..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ölümden önce yaþam var mý? -Duvaryazýsý
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Ýronik > Ýsa Kantarcý




7 Mart 2023
Mazot Ýçtim; Ama Yanlýþlýkla.  
Ýsa Kantarcý
Ya da zehirlenip ölmem umarým, geçen gece uykumda ölmeyi diledim, tek odadayým, baþka yerim yok, tek oda, bildiðiniz tek oda, ölüp kalsam saatler sonra bilinir.


:FCF:
Mazot içtim; ama yanlýþlýkla.
MAZOT ÝÇTÝM. AMA YANLIÞLIKLA. YEÐENÝM KURYE. BENZÝNLÝK GÖREVLÝSÝ FAZLA MAZOT KOYMUÞ MOTORUNA, Ona küfrü basýyor tabi. HORTUM VAR MI, VAR YEÐEN, BAHÇEMDEKÝ HORTUMDAN KESTÝ, BEN YAPARIM DEDÝM, YEÐENE FAYDAM OLSUNDU. DEPODAKÝ MAZOTU HESAPTA BÝDONA ÇEKECEÐÝM, BU TEKNÝÐÝ BABAM BÝLÝRDÝ, LAÐIMI SALARDI TARLAYA, BEN UFAKTIM O ZAMANLAR. AÐZIYLA ÇEKERDÝ ÖNCE, SONRA BIRAKIRDI. AKIÞ OLUNCA LAÐIM SUYU AKMAYA BAÞLARDI DIÞARI, TARLAYA. BU TEKNÝÐÝ HÝÇ DENEMEDÝM, AMA BABAMIN YAPTIÐINI GÖRMÜÞTÜM, ÞAÞARDIM BU PÝS ÝÞÝ YAPMASINA. BÜTÜN GÜCÜMLE ÇEKTÝM MAZOTU, BOÐAZIMA KAÇTI, DÝKKAT ETMEK LAZIMMIÞ BOÐAZA KAÇMAMASINA, HEMEN AÐZI ÇEKMEK LAZIMMIÞ. NEFESÝM KESÝLDÝ, ÝLK KEZ BÖYLE NEFESÝM KESÝLDÝ, NEFES ALAMADIM, ÖLÜYORUM SANDIM. SONRA YANAKLARIMDA YAKICILIÐINI HÝSSETTÝM, NEFESÝMÝ KESEN YAKICILIÐIYMIÞ, BUNU SONRA, YAZARKEN FARK ETTÝM. ÇÝFTÇÝ SU ÞÝÞESÝ YERÝNE MAZOT ÞÝÞESÝ KULLANAN AMCA GÝBÝ OLDUM, SONRA SU, AYRAN, NEFESÝM KESÝLMÝÞTÝ, SU GETÝR DEDÝM, YEÐEN GÜLDÜ BÝR ARA, KUS KUS DEDÝ, GÝDÝP SU GETÝRDÝ, GEÐÝRÝNCE MAZOT HÝSSEDÝYORUM. BERBAT BÝR DENEYÝMDÝ., TABÝ ODAMA GELÝNCE BU DURUMDA NE YAPILMALI ARAÞTIRDIM NETTE, HERHALDE BÝR ÞEY OLMAZ, BOL SU ÝÇÝNCE, BÝR TAS AYRAN ÝÇTÝM, YÝNE ÝÇECEÐÝM. BELKÝ DE ÝYÝ GELÝR MAZOT. YILLARDIR BOÐAZ AÐRISI VAR, FARANJÝT BAÞ BELASI. KESÝNLÝKLE BÝR FAYDASI OLMUÞTUR BANA, SAÇMALIYORUM BELKÝ. YEÐENE HAYATININ ÝYÝLÝÐÝNÝ YAPTIM. GÝZLÝ BÝR ANLAM VAR, ONU AÇIKLAMAYACAÐIM.
Mazot baðýmlýsý olmam umarým.
Ya da zehirlenip ölmem umarým, geçen gece uykumda ölmeyi diledim, tek odadayým, baþka yerim yok, tek oda, bildiðiniz tek oda, ölüp kalsam saatler sonra bilinir.
Derdim çok, ölmeden yapmam gerekenleri yapmam lazým, ahýr gibi berbat bir köy evi hayalim var mesela daðda, bu beni ilgilendirir ama sizi ilgilendiren, ruhumu ortaya koyduðum… bitmez, bitirilemez gibi görünen bir iþ var elimde, onu yazarken yaþadýklarým hemen bir öyküye çevirip yayýnlayayým dedim aksi halde yok olup gidecekler, arkadaþ bilgisayarým öykü, roman dolu ve sürekli birikiyorlar, bu deli ediyor beni, bir çöplük gibi, Meral Akþener 6’lý masayý devirdi ya, devirdiði gün bir þiir yazým, bir patlama, aniden geldi, düþünmedim, çalýþmadým, þiiri partiye, g mail ile yolladým.
Öte yanda bitmeyi bekleyen roman, bir romaný kurmak dehþet gerilimli bir iþ, buluþ yaptýðýmda muazzam seviniyorum, iyi bir þey yakalamak, çölde aç susuz ilerlerken bir vahaya rastlamak gibi ya da bir yýldýza sarýlmak gibi, yýrtýna çýrpýna gidiyorum, kafam baþka yerlere kayýyor, düz bir memur gibi yazmam, yazamam, içimden gelmeli, inanmalý ve hissetmeliyim, bu yüzden günlerce yazamýyorum, günlük meseleler, bir yerlere gitmem gerek, ve romaný devam ettirmek, ve aniden bir þeyler geliyor, hiç hesaplamadýðým bir þeyler, mesela, “Ýyi Kýzlar Aþýk Olur” (berbat bir ad, katýlýyorum sana) adýnda bir roman bitirmeye çalýþýyorum bu ara. Ya oluyor mu, saçmalýyor muyum, abi saçmalamak sanattýr, sona çok yaklaþtým neyse ki, ya her roman yazmam böyle, bir romaný bitirmek bir savaþ meydanýnda galip gelmek gibi, kan revan içinde kalmak, bir de yazdýðýmý kolay kolay beðenmem, yüce bir þeyler süper bir þeyler yazmaya çalýþmýyorum; ama, bakýnýz sanat bu, bu titizlik, enerji, yürek, ruh, bilinç, iþte her sayfaya geçiyor, iþte bu benim nurum, göz nuru derler ya. Eliþi yapýp sata yoksul kadýnlar vardýr, iþte onlar göz nurlarýný dökerler el iþlerini, anacým da fiskos masasý örerdi, of, of ör bitmezdi, fiskos masasý örüp satma iþine daldý, gözleri bozulmaya baþladý býraktý, inek de baktýk birader, ters, çok asabi bir ineðimiz vardý.
Aniden kesiyorum. Romana dönmem lazým, bir sürü gerekli gereksiz yazý okumalý ve sonra, huzur bulmak için trt belgesel izlemem lazým.
Dün büyük bir keþif yaptým, Ýngiliz bir þair keþfettim, gezgin tarým iþçisi, 50 yaþýnda dýrdýrcý karýsýný ve çocuklarýný terk etmiþ.
Joseph Jenkins
Ve bugün aniden Mustafa adlý çevirmen arkadaþ beni ekledi link edin sitesinde, acayip sevindim, ayrýksý yazarlarýn kitaplarýný çeviriyor, deðerli kitaplarý.
Ve Ýngiliz bir Papaz keþfettim, bu adam da çok deðerli biri.
Ve Türk tarihi, ilk Türkler, en çok ilgimi çeken budur, delice bir merak bu.
ÝLK SAVAÞÇI TÜRKLER.
Bakýnýz, þimdinin mal tarihçileri…vs…onlarýn anlattýðý gibi deðil…hiç hayal etmediðimiz insanlar bunlar, hayal et, þimdi belli bir kalýpta bir Türk tipi var, bunu kazýmak istiyorlar kafalara, din ile, Müslüman Türk.
Türk Þaman, ve Budist.
Kadýn hükümdar var, Tomris Hatun!
Þimdi alayý köle.
Ýslam adý altýnda bir çarpýk öðreti var, kadýnlarý yobaz yaptý, berat gecesi bugün, annem ve diðer yobazlar karanlýk bir partiyi konuþtular, cahilsiniz diye çattým onlara.
Neler neler var; ama sana iþte Türkler böyleydi diye sunuyorlar. Mal bir takým insanlar çiziyorlar resimde, dizide.
Hiçbirine inanmýyorum.

