..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir þey insan kadar yükselemez ve alçalamaz. -Hölderlin
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Birkan ASKAN




28 Aralýk 2002
Tual'deki mektup üzerine  
Belki daha çok..özlem duymak sana..

Birkan ASKAN


Bir mektubun, tual’deki renginden yazýyorum bu kelimeleri sana../Bir alýþkanlýk olsa gerek bu../Aþk’ýn anlamýna tutunan...


:BEEA:
Günce’den..(22)../uyanmadan../yürüyorum sabahý../geç kalarak..

Güneþ karþý evlerin çatýlarýna çoktan vurmuþ..Yeni uyandým bugün../Yeni sayýlýr.. saati kaçýrmýþým.. /10.30.. Yüzümü banyoya býraktým../kendi haline..Yine ortalarda kimse gözükmüyor../Mutfakta kahvaltý masanýn üzerinde bekliyor..Müzik sesi geliyor yan komþudan../Dýþarýsý soðuk sanýrým yine../geçen gün yaðan kardan tek bir iz bile kalmamýþ yollarda../Bir not..antrede aynanýn kenarýnda.. /Toplantýda olacaðým..kahvaltýn mutfakta../senin arabaný alýyorum../çýkarsan gecikme.. /09.00.. /Kim olabilir..Annem.. /Banyoda unuttuðum..Yüzüm evden kaçmýþ..

Günce’den..(23)../Çok tutuyor beni bu sessizlik../Özledim demek gerek..

Yine uzaktasýn../Yine yoksun../Bugün nedense çok aradým sesini.. /yapamadým.. duyamadým../Bu benim suçum..Biliyorum..aslýnda sen..hep oradasýn..Düþlerinle.. Bekliyorsun../Beklediðimi biliyorsun..Zaman ki..Su gibi akýp gidiyor hep gözlerimiz önünden../Artýk geceler daha uzun..daha çok tutuyor beni bu sessizlik../Özlemek yoðun bir istek halini aldý içimde..Son ýþýðý da intihar edene kadar bu þehrin.. Bekleyeceðim.. /gözlerim../ kapanmýþ olsa da senden habersiz..

Günce’den..(24)../farkettim geç olsa da../bu kalem seni yazýyor../yine..

Þimdi geceye açýlan penceremde../kapalý ve yýldýzsýz bir gökyüzüne uzatýp bakýþlarýmý.. /öylece düþünüyorum seni../Hiç yapmadýðýmdan deðil../Önümde kaðýt (boþluða karalanmýþ kelimelerin izinde)..elimde kalem../bekliyorum..Bunlarý yaparken üþümüyorum aslýnda..ya da hissetmiyorum üþüdüðümü..farkettim geç olsa da../beni düþündüðünü..daha çok senden bahsetmek istiyor bu suskunluk bana.. /sabýrsýz bir gece, anlatýyor yorgunluðunu../dinliyorum../sabýrsýz bir gece.. /anlatýyor suskunluðunu.. /ben, /daha çok sen oluyorum../bütün kelimelerden..

Günce’den..(25)../Þarký söylüyor biri../sorular soruyor yokluðun../..

Kuzey’e doðru açýlan kapýlarda..gölgesi beliriyor sevdanýn../Bütün pencerelerini ayýþýðýna sunmuþ kent../Bir þarkýyý söylüyor karanlýðýn içinden geçen adam../Belli belirsiz..Kendime ait fotoðraflara bakýyorum../kendime ait olan bir zamandan.. Rüzgar’ýn daðýttýðý, þiirlerlerin eskizleri duruyor masamda../saçlarýný çizdiðim bir kaðýt../yüzünü kopyaladýðým bir aþk../birkaçý yerde yazýlarýmýn../öylece../Birçok soruyu, ayný anda soruyor yokluðun../Birçok soruyu, ayný anda cevaplayamýyor.. /kaybolan zamaným../Neredeyim ben..bu sensizlikte..

Günce’den..(26)../Büyüsü bozulacakken../Tual’deki mektup üzerine../..

Telefonum kapalý../Aklýna binlerce düþünceyi getirip../bana soracaðýn yüzlerce sorunun hesabýnda../sorduðunda..düþünerek..daha çok../birçok nedeni ardarda.. /Geceleri çalýyor beni, bu yalnýzlýk daha fazla../Bilinmeyen bir zamandan..Sanki duysam sesini, hiç olmayacak olsa da../sürekli uzaklaþacaðýný benden..düþünmek gelmiyor içimden..Oysa biliyorum../ne çok../sesime ihtiyacýn olduðunu../benimse ne çok sana..Bir mektubun, tual’deki renginden yazýyorum bu kelimeleri sana../Bir alýþkanlýk olsa gerek bu../Aþk’ýn anlamýna tutunan..

Ýçinde bulunduðum bir zamaný../Yanlýþ kýlmamak açýsýndan..Ne demek dersen../ Belki daha çok..özlem duymak sana..daha çok düþünmek için mi demem lazým../ bilmiyorum..Yanlýþ anlama olsun istemiyorum.. Bilmediðin hiçbir þey olmasýn..Ve hiçbir þey yanlýþ kalmasýn.. /Hiçbir þeyin eskimesini istemiyorum bir anda belki de../ Birþeylerin hýzla yer deðiþtirmesini engellemek için mi dersin../Belki de daha çok sen olmak istediðimden olsa gerek../Özlemek..daha çok yaþatýr yokluðunun acýsýný..daha fazla seni../çünkü özlemek bitirir beni bir anda../Özlediðin kadar.. Þimdi fotoðrafýn duruyor karþýmda../Bu saatte../Bakýþlarýný kapamýþ..Bir tek sen varsýn yanýmda.

