..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyayý isteyen bilime sarýlsýn, ahireti isteyen bilime sarýlsýn; hem dünyayý hem ahireti isteyen yine bilime sarýlsýn" -Hz. Muhammed
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Fantastik > Aslý Orhon




8 Mart 2011
Hayat  
Aslý Orhon
“Senin geleceðini öðrendiðimde Tanrý’ya yeniden dua etmeye baþladým” idi Nermin’in özenle yazdýðý defterin ilk satýrlarý, onun geleceðini öðrendiðinde aslýnda yazmaya da yeniden baþlamýþtý.


:AHIE:
“Senin geleceðini öðrendiðimde Tanrý’ya yeniden dua etmeye baþladým” idi Nermin’in özenle yazdýðý defterin ilk satýrlarý, onun geleceðini öðrendiðinde aslýnda yazmaya da yeniden baþlamýþtý. Mavi, kalýnca bir kitap almýþtý kendine, “ Beyaz Kuzu’mun Mavi Defteri” koymuþtu adýný, özellikle mavi rengi seçmiþti, daha öðrendiði ilk günden gelenin erkek olduðunu biliyordu, ve ona Mete diyeceðini. Ve hayatýný ona adayacaðýný biliyordu, bundan böyle onun için yaþayacaðýný. Bilmek istemediði þey Mete’nin bir gün büyüyüp gideceði, büyüdükten sonra onun minik kuzusu olmayacaðý, bazen haftada, bazen ayda bir arayacaðý idi. En çok da toparlak, küçük beyaz ayaklarýn büyüyeceðini bilmek istememiþti. Hele hele yaþý ile ayak numarasýnýn denkleþeceði günlerin geleceðini hiç düþünmemiþti. 42 yaþýnda 42 numara idi minik bebeðinin ayaklarý þimdi.
Beyaz kuzusu hayatýndan çok uzaktaydý þimdi. Ayda bir elinde bir demet çiçekle gelip gitmeler ona yetmiyordu, oðluna sarýlarak baðrýna basmak istiyordu eskisi gibi, doyasýya öpmek istiyordu gene, önce yanaklar, sonra kaymak, sonra gene yanaklar... Ne zaman, nasýl böyle uzaklaþmýþlardý anlayamadý Nermin, ayaklarýnýn ne kadar çabuk büyüdüðünü anlayamadýðý gibi.
Enver’e, biricik kocasýna bebeðin aðzýndan bir mektup yazarak müjdelemiþti hamileleðini. “Merhaba Babacýðým diye baþlýyordu mektup, ben geliyorum, yakýnda sizlerleyim, umarým fazla bekletmemiþimdir, seninle tanýþmak için sabýrsýzlanýyorum” Sadece babasý ile tanýþacaktý Mete. Çünkü Nermin, Mete’yi içinde hissettiði andan beri hatta daha öncesinden tanýyordu aslýnda, daha küçük bir kýzken hayalini kurduðu, giysiler dikip yemek yedirmeyi düþlediði küçük oðlu idi karnýndaki küçük çýrpýntý. Her gün saatlerce onunla konuþuyor, eliyle karnýný okþuyor hissettiði, yaþadýðý her þeyi “ Beyaz Kuzu’sunun Mavi Defteri”ne yazýyordu onu beklerken. Aylar geçip Mete’yi küçük muhtaç bir köpek yavrusu gibi göðsüne koyduklarýnda Nermin, ne eþ, ne kadýn ne de arkadaþtý artýk. Sadece anne idi, Mete’nin annesi.Geceleri Mete’ye sarýlarak uyuyor, uyandýðý zaman kokusunu içine çekerek tekrar huzurla uykuya dalýyordu. Enver ise çoktan kendine baþka bir odada, baþka bir yer bulmuþtu.
Mete’nin hiç büyümeyeceðini, hep onun Minik Beyaz Kuzu’su olarak kalacaðýný düþünerek sevdi onu. Büyüyünce küstü ona, kendine ve de hayata. Onun her gidiþinde, her gelmeyiþinde “Beyaz Kuzu’sunun Mavi Defteri”nin sayfalarýnýndan bir sayfa açtý yazdýklarýna daldý; memesini bir eliyle avuçlayýp emerken gözgöze gelip bakýþmalarýný, banyodan çýktýktan sonra küçük beyaz vücudunu kendi hazýrladýðý lavanta yaðý ile ovuþunu, saklambaç oynadýklarýnda annesini göremediðinde Mete’nin aðlayýþýný, okudu, okudu, okudukça her günü yeniden yaþýyor, o mutlu kalp çarpýntýsýný yeniden hissediyordu sanki. Mete de mavi kitabý bulsa, okusa, onu gene küçük bir bebek gibi sever miydi acaba, kocaman ýslak öpücükler verir miydi ona, anneciðini göremediðinde aðlar mýydý gene? Peki ya Nermin, oðlu onu çaðýrdýðýnda yanýna koþabilecek miydi artýk?
Umutsuzca gökyüzüne daldýðý bir gündü. Kararan bulutlarýn yavaþ yavaþ birbirlerine yaklaþmalarýný izliyordu Nermin. Mete elinde bir kitapla göründü uzaklardan, mavi bir kitap. Nermin üzerindeki yazýlarý okumaya çalýþýrken bir adým daha yaklaþtý Mete.” Defteri buldum anne, ve onu bir kitap olarak bastýrttým. Sen gittiðinde çok kýzmýþtým, sonra defteri bulunca daha da kýzdým sana benden sakladýðýn, bana okutmadýðýn seni ve kendimi daha çok tanýyýp sevmeme izin vermediðin için. Sonra affettim seni ama ben saklayamadým,gizli kalmasýna dayanamadým.Küçük beyaz ellerimi boynuna dolayýp uyuduðumda beni sevgiyle izleyen gözlerin anlattýklarýný herkes okusun ve benimle aðlasýn istedim. Senin bana bile okutmadýðýn gizli defterini þimdi herkes okuyacak annecim
Gözlerinden birkaç damla gözyaþý süzüldü Mete’nin, o damlalarla beraber gökyüzü iyice karardý ve ona eþlik edercesine yaðmur damlalarý býrakmaya baþladý yeryüzüne.” Sen de aðlýyorsun deðil mi anne” diyerek mezar taþýný okþadý anneciðinin. Getirdiði sarý karanfilleri býrakarak soðuk mezar taþýna bir öpücük kondurdu. Kocaman ýslak bir öpücük...

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: *
Gönderen: Ferdi YAVUZ / , Türkiye
13 Mart 2011
Elinize saðlýk.. Güzel olmuþ




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn fantastik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Zehir Fýsýldayan Köpükler

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Erol Evgin, Seni Çok Sevdim
Soðuk Toprak
Denizin Üzerine Kar Yaðýyor
Pazar Pazar
Sahneden Ýndim

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Düþük Yasaklansýn! [Deneme]


Aslý Orhon kimdir?

Yazmak, küçük yaþlardayken keþfettiðim, kimse görmesin diye adamdak gardrobun arkasýna sýkýþtýrýp sakladýðým küçük bir paket. Yýllar sonra þimdi baþka bir çocuðun uyuduðu o odadan, baþka bir ailenin yaþadýðý o evden, baþka insanlarýn koþuþturduðu o þehirden çýkýp beni buldu. Belki de ben onu arayýp duruyordum senelerdir ve bendim onu çaðýran.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Aslý Orhon, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.