..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir þey yaþam kadar tatlý deðildir. -Euripides
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Birkan ASKAN




3 Eylül 2001
Yaþanabilirmi aþk yeniden  
O bizi bize anlatan aþk, nefesimizi yüreðimizden çalan aþk.

Birkan ASKAN


Ve sen beni gerçekte görmeden,yüzyüze görüþemeden sevdin.Ve ben seni bir o kadar çok sevdim.Çok benimsedim. Her zaman yüreðimde sadece yürek ve sadece anlayýþ besledim.....


:CCAD:
Yaþanabilirmi aþk yeniden. Yaþadýðýmýz zaman dilimi içerisinde yeniden hiç yaþanmamýþcasýna yeniden paylaþýlabilirmi sence. Ve düþünebilirmisin aþk kendini bu kadar aþabilirmi duygu yüklü düþüncelerimizde. Aþk kendine bizim kadar aþýk olabilirmi sence. Sence yeniden hiç yaþanmamýþcasýna...

Neden dersen,sanýrým yüreðimden gelenleri yazacaðým bu gecede sana. Seni sanki hiç kimseyi yaþamamýþ gibi yaþamak bana öyle mutluluk veriyorki, bu mutluluk asla tanýmlamayacak benim için.

Sesini duymak bana aþk getiriyor. Sana cümlelerin kendi anlamýný taþýyamayacaðý kadar aþk büyütüyorum içimde ve sen ki geceyarýsý ayýþýðý yalnýzlýðým gibisin.

Bir insan her sabaha yeniden aþýk olabilirmi ve yeniden her sabahýn getirisi sözlerine,günaydýn diyen tatlý sözlerine hiç bu kadar baðlanabilirmi. Bir insan seni hiç bu kadar kendi yüreði kadar sevebilirmi. Kendi yüreði sayýpta dertlerini bu kadar seninle senden fazla çoðalabilirmi bilemem.

Ayrýlýðý düþünmeyi unutmak ne güzel paylaþým oldu artýk bana. Bir insana deðil hayat deðil dünya küçücük bir merhaba kafi kalýrmýþ. Sözle yaþanmaz ve aþk hiçbir zaman beni sana þu an olduðundan daha fazla baðlayamaz.

Ve insaným sonuçta,gülmek var,aðlamak yaþamak var ya iþte þu hayatý.Senle yaþamak. Dostça,aþký umarsýzca haykýrýrcasýna yaþamak varya iþte þu hayatý, asla ama asla anlatýlamazmýþ.

Bir insan bu kadar mutlu olabilir ancak. Ve akýp giden zamanýna yokluk taþýr. Yalnýzlýk aþktýr aslýnda bilirmisin. Bilirmisin aþk koskoca bir hayatýn içimizde paylaþýma açýk kapýlarýndan durmaksýzýn çoðalmaktadýr.

Utanmýyorum bu kelimeleri söylemekten. Bir insana gerçek anlamda aþýk oluyorum. Aþýk olmak istiyorum diyerek dolaþtýðým yollarý,kaybettiðim bütün zamanlarý düþünemiyorum bile.

Utanmýyorum bir insana,gerçek bir insana seni seviyorum demekten.Sana aþýðým diyebilmekten asla ama asla utanmýyorum hayatta utandýðým birçok þeye tebessüm ederek. Birçok þeye anlamsýzca utangaçlýk kattýðým zamanlarý sýrtýmda anlamsýzlýk içinde taþýdýðýmý geçte olsa anlayabiliþim kadar.

Seni seviyorum,gerek ingilizce,gerek türkçe, gerek bu kavramý hangi soyut ruh haline býrakýpta seni düþünürcesine sadece,yalnýzca seni seviyorum diyorum yüreðimden.

Unutmam asla.Asla unutturmam bir insaný gerçekten sevdiðim zamanlara kendimi. Kendimi mevsiminde hüzüne terkedilmiþ yanlarýmla sen oldukça asla ama asla tüketiyorum,tükeniyorum diyemem sana.

