..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Anlamak beðenmenin baþlangýcýdýr. -Spinoza
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Düþler > Birkan ASKAN




27 Aralýk 2002
Daha saklý bir yalnýzlýk  
Daha yalnýz bir saklanýþ..

Birkan ASKAN


Yaðmurlu bir günün..ortalama saatleri../Bu boþluða, adýmýný attýðý zaman insan.. /ürperiyor bir nebze../Yüreði düþüyor eline..Nereye yetiþeceðim ben..bu ayaklarla.. /bu koþturmacada...


:CAFI:
Günce’den..(12)../Daha saklý bir yalnýzlýk../daha yalnýz bir saklanýþ..

Bütün hayatýmýn..þu dört duvar arasýnda sýkýþtýðý bir kenti yazýyorum bugün sana.. /saçlarýný rüzgarlara vermiþ..ayakizlerini yaðmurlara terketmiþ bir yalnýzlýkla.. / Kaç sevgilinin kaçtýðýný gördüm þu yaðmurdan.. /kaç sevgilinin gözleri heyecan.. /saçak altlarýnda.. Geçtim gözlerinin önünden../Mor yaðmurlar gibi../Ve sen.. olsaydýn bu kentin koridorlarýnda../Yanýmda.. /bilirdim../mutlaka daðýtýrdýn ýslanan saçlarýmý../..

Günce’den..(13)../hangi otobüs boþ geçer ki zaten../dolmamak için..

Yaðmurlu bir günün..ortalama saatleri../Bu boþluða, adýmýný attýðý zaman insan.. /ürperiyor bir nebze../Yüreði düþüyor eline..Nereye yetiþeceðim ben..bu ayaklarla.. /bu koþturmacada..Nereyi, kime yetiþtireceðim../Bakýyorum da hani.. halen ayný yerde tezgah açýyor bu karmaþa../gözler birbirini tarýyor suskunca.. /suskunca çöküyor zamanýn aðýrlýðý vücuduma../Kimseyle konuþmadan..dönüþ yolunda../..hangi otobüs../hangi zamanda boþ geçti ki zaten../uykusuzca..

Günce’den..(14)../beni duyuyor musun../neden suskun gece../kentte..

Bir yerde aþk’ýn eskiyen, ama hiç eskimemiþ görüntüsünü veren birþeyler var../ Yüzünde.. /baktýkça..bunu daha iyi anlayabiliyorum.. /Sakýn bana gülme../her zaman benimlesin../yatýyorum sen../kalkýyorum sen../þimdi, önümdeki þu kaðýda iyi bak.. /resmini çizeceðim suskunluðunun../konuþurken seninle..karþýmda dümdüz ve sessiz duruþunun.. /sanýrým en kolay seni çizebilirim ben../en zor seni unuturum.. /Bu bir aþk dersin bana../bu kadar içiçe olmanýn verdiði, bir rehavet dersin þimdi sen buna../yanýlýrsýn..söylemedi deme../beni duyuyor musun../neden suskundur gece..bu kentte../senin gibi../sence..ve ben deli miyim../benim olsan.. /yüzüme baktýðýn hep o ayný yerden.../bir pencere açacaðým gökyüzüne.. /bütün köþelerine yazacaðým bunu../Ne zaman güldün ki bana../rengini anlatmaktan baþka.. /..sahi sen karanlýðý severdin deðil mi../bu soðuklukla../dokunma bana, daha çok yýkýlma sevgili duvar.. (Duvarla sohbet)..

Günce’den..(15)../böyle yazmayacaðým bu aþk’ý../var mý dememek için..

Hangi zamandan geldin..bilmiyorum../Oysa ben..uzun zamandýr bütün gemilerimi bu rýhtýmda bekletiyordum../Kaç fýrtýna geçti üzerimden..kaç kanadý kýrýk kuþ.. /hangi aþk’tan, kaç eskimiþ bakýþ../belki yeniden../Tayfalar sabýrsýz../Ve sen.. yazýyorum da hani..inanmýyorum../hangi zamandan iltica ettin içime../kaç zamandýr../suskunken..

Günce’den..(16)../Nereden çýktý bu kýsýr../bunca misafir kývamýnda..

Ne zaman olduðunu bilmiyorum../kimse bilmesin../Altýnlarýn günü..takýlarýn günü.. dolarlarýn günü../günlerin günlüðü..günsüzlük../hergün gerçekten böyle mi acaba.. görünmeyen ama, kendini gördüren../misafir ettiren../Harala gürele.. gelsin altýnlar.. yensin pastalar..içilsin çaylar../uçsun dolarlar..kolay dý../sýkar biraz.. en azýndan ben bunlarý biliyorum..birçoðu gibi../sen bari bilme.. /bize göre deðil..ayrý bir dünya.. yapay sevinçler yumaðý../hep dýþarýdan.. /görünmediði kadar..Islah olmayan kahkahalar..seviþmeler../’Sen halen burada mýsýn’ dedi bir ses../ Yabancý deðil.. annem.. /bakmadan tanýdým..sesinden../’Bugün benim Kýsýr günüm’.. /Akþama geç kalma.. /’Yemekte kýsýr var’../Benden duymuþ olma ama.. Benim için her yol, yaprak sarmasý..

Günce’den..(17)../Ýlk kez kýskanmadým bir þairi../yazarken ismini..

Nasýl anlatacaðýmý bilmiyorum ama../ilk kez olmasa da..bu kez çok kýskandým seni.. /Okuduðum bir þiir’de geçiyordu ismin..bana bakýyordu öylece../yüzüme, gözlerime. Ne kadar takýlý kaldým o cümlede bilmiyorum../Oysa bütün mimiklerimi kullandým, kendimi teskin ederken../O cümleden ayrýlamadým../Sesine benzeyen bir ses duyduðum zaman../sevgili... /yüzüme dokunan bir yalnýzlýk../bir suskunluk aldý beni.. /(sus)tum..bekledim../ve gülüþünü þairinin, yukarýda.. fotoðrafta.. /Þimdi..daha iyisini yazmazsam../ben bu deðilim asla../bildiðin..

Günce’den..(18)../Yaþam ve ölüm../Aþk ve Ayrýlýk../birarada../hayata..

Aklýmdan çok þey geçiyor þimdi../Seni saymýyorum../sen zaten oradasýn../daha çok.. /Baþka þeylerden bahsedeceðim../Yaþamaktan daha fazla../Ölüm..bir kenarda maskesiyle bekleyen../kimi önemli deðil..kimi daha önemli../kimsesizden. Uzayýp gitmekte istemiyorum ama../birazcýk dinlersin sanýrým..Bak../Ne kadar yaþarsan, o kadar ölürsün../Öldüðün zaman../ne kadar yaþanacaksan..sanýrým ilk defa aklýma gelmeyen birþey bu../Hayat bazen böylede anlamsýz deðilmi ki zaten.. /ve sonra../Her ölüm, bir yaþamý doðurur.. /zamansýz.. /Her yaþam bir ölümü.. /anlamsýz.. belki de aþk daha çok düþündürür bizi ne dersin../Hiç mi iþimiz yok bizim../hiç mi zamanýmýz..Al, buda sende dursun../Belki bir gün gelirde..lazým olur.. /okumazsýn..Her aþk kendini doðurur nasýl olsa../Ölüme../ayrýlýktan..

Günce’den..(19)../Bir masalý../dinletirken gece../bütün kedilerinden..

Yarým saat oldu../yemekten ayrýlalý../herþey çok güzel..ama daha zamaný deðil.. henüz yazmaya baþlamanýn../Ne yediðimi söylesem..ayýp olur../zaten unutulan ilk þeydir her yediðimiz yemek../yarýn için../önemi yok bu yüzden../Birkaç kitap karýþtýrdým../Dumanlanýyorum yine../Ne güzel sözlerdi bunlar..anlamýný kolayca yitirmeseydik.. /Aþk için ölmeli..aþk o zaman aþk../Gecenin kollarýnda nereye gittiðimi bilen birisi olarak../düþlerimin yalnýzlýðýna.. /Her zaman olmasa da..bu gecemi berbat eden bir konuþmanýn tam ortasýna..sokakta../uzak olsam da kent ýþýklarýna.. neyin nesi þimdi bu kediler../Hani diyorum sizi karýþtýrmayacaðým bu kelimelere ama../olmuyor../(siz)siz olmuyor../Masalsýz..kedisiz../ne iþ yaparlar bunlar geceleri, nereye yatarlar.. nerede uyurlar../açýlan penceremden bile korkmadan.. /ne anlatýrlar bu kadar birbirlerinin suratlarýna bakarak../hiç kýpýrdamadan.. /Öyle ya.. ne anlamý kalýrdý masallarýn..kediler olmadan../Yoksa istediðin kadar dumanlan.. Þimdi ne ölüm, ne aþk, ne de zaman../bitti gece../bir kelime dahi yazamadan../..

Günce’den..(20)../hiçbirþey yok düþümde../senden baþka../seninle..

Hiçbir mektubu, bu kadar uzun yazmadým ben../her gidiþ bir dönüþtür oysa../adý bir geceden, diðerine uzanan../yarým bir uyku../uykusuz bir zaman.. /düþündükçe. Biliyorum..bende kendimde deðilim aslýnda../böyle anlatamazdým yoksa kelimeleri kendi halinden..Deðilmi ki düþündüren../Hangi aþk götürmüþtür insaný, /Sonsuza dek, /Yormadan..Hangi ayrýlýk býrakmýþtýr peþini../Aþk’ýn../Yaþanmadan..böyle yazmak düþtü içimden..geçmeden../Ýki kuruþluk aþk’ý neden giyinir üzerine insan.. olmadýðýndan mý.. /bulamadýðýndan mý.. /alamadýðýndan mý../Ýki gün sonra olmamasýndan duyduðu þaþkýnlýktan mý../Ýki kuruþluk aþk’ý neden sahiplenir.. /varlýktan mý..yokluktan mý../yaþamamaktan mý../Bunlarý yazmayacaktým sana../ dahasý anlatacaktým.. olmadý.. yapamadým../kalsýn istedim öylece sende.. okunsun.. /dursun..belki de hatýrlarsýn beni..Hiçbir mektubu, bu kadar uzun yazmadým ben.. /bu kadar kýsaca../paylaþmadým yüreðimi.. /bilmeni istedim..herþey yerli yerinde kalsýn..herþey yerli yerince..böyle bir aþk olsun istemedim../giderken yanýmýzda götürdüðümüz.. býraktýðýmýz bir yerlerde../öylece suskun..öylece sessiz../gözlerim görse../anlatýrdý sana..dokunsa gözyaþlarýna ellerim../anladýðýn için../dedim ya.. /hiçbir mektubu, bu kadar uzun yazmadým ben../Okurken daha çok..uzun uzun, uzaklara dalmayý..

