..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir takým þeyler görürsünüz ve "Niye?" diye sorarsýnýz. Ben ise bir takým þeyler düþlerim ve "Niye olmasýn?" diye sorarým. -George Bernard Shaw
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Eðitim
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Sonsuzluða ve Tanrýya
Mesut Kuntan
Þiir > Soyut

Seni izliyor, Saçma sapan bakýþlarla Karanlýðýn ardýndaki, soðuk nefes Pencereni her açýk býraktýðýnda Rüzgarýna tutunuyor... Nefesin kadar sana yaklaþýyor Soluduðun her nefese, lanetler yaðdýrýyor... Hiç bilmediðin, Bilipte söylemek istemediklerini Kahkahalar atarak tekrarlýyor, nakaratla Hatta etrafýnda, çýlgýnca dans ediyor... Aynaya her baktýðýnda, Yüzündeki izleri Örseleye örseleye iþliyor Nakýþ nakýþ benliðine Gül

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Eðitim
41 
 Askerliði Gereksiz Yere Uzatmak Yersizdir  (Mevlüt Tok)

Askerliði Gereksiz Yere Uzatmak Yersizdir Osmanlý’dan sonra cumhuriyet döneminde toplumun yönetim biçimi daha çok demokratikleþerek geliþtikçe, toplumdaki demokratikleþmeye paralel olarak askeriye de demokratikleþmiþ ve gün geçtikçe asýl görev alanýna çekilmiþtir. Gün geçtikçe Türk ordusu daha demokratik ve daha saydam olmayabaþlamýþtýr. Osmanlý yönetiminde sultanlýk döneminde sultanlar gibi paþalar varken cumhuriyet döneminde de cumhuriyete yaraþýr demokratik ve insan haklarýna saygýlý generallerin olmasý beklenir. Osmanlýdan kalma askeri geleneklerle cumhuriyet döneminde de kullanýlan emir eri yüksek rütbeli subaylarýn özel iþlerinde kullanýlmýþlardýr. Emir erlerinin hizmetçilikte kullanýlmasý ve emir erlerine çamaþýr ve bulaþýk yýkatmak, alýþveriþ yaptýrmak, çocuk arabasý dolaþtýrmak gibi özel iþler yaptýrýlmýþtýr. Zamanýn Genelkurmay Harekat Dairesi Baþkaný olan Cevdet Sunay, bir insanýn diðer bir insana hizmetçilik etmesinin “demokrasi zaviyesinden mütalaa edildiðinde” “çirkin”
42 
 Eðitim Ne Zorla Olur Ne de Ýstemeyerek Olur.  (Hasan Pamuk)

Bu nasýl bir eðitim dir ki küçücük bir çocuðu bile madde olarak görüyor ve onu bile dolaylý olarak satýþa çýkarýyor.
43 
 Bataklýký Kurutma Çözüm Deðil... Sivriler Kente Ýniyor...  (demir can)

þarlý refleksler ile salt at gözlüðü bakýyoruz hiç farklý açý yok
44 
 Öðretmenler Öðrenciden Kitap Özeti Ýstemeyin  (osman tatlý)

Çok deðil on beþ günde bir yapýlacak bu uygulama zamanla öðrencide okuma alýþkanlýðý oluþturacaktýr.
45 
 Seç Beðen Her Çeþit Öðretmen Var!  (eyyüp yýldýrmýþ)

Ýlk görünce bende þaþýrdým, meðer ne kadar çok öðretmen çeþidi varmýþ. Boþuna deðil her zaman çokluk ve çeþitlilik deðer artýrmýyor. Aksine deðer kaybýna yol açýyor...
46 
 Haydi Baþörtülüler Okula  (derya eðilmez)

baþý kapalý olduðu için yasa ile verilmiþ okuma hakký elinden alýnan kýzlarýmýzýn bundan sonra okuma haklarýna kavuþacaðýný ümit ediyorum.
47 
 Neden Öðrenemiyoruz  (Güven Uluköse)

Hayatýmýzýn her anýnda bir þeyler öðreniyoruz. Bunlarýn sýkýcý olanlarýný,gerekli olsalar bile, öðrenmiyoruz, çünkü gerekliliðinin farkýnda deðiliz. Öðrenme bir çaba ister, beynimize kaydedilmesi gerekir, daha sonra kullanýlmasý için.
48 
 Ýzedebiyat Kardeþini Seç ile Kardeþ Olsun Mu?  (güliz dülgeroðlu)

Defterinden kopardýðý sayfaya satýrlardan taþan, kurþun kaleminden sevgiyle akan, kilometrelerce uzaktan sýcak tebessümünü nasýl yazýldýðýný bile bilmediði ismimin üstüne koyan kardeþim bana mektup gönderdi de oturup aðladým... Ya siz?
49 
 Bilgi ve Hayat  (Adem KORKMAZ)

