..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir sanatçý baþarýsýz olamaz; sanatçý olabilmek bir baþarýdýr. -Charles Horton Cooley
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Türkiye > Yûþa Irmak




27 Þubat 2023
Katilleri Tanýyoruz  
Yûþa Irmak
Yine Ak Parti üzerinden Müslümanlarý hedef almaya çalýþýyorlar… Bu ülkede acýmýzý bile birilerinin lanet siyasetinin uzaðýnda yaþayamýyoruz. Kimin PR’ý güçlüyse tanrý o! Kim yaptýðýnýn selfisini çekip hesabýndan paylaþýp beðendirmiþse kral o!


:DGC:
Yine bir mezarýn baþýnda toplandýk.
Yine gözyaþlarýmýz damla damla topraða düþüyor…
Yine birbirimizi “Baþýmýz Saðolsun” diye teselli ettik.
Yine ellerimizin tersi ile gözyaþlarýmýzý sildik.
Yine bir deprem ve on binlerce ölen insanlarýmýz var!
Çoðunu ahirete uðurladýk, uðurlamaya devam ediyoruz…

***

Yine Ak Parti üzerinden Müslümanlarý hedef almaya çalýþýyorlar… Bu ülkede acýmýzý bile birilerinin lanet siyasetinin uzaðýnda yaþayamýyoruz. Kimin PR’ý güçlüyse tanrý o! Kim yaptýðýnýn selfisini çekip hesabýndan paylaþýp beðendirmiþse kral o!

Babala’sý, P!NÇ’i, Tele1’i, HaberTürk’ü, Sol’u, OdaTv’si, Aykýrý, Duvar, Sözcü’sü; on binlerce cesedin mezarý üzerinde dans ederek “en iyi yardýmý biz yapýyoruz!” diyerek ahlaksýzca duyar kasýyorlar. Tamam ulan! En iyi sizsiniz. Her þeyin en iyisini siz yaparsýnýz. Bu ülkenin her þeyi, tek sahibi sizsiniz. Memleketin efesi, yardým kuruluþu, el uzataný, terbiye edeni, umudu sizsiniz… Ama düþün artýk sosyal medyanýn yakasýndan… Ýnandýðýnýz Tanrý hakký için düþün…

Ve siz Ey saðcýlar! Bunlara laf anlatmayýn. Bunlarla aþýk atmayýn. Bunlarla hukuki yoldan bile olsa karþý karþýya gelmeyin. Bunlarla sizler boy ölçüþemezsiniz. Bunlarýn bildiði pisliðin yanýndan bile geçemezsiniz. Bunlar devlet yanýnýzda da olsa yaptýklarý ve yapacaklarýný duyduðunuzda küçük dillerinizi yutarsýnýz. Siz onlarýn kötülükten, pislikten, çirkinlikten nasýl beslendiklerini tahmin bile edemezsiniz. Çünkü onlarýn kaybedecekleri bir ahiret yok. Ama bizim var! Biz katil olamayýz. Biz çýkarý ve menfaati için deðerlerimizden taviz veremeyiz. Yalancý, talancý, tecavüzcü, yandaþ, iþ birlikçi olamayýz. Hele hele devlete hiçbir zaman saygýsýzlýk yapamayýz. Bu yaþýmýza kadar ülkenin hiç bir yöneticisinin karþýsýna dikilip onlar gibi tehditler savurmadýk. Bu ülkeyi hep karþýlýksýz sevdik. Halkýn oy verdiði yöneticiler kim olursa olsun hepsine saygý duyduk. Biz devletin deprem anýndan bugüne kadar herkese ulaþmaya çalýþtýðýný biliyor, herkese þefkat elini uzattýðýna þahidiz. Sizler de müsterih olun. Ve bu gürüha laf anlatmaya çalýþmayýn. Býrakýn içimizdeki yangýný fark edelim… Býrakýn daha çok piþelim. Ve olanlardan da dersler çýkartmaya çalýþalým. Biz bu ülkenin katillerini tanýyoruz. Onlarý üç beþ tiviti ile tahlil edebiliyoruz. Ülkeyi güvenli bir hukuk devleti olmaktan çýkartmaya çalýþanlarý, kaos ve pislikten nemalananlarý, eli kanlý terör örgütünün üyelerini iþe alýp sonra almadýk diyenleri ve soylarýný, soy kütüklerini çok iyi biliyoruz. Biz, bu ülkedeki sol çetelerin, Kemalist ve kaçak fetöcü alçaklarýn ülkeyi nasýl bataklýðýna sürüklediklerini, nelerden motive olduklarýný hakkýyla biliyoruz. Bu ülkenin tüm pisliklerini sosyal medya sayesinde tanýyoruz. Müslümanlarý terör örgütü gösterenleri, onlarý aþaðýlayanlarý, devlete küfür edenleri artýk ezbere biliyoruz…

