"Kelimelerin gücüyle dünyaları değiştirin."

?

???

July 2026 tarihinde katıldı

Son forum iletileri

?
Şiir Atölyesi
Ruh Katılımı (Ortak Yaratıcılık)
Kamburunda yüce Devedir küçüldükçe Örten geceyi perdedir Bir ok atımı düşünce Lale devri değişince Hepten arılar bitince Ölümsüz bir devirdir Biri tütün çiğneyince Okkalar çizer sessizce Diğeri susuz içince Düşünce de çerezdir Üflemeyi bilmeyince
?
Şiir Atölyesi
senin o guzellıgıni herkez zaten bastan beri farkında.. bizler asırlardır devıgen abakus boncuklarıyız aslında… sadece farkında olamyoruz korler gıbı bu fani dunyada sen o an bakınca etrafa iste o an hayret edıyosun bu cırkın dogaya ucan kuslara, kıpkırmızı olan safaga, gecelerın yalnız karanlıgına, ayın umut gibi parlamasına, denize ıssız dusen yakamozlora.. melekler bile ısyanda.. kuslar sana bakabılmek ıcın havada asılı kalmakta! pekı guneş nıye kızararak yenıden dogmakta? ay niye umudunu tasıyamayıp denızle paylasmakta.. oysa.. tanrının edilgen hedıyesi ademogularına yada asırlardır guzellik karmasasında cırpınan ask yazarlarlarına yazık onlara! ama gercek ıkı kısı de bulunmakta gokten dutsu yer yuzune ıkı elma! bunlardan bırı sana bırıde bana, ben adem ogluna
?
Şiir Atölyesi
kücük bir tebessumle kok salan umutlarıma, gördum ki sadece bir damla goz yasi düsmüs yarınlarına!!.. merak etme o yüzden geldim buraya... huzunler deyildir ki kok saldıran umutlara, sevgilerdir, bu laf sadece o dosta!! mezarda nefes almaya calısan ruha.... aslında o aglamıyorki ,mezarda.... hala dostu olmadan acizane nefes almaya calısmakta... huzunler deyildir kok saldıran umutlara, sevgilerdir bu laf dostlara!! bir bahar aksami gunesin batısına, geceyi aydınlatan dolunay ısıgına, utanıp,cekınme be dostum senle raks eden seytana huzunler deyildir kok saldıran umutlara, sevgilerdir, bu laf sadece o dosta!! mezarda nefes almaya calısan ruha
?
Tasvir Sanatı
Yaratıcı Yazarlık
Ağaçlar: kökleri toprağın derinlerine, yaprakları göğe doğru gider. Aynı ölçektedir iki hareket. Ve bir gölgesi vardır her ağacın, güneşin hareketini yeryüzüne çeviren. Suyel
?
Şiir Atölyesi
Tın, tın …n Bi fa majör alaydık Hani baklavaydık Fıstığından tınaydık Iraktık Kaçıktık Hazırcı bir simsar Ulan adamdık Duvara asıldık Çarmıhta salındık Çekiç eğdi diye Bardakta yıkandık Tokuştur! İki kadeh daha ovuştur Ruhtan geldi kum Meryem puttur
?
Yeni Yayınlar
Kitap Dünyası
Buyurursanız adresime bi beleş son nüsha gönderilsin. Saygılar.
?
Yeni Yayınlar
Kitap Dünyası
yalınayak edebiyat'ın yeni sayısı şubat ayı ile birlikte çıktı.. şubat-mart sayısı içinde dosya konusu olarak intihar ve edebiyatı göreceksiniz.. yine titizlikle seçilmiş farklı türde öyküler ve dosya konusuyla ilintili olarak genel tema altında çalışılmış denemeler ile dolu bir sayı.. yalınayak 6, ankara'da konur sokaktaki kitabevlerinden (imge, turhan, bilim ve sanat...), galeri kültür, dipnot, arkadaş kitabevleri, orta dünya ve hayal şair evinden hala temin edilebilir.. diğer kentlerdeki dağıtım durumu için: www.geocities.com/yalinayak_edebiyat ayrıca yayımlanmasını istediğiniz yazılarınızı yalinayak_edebiyat@yahoo.com ya da diken_s@hotmail.com adreslerine gönderebilirsiniz..
?
Şiir Atölyesi
gölge gibi peşimde ol,yan değil, sabır gibi beynimde ol,kan değil, gunes gibi tenimde ol,kar değil, sezdiğim yerdesin.... göze kapılasın hep,dile değil, yüze konusasın hep,güze değil, doguya koşasın hep,batıya değil güldügüm yerdesin.....
?
Şiir Atölyesi
gölge gibi peşimde ol,yan değil, sabır gibi beynimde ol,kan değil, gunes gibi tenimde ol,kar değil, sezdiğim yerdesin.... göze kapılasın hep,dile değil, yüze konusasın hep,güze değil, doguya koşasın hep,batıya değil güldügüm yerdesin.....
?
Şiir Atölyesi
bılıyormusun ney sevgısınden yoksunken geldın yanıma ah be.... sen gıdınce geldi aklıma.... halbukı sen benim ıcın,nede gusel bahardın, bosver deyilmi kime ne!!,artık zaten kimin umrunda!!.. tabi canıım, durup,bikez olsun dusunur mu gunes? hic soramı ki batarken batiya. dusundunmu?işıgımı silerken!!..... ah be..karanlıklar cöktu gene bir yanıma galıba sen yok olunca.. biliyormusun,bilerek olmadım yanında. ah be....bahar gelmış dostum ama gunes yok... bos ver deyilmi kime ne,artık zaten kimin umrunda!!.. batan güneş kadar mahzun... karanlık kadar masumdun..... ışıgımı silerken aslında. ....dostuma hitaben......
?
Şiir Atölyesi
Eninde âşık Neyler kaşık Belasını dikseler de Sonunda ham bi aşık İçinde ilik Kedide mekik Yalasa da sözlerini Dağda bi keklik Laftan usanmaz Avluda uyanmaz Abdesti öğrense de Camiye bi sığmaz Diri gibi görünür Ölü gibi gömülür Amentüyü bilse de Yılan gi (bi) sürünür Elinde sazı yok Parmağında ojesi yok Gezse de nonoş gibi Duracak bi kaldırımı yok Böyle uzar işte Koyunlar gevişte Mor tarlalarda fal ise Us mu bi hapiste
?
Şiir Atölyesi
iciyorum sebebi var sambiyelin subabi var adananin kebabi var benim neyim var sevdigim sevdigimin saclari samur gibi apak elleri beyaz hamur gibi yapismisim bir nevi camur gibi cikmam fircalayip silkselerde selvi boyu uzun bir omur gibi kasi kara gozleri komur gibi baglanip ispanakta demir gibi kopmam miknatisinan cekselerde yarin kaslari keman yayi gibi dudaklari kusburnu cayi gibi durup yoluna kabadayi gibi vermem kolum kivirip bukselerde yanagi kizilla gullenmis gibi kirpigi ortunup tullenmis gibi gonlum tovbe etse kirlenmis gibi yunmam kirk tasinan su dokselerde askindan yanarim bir cira gibi tuz basilmayi bekler yara gibi baygin dustum yatarim sara gibi aymam burnuma sogan ekselerde sevdigim deri kemik etim gibi sirtima giydigim ceketim gibi alismisim ona nikotin gibi caymam cigerlerimi sokselerde fakir pan sevdaya tutulmus gibi ortadan ikiye yirtilmis gibi yaman yar hirkaya vurulmus gibi tinmam cuvaldizinan dikselerde
?
Öneriler
Kitap Dünyası
Babamda bu yöntemi kullanıyor. Kendisinin bir şiir kitabı var. Fakat bunu kaset ve CDye de okudu. Böylelikle körlere de ulaşabiliyor. Şimdi yeni bir kitaba daha hazırlanıyor. Bu seferki bir öncekinden farklı. Kitabının içerisinde kısa kısa hikayeler, şiirler, mektuplar bulunuyor. Bunlarıda CD ve kasetlere okuyacak... Bence çok güzel bir yöntem.
?
Öneriler
Kitap Dünyası
Haberiniz olmuş muydu? Görme engelliler kütüphanesi için sesli kitap oluşturmak üzere bir proje başlatılmış. www.patatesprint.com.tr/seslikitap adresinde ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz. Ayrıca projeye katılan gönüllülerin oluşturduğu bir de e-posta grubu var. http://groups.yahoo.com/group/gonulluokuyucu Tek yapmanız gereken, bir kitap seçmek; kitabın daha önce okunup okunmadığını kontrol etmek, ilgili adresten bir ses kayıt programı indirip kitabı okumaya başlamak. Sonra da projenizi bilgisayardan cdlere aktarmak:) İzEdebiyat'tan büyük bir katılım gelir diye umuyorum. Şimdiden kolaylıklar dilerim..
?
Öykü Atölyesi
İsimsiz Öyküye dair Nida 24.02.06'da: Ruhi bile üç soru ile kendini kısıtlamış. (dizi tiplemesi). Peki, ben kendi öykümün sonunu getireyim; sevgilisini İstanbul’a kaptırmış bir deniz adamının, tek dostunun deniz, oluşu. Aksesuarları deniz kokmalıydı, elbet. Yani serüven içinde kendini bulamayan, kendini yaratamayan… Bitti elbet. (Nida) İsimsiz öykü'nün (kendisi bitirdi ya, bittiğine karar verdikten sonraki) devamına dair: İki jandarma, sahilin asayişini bozduğu için deliyi ve paltosunu tutuklayarak cezaevine göndermiş. Yosun kokusundan sonra, rutubetli ve ufuksuz duvarlara dayanamamış olmalı ki, ölmüş. Öldüğünde paltosunun gölgesinde bir kedi hala yalanıyormuş. (nida) Nida gibi insanların bir tek umudu olabilir: kendisi gibi başka insanların da iletilen yazıları okumayacağı yönündedir bu umut; fakat bu umutları (da) boşa çıkar. İnsanlar okuyabiliyor Nida, ve bunun için şöyle bir inanış vardır: sadece tüketmeye dönük "herkes benim gibi olsun bir şey olmasın" anlayışı değil, liyakat ve ehliyetli olmanın geçerli kılınması için herkes kendini (ve bununla bağlantılı ne varsa) aşmalıdır yönündeki kanaat, görüş, insani kudret. Aksi takdirde, ülkemizde diz boyu olmuş "birbirimizle laubalileşelim, verimli insanları ürkütüp tüketelim" sevdası (bana göre: anakronik takıntı) yarın da hala işleyebilecekti, ama anakronizmin de kendi kendine bir orantılı aynda bakmaya mecbur kaldığı nokta vardır; bu bakışı sırasında gözleri başka yönlere kaçırtmaya çalışmanın sadece yeni bir anakronizme yol açar. Bir de şu son kez söylenmiş olsun: bazı karakterler, başkasının susmasını, duyarlı davranmasını, nazik olmasını, böbürlenmemesini, kısacası: hoşgörülü olmasını, bir zayıflık belirtisi olarak algılar; değildir! Bu forumda susanların zayıf olduğu sanrısıyla ortalıkta sendeleme serbestisini kendine bir ayrıcalık tanıyan kişi, gerçek görünümden (vue totale) büsbütün habersizdir. Keşke ben de susabilsem, ama önemli değil; rezillikten zarar gelecekse bana, gelsin. Suyel
Başa Dön