Söylediðin þarkýlarý ezberliyorum.. bildiðin bir yalnýzlýktan../kentine dair../Daha çok duyuramadýðým zaman sana sesimi.. kendime kýzmýyor da deðilim../uzun uzun konuþmak isterdim bunu seninle.. /çünkü dokunmadan da sever bir yüreði insan..içindeki aþk.. /zamana býraktýðý anlamýný yitirmemiþse../hele ki, hep bir fazladan..özlettikçe seni../Yenilgimi, gecelerime saklayan düþlerin../

Belleðim, hep üstüste yazýyor bütün kelimeleri../Senden yana..Oysa anlatmak istediðim..sürekli seninle olmak..ve hüznünü paylaþmak yalnýzlýðýnýn../ben olmasamda görüyorum.. üstünü açýyor uyurken düþlerin../Ben örtüyorum..ve daha çok düþünüyorsun bu satýrlarý okurken../Biliyorum..Kimse olmamalý diyorum burada.. Bu odada.. Kollarýna dolanan bir sýcaklýðýn yerine../Oyuncaklarýn../Belki ben olmalýyým../ve bir bacaðý kýrýk sandalye üzerinde, gözlerime dokunan sessizliðini bozarken çocukluðum.. /Bir yaným sen olduðun sürece.. bir yaným.. /senin olduðu sürece../sen daha iyi anlýyorsun beni.. /Sol yaným..

Hissediyorum..Bu odada, kimse olmamalý ikimizden baþka..Yalnýzlýk bile..Yollarda yüzümüze çarpan tabelalar saklar..içimizdeki yanýlgýlarý../oysa hiçbir tabelada geçmez ismimiz../Hiç bir tabelada yazmaz aþk’ýn tarifini kentler..Kilometreler olsa da arada../Ne farkeder../Böyle düþünme..

Gözlerimi öptüðün bütün þarkýlarda.. Bize ait olan bir zaman mutlaka vardýr../Bu suskunluk..bittiðinde yakýnda../..Bu yüzden..hiçbir yüzün önemi yok yüzümde.. /ve sorularýnýn yerinde../bekletilen cevaplar../Hiçbir zaman tanýmayacaðým insanlar arasýndan.. /Tutupta çeken beni.. /Gerçekten inandýðýn bir týlsýmsa eðer bu.. /Hiçbir þiirde almayacaðým geri..sana verdiðim sözümü../Elbette yakacak kendini bütün Palinodie’ler../okunurken kendi halinde sabahlara karþý../..

Eski bir zamandan..bir hatýra kalmayacak yüzüm sana.. /bunu bütün yüreðinle bilmelisin../sesime ihtiyacýn var../biliyorum..Bu bekleyiþim../daha çok seni özleyiþim her satýrda../daha çok ben olman için belki de../Sýnýrsýzca.. /dahasý.. duymak istediðim bir tek senin sesin../kendi rüzgarýnla../karýþan ruhuma../Sevgili Pi (01)..

(01)..Sen../daha çok benden..



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir elektrik kazasý

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir aþk'a kaç aþk sýðar..?/
Zahrad"a Bir Ýki...
Geldigim Yerden
Ýsmini unuttuðum bir zamandý
Sarýlmak gelir içinden
Ýstasyon
Öldümse senin için öldüm
Sen hayatýn bir ucundasýn
Assos kýyýlarýnda iki melek
Suçlusun... /otur

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðuna adandým [Þiir]
Hüzünde eskiyen bir geceyim [Þiir]
Seni yaþamaktan dönüyorum [Þiir]
Deli Mavi [Þiir]
Çünkü [Þiir]
Yüzü koyun günaha [Þiir]
Ne Diyorsun [Þiir]
Düþdenizim [Þiir]
Vakitsizce [Þiir]
Pencereler [Þiir]


Birkan ASKAN kimdir?

Kim olmadýðýmý biliyorum en azýndan. . /Bir öncesizlik mi desem, bir sonrasýzlýk mý, ya da evvel zaman içinde bir masal. . /kahramanlarýnýn hepsi ölen. . /tarafýndan. . Kuru bir kuyu mu desem, gidemediðim bir uzak mý. . hiçbir an, göremediðim bir sevda mý, manasý olmayan bir bakýþ mý. . /bilemedim. . Ama herþeye raðmen, kim olmadýðýmý biliyorum. . /Artýk kullanýlmayan bir köprüden. . aþk’ý sallandýrýyorum. . Bilmem. . / Kimi anlatmak gerekir kendi yerime. . /ya da kim beni anlayabilir. . /Sadece kim olduðum mu önemlidir, yoksa kimse olamayacaðým mý. . /Bunu da bilmek gerekir. . / Birkan tekilden sakin, çoðuldan delidir. . /Kelimesiz deðildir. . /Kendidir. . /Kýsaca kim ne þekilde düþünürse, öyledir. . /Býrakýn öylece kalsýn. . /Önemsizdir. .

Etkilendiði Yazarlar:
Lorca / O. Auroba / M. Mungan / B. Brecht / E. A. Poe / Gülten Akýn / C. Süreya / E. Batur / H. Hesse / Nietzsche / C. Ersöz / P. Celan..


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Birkan ASKAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.