..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Düþmekten yükselme doðar. -Victor Hugo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Sonsuzluða ve Tanrýya
Mesut Kuntan
Þiir > Soyut

Seni izliyor, Saçma sapan bakýþlarla Karanlýðýn ardýndaki, soðuk nefes Pencereni, her açýk býraktýðýnda Rüzgarýna tutunuyor... Nefesin kadar, sana yaklaþýyor Soluduðun her nefese, lanetler yaðdýrýyor... Hiç bilmediðin, Bilipte söylemek istemediklerini Kahkahalar atarak, tekrarlýyor nakaratla Hatta etrafýnda, çýlgýnca dans ediyor... Aynaya her baktýðýnda, Yüzündeki izleri Örseleye örseleye iþliyor Nakýþ, nakýþ benliðine Gü

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Din
21 
 Dine Karþý Din (Alýntý - Star Gazete)  (MUSTAFA ESER)

Müslüman Kürtler/Sosyalist Müslümanlar
22 
 Ýslamda Kadýnýn Rolü - 1  (Mehmet CAN)

Hutbe ile günümüzü özdeþleþtirebilmek
23 
 Ýmam-ý Maturidinin Tevhid Kitabý  (MUSTAFA ESER)

Ankara Ýlahiyat yayýný
24 
 Allah Sabredenlerle Beraberdir  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Sabýr,bir musibet ve belâya uðrayanýn telâþ ve feryat etmeyip,sonunu bekleyip tahammül ile katlanmasýdýr.Sabreden kimseye “Sâbir” denir.
25 
 Dinime Küfreden Müslüman Olsa!..  (Semra Arslan)

..lambalar eðri, aynalar akrep meleði zaman çarpýlmýþ atýn son.....
26 
 Tevbe Ýle Günahlardan Arýnmak  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Ýnsanoðlu günah iþlemeye meyyal yaratýlmýþtýr.Çok basit gerekçelerle hak ve hakikatten ayrýlýr.Çünkü lânetlenmiþ þeytan,onu yoldan çýkarmak için,yanýnda bir pervane gibi döner durur.Gafillere batýlý hak,hakký batýl olarak gösterir.
27 
 Alevilik; Ýslam Dýþý Din Deðilse Pozitif Felsefe Midir?  (Cemal Zöngür)

Bilimselliðin dýþýnda; dini inanç ve siyasi düþünceler doðrudan insan psikolojisine baðlý olduðundan, dinsel, sosyal ve siyasal yapýlarýn her zaman ayný doðrularla sürdürülmesi insan doðasýna zýt bir durumdur. Bu gerçekliði bilen tek tanrýcý dinler, yalancý masallarla birlikte maddi ve siyaseti kullanýp iktidarlarýný korumayý baþarýrken, Alevi Kýzýlbaþlýk doða ve ahlaki ilkelere methiyelerle yetinmiþtir
28 
 Aklýn Âkilliði  (Bekir SAÐLAMER)

Akýl, vahiyle malumdur. Vahiysiz aklýn yokluðuna hükmetmek, varlýðýyla pasif kalmaktan evladýr. Ruhu arýndýrmanýn temel þartý saðlýklý ve düþünebilen bir iradenin olmasýdýr. Çünkü asýl komut iradeden gelir ve ruha iþler. Ruhun kirli kalmasý insanýn psikolojik hastalýða yakalanmasýna sebebiyettir. Bütün bunlar ise uydurmalardan uzak tamamen saf bir vahiyle çözüme kavuþur.
29 
 Ýmam-ý Maturidinin Akaid Kitabý  (MUSTAFA ESER)

Ankara Ýlahiyat Yayýný
30 
 Kýrk Hadis Iþýðýnda  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Peygamberimizin mübarek sözlerine “hadis-i þerif” diyoruz.Hadisler,dünyevî ve uhrevî hayatýmýzý nasýl tanzim edeceðimizi öðretir.Her insan Kur’an-ý Kerim’den mana çýkaramaz .
31 
 Þii Fars ve Araplara Neden Alevi Denilmektedir?  (Cemal Zöngür)

Orta Asya`dan gelen Þamanist Türkler ile Ýran ve Mezopotamya`da yaþayan Zerdüþt Manici Kürtler, Ýnançlarýnýn birbirine benzemesi ve ortak dinsel kültürel özellik taþýmasý sonucunda, birleþip Kýzýlbaþ Aleviliði oluþturmuþlardýr.
32 
 Cehaletin Gölgesindeki Kadýn  (Bekir SAÐLAMER)

Temel gayemiz, kadýnlarýn karþý karþýya kaldýðý ve toplumun temel problemlerinin baþýný çektiði þeytani zihniyetleri bertaraf etmek, ayný zamanda kadýnlarýn parçasý haline getirilmeye çalýþýldýðý senaryolarýn asýl gerçeklerine ve gerekçelerine dikkat çekmektir. Aksi takdirde beyinsiz kuklalarýnýn çorap söküðü gibi gelen asýