratıcı Yazarlık
yalnızlık... yalnızlık benim arkadaşımdır yalnızlık sırrımı paylaştığım şakalaştığım hey .... sen kendini bulmak nedir bilirmisin nedir? görmeden sevmeyi duymadan anlamayı dokunmadan hissetmeyi anlatan bir kitabın sayfalarında kendini bulmaktır kendini... serkan kod adı:çınar ağacı
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
merabalar arkadaşlar ben serkan . bir kardeşimiz yazmaya başladığı zaman yeniden doğmuş gibidir. tüm yeni doğan ve doğmaya hazırlanan kardeşlerimize merhaba..
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
ilk defa elime alıp roman yazmaya başladım.Daha dogrusu hikaye yazmak istedim yazdım da ama roman daha çekici geldi.Şimdi zamanlar arası baglantı kurmakta zorlanıyorum.Çok degerli Yeni Türk Edebiyatı hocam Yar.doç.dr. Saadetin Yıldız'ın da katkıları oluyor...Ona buradan tesekkürlerimi yolluyorum. Sizin görüşlerinizi bekliyorumm..
?
Genel Tartışma
Açık Büfe
Merhaba. Öncelikle, yazar'lık vasfını bir kitap yayınlamak suretiyle kazanmış olan arkadaşlara, büyüklerime yöneltmek istiyorum sorumu. Lütfen, yazan birinin kendini 'kitap yayınlatmak' ve bunun için yazmak hususunda motive etmesi konusundaki görüşler, bu soruma cevap olarak gönderilmesin. Ben başka bir şeyi merak ediyorum ve soruyorum. Öykü kitabı yayınlatmak için tüm öyküler tutarlı olmalı mıdır birbiriyle? örneğin, hepsi aynı kişi ağzından mı yazılmış olmalıdır? Biri absürd, biri durum, biri olay, biri mizahi olabilir mi? Dosyamızı yayınevine gönderirken, onların okuma ve bir kenara atmama ihtimalini yükseltmek için gerekli ayrıntılar nelerdir? Yayınevlerinin sitelerinde (okuyanus hariç) bununla ilgili bilgi yok, baktım. Tanıdığım da yok. font ne olmalıdır, satır aralığı ne olmalıdır, bunlar bile önemli bence. Bu gibi konularda bilginiz ve tavsiyeniz varsa, beni aydınlatırsanız sevinirim.
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
Kıskandın mı ? Tamam bundan sonra soran ilk 9 kişiye sen yanıt ver... :))
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
Gıcıklığım yok aslında körleri karşıdan karşıya geçirenlere... Ama pes! Site sahipleri 29. uykuda, 2010. koyunu sayarken hep yol gösteren tek bir şahıs vitrinde... Var bunda bir numara.
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
merhaba nazan... izedebiyat anasayfasında üst sol köşede " sahne arkası " diye bir buton var , orayatıkladıktan sonra açılan ekranda " yeni bir sayfa kur " butonuna tıklıyorsun ve devamında sayfa seni yönlendirir... bu sayede daha önce yaptığın gibi yazılarını foruma göndermenden de kurtulmuş oluruz :)
Başa Dön