Daha dün Hatay’da “baraj patladý” yalanýyla binlerce çalýþmanýn durmasýna, ölü sayýsýnýn artmasýna, þehrin yaðmalanmasýna çanak tutan o. çocuklarýnýn kimler olduðunu evet çok iyi biliyoruz. Devletin birlik ve beraberlikle yaralarýn sarýlmasý için ilk günden baþlattýðý seferberliðin çökmesi için yurtdýþýndaki alçak FETÖ üyeleriyle dirsek temasýnda olan tüm provokatörleri baðýrlarýna nasýl bastýklarýný görüyoruz! Bu ülkenin iki yaprak olmasýný istemeyen, eli kanlý katillerini uzaklarda aramýyoruz.

★★★

Bugün yine Müslüman avýndalar. Yine depremle yerle bir olmuþ þehirlerimizin mezarlarý üzerinde dans etmeye çalýþýyorlar. Yine yýkýlmýþ þehirlerimizin musalla taþlarýnýn önünde birbirimize baþsaðlýðý diliyoruz. Kim bilir daha kaç insaný ahirete yolcu edeceðiz… Oturdum, yiðit bir arkadaþýmýn mezarý baþýnda bunlarý kendime not ettim. Hem yazar, hem aðlarým þu halimize. Bu güruhun yalan, dolan, suçlama ve pisliklerine karþý þerbetli olduðumuzu gördüm. Ama bu kan emici yarasalar bu dünya yok olana kadar tavýrlarýndan, pisliklerinden, þirretliklerinden asla vazgeçmeyecekler biliyor, çekinmiyor zerre kadar da korkmuyoruz. Bir ölür bin diriliriz. Bu ülkeyi ölene kadar korumaya yemin etmiþ serdengeçtileriz. Özgürlüklerimizden, istikametimizden, Türklüðümüzden asla taviz vermeyeceðiz. Bu devleti sahipsiz asla býrakmayacaðýz. Kimseye bu ülkeyi peþkeþ çektirmeyeceðiz. Bu ülkenin tüm renklerini son nefesimize kadar biz koruyacaðýz.

Bunlarý yazarken ülkem ve dezenformasyonu hayat standarttý haline getiren bu kan emici yarasalar adý­na utanýyorum. Ama gerçeði yazýyo­rum. Bu yazdýklarýmýz maalesef sosyal medyamýzýn bir gerçeði…

Kalýn saðlýcakla…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dikkat Bu Bir Siyasi Yazýdýr!
Seviye
Her Günkü Konu
Doðu’dan Göçen Dünyalar…
Bulanýk Suda Yakalanan Her Balýk Can’dýr!
Türkiye’de Erotizmi ve Cinselliði Dünyanýn En Doðal Þeyi Haline Nasýl Getirdiler!

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Türk Sinemasýnýn Ezberini Bozan Yönetmen
Chp’nin Psikopatolojisi
Milletlerin Ruhunu Taklit Öldürür
Neyimizi Kaybettik
Hizipçi Memur Partisi Chp
Sinema Kültürel Meselemiz Haline Ne Zaman Gelecek?
Chp, Gerçekten ‘demokrat’ Mýdýr?
Arzu Yeterli Deðil
Bir Çatýþma Zemini Olarak Kültür
Yarýn Bekleyebilir Þiir Kitabý Üzerine

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Gözbebeði Turþusu [Þiir]
Bir Hicran Naðmesi [Þiir]
Sakin Bir Acý [Þiir]
Geldim [Þiir]
Sözün Çiçeði [Þiir]
Sevgiliye Hasretle [Þiir]
Geceye Kâside [Þiir]
Benimle Ölür Müsün? [Þiir]
Beste-i Nigar [Þiir]
Bilemezsiniz [Þiir]


Yûþa Irmak kimdir?

Felsefe ve edebiyat aþýðý! Yayýncý, gazeteci ve kitapsever. . .


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Yûþa Irmak, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.