Güneþin dünyaya uzaklýðýný bilmenin halka ne faydasý olabilir.Yüz üç sayýsýnýn kara kökü halk için yani bizler için faydasýz ve hamallýk olan bir bilgi. Elbette doðru bilgi çok önemli Bilgi güçtür,güç bilmektir o halde kim gücü istemez!Mutlaka güçlü olmalýyýz.Zira kýlýcýn yerini kalemin aldýðý asrýmýzda bilgisiz insanlarýn yeri yok!
50 
 Eðitim Üzerine Yerel Bir Bakýþ;  (Orhan TURAN)

Türkiye'deki eðitim modellerinin neredeyse tamamý. Avrupa ya da Amerika'nýn bir ilköðretim okulundan çýkmýþ sistemlerdir. Oysa kendi omullarýmýzda varolan modelleri hiç göremedik. Afyonkarahisar'daki bir ilköðretim okulunun, özel okul kalitesini nasýl aþtýðýný araþtýrdým. Üsteli bakanlýk ve okul bütçesinden tek kuruþ almadan.
51 
 Geleceðe Yatýrým  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Belli bir konuda,bir bilgi ve bilim dalýnda yetiþtirme ve geliþtirme iþine “eðitim” diyoruz.Eðitim,çocuklarýn ve gençlerin cemiyet içerisinde yerlerini almalarý için mutlak gereklidir.
52 
 Öðrenci Odaklý Eðitim  (ömer akþahan)

Sistem ne kadar iyi olursa olsun, ona inanmayan öðretmeni verimli çalýþtýramaz. Öðretmen isterse sistemi çalýþtýrýr, ama sistem insanlarý zorla çalýþtýramýyor. O nedenle öðrenci odaklý eðitim anlayýþýný da, her ortamda býkmadan usanmadan anlatmalýyýz.
53 
 Ýngilizce Derslerinde Çift Rollülüðün Önemi  (Murat Sayým)

“Çift rollülük” kýsaca öðretmenin sýnýfta tekken iki kiþi konuþuyormuþ gibi yapmasýdýr.
54 
 Tgev'e Davet!..  (ÇAÐLA GÖKDENÝZ)

Van’ da öðrenim merkezinde gönüllü ablalýk yapýyorum ben de. Gerçekten çocuklarla paylaþýmlarýmýz çok güzel oluyor. Etkinlik bittikten sonra oturup sizinle on dakika daha sohbet etmek istiyorlar. Her etkinlik bitiminde þiir okumamý istiyorlar benden. Bazen de þarký söylüyorm. Kiminin babasý þehir dýþýnda çalýþýyor, kiminin çok güzel hayalleri var. Çeþit çeþit çocuk.:)
55 
 Eðitim Görmüþ Kiþinin Özellikleri  (Seray OZAN)

Boshwell;“Efendim,bir çocuðunuz olsaydý ona ne öðretirdiniz?”diye sordu.Dr.Johnson þöyle cevap verdi;“Onlarýn iyi bir eðitimden geçmeleri için ekmek ve su ile yaþamayý göze alýrdým.Ama öðrenmekten zevk almadýklarý ve öðrenmelerine gerek bulunmayan þeyleri de kafalarýna sokmaya çalýþarak onlarýn istikballerini tehlikeye sokmaya kalkýþmadým.Kýzlarýnýza gezegenlerinizin çaplarýný öðretirseniz ve onlar da bunun için sizinle bir arada bulunmaktan zevk duymazlarsa,hayret etmeye hakkýnýz olur mu?”
56 
 Eðitimde Yeni Yapýlanmaya Gidilirken...  (ömer akþahan)

Esasen bu raporda deðinilen sorunlar elbette yalnýzca adý geçen ile özel sorunlar olmadýðýný her okur kendi bölgesinde yaþadýklarýna bakarak kolayca anlayabilir.
57 
 Gençlik ve Büyükler  (Belkýs TUNÇAY)

Gençlerden mi bahsetmeli yoksa...
58 
 Öðrenci Baþarýsýzlýðýnda Yönetimin Yeri  (ömer akþahan)

“Klasik anlamda yönetimin temel görevi insanlarý ortak amaç deðerler etrafýnda birleþtirerek performansýný yükseltmek ve yeterli hale getirmektir.

Önceki Sayfa  1 2 3 




son eklenenler
Bir Yurdu Sevmek
Yûþa Irmak
Ýnceleme > Eðitim
Zarok U Ziman
Pirtûkgeh Kitaplýk
Ýnceleme > Eðitim
Anayasa ve Eðitim
Sadýk Kartal
Ýnceleme > Eðitim
Bunlar Yapýlsýn!
Gürcan Erbaþ
Ýnceleme > Eðitim

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.