Her yazdýðým metne mizah açýsý yerleþtiririm; ama bazýsýnda yoktur, ya da sýnýrlýdýr, mizah, evden uzak ekmek fýrýnýna giderken olmayý istediðim… Komedyen olmayý hayal ederdim…mizah…olmazsa olmazdýr bir metinde.
Charles Bukowski, yaþamým bir tür o’dur.
Bir tür Jack London, beteri ama.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýronik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kutsal Azize Çoraplar

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Atlar ve Ýnsanlar (Seviþenler Ýçin)
Dindar Kýzýn Kendini Arama Çabalarý
Saplantýlý Aþk ve Yapayalnýz Günler
Genç Kýzlarýn Ýç Dünyasý ve Dýþardakiler
Teneke Surat
Kimseyle Vuruþmayýn
Ýki Yalnýz
Kara Þimsek ve Kardeþleri
Bir Kýzla Bir Erkeðin Dostluðu
Yolda Bir Aile

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kýzý Aldým Çýrýlçýplak [Þiir]
Hayraný Olduðum Tek Þey [Þiir]
Þimdi Yak Bir Sigara [Þiir]
Birds And Girls [Þiir]
Bir Kadýnýn Geliþim Süreci [Þiir]
S. Kiþmek ve Hayaletli Evler [Þiir]
Bir Kedi Bir Fikir Meme [Þiir]
Seni Mutlu Edeceðim [Þiir]
Onun Sýrtýný Hayal Ediyorum [Þiir]
Gecenin Islýðý Ceplerinde Iþýyor Genç Kýz [Þiir]


Ýsa Kantarcý kimdir?

yazar

Etkilendiði Yazarlar:
jack london


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ýsa Kantarcý, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.