..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Düþünce dilden, dil düþünceden doðar. -Platon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Ruhbilim
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Yazmak
Habil Yaþar
Deneme > Sanat

Birçokunun kolay düþündüðü, ancak çok azýnýn oldukca fazla karmaþýk bir süreç olduðunu anlamasýdýr-yazmak. Herkese nasip olmayan ama herkesin iç mekanýn en gizli noktalarýna kadar nüfuz eden, sonsuz bir ihtiyaçtýr - yazma arzusu. Zamaný ve mekaný ne olursa olsun, o sani bulduysa, tutsak eder, o kadar kuvvetlidir ki, elinden kaçamazsýn - yazma yeteneðinin. En hassas insanlarýn kalplerinde yavaþ yavaþ büyüyerek ve bir anda bir yanardað gibi patla

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Bilimsel > Ruhbilim
21 
 Bir Kadýn Neden Aðlar?  (Emine Piþiren)

Sessiz tinimin özsuyu gümüþ bir çizgi gibi çenemde birleþip, kucaðýma akarken, düþündüm. “ Gözyaþlarýnýn tadý neden tuzludur?” “ Denizlerin ve Okyanuslarýn suyu neden tuzludur?”
22 
 Kaygý ve Zihin Kaydý  (Ahmet Odabaþ)

Yaþanmýþ bir olumsuz deneyimin, yaþandýðý yere gelirken bir þekilde gerilim yaþamanýn açýklamasý bu. Burada tehlikeli bir olay yaþandý, dikkatli ol. Ayný tehlike var.
23 
 Ms Sanýlan Rahatsýzlýk Örnekleri  (Ahmet Odabaþ)

MS diye pazarlamasý yapýlan olay, aþaðýdaki bulgular ve benzerlerinden ibaret. Buna ilaç firmalarý ve hasta olduðuna inanan, öðrenilmiþ çaresizler dahil--- inanýyor. Firmalar bilerek inanýyor.. Ben güzel bir kobayým. Bu avantaj. Yoksa o kitap haklý mý
24 
 Dindarlýðýn Psikiyatrik Tetkiki  (Hulki Can Duru)

Russell, Kierkegaard, Tolstoy gibi düþünürler, dinsizlikten ziyade, dinin neden olduðu ahlaksýzlýk olgusuna ýsrarla dikkat çekerek, çok önemli toplumsal bir gerçeði açýða çýkarýrlar. O halde, eðer "dinin ahlaksýzlýðý" söz konusu ise, dinin, aslýnda "ahlaksýzlýðýn dini" konumuna düþmesi de kaçýnýlmaz olabilir.
25 
 Ýnsan ve Ýnsan  (Ahmet Odabaþ)

Rengimizi görmek için aynaya bakýn. Dünya ile aþýk atan, onunla ayný oranda sulu. Yani % 70 . Maymundan geldiðini iddia eden bazý canlýlar vardýr. Aslýnda öyle demiyorlar da, kendi çaplarýnda üstün zekalarýný göstermek için, küçümser bir yöntem izliyorlar. Siz de anlamýþ gibi yapýp, ha evrim kuramý mý dediniz, anladým deyiverin.
26 
 Günaydýn  (SENEM BUTTAN)

Ruhunuza bir nebzede olsa Dokunmak..
27 
 Olmaz Olmaz  (Ahmet Odabaþ)

MS ile ilgili problem çözüldü. Ama yürüme sorunu aþýlamadý. Nedeni basit. Site arkadaþýmýn önermesi. Sorun mucize ilaç deðil. Kortizon ve türevleri deðil Sorun deðiþmeyen þartlar. Çözüm sorunun içinde.
28 
 Piromani (Pyromania)  (Hulki Can Duru)

Piromani (piro= ateþ, mani=hastalýk; Ateþ Manyaklýðý) sado-mazo cinsel içtepilerden kaynaklanan aðýr ve tedavisi çok zor olan bir ruh hastalýðý olup herhangi belirgin neden olmaksýzýn insanlarý, canlýlarý veya eþyalarý ateþte yakmaktan, yangýn çýkartmaktan zevk alma hezeyanýdýr. Bu baðlamda eski çaðlarda ve özellikle Ortaçað’da insanlarý odun yýðýnlarý üstünde yakanlarýn, þehirleri ateþe verenlerin piromanyak olduðunu söyleyebiliriz
29 
 Yolculuk  (Çaðlar Karataþ)

Ýnsanlarýn anýlarý aslýnda hareketsizdir onlara hareket kazandýran kendileridir.
30 
 Yaþama Ait Özetler  (Ahmet Odabaþ)