Günce’den..(21)../nasýl yorgunum.. /kelimelerden.. /tütsülenirken..

Bakýþlarýmýn yerini alýyor karanlýk../þimdi../vahþi bir gecenin avcundayým../herþey suskunluðu getiriyor baþucuma../nasýl yorgunum bilsen../Bugün çarþý’dan aldýðým tütsünün külleri düþmüþ halýnýn üzerine../Bir çizgi gibi../cançekiþmeden../bitirmiþ kendini../oracýkta.. /uyandýðýmda..görülecek olursa.. varmamak var geceye../Ne zormuþ çýkmak þu yataktan../Tamda uyuyacakken..bu saatte..hiç iþin yoksa../..

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: tebrikler...
Gönderen: ebru / ankara
30 Aralýk 2002
Okunmak ve anlaþýlmak herkesin istediði... Peki,her yazdýðýn harfe bir çoklarýný sýðdýrabilmek nasýl bir duygu?..... Tebrikler demek bile az kalýr. Yüreðinizi tüketmemeniz dileðiyle...

:: ne söylemelim ki..?
Gönderen: pelin / izmir
28 Aralýk 2002
öylesine yalýn, öylesine içten, öylesine sýcak geldi ki satýrlarýn, ben anlatmaya çalýþsam belki de böyle ifade edemezdim..edemiyorum da..çok güzel yazýyorsun ve anlatýyorsun..düþlerin içinden geçirerek..yürekten kutlarým seni..bu yazý hakkýnda çokþey söylemek istesem de, söyleyemiyorum iþte..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn düþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýstasyon
Suçlusun... /otur
Yasal bir intihar
Subject.. -> Bir düþe düþmek varsayalým (02)
Omuzlarýmda binlerce kuþ çýðlýðý..
Bal köpüðü
Olmayan kýrlangýçlar mevsimi
Alabros traþlý çocuk
Subject.. -> Bir düþe düþmek varsayalým.. (01)
Düþlerim beni vurursa..

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir aþk'a kaç aþk sýðar..?/
Zahrad"a Bir Ýki...
Geldigim Yerden
Ýsmini unuttuðum bir zamandý
Sarýlmak gelir içinden
Öldümse senin için öldüm
Sen hayatýn bir ucundasýn
Assos kýyýlarýnda iki melek
Kendimi elde ettiðim gün
Ölümü sana yakýþtýramýyorum

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðuna adandým [Þiir]
Hüzünde eskiyen bir geceyim [Þiir]
Seni yaþamaktan dönüyorum [Þiir]
Deli Mavi [Þiir]
Çünkü [Þiir]
Yüzü koyun günaha [Þiir]
Ne Diyorsun [Þiir]
Düþdenizim [Þiir]
Vakitsizce [Þiir]
Pencereler [Þiir]


Birkan ASKAN kimdir?

Kim olmadýðýmý biliyorum en azýndan. . /Bir öncesizlik mi desem, bir sonrasýzlýk mý, ya da evvel zaman içinde bir masal. . /kahramanlarýnýn hepsi ölen. . /tarafýndan. . Kuru bir kuyu mu desem, gidemediðim bir uzak mý. . hiçbir an, göremediðim bir sevda mý, manasý olmayan bir bakýþ mý. . /bilemedim. . Ama herþeye raðmen, kim olmadýðýmý biliyorum. . /Artýk kullanýlmayan bir köprüden. . aþk’ý sallandýrýyorum. . Bilmem. . / Kimi anlatmak gerekir kendi yerime. . /ya da kim beni anlayabilir. . /Sadece kim olduðum mu önemlidir, yoksa kimse olamayacaðým mý. . /Bunu da bilmek gerekir. . / Birkan tekilden sakin, çoðuldan delidir. . /Kelimesiz deðildir. . /Kendidir. . /Kýsaca kim ne þekilde düþünürse, öyledir. . /Býrakýn öylece kalsýn. . /Önemsizdir. .

Etkilendiði Yazarlar:
Lorca / O. Auroba / M. Mungan / B. Brecht / E. A. Poe / Gülten Akýn / C. Süreya / E. Batur / H. Hesse / Nietzsche / C. Ersöz / P. Celan..


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Birkan ASKAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.