Sana dostluðu,sana aþký sana paylaþýmý verebiliyorsam sana sevgiyi yaþatabiliyorsam bir parçada olsa dertlerden kederlerden uzaklaþtýrabiliyorsam ne mutlu bana. Ne mutlu gerçek bir yüreði gerçek olarak tanýdýðým zamanlarýma. Solmasýn sevgimiz. Solmasýn yüreðimize yürekten baðladýðýmýz dostluðumuz.

Ve sen beni gerçekte görmeden,yüzyüze görüþemeden sevdin.Ve ben seni bir o kadar çok sevdim.Çok benimsedim. Her zaman yüreðimde sadece yürek ve sadece anlayýþ besledim. Hepsinin bir insanda bulunmasýný bekledim. Belki çok gördüm belki az yaþadým belki çok umutlandým ama hep sevdim.

Hep sevgi taraftarý kesildim. Yalan deðil yalanda olsa yalanlarda bir gerçeðe dönüþüyor nasýl olsa.Ben seni böyle sevdim dostum,ben seni böylesine yüreðimden her zaman dahada deðer vererek dahada yücelterek anlamýný çok sevdim.

Ve yine söylüyorum biliyormusun,hemde artýk hiç utanmýyorum.

Hiç sýkýlmýyorum. Sana her zaman söyleyeceðimi,söylediklerimi yine açýkyüreklilikle söylüyorum....

SENÝ ÝNAN ÇOK SEVÝYORUM.



Birkan® - 30.05.2001-Bursa




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Martýlarýn kanatlarýnda sevdim seni
Ne demek geliyorsa içimden sana
Aþkýma sözümdür
Aþk tükenirmi hasret oldukça
Mevsimin getirdiði yaðmursun bana
Yalnýzlýk aþktýr
Seni Seviyorum Temmuz
Þimdi gelen gecedir sendeki hayalime
Elveda ben unutuluyorum..

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yüreðime üç kez dokun
Dokunamasamda sana
Özlemek diyorsun bana
Suskunlukla yýkadým yüzümü
Çocukluðum sokaktýr benim
Düþlerde yaþamanýn rengi
Aþkýna deli itirafýdýr okuduklarýn
Huzuru Kaçýran Bir Aþk Gibiyim
Hayatýn þiirdeki anlamý
Ayrýlýðýn dayanýlmaz hafifliði

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir baþka seviyorum seni [Þiir]
Sor beni yaðmurlarýna [Þiir]
Bir [Þiir]
Yaþamam gerek seni [Þiir]
Salýncakta unuttuðum [Þiir]
Bir Bunu Cekip Aldim [Þiir]
Mevsimsiz [Þiir]
Aþk-ý Ýnfaz [Þiir]
Ýstanbul yansýmasý [Þiir]
Bir ihtimaldir sevmek [Þiir]


Birkan ASKAN kimdir?

Kim olmadýðýmý biliyorum en azýndan. . /Bir öncesizlik mi desem, bir sonrasýzlýk mý, ya da evvel zaman içinde bir masal. . /kahramanlarýnýn hepsi ölen. . /tarafýndan. . Kuru bir kuyu mu desem, gidemediðim bir uzak mý. . hiçbir an, göremediðim bir sevda mý, manasý olmayan bir bakýþ mý. . /bilemedim. . Ama herþeye raðmen, kim olmadýðýmý biliyorum. . /Artýk kullanýlmayan bir köprüden. . aþk’ý sallandýrýyorum. . Bilmem. . / Kimi anlatmak gerekir kendi yerime. . /ya da kim beni anlayabilir. . /Sadece kim olduðum mu önemlidir, yoksa kimse olamayacaðým mý. . /Bunu da bilmek gerekir. . / Birkan tekilden sakin, çoðuldan delidir. . /Kelimesiz deðildir. . /Kendidir. . /Kýsaca kim ne þekilde düþünürse, öyledir. . /Býrakýn öylece kalsýn. . /Önemsizdir. .

Etkilendiði Yazarlar:
Kimse kimseye benzemese de, kimse herkesi biraz kendine benzetir.. /Kimseye benzemem diyen de, aslýnda herkesten çok kimsedir../.O.Auroba /E.Batur /P.Celan /M.Mungan


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Birkan ASKAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.