"Kelimelerin gücüyle dünyaları değiştirin."

?

???

July 2026 tarihinde katıldı

Son forum iletileri

?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Birde acaba ana sayfada yayinlanan yazilar kac kez okunduktan sonra orada olmayi hak ediyor? Tesekkürler.....
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Ben iki gündür dikkat ediyorum son güncelleme tarihi 21/06/04 acaba güncellemeler kaç günde bir yapiliyor. Cünkü yeni yazilar ekliyoruz ancak son eklenen yazilarda gözükmedigi için herhangi bir okuyucu kitlesi olusmuyor. Beni mazur görün cünkü ben bir an önce yazilarimi paylasmak istiyorum. Tesekkürler... :)
? Kitap Dünyası
ben kendim bir siir kitap yaptirmak istiyorum ama kendim icin bir hatira olarak, bu kitabimi arkadaslarima da taktim etmek istiyorum ama maliyeti ne kadar olur onu bilmediyim icin sizden bilgi almak istiyorum ne kadar cabuk soruma cevap verirseniz o kadar menmun olurum size rahatsizlik verdiyim icin simdikten ozur dilerim saygilar sevgiler deniz simdikten tesekuler yardimci oldunuz icin mail adresim deniz1984@hotmail.com
?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
ben kendim bir siir kitap yaptirmak istiyorum ama kendim icin bir hatira olarak, bu kitabimi arkadaslarima da taktim etmek istiyorum ama maliyeti ne kadar olur onu bilmediyim icin sizden bilgi almak istiyorum ne kadar cabuk soruma cevap verirseniz o kadar menmun olurum size rahatsizlik verdiyim icin simdikten ozur dilerim saygilar sevgiler deniz simdikten tesekuler yardimci oldunuz icin
?
Devran-i Şairane
Yaratıcı Yazarlık
ben kendim bir siir kitap yaptirmak istiyorum ama kendim icin bir hatira olarak, bu kitabimi arkadaslarima da taktim etmek istiyorum ama maliyeti ne kadar olur onu bilmediyim icin sizden bilgi almak istiyorum ne kadar cabuk soruma cevap verirseniz o kadar menmun olurum size rahatsizlik verdiyim icin simdikten ozur dilerim saygilar sevgiler deniz simdikten tesekuler yardimci oldunuz icin
?
Yazma Teknikleri
Yaratıcı Yazarlık
pek fazla yazar tanımam...nasıl yazdıkları ellerini taşın altına ne biçimde soktukları hakkında da çok fazla bilgim yok...gencim...sıçrıyorum...düşmeden... veeeeeee kendim ve ustam adına şunu söyleyebilirim ki yazmak bir dürtüdür... kimi zaman yazamazsın...saçını başını yolarsın...boşalman gerekir...yoook olmuyordur... kimi zamanda öyle bir yazarsın ki o an beyninin çalışmadığını hissedersin sanki sadece ellerin yazıyordur... gelip size de soran olmuştur "nasıl yazıyorsun ya bunları?" diye...işte o an anlarsınız zaten bunun bir yetenek olduğunu...ve her yetenek gibi geiştirilmesi için çok çalışılması ve öncelikle keşfedilmesi gerektiğini... bence bu budur... böyle hissetmeyen varsa ve ben yazarım diyen varsa kusura bakmasın... o bir ağır işçidir bence...
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Öncelikle bende şuna karar verdim ki forum da bir takım güçlerin yörüngesine girmiş...Hadi hayırlı olsun bakalım...Bu arada bi chat eksikti diyeceğim, sanki burada yazılan her konu halledilmişte...Neyse. Anladığım şuki eleştirmekte yasak artık. Peki , öyle olsun... Ben amatörüm , profesyonel olmak parayla ya bu ülkede, her ne kadar karşı olsamda çok yakın bir zamanda bende sanırım sözüm ona o profesyoneller arasına karışacağım, hemde paramla...Nasıl olsa amatör kaldıkça noluyor, dünyanın pek çok yerinden bir tesadüf sitede yazılarınızı okuyup takdir eden, size enerji veren insanlar size mail gönderiyorlar, birgün evde otururken, doğup büyüdüğünüz memleketinizden aileniz size telefon açıyor, babanız telefonda birbir yazılarınızın başlıklarını söylüyor, üstelik internetle alakası olmadığı halde...Başkalarından duyduk diyor, aferin diyor, devam et diyor...