..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yalnýzlýk güzel birþey, ama birilerinin yanýnýza gelip yalnýzlýðýn güzel birþey olduðunu söylemesi gerekir. -Balzac
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > 21. YÜZYIL > Alp Þahin




15 Kasým 2023
Ýnsanýmsý Yaþam Formlarý  
Alp Þahin
Günümüzdeki insanýmsý yaþam formlarý; Ýslam öncesindeki cahil cühela Arap toplumu gibi putlaþtýrýlmýþ bazý deðerlere ve kültlere inanýyor, mevcut konforunun dýþýna çýkmaya korkuyor, çýkýp bir þeyler baþaraný çekemiyor; ne dini, ne vataný, ne de çevresi için iyi bir birey oluyor.


:FCI:
Þu son birkaç yýlda olanlar gerçekten bazý þeyleri görmemi saðladý. Bunlarý saðlayanlara da teþekkür ediyorum.

1) Siyasal Ýslam maskesi takýp, sadece Muaviye ritüelleri yapmanýn Müslümanlýk olduðunu sananlarýn; zulüm karþýsýnda sadece kahve zinciri firmasýnýn camlarýný indirebildiðini ve yerel sigorta þirketlerini zarara soktuðunu gördüm.

2) Atatürk maskesi takýp, depremzedelere koþulsuz yardým ettiklerini sandýklarýmýzýn; özel sektörde çaycý dahi olamayacak 74 yaþýndaki cahil cühela bir dedeye ve onun partisine oy verilmediði için ne kadar kibirli olabildiklerini gördüm.

3) Okumuþ etmiþ, Atatürk yolunda, vataný ve milleti için bir þeyler yapmaya çalýþanlarýn; nasýl iftiralara maruz kalýp, önlerinin kesildiðini gördüm. Ayný þekilde farklý ülkelerde de çare olacaklarýn aslýnda istenmediðine, asla seçilemeyeceðine, çünkü insanlarýn hak ve adalet yerine tamamen yasa bükücülerle beraber yeni enerjiler arayarak kolay yoldan kazancý istediklerini gördüm.

4) Bilim insanlarý diyor diye akla mantýða sýðmayan yöntemlerle evlere hapsedildiðimizi, uzun vadede sonucu bilinmeyen aþýlarý olmak için baskýlara maruz kaldýðýmýzý ve de daha tetanoz aþýsý dahi olmayan mülteci kardeþlerimizle (ki inþallah uzun vadede nüfus olarak bazý bölgelerde çoðunluðu ele geçirdikleri için sýkýntý olmaz) hep beraber her sabah otobüslerde, metrobüslerde ya da metrolarda; hem týkýþ týkýþ, hem de týpýþ týpýþ iþlerimize devam edip, sessiz kalmayý tercih ettiðimizi de gördüm. Unutmayalým gerekirse dört maske takýn ve nefes almayýn… Evde alýrsýnýz.

Dolayýsýyla; þahsým adýna kah bulunduðum toplumdan, kah ise insanlýktan pek bir beklenti içinde olamayacaðýmý rahatlýkla söylemek isterim. Günümüz insanýmsý yaþam formlarý; elinde bunca teknoloji olmasýna raðmen, ne Yaratan’ýn vermiþ olduðu mesajlarý kendi dilinde okuyor, ne kendi mensubu olduðu milletin tarihini biliyor, ne de kah adaletsizlik, kah hukuksuzluk, kah ise kötülük karþýsýnda nasýl durmasý gerektiðini biliyor. Sarý sendikalar da cabasý.

Özetle günümüzdeki insanýmsý yaþam formlarý; Ýslam öncesindeki cahil cühela Arap toplumu gibi putlaþtýrýlmýþ bazý deðerlere ve kültlere inanýyor, mevcut konforunun dýþýna çýkmaya korkuyor, mevcut konforunun dýþýna çýkýp bir þeyler baþaraný çekemiyor; ne dini, ne vataný, ne de çevresi için iyi bir birey oluyor. Konu hep para olduðu için; ya ay sonunu nasýl getireceðini düþünüyor, fakirliðine üzülüyor; ya da ben bu kadar parayý nasýl, nerede harcar show’umu yaparým diye düþünüyor. Gün sonunda hemen hemen hiç kimse ne Muhammed ne de Ali’nin izinden gidiyor, Yaratan tarafýndan lanetlenilmiþler gibi bencilliklerinde kayboluyorlar.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn 21. yüzyil kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýþine Gelirse
Ehl-i Beyt Tadýnda
Buruk 30 Aðustos
Ýsrail ve Hamas
Yedi Düvel
Otuzdört (34)
Feniks
Çok Büyük Problemler
Dede Çýplak
Güzel Dostlar

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Komplo Teorileri No: 828
Kötüler ve Ýyiler
Vargas ve Fazlasý
Liderlik
31 Mart 2024 Yerel Seçim Sonuçlarý
Sensizlik
Bezgin Kahraman
Bir Baþka Reis
Al-ilah
Maral

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ofis Hayvaný [Þiir]
Hava, Kova [Þiir]
Öngörü [Þiir]
Vatan [Þiir]
Müslüman [Þiir]
Seçim [Þiir]
Üç Ýlahi Din [Þiir]
Sümükdaroðlu [Þiir]
Dedekuþ [Þiir]
Yansýma [Þiir]


Alp Þahin kimdir?

Deneme ve elestiri agirlikli yazmayi seviyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Machiavelli, Nietzsche


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Alp Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.