..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hala çevrende bulabileceðin güzellikleri bir düþün ve mutlu ol. -Anne Frank
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Alp Þahin




19 Kasým 2011
Arasa da Bulamaz  
Alp Þahin
Saatin geç olmasýna raðmen kendimi dýþarý atmakta kararlýyým. Þu son müziði de dinleyeyim sonra dýþarý çýkarým derken bir bakýyorum ki sokaktayým. Anlamsýz bir kalabalýk var gözümün önünde. ..Umursamayýp ben de o kalabalýðýn içinde kayboluyorum. Nereye gideceðimden pek emin olmadýðýmdan birazcýk alkol almakta yarar görüyorum.


:BAEB:
Saatin geç olmasýna raðmen kendimi dýþarý atmakta kararlýyým. Þu son müziði de dinleyeyim sonra dýþarý çýkarým derken bir bakýyorum ki sokaktayým. Anlamsýz bir kalabalýk var gözümün önünde...Umursamayýp ben de o kalabalýðýn içinde kayboluyorum. Nereye gideceðimden pek emin olmadýðýmdan birazcýk alkol almakta yarar görüyorum. Ufak bir bakkala giriyorum. Bir de ne göreyim? Karþý manavdan yaþlý bir amcam koþarak bana doðru geliyor. Cýlýz ama anlaþýlýr bir sesle ''Ýyi akþamlar'' diyorum. Karþýlýðýnda ise ''Ýyiyim, ya sen?'' cevabý geliyor. Kafamda bir an þimþekler çakýyor. Hiç bozuntuya vermeden bir tane bira alarak zorlu hayat maratonuma geri dönüyorum.

Yavaþ yavaþ biramý yudumlarken sokaktakilerin itici bakýþlarýna maruz kalýyorum. Katillerin,tecavüzcülerin ve dolandýrýcýlarýn baþý boþ gezdiði zamanlarda alkol kullananlara böyle bir ceza kesilmesini gerçekten hoþ bulmuyorum ama ne yazýk ki biliyorum ki yapacak hiçbir þey yok. Çünkü yine biliyorum ki týpký bakkaldaki amcamýn ezbere cevap vermesi gibi millet olarak bazý þeylere þartlanmýþýz. Bu saatten sonra, ki bu mecazi anlamda deðil, gerçekten bu saatten sonra böyle þeyler umrumda deðil.

Etrafa þöyle bir bakýyorum. Þehir, beni birayla görüp suratýna ekþitenlere raðmen gülen suratlarla dolu. Dükkanlar ise kýpýr kýpýr. Böyle þeyler beni sarmadýðýndan atýyorum kendimi sahile. Ne yazýk ki buralar da kýpýr kýpýr ama en azýndan burada ''iyi akþamlar'' dememe hiç karþýlýk vermeyen bir bakkal ve her þekilde herkese karþý efendi olmayý becerebilen banklar var. Banklardan en efendisini seçip, belirli bir promile geliyorum. Dolayýsýyla Dünya'da bazý þeyleri çözmem gerekiyormuþ edasýyla bakkalýn cevabýný kafama takmaya baþlýyorum. Konuyla ilgili bir yandan çeþitli aforizmalar yaratýyor, bir yandan da hatun kiþiye ''tamam birazdan geliyorum'' tarzý mesajlar atýyorum. Gerek konuyla gerekse konuyla alakasýz bir çok sonuca varýyorum ama biliyorum ki ertesi gün bu sonuçlar anlamsýz gelecek ve yeni sonuçlar arayacaðým. Bu yüzden ve de mesajlarýn etkisiyle banka hoþ çakal diyor ve ayýlmak amacýyla kafeye gidiyorum.

Köpüklü Türk kahvesinin önüme gelene kadar ki garson kýzla olan ezbere muhabbetleri çoktan geçmiþ olduðumuzu ve kýzýn bana telaþlý telaþlý içini döktüðünü fark ediyorum. Formalitenin ortadan kalktýðý zamanlarda aslýnda ne kadar çýplak ve ne kadar mutsuz olduðumuzu fark ediyorum. Kýzýn durumuna üzülüp birkaç tane bedavadan akýl veriyorum. Ýkinci bir kahve ýsrarýný ise reddediyor ve eve doðru yöneliyorum.

Sokak iyice sessizleþmiþ, dükkanlar ise kapanmýþ. Bir ben bir de telefonundan Orhan Gencebay dinleyen orta yaþlý bir abim var. Bir nevi sokaðýn hakimleriyiz fakat benim saltanatým kýsa sürüyor çünkü eve varýyorum. Daha anahtarý cebimden çýkarmadan karþýmda o bilindik yüzü görüyorum. Yarý uykusuz yarý kýzgýn. Biliyorum; birazdan da nerede olduðumu soracak. Bir anda dilimin ucuna geliyor. Hatta bakkal amcamdan mý yoksa alkolden midir bilinmez aðzýmdan, bilerek gelecek soruyu beklemeden o üç kelime çýkýyor. ''Ýyiyim, ya sen?''. Minik bir göz göze gelmeden sonra ikimiz de kahkaha atýyoruz ve benim geç gelme konusunu kapatýyoruz. Fakat iþin ilginç ve güzel kýsmý; o benim asla neye güldüðümü bilmeyecek.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kirpi
Öfkem ve Ben
Metro Ýnsanlarý
Farklý Hikayeler, Tek Son

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Uðruna Nefes Alýp Verdiðim
Çekilememek
Gece Gündüz
Son Ýsyan
Amin Diyelim
Ýyi Biri
Ne Yapacaðýz Bu Ýnsanlýkla?
Hayýrlý Ramazanlar
Derya
Ahu Gözlü

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Vatan [Þiir]
Öngörü [Þiir]
Üç Ýlahi Din [Þiir]
Müslüman [Þiir]
Seçim [Þiir]
Sümükdaroðlu [Þiir]
Dedekuþ [Þiir]
Yansýma [Þiir]
Oysa Yozlasir Herkes [Öykü]
Karmaya Daha Var [Öykü]


Alp Þahin kimdir?

Deneme ve elestiri agirlikli yazmayi seviyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Machiavelli, Nietzsche


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Alp Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.