..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
640K bellek herkese yetmelidir. -Bill Gates, 1981
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Soyut > selim çok




3 Þubat 2017
Dip Blues  
selim çok
Buz bizi bipolar yaparken,ilkbaharý çalýmlamak isteriz.tepemizde türlü türlü diþiler birikir.ahkam keser,ahval olurlar,ahmak olurlar.


:AEEC:
akustik blues

Bir poster edasýyla dururuz varoluþa.gözlerimiz çim kusar,özlemimiz kar pusar.çimdiklenen günler adýný deryaya yazar.falanca ve filanca dolduruþlardan öteye bir resmi geçit olur tanýmlamalar.kalemi kuvvetli bir yazar intiharlarda yokulur.akustik yaþar,kostik ölürüz.tombul yanaklýdýr ölümüne sevdalar.

Basit bir denklem zor çözülürken beynimizin kývrýmlarýndan idrar sarýsý kýskançlýklar,ambiyanslar damlar.dam altýnda saksaðanlar bizi kavgaya ve aþka çaðýrýr.intihar eder bir virgül,noktaya dönüþür.

Kar yaðar.

Buz bizi bipolar yaparken,ilkbaharý çalýmlamak isteriz.tepemizde türlü türlü diþiler birikir.ahkam keser,ahval olurlar,ahmak olurlar.

elektrik blues

1.
Gel bize bazý bazý be kamil! Yanlýzlýk vatsapla geçmiyor ki.elektrik kesik,umutlar küsük,krediler batýk,kaþlar çatýk.izler kusuk,önlemini almýyor aþk ve ortalýk ishal yapan bakterilerden geçilmiyor.
Arabam tamirde,gözlerim buzda,ömrüm tuzda.kurt kuzuyu seçer zaman ise cumayý.her Cuma yata,kalka,uyuya susuz bir nesil çöreklenir avlulara.ölüm bir beste yapar.adýný sezgi koyar.baltalar bölemez yalnýzlýðý.týngýrdar gitarlar, beynimizin kývrýmlarýnda, bok karasý durgunluklarýmýza karþý.

2.
Bahçelerde maydonoz ve gel bize hey sineklerin tanrýsý.yanlýzlýðý yoket,bir sustalý hediye et.”çak!” diye açýlsýn bulutlar.kessin bizi zamansýz ve apansýz güneþ.

Saçmaladýðýný anlayan bir adam santradan uzun bir pas mý bekler? Pasýn içinde yoðrulup tetanozik bir köfte olur kamil.çünkü kamildir,soyadý yoktur.cismi yoktur.ruhlarda daraltýlmýþ bir arkadaþtýr.sýçmak devrimci bir eylemdir ama deliði tutturmak þartýyla.öyle deðil mi, sayýlarýn ve dolarýn kontesi?

Dolar nakit midir? Deniz morluðu ne kadar yakýndýr ruhlarýmýza? Tanýk bir tümce mi geldi kulaðýnýza?

Osuruk sesi kadar tiz bir alem.balta sesi kadar bas bir elalem.bugün günlerden elem...

Ritim blues

1.
Zaman çan sesi olarak çýktý,kulaklarýmýzda yeþerdi. kamil kaç adým gitti ve kulaklarýmýzda öldü.bir sesleniþ ve esiþ içinde rüzgar sadece bir algý operasyonuydu.hayatýmýzý aperatif olarak tüketirken, geçmiþ saygý duruþundaydý.kanlý coðrafya adýmlarýný kansýz,zamansýz pekiþtiriyordu.peksimet hayaller çatlatýlmýþtý..

2.
Çatladýkapýda indim otobüsten.bir kadýn yanýma geldi.hayallerini unutmuþsun dedi.elime tutuþdurduðu þey boðazýma yapýþtý.fantastik bir hikayeye döndü meydan.her kurþun sesinde ölen iktidarlar gibi.

Patlar,patlar.kendini atlar bir kalem.yazamaz.mecali yoktur.coðrafya hep sýfýr alýr.emperyal adlý hayvan kaðýt deðil demir olmuþtur gözümüzün að tabakasýnda..

Kurgu cumalarýndan müslüman hayaller düþmüþ,rüþt olmuþtur ormantik kimliklerde..

3.
Garanti aradý.garantiye ödeyin dedi.bol limitli bir kartým vardý bir zamanlar,þimdi sýfýrdý.ödeyin diyordu.iþsizdim,güçlüydüm.caz yapýyordum.ritmi bulamýyordum.coðrafya çoktan sýzmýþtý,ölüsü erdem kokuyordu...

Blues rock!

1.
Thales barda oturuyorum bir gece.bir kadýn karþýmda ve düþerimde.sahlep kokuyor müzik aralarý.sigara dumanlarýyla çiziktirilmiþ aþk günceleri.düþüncelerden beriye yok umut! Tabuta çalýyor mor hüzünler.düþlerde perdeleniyor bir kadýnýn sahlep kokan bacak arasý.ölüm tonuydu araya giren.araya giren bir varlýk nedeniydi.

amacý olmayan bir çýðlýk griliðiydi kamil denen adamýn düþleri.kamil bir vazgeçiþti kendini kapý arlarýnda gizleyen.kendini buzlarda gizleyen bir köstebek gibiydi parýltýlý intiharlar..

2.
Þovuna bilmem ne kadar osuruk gelsin be kamil! Ne diyeyim senin þu bilinçsiz gamýna.tüküreyim kederine.osmanlýspor filelerini havalandýrýyor hayýrlý bir þut.taraftar ayakta kamil.hay tekrar edeyim senin þu bilinçsiz zamanýna.yoksun oðlum.yerde yoksun,karda yoksun,darda yoksun.havada asýlý kalmýþ paraodiler,hüzünler,çalýmlar.ortalýk hala umut mu kokuyor? Yine de bu yabancýlaþma götürecek rüzgarý be kamilcim! Ýtecek,doðuracak bizi.býrak ay içimize girsin..

3.
Þenlikli ve neþeli bir hayattan,kemikli ve etsiz bir buzul çaðýna döndürüldük.bir önerme: düþlere bas,afiyetli bir tost olsun zamana bakýþlar..

4.
Týfýl bir vazgeçiþti o.örümcek zýrhýna saklanan parodiler kamili aðlatýrken, kan sýzan nesillerden beklenti ve eklenti olmayan ama yine de umuda kokan bir tegraf almýþtýk.o arada maçý býrakýp duþa girdi hayran gönüller.bir býçak iki çift laf edip gökyüzünü ikiye böldü.zaman artistik bir suskunluktaydý.kamil tekrar ayaða kalktý ve yeni bir umuda doðdu.binbir dereden susuz bir nesil gelmiþti.hýrsla su ikram ettik.geçiþ kansýz olacaktý.mecburdu.mecburduk hüzünlere falso vermeye.bir atmosfer edasýyla dururuz varoluþa.gözlerimiz leylak kokar,sözlerimiz kadýköy sahili..

Kamil nerede kaldýn.yaþamýnýn vatsapý açýldý çoktan...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn soyut kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Altýyolmani

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Serbest Metinlerde Ýntihar Düþleri...
Gözlerim Sevdiðinde O Aðlýyordu
Zaman Aðladýðýnda
Dark 6. 11
Masada Pislik Var!
Dirahþan
Bir Alkoliðin Hipomanik Notlarý
Aþkýn
Peygamber Devesi Yönelim Kuþaðý
Deep 5. 10


selim çok kimdir?

sadece özgürlük.

Etkilendiði Yazarlar:
sürrealizm


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © selim çok, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.