..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tarih, hiçbir zaman orada bulunmamýþ kiþiler tarafýndan anlatýlan hiçbir zaman olmamýþ olaylarla dolu bir yalan. -Santayana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > Ahmet Sargýn




22 Mayýs 2010
Simav Þiir Þöleni  
Ahmet Sargýn
Simav Þiir Þölenin de buluþtuk


:AEBA:

     Simav 15. Þairler Þölenine katýlmak üzere Kütahya'nýn þiirin ilçesi simav'a gittik. 14 Mayýs günü uzun bir yolculuktan sonra Simav'a vardým.
Garajda beni Simavlý Þair Asým Kýsbet karþýladý.

Bu Simav'a ilk geliþimdi. Ýlçeyi yeþil bir örtünün arasýnda bulnca sevindim. Kaplýcalarýyla ünlenmiþ olan ilçe oldukça güzel görünüyor, uzun bur vadinin eteðini doldururuyordu.
ik buluþma turistik modern tesisleriyle ünlü Evnal Kaplýcalarý yemekhanesinde gerçekleþti. Tanýdýk dostlarýmýza selam verip hemþehrimiz Durak Turan Düz'ün masasýna oturduk.

Þairler birer ikiþer salona girip selam veriyorlar, tanýþma faslýna baþlýyorlardý. Simav'lý þair Osman Karaaslan gelenleri tanýtýyor, onlarý þiir okumak üzere mikrofan baþýna davet ediyordu.

Kibar ve beyefendi görünümüyle programý baþlatan Mustafa Teneke Þairler þöleni ile ilgili bilgiler sundu. Simavlý konuklarý tanýttý. Belediye Baþkan Yardýmcýlarý, Mahalli gazete temsilcileri ve görevli Üniversitesi öðrencileri misafirlerle ilgileniyor tanýþma faslýna ortak oluyorlardý.

Þairler yorumlanýrken bende masalara bir göz attým, tanýdýðým isimleri selamladým. Masalarýn pek çoðu þölenlerden tanýdýðýmýz dostlarýmýzdan oluþuyordu. Ancak yeni gördüðüm simalarda vardý. Adanalý Halise Tekbaþý, Münevver Düveri, Mansur Ekmekçiyi, Aydýn'dan gelen Þükrü Öksüz'ü, Abdülkadir Güler'i Mersin'den gelen Sergül Vural'ý, Eskiþehirden Ýbrahim Saðýr'ý, Manisa'dan Gündüz Aydýn ve Yýlmaz Gül'ü görüp selamlaþtýk.

Hemþerimiz Durak Turan Düz, Vedat Fidan boy, Murat Duman ayný masada sohbete dalmýþtýk. Masalarda sýcak bir dost muhabbeti devam ediyordu.

Kýsa bir süre sonra Simav Belediye Baþkaný Kasým Karahan'da aramýza katýlarak misafirleri selamlayýp yan masadaki görevliler bölümüne oturdu. Üniversiteli gençlerin görevli yakalýklarý ile masa masa dolaþýp hizmet etmeleri bizleri son derece sevindirdi. Gördüðümüz ilgi ve alaka bizi fazlasýyla memnun etti. 15. Þairler þölenini Simav Belediyesi üstlenmiþti ve bunu geleneksel olarak her yýl devam ettirmeyi planladýklarýný söylüyorlardý.
Tanýþma faslýna kýsa bir ara verilince kalacaðýmýz yeri bulmak üzere harekete geçtik.

Eynal Kaplýcalarýnda kalacaðýmýz söylenince de bir hayli memnun olup buraya yerleþtik. Eynal Kaplýcalarý harika bir yerde kurulmuþ, temiz, bakýmlý modern bir tesisleri ile göz dolduruyor. Beþ yýldýzlý otelden farksýz olan bu güzel tesislerde rahat edeceðimizi düþündüm. Uzun bir yerden gelmiþ bir hayli de yorulmuþtuk.

Muhabbet faslý akþam yemeðinde de devam etti. Sevil Mýsýroðlu, Ýbrahim Saðýr, Gündüz Aydýn, Yýlmaz Gül, Abdülkadir Güler, Ýbrahim Ýmar, Abidin Güneyli, Zeki Çelik, Þaziye Çelikler, Halise Tekbaþ, Mansur Emekçi, Ýsa Kayacan, Murat Duman, Zübeyde Gökbulut, Öz Ali Yýlmaz, Münevver Düver, Vedat Fidanboy, Durak Turan Düz gibi yakýn dostlarýmýzla koyu bir sohbete dalmýþtýk.

Birinci günün akþamý Belediye Düðün Salonunda yapýlan Müzik ziyafetine konuk olduk.
Programý Simav musiki derneði hazýrlayýp sundu. Burada bazý arkadaþlarýmzda þiirlerini yorumlamaya devam ettiler.
15 Mayýs Cumartesi günü þölenin iknici günü kýsa bir Simav turuna çýktýk. Hisar aile çay bahçesi, Simav Belediyesi, Çelenk sunumu, Demirci köy þelale tesisleri gezilerek burada konakladýk.

Demirci kasabasý þalale tesisleri bütün yorgunluðumuzu attýðýmýz yer oldu.Þahane manzarasý soðuk ve tatlý suyu, serin havasý ile içimize sýmsýcacýk akývermiþti. Burada bizi Demirli Beldesi Belediye Baþkaný Mustafa Çetin ve ekibi aðýrladý.

Cumartesi akþamý yeni düðün salonunda þiir yorumlarý devam etti. Tüm þairler þiirlerini okuyup seyircileri selamladýlar. Kaymakak vekili, (Kütahya Vali Yardýmcýsý) Cengiz Harunoðlu, Belediye Baþkaný Kasým Karahan, Prof. Dr. Nurullah Çetin, ÝLESAM Baþkaný Nuri Parmaksýz ve ekibi programýn sonuna kadar kalarak þairleri yalnýz býrakmadýlar. Belediye görevli elamanlarýyla konuklarý misafirperver tutumuyla aðýrlýyor, hizmette sýnýr tanýmýyordu. Bu durum þairleri bir hayli memnun etti.

Simav 15. Þairler Þölenine ÝLESAM adate çýkarma yapmýþtý. Baþkan Mehmet Nuri Parmaksýz, yönetimden Ýsmet Bora Binatlý, Durak Turan Düz, Ýlter Yeþilay, Cemal Tuzcuoðlu, Muhittin Arar, Bayram Durbilmez gibi isimlerle katýlarak Simav Þairler Þölenine önemsediklerini vurguladýlar. ÝLESAM Ýl temsicileri ile bir toplantý yaparak bizleri bigilendirdiler Simav þairler Þöleninde Rahmetli Ali Abdülkerimoðlu'da hatýrlanýp sýk sýk ondan söz edildi. Program 16 Mayýs Pazar günüde devam etti.

Bir Gündüz Aydýn, Yýlmaz Gül'le birlikte Simav'da erken ayrýlýp arkadaþlara veda ettik. Þölende veda arkadaþým AÞIK Byarami (Yaþar Tosun) oldukça kaliteli bir insanmýþ. Bana baba nasihatlarinde bulundu. Bir akþamda kaplýcada onun saz ve sözüne konuk olmuþtuk. Simav da üç güzel unutulmaz gün geçirdik. Simav bu iþi biliyor. ve kültürümüzü yaþatýyor. ilçenin tanýtýmýna çok büyük kaktýsý olan þairler þölenini devam ettirmeyi düþünüyorlar. Kendilerini kutluyorum.

Baþta Belediye Baþkaný Kasým Karahan olmak üzere emeði geçen herkese teþekkürlerimizi sunuyoruz. Selam Simav'a, selam simavlý dostlara...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yozgat Sevdalýlarý Þairler Antolojisi - 2021
Ýsmail Koçakla Vuslat Yolculuðu
Þairler Tarihi Konaklarý Þenlendirdi
Yozgat'ta Þiir Rüzgarý Esti
Artvin Þiir Þöleni Muhteþemdi
Yozgat Aydýncýk Kazankaya Kanyon Festivali
Yozgat Sarýkaya Þiir Etkinliði
2017 Yozgat Sürmeli Þiir Þöleni
Simurg Ateþini Antalya da Yaktýk
Yozgat Þairler ve Yazarlar Birliði Bayan Üye Kaydý

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Git ve Yavuz Katrancý - Bozkýrýnoðlu
Edebiyatýmýzýn Güçlü Kalemi Harika Ufuk
Yozgat Sorgunlu Ozan Yýldýz'a Vefa Gecesi Düzenlendi
Yerköy Yeni Mahalle Merkez Camii Ýnþaatý
Þair Yazar M. Nihat Malkoçla Röportaj
Hataya Serinyol Þiir Dinletisi
Sevil Mýýsrlýoglu - Güneþi Kurþunladýk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yozgat Agahefendi Ýlköðretimde Yazarlýk Dersi [Þiir]
Bir Selam Gönder [Þiir]
Yolun Açýk Olsun [Þiir]
Ýçim Yanýyor! [Þiir]
Seni Seviyorum [Þiir]
Kurtlar Sofrasý [Þiir]
Yaktýn da Gittin [Þiir]
Özledim Seni [Þiir]
Fatma Çetin Kabadayý Ýle Röportaj [Roman]
Yozgat Fatih Sultan Mehmet Ortaokulunda Kariyer Günleri [Deneme]


Ahmet Sargýn kimdir?

Emekli Öðretmen Yozgat Þairler Yazarlar Birlið Baþkaný

Etkilendiði Yazarlar:
Türk Yazarlarý


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ahmet Sargýn, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.