..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevginin ölçüsü ölçüsüz sevmektir. -Spinoza
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Sevil Pýnar




27 Aðustos 2003
Evc-i Yalnýzlýk  
Sevil Pýnar
Sürünüyorsun et parçalarýn taþlara takýlýyor topraða bulaþýyor kanýn, kahrolasý bir kainatý içinden sýzdýrýyorsun. Süründükçe toprak sana daha sýcak ve taþlarsa daha keskin geliyor. Yalnýzlýðýný törpüleyemiyor onca çakýl taþý,


:BGHI:
    Hayatta o kadar yalnýzsýn ki yalnýz olduðunu farkettiðin anda yalnýzlýðýn daha da artýyor. Bu insanlýðýn ahmaklýðýndan mý kaynaklanýyor yoksa doðasýndan mý bunu ayrýmsýyamýyorum ama neden her ikisi de olmasýn? Yine de kendi kuvvetsizliðinle o bütünden ayrýlmak istiyorsun –ki ahmaklýk burada- farkýna vardýðýn þeyi kabullenemiyorsun bu aðýr geliyor. Bütünden ayrýlmak istedikçe parçalanýyorsun ve o bütünün kendin olduðunun da farkýnda deðilsin. Tüm duygularýný erirken görüyorsun o yalnýzlýkta ve yalnýzlaþýyorsun. Bu da iþin tabiatý. Biliyorsun yoklaþtýðýný birþey yapamýyorsun. Oysa birkaç saat önce farkýnda bile deðildin kendinin, kendini yeni önemsemeye baþlýyorsun ki, bakýyorsun yakýn zamanda kendin diye birþey kalmayacaðýný görüyorsun.

    Sürünüyorsun et parçalarýn taþlara takýlýyor topraða bulaþýyor kanýn, kahrolasý bir kainatý içinden sýzdýrýyorsun. Süründükçe toprak sana daha sýcak ve taþlarsa daha keskin geliyor. Yalnýzlýðýný törpüleyemiyor onca çakýl taþý, deliðine varamadan yok olacak yýlan gibisin, kendini öyle hissediyorsun.
Sonra kulaðýna kemiklerini sýzlatan bir keman sesi geliyor. O kemanýn yayý kemiklerin ve ruhun bedenini atsada üzerinden bedenin yalnýzlýðý yaþýyor ve yaþatýyor kemikten bir yay’la.

    Sonra komik bir þekilde “rüyadayým ben” diye kendini avutuyorsun. Oysa sen rüyada deðilsin. Bir rüya olduðunun farkýnda da deðilsin Lanetler olsun ki kurtuluþun yok. Yani ölsen bile yalnýzsýn!!     

    Kafaný parçalýyorsun düþünmüyor olmak için ,parçalar yayýldýkça etrafa sen daha fazla düþünüyorsun yalnýzlýðý, yalnýzlýðýn yaradýlýþýný…ve yalnýzlýðýn Tanrý’dan geliyor O’nun yalnýzlýðýndan ve kocaman bir insanlýðýn kucak açtýðýný düþünüyorsun (içinde umut var ya). Oysa bu da ‘buda-laca’bir yalnýzlýk –ki insanlýk alemi ya da hayvanlar alemi diye birþey yok, senin için sadece yalnýzlýk var. Bu kabusun, bu korkularýn artýk ‘sen’ oluyor sense yalnýzlaþýyorsun yoklaþarak.

    Ýçine sýðmýyor nefesin, vermekte de tereddüt edüyorsun aldýðýn kadarýný. Hadi patla!! Patlasana lanet yürek!!. Çok yoruldun, ben bile býktým bunlarý anlatmaktan sana. Neyi kanýtlamak istiyorsun, hiç birþey yapýlamayacakken? Neler yaþadýðýnýn farkýndayým, farkýnda olmasaydým yalnýzlýðýný yaratýrmýydým hiç? Yada tanrýsý olumuydum onun?

    Kahkahalarýmý duyuyormuþsun, senin için deðil onlar tanrýyým yaratabilirim herþeyi ama yarattýkça daha da besliyorum þeytaniiliklerin ateþini.

    Oysa bir an da olsa baþarabilirsin sanmýþtým, ama hala kemanýn aðýdýný duyuyorsun deðilmi?… Çýðlýklarý bile çatlatamýyor yüreðini. Kemik yay da, öyle kolay kolay eriyecek gibi deðil. Iyi beslemiþ yalnýzlýðýn seni sadýk bir beden yaratmýþ ruhuna. Yine de sadakatin son notayý, son olmasýna raðmen, yankýlayacak o daðdan bu daða, o yalnýzlýktan bu yalnýzlýða. Yine de hep birþeylere sahip olduðunu bilecek, topraðý içinde taþýyan týrnaklarýn; O’nu kendini kazýyarak çoðalttýðýný.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Uyarýnýz...
Gönderen: Eser / ankara
26 Þubat 2004
Yazýnýzý okudum gerçekten beðendim.Ýlk olarak þunu söylemeliyim ki buraya yazmakla hata yapýyor olabilirim ama uyarýlarýnýzý sevinçle karþýladým.Hatalarýmý görmek beni sevindirdi.Daha çok okuyacaðým, daha dikkatli olmaya çalýþacaðým. Yazýnýz hakkýnda bir yorum yapamýyorum gerçekten beðendim.Temalar ayný olduktan sonra...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Siz Bayým!
Beklemek
Bir Dilek Tut (benden) Olsun!
Sesler
Teþhis

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Toprak Telefon Edecek Diye Beklenir mi?
Rüyalar yada Kabus

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
O'ydu.. [Þiir]
Hayat [Þiir]
Eðer Varsa [Þiir]
Gece [Þiir]
Ýz(ler)! [Þiir]
Giden-sen! [Þiir]
yol ve (ben)sen [Þiir]
An [Þiir]
Konuþmaya Susar Birileri II [Öykü]
Minel [Öykü]


Sevil Pýnar kimdir?

herþeyden önce bir okurum, yazmak hasbel kader bir kurtuluþ hayatýmda.

Etkilendiði Yazarlar:
ne edebi, ne de ebedi etkilere inanýrým! Sadece sevdiðim yazarlardýr; Roland Barthes, Oscar Wilde, Broutigan, Borges, Boris Vian, Kafka, Edgar Alen Poe, Duglas Copland, Hakan Günday, B.Brecht, Ferit Edgü, Ýhsan Oktay Anar


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Sevil Pýnar, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.