..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Çocuklarýn eðitimi, zaman kazanmak için nasýl zaman yitireceðimizi bilmemiz gereken bir meslektir. -Rousseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bireysel > ufuk közleme




22 Aralýk 2008
Yaþamakla Birdir Ölüm  
ufuk közleme
Adýný dahi duyunca tüyleri diken diken eden bir durum, bedenin buz, ruhun bir kuþ hali “ÖLÜM”…Yaþam, kýyasýya bir mücadele; ölüm ise bu mücadelenin kaybedilmiþ, sesin sessizliðe, hareketin imkânsýzlýða dönüþtüðü hal.


:AGBI:
Adýný dahi duyunca tüyleri diken diken eden bir durum, bedenin buz, ruhun bir kuþ hali “ÖLÜM”…Yaþam, kýyasýya bir mücadele; ölüm ise bu mücadelenin kaybedilmiþ, sesin sessizliðe, hareketin imkânsýzlýða dönüþtüðü hal.

Biz insanlar,sonu ölüm olan bu yaþam savaþýnýn sonsuzluk kahramanýyýz.Akýbetimizin ölüm olduðu þu dünyada neleri unutmuyoruz ki?Bir birimizi çýkarlarýmýz doðrultusunda üzüyor,güçsüzleri eziyoruz.“Her þey bir insaný sevmekle baþlar” tabiri sadece sözde kalýyor.Sevgiyle baþlayan muhabbetimiz nefretimizle sona eriyor.Sýk sýk insanlarý anlamadýðýmýzdan,anlaþýlamadýðýmýzdan yakýnýyoruz.Ne acý ki bir insaný anlamak için gerekeni yapmýyoruz.Sürekli empati kurduðumuzu düþünüyor fakat kurmaya çalýþtýðýmýz empatiyi doðru bulmuyor,daha doðrusu kendi doðrularýmýzdan baþka doðru görmüyoruz.Durum böyle olunca herkes yanlýþ,biz doðru oluyoruz.Oysa ne kadar zor olsa da bir insaný anlamak,en azýndan anlamak için gereken uðraþý vermek bir çok yanlýþýn yok olmasýna sebep olmaz mý?…

“Yaþamakla birdir ölüm” peki her adým atýþýmýz ölüme biraz daha yaklaþmaksa her geçen gün yaklaþtýðýmýz,vakit dolduðunda girdabýna kapýlacaðýmýz ölüm bizi neden uslandýrmaz? Neden arkamýzda birçok kýrýk kalp býrakýyoruz.Neden her an kapýmýzda bekleyen ölüm varken insanlarý sömürürüz.Kaldýrdýðýmýz cenazeler, ölümü hatýrlatan hastalýklar ve daha birçok þey… Hiç mi hatýrlatmaz ölümü bize?Aslýnda hatýrlatýr fakat bir anlýktýr musibetlerin etkisi.Kýsa bir süre sonra unuturuz her þeyi.Geride unutulmayan, kýrýlan kalplerdir.Ýnsan kalbini kýran, onu üzen insaný unutamaz.Çünkü kýrýlan kalplere yama vurulmaz kalp kýrýlmýþtýr.Ölüm her an peþimizdedir.Azrail’in nefesi ensemizi yakar.Ne zaman öleceðini dahi bilmeyen insan, birçok yüreði öldürür.Bir gün Azrail keskin kýlýcýný geçirir boðazýmýza, hayat kýsa film kareleri halinde hýzla geçer gözlerimizin önünden…
Piþmanlýk duymak için dahi zamanýmýz yoktur. Ruhumuz ayrýlýrken vücuttan, bizde ayrýlýrýz bütün dünyalýklarýmýzdan.Kýrdýðýmýz kalpler taþýr naþýmýzý omuzlarýnda. Sesin çýkmadýðý bir durumdur ölüm. Bir teþekkür etmek bile imkânsýzdýr topraðýn altýna çürürken beden, biz birkaç metre altýndayken topraðýn akýþýna devam eder dünya.Toprakta kýrdýðýmýz kalp parçalarý batar vücudumuza…

Biz insanlar cam kýrýklarýyla dolu hayat yolunun neferleri! Gerçek þu ki; öleceðiz kalp kýrmak niye? Ýyi bir insan olarak anýlmak için, sevgiyle dolu bir yaþam için kimseyi üzmeyelim. Henüz nefes alýrken “ÖZÜR” dileyebilelim.

Ha üç gün önce ha beþ gün sonra
Geldiðin gibi gidiþin.
Nereye gittiyse anan baban
Peþinden kardeþin.

(Ziya Osman Saba)




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bireysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Senden Bana Arta Kalan
Bahtiyar ve Gül

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kimse Görmedi Benim Sende Gördüðümü

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aþkta Verilen Tüm Sözler Yalan [Deneme]
Ýçimde Filizlenen Saklý Sevdaya [Deneme]
Sonsuzluða Açýlan Kýrçiçeði [Deneme]
Bir Mahkumun Aþký [Deneme]
Ben Sana Çocukluðumdan Vurgunum [Deneme]
Ýyi Geceler Tüm Sabahlarýma [Deneme]
Hali Hazýrda Sevda Arýyorlar [Eleþtiri]
Hayal Alemindeki Sevgiliye [Eleþtiri]


ufuk közleme kimdir?

1986 yýlýnda bir hazan mevsiminde Giresun-Alucra’da dünyaya geldi. Ýlk okulu Çalgan köyü ilköðretim okulunda,orta okul ve liseyi Þebinkarahisar’da Ö. H. H. Tekýþýk Anadolu Lisesinde okudu. 2007 yýlýnda Gaziosmanpaþa üniversitesi,Fen Edebiyat Fakültesi,Türk Dili ve Edebiyatý bölümüne kaydoldu. Þuan son sýnýfta öðrenim görmekte. Amatör düzeyde hikaye,þiir ve anlatý kaleme aldý. Çeþitli edebiyat dergilerinde hikaye, nesir ve þiir çalýþmalarý yayýmlandý. Bir çok web sayfasýnda Köþe yazarlýðý yaptý ve halen bu görevine devam etmektedir. Kendisine ait web sayfasýnda duygusal-romantik anlatýlar kaleme alan yazar,kendinden bahsederken : “Kelimelerin,sözcüklerin önemine deðer veriyor,okumayý fazlasýyla seviyorum. Ben sýradan biriyim,her konuyu bilemem, bildiklerimde büyük yazarlarýn unuttuðu bilgiler kadardýr. Bilgim, görgüm, tecrübem, hayat deneyimim bu kadar sýnýrlý ölçülerdeyken,kendimi yazar zannetmem ironiden öteye gitmez. Sadece yazmayý seviyorum. Yazýlarýmda kimseye söyleyemediðim içsel serzeniþlerimi okuyacaksýnýz…”


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ufuk közleme, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.