İşte amatör olmak böyle amatör mutluluklar yaşatıyor insana... Ama sindirilmek te artık bir nev'i kamçı haline geldi. Rekabet...Bu sitede rekabet yok mu? Belki yok ama el altından olduğundan yüzde yüz eminim. Bundan sonra ne yorum, ne eleştiri.... Teşekkürler. Paylaşmak adınaydı verilen savaş, ortada savaşacak birşeyler kaldıysa anlam kazanırdı elbet - vardı belki - onuda zamanla yitirdi...
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Öncelikle bende şuna karar verdim ki forum da bir takım güçlerin yörüngesine girmiş...Hadi hayırlı olsun bakalım...Bu arada bi chat eksikti diyeceğim, sanki burada yazılan her konu halledilmişte...Neyse. Anladığım şuki eleştirmekte yasak artık. Peki , öyle olsun... Ben amatörüm , profesyonel olmak parayla ya bu ülkede, her ne kadar karşı olsamda çok yakın bir zamanda bende sanırım sözüm ona o profesyoneller arasına karışacağım, hemde paramla...Nasıl olsa amatör kaldıkça noluyor, dünyanın pek çok yerinden bir tesadüf sitede yazılarınızı okuyup takdir eden, size enerji veren insanlar size mail gönderiyorlar, birgün evde otururken, doğup büyüdüğünüz memleketinizden aileniz size telefon açıyor, babanız telefonda birbir yazılarınızın başlıklarını söylüyor, üstelik internetle alakası olmadığı halde...Başkalarından duyduk diyor, aferin diyor, devam et diyor...İşte amatör olmak böyle amatör mutluluklar yaşatıyor insana... Ama sindirilmek te artık bir nev'i kamçı haline geldi. Rekabet...Bu sitede rekabet yok mu? Belki yok ama el altından olduğundan yüzde yüz eminim. Bundan sonra ne yorum, ne eleştiri.... Teşekkürler. Paylaşmak adınaydı verilen savaş, ortada savaşacak birşeyler kaldıysa anlam kazanırdı elbet - vardı belki - onuda zamanla yitirdi...
?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
Sesler bir ses duydum gecenin içinden çok derinden dedi ki bana su...su..su.. ayı kadeh yap dol içine geceye baktım uyanıktı.. bembeyaz ay tepsi sevindim.. umutlandım gece dedi ki bana duydun mu saçı kara kes saçını at kara... kestim kara saçlarımı yollar kısalır sandım attım kara saçlarımı serçelerden mutlandım kanat kanataydı herbiri atlar salındı düşlerimden sabaha koştu attım kara sözcükleri beyazlaştı yeleleri at şahlandı gözleri büyüdü gölgelerde tutsaktı kibirliydi.. ne gülünç bir söz düştü gözlerimden.. dillendi yaktın beni... karaları alevlendi araladım ip ip çekip kirpiklerimi gördüm ki... tan kırmızı kar kırmızı nar kırmızı olgundu hem taneleri... Reyhan Sur
?
Esin Perisi
Yaratıcı Yazarlık
Sayın beyefendi,yazımla ilgili değil kişiliğimle(!) ilgili yorum yaptığınız için üyelerin verimli yazılarına ayrılmış bu alanı kullanmak durumunda kaldım.Yazmanın sizin diktatörlüğünüzde belirlenebilecek belli bir biçimi olduğunu henüz öğrenmiş olduğum için lütfen beni affedin.En az 12 yaşımdan beri bu şekilde yazıyorum ve o zaman dahi yazdıklarımın ilgi çekmesi için ayrıca bir hezeyan krizi geçirmem hiç gerekmedi.Ve ya yazdıklarımı yayınlamak için bana bir alan bağışlanmasına da ihtiyacım olmadı.Bunların hiç bir önemi yok.Yazınla ilgili bir insanın farklı biçimlere gösterdiği tahammülsüzlüğü yadırgıyorum hala o kadar...İlgili herkese kişisel bir ileti göndermek durumunda kaldığım için üzgün olduğumu belirtmek isterim.