Aþýk mýyým ben yoksa. Ýstanbul’da, Kadýköy’de þiir yazýyorum yaðmurlu bir günde ve Karaköy Ýskelesi’nin önünde. Hayýr, hayýr...Maltepe’de, kim ipler Birleþmiþ Milletlerin bilmem hangi kararýný diyorum. Feci þekilde aþýkým. Çözmekte zorlanýyorum elbette aþkýn ne olduðunu. (Ben neyim’den)
31 
 Stres Konu Olarak Ýncelendi  (Ahmet Odabaþ)

Stres konu olarak incelendi. Psikolojik þiddet ile duygusal þiddetin ayný þeyi anlattýðý görüldü. Duygusal þiddetin, travma sonrasý stres bozukluðuna götürebileceði görüldü, þaþýrýp kalýndý. Bir klasör var. Uzmaný için sýradan bir bilgi olabilir. Benim için yeni ve müthiþ bilgiler.
32 
 Kartallar Yüksek Uçar  (Hülya Akyýldýz)

Kartallarýn uzun bir yaþam süreleri vardýr, yetmiþ yaþlarýna kadar yaþayabilirler. Fakat kýrklý yaþlarýnda zorlu bir dönemeç, sýçrayýþ onlarý beklemektedir. O yaþlara geldiklerinde gagalarý göðüslerine kadar uzar, pençeleri esnekliðini kaybeder, sertleþir, tüyleri aðýrlaþýr ve kalýnlaþýr.
33 
 Kendini Baþkasýnýn Yerine Koymak  (Ahmet Odabaþ)

Kendini baþkasýnýn yerine koymak Kendini baþkasýnýn yerine koymak nasýl olur. Sevinci, üzüntüye, acýya, tatlýya her þeye ortak olmak. Film kahramaný ile birlikte, ovalarý, daðlarý, dereleri dolanmak, yüzme bilmediði halde, suda kulaç atmak ve derine dalmak. Karacaoðlan ve Pir Sultan Abdal ile insan sevgisini yaþamak… Saldýran orduya karþý kurulan cephede savaþan bir asker olmak, yargýçlarla birlikte zor kararlara imza atmak. Kasparov ile satranç oynayýp, O. Veli ile kadeh tokuþturmak. Biraz da þiir üzerine söyleþi.
34 
 Psikolojik Þiddet  (Ahmet Odabaþ)

Son edindiðim bilgiler kafamý karýþtýrýyor. O neydi, psikolojik þiddet ve bileþke kuvvet. Ayný kaynaktan sürekli þiddet ve deðiþik kaynaklardan saldýrýlar.
35 
 Nerde Kalmýþtýk  (Ahmet Odabaþ)

klýma duygusal þiddet geldi. Baþka iþimiz yok ya, hep damardan giriyoruz. Asýl yolculuk küçük dünyamýzda. Yine baþka bir konu vardý bileþke kuvvet Kuvvetler deli mayýn
36 
 Ben Neyim  (Ahmet Odabaþ)

Ben neyim...masum bir genin itiraflarý... kendi halinde bir itiraf, yorum veya ona benzer bir deðerlendirme..
37 
 Zeka Üzerine  (Duygu Biricik)

Hangimiz zekiyiz?
38 
 Sistem 11  (Bayram Kaya)

Evren içi evrensel akýþ, evrensel zarf hareketiyle (evrensel palet hareketiyle) hem akýþ hem de engellenmedir. Engelleme, engellenenin temadan olan; temayý tamamlayan imge boþluk eksikliðini evrene özgü zýt karakterleriyle dönüþür. Evrenin dengesizliði; akýþ halindeki dengesizlikle, evren içinde yeniden gel git hareketinin rezonanslarýna dönüþür. Her rezonans yeni bir rezonansýz niceleyiþine dönüþmekle süreç karþýlýklý ikili karakterine döner. Evren kendi rezonans salýnýmlarýyla sünme, kýsalma salýnýmýn eylemi olmakla kesikli sürekli titreþim veya tiril hareketidir.
39 
 Zaman Nedir?  (Fuat Türker)

Zaman algýdan ibarettir ve tamamen algýlayana baðlý, yani izafi/göreceli bir kavramdýr. Zamanýn göreceliðini rüyalarýmýzla açýklayabiliriz. Saatlerce sürdüðünü zannettiðimiz rüyalarýmýz, aslýnda birkaç dakika ya da birkaç saniye sürer.
40 
 Bakmak ve Görmek Üstüne  (Ahmet Odabaþ)

BAKMAK VE GÖRMEK ÜSTÜNE Bir insana bakýnca ne görürüz




son eklenenler
Günaydýn
SENEM BUTTAN
Bilimsel > Ruhbilim
Nerde Kalmýþtýk
Ahmet Odabaþ
Bilimsel > Ruhbilim
Psikolojik Þiddet
Ahmet Odabaþ
Bilimsel > Ruhbilim
Sistem 11
Bayram Kaya
Bilimsel > Ruhbilim
Olmaz Olmaz
Ahmet Odabaþ
Bilimsel > Ruhbilim

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.