..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Olgular görmezden gelindikleri için var olmaya son vermiyorlar. -Huxley
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Dönemler
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýbreti Alem
Zeliha Gökkan
Þiir > Aþk ve Romantizm

Ýbreti alem Sevda çölünde sürürdüm izini Buldum o kara gözlümü Aldým elime cümbüþü sazýmý Çaldým aþkýn özünü Çalkalanýr denizler vurur dalgalar Yýkanýr bütün kýyýlar Bundan ala duygu mu var Yok anam Yaþarým ölene kadar Bundan öte duygu mu var Yok iþte Yaþarým sonsuza kadar Bir ömür çekerim iþveli nazýný Alýrým bundan hazzýmý Bahara çevirdin kýþýmý ayazýmý Sildin kara yazýmý! Aþktan ölen var desinler ibreti alem b

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Dönemler
21 
 Demokrat Parti Ýktidarý ve Onu Bitiren 27 Mayýs Darbesi" Nde Müzikte Yaþananlar  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

Türkiye' de Demokrat Parti iktidarý ile demokratik döneme geçilmesi ile baþlayan ve bunun kesintiye uðradýðý 27 Mayýs darbesi süreçlerinde müzikte uygulanan iki farklý politikanýn örnekleri...
22 
 Bir Zamanlar Aybastý  (kemal düz)

bir ülkenin sadece topraðýna sahip çýkmakla; o toprak yurt olmuyor. O yerin diline, inancýna, türküsüne, atasözüne, manisine, yaktýðý aðýta, el sanatlarýna, þahsiyetlerine kýsaca her türlü deðerine sahip çýkýlmalý.
23 
 Anarþia Notlarý 25  (Veysel Menekþe)

Pariste Bir Yusuf Ülkesine Aðlýyor /Þükrü Gülmüþ
24 
 Tekele Tütün Dizmek Acý Ýçmek  (kemal düz)

mürselek(denizgören), yayladaðý ilçesinin suriye sýnýrýna yakýn bir köy. tütün üretilen, yoksul güzel bir konuma sahip. gezip görülesi gereken bir belde. ülkemizin dip köþesi.
25 
 Türkistan Lejyonu  (Can Macit)

2.Dünya Savaþý sýrasýnda, Alman Ordusu saflarýnda görev yapan 38 “Waffen SS Tümeni” dýþýnda, bilhassa Doðu Cephesinde görev yapan ve personeli yerli halklardan oluþan çok sayýda birlikten birisi de, Türk asýllý askerlerden oluþan,...
26 
 Kuruluþunun 40. Yýlýnda Kubbealtý Mektebi  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Malzeme olarak taþ ve çimentodan yapýlsa da, bazý binalarýn þahsýna münhasýr ruhu olduðuna inanýrým. Zira tarihî binalarýmýzýn çoðunda bu ruhun akislerini görebiliriz. O binalara girip çýkanlar ve o çatý altýnda hizmet edenler, o yapýya apayrý bir deðer katarlar. Ýþte bu binalardan biri de Ýstanbul’da bulunan Köprülü Medresesi’dir. Köprülü Medresesi 1661 yýlýnda Sadrâzam Köprülü Mehmed Paþa tarafýndan yaptýrýlmýþtýr. Medrese odalarý revaklý bir avlunun etrâfýnda L þeklinde sýralanmýþtýr. Yapýda bugün dokuzu tam, biri yarým olmak üzere on oda bulunmaktadýr. 1984 yýlýnda Kubbealtý’na tahsis edilmiþ olan medrese, eski harap vaziyetinden kurtarýlmýþ ve bugünkü temiz bakýmlý hâline getirilmiþtir. Medresedeki odalarda birer ocak ve ikiþer dolap niþi bulunmaktadýr. Ýstanbul’un ortasýndaki bu binada artýk Türk kültürünün nabzý atmaktadýr. Burada geçmiþle geleceði bütünleþtiren saðlam köprüler inþa edilmektedir. Dünün kültür hazineleri ortaya çýkarýlmaktadýr bu nezih binada… “Kubbealtý Akademisi Kültür ve Sanat Vakfý” yetkilileri bu binayý en verimli bir þekilde kullanarak her geçen gün gözden kaçmýþ, eksik býrakýlmýþ bir kültürel çalýþmayý hayata geçirmektedirler.
27 
 Suriye Lübnan Kültür Gezisi  (kemal düz)

suriye ve lübnan türkiye’ye yakýn iki komþu ve dost ülke. bu iki ülkeyi vizesiz, gezme-görme imkaný var. vizeler karþýlýklý kaldýrýldý. pasaport yetiyor. artýk çat kapý suriye’ye kolayca gitmek mümkün. ..
28 
 Devrim Kurtarýcýmýz ve Felaketimiz Oldu  (Mehmet Sinan Gür)

Atatürk’ün ordu ile ilgili ilkesini bilirsiniz. Ordu ne olursa olsun siyasete girmeyecek, bulaþmayacak.
29 
 Aybastý'da Kahvehane Kültürü  (kemal düz)

aybastý’da 1940 ‘lý yýllarda kýraathane ya da çayhane olarak da adlandýrýlan beþ altý kahvehane vardýr. kahvehanelere sadece çay ve kahve içilmek için gidilmezdi. buralar ayný zamanda sivil inisiyatiflerin oluþtuðu, kamusal yaþamýn çekim merkezleriydi.
30 
 Suikast ve Ýntihar  (YETER ÖZHAL)

Bu kez derviþ kýlýðýndaydý fedailer. Musul Ulucamii'nde kimsenin kuþkusunu uyandýrmadan, bir köþede cuma namazýný kýlýyorlardý. Musul ve Halep'in Türk Emiri El Porsuki de namaz kýlanlar arasýndaydý. Etrafý tepeden týrnaða silahlý adamlarla çevriliydi. Ne bir kýlýcýn, ne de býçaðýn delebileceði örme bir zýrh giyiyordu. Ama bunlar iþe yaramadý
31 
 Hiçbir Þey Yeni Deðil  (kemal düz)

aurelius, roma’da(ms 121- 180)doðar. 17 yaþýnda geleceðin ortak imparatoru olarak seçilir, ancak tahta çýkmasý 40 yaþýnda(ms:161) geçekleþir. zamanýnýn en önemli düþünürlerinden felsefe dersleri alýr.tuttuðu notlardan oluþan, 'düþünceler'i,kiþinin vijdan muhasebesi, yetkinliðe varmak için harcadýðý uðraþ, dünyanýn gelip geçiciliðini gibi kavramlarý anlatýr.
32 
 Ýki A...  (David Durak ARSLAN)

Biri toprak, biri mahsul. Biri beþik, biri bebek. Biri evvel, biri ahir...
33 
 Ýkibinoniki - 2012 -  (Ulaþ Tuzak)

ikibinoniki yýlý için görüþler..
34 
 Öfkeli Mektuplar - 13  (Veysel Menekþe)

Osmanlý Abbasinin yerine ikame edilmiþ deðildi. Sýnýr bekçisiydi Osmanlý taa son Abbasi halifesi ölene kadar.
35 
 Aybastý'da Bir Deðil Bir Çok Deðirmen Vardý  (kemal düz)

insanoðlu önce ateþi buldu, yiyecekleri piþirmeyi öðrendi, baktý ki, ateþ çabuk kayboluyor, onu muhafaza ve kontrol etmek için; fýrýný icat etti. Irmak ve göllerin uygun yerlerine su deðirmenleri ve fýrýnlar yaptý...
36 
 Karlar Altýnda Nev - Baharým Ben!..  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Doðum,yaþam ve ölüm!...Kýsa da olsa,uzun da olsa herkesin hayatýnýn hulâsasý bu deðil midir?Ýnsan soyundan bâki kalan olmuþ mudur bu fani âlemde?Hani bin yýl yaþayan ceddimiz?Bir yýl da olsa, bin yýl da olsa sayýlý gün deðil mi!..Gelir geçer;dünya bir h
37 
 Nazizmin Kökleri - 1. Bölüm  (Hidayet Ersin)

Ludwig von Misses, ülkemizde çok bilinmeyen bir bilge. Ümidim onun "objektivizminin" Kuhn'un teorileri gibi daha fazla gecikmeden farkedilmesidir. 2. bölmünün çevirisi biter bitmez burada yerini alacak.
38 
 Avrupa'dan Sahneler  (Hasan Hüsnü Güner)

Avrupa istediði oyunu güzelce oynarken bizim gözümüzün önüne bir perde koymaktadýr.Ýþte size Avrupa'dan Gerçek Sahneler.
39 
 O Acý Günler!..  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Esareti yaþamayan hürriyetin kýymetini bilemez.Millet olarak asýrlar boyunca hürriyet aþkýyla yanýp tutuþtuk.Bunun için en deðerli varlýðýmýz olan canýmýzý seve seve verdik.Her zaman da vermeye hazýrýz.
40 
 Çanakkale Destaný  (Yahya Önder ZIÐINDERE)

Tam 88 yýl öncemiþ. Çanakkale Arslanlarýmýz Kars'tan, Hatay'dan, Trabzon'dan, Ýstanbul'dan ve Türkiye'nin her köþesinden vatanýný, milletini ve dinini korumak için gelmiþ, memleketim Çanakkale'de can vermiþ.




son eklenenler
Mutlu Güney
kemal düz
Ýnceleme > Dönemler
O Karede Ne Vardý?
Muhammed CAN
Ýnceleme > Dönemler
Ýkibinoniki - 2012 -
Ulaþ Tuzak
Ýnceleme > Dönemler
Anarþia Notlarý 25
Veysel Menekþe
Ýnceleme > Dönemler
Bir Zamanlar Aybastý
kemal düz
Ýnceleme > Dönemler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.