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
merhaba bu süreç mahvediyor beni hayat uzak kaldı benden ve beğenmezlikler başladı yazdıklarımı bunu nasıl aşacağım 3. kez yazdıklarımı yırttım
?
Öneriler
Kitap Dünyası
[[I]]" yanan kibritin aleviyle karanlığı gördüm " merhaba hakan akdoğanın gölge yaşatan kitabını okumamışsanız bulun ve okuyun.bulmak biraz zor olabilir.yazarın " nü peride " adlı bir kitabı daha var.geçmiş yaşamla günümüzün yaşamlarını birleştiriyor.ilj kitap " nü peride "okuduktan sonra " gölge yaşatana "geçerseniz iyi olur konular bağıntılı.yunus nadi roman ödülü sahibi olmuştur.tavsiye ederim.mutlu kalın
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
Sn. Emre Ülgen, Öncelikle hiçbirşey için geç kalınmış olduğunu düşünmüyorum. İnsanların hayat koşuşturmacası içinde hep aklında yüreğinin bir köşesinde kalmış yapmak istediği şeyler hedefleri olabiliyor. Ve ne yazık ki yaşam kargaşası bu tip şeylere öncelik vermemiz için pek de cömert olmuyor. Belki de sizde böyle bir dönemden geçtiniz ve şimdi de böyle bir karar aldınız. Kendime bir şans tanımak istiyorum demişsiniz. Tam olarak anlayamadım. Elinizde yazdığınız eserler var ve bunları ortaya çıkarmak için mi cesaret ve destek istiyorsunuz. Yoksa içinizdeki yazma isteği yeni yeni mi ortaya çıkıyor her ikisi de olabilir. Bana göre herkesin bir yazma yeteneği vardır Ama çoğu insan bunu su yüzüne çıkarma yeteneğini bulamaz kendinde derin bir uykuda gibidir. Önüne geleni yaşar geçer gider, üzerinde düşünmeye, duygulara yer vermez. Sanırım siz bu tip insanlardan değilsiniz. Bence öncelikle izedebiyatta kendinize bir sayfa açarak işe biryerlerden başlamalısınız. Yayıncılık, yayınevleri konusunda çok fazla bilgim olduğunu söyleyemem ama yazı insanı içerisine alıp bir daha bırakmayan bir serüven... Türkiye'de edebiyat yapmak daha birçok şeyinde olduğu gibi oldukça zor. Ama bu zorluklar sizi korkutmasın işe kitap çıkarcağım, çok para kazanacağım şeklinde bakmadan birşeyler paylaşmak ya da sadece kendim için yazmak istiyorum şeklinde başlanırsa çok daha başarılı olunacağına inanıyorum. Yayın evleri, edebiyat çok geniş bir pasta bu pasta da bir dilim içerisinde olmak ise beraberinde birçok sorumluluğu sıkıntıyı getiriyor ama bir eserinizin okurlara ulaştığını görebilmek ise sanırım bütün bu zorlukları unutturacak nitelikte bir keyif... Yazı ile dopdolu, bol keyifli günler diliyorum. Yazı serüveninde tüm kolaylıklar yanınızda olsun... Sevgi ve saygılarımla, Ömür İsfendiyaroğlu
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
Merhaba Büyük bir heyecanla uzun zamandır üzerinde çalıştığım romanımı bitirdim ve aynı heyecanla izedebiyat.com üzerinde yayınladım. Henüz daha hiç bir yayınevine göndermiş de değilim. Buradan gelecek tepkileri değerlendirmeyi düşünüyordum. Ama hiç bir yorum (iyi ya da kötü) almayınca, şimdi sanırım ben bu işi beceremedim diye düşünüyorum. Yani kısacası ben; eleştirilmek istiyorum! İyi ya da kötü...
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
"Bir roman yazarken iyi bir girişin nasıl olabileceğini pek bilemiyorum aslında. Bu konuda fikiri olan var mı? " sayın boz, böyle bir giriş yapsanız pekala?? gider bir yere elbet..beğenmediniz çıkarırsınız. yazının ne başı ne sonu vardır, unutmamalı.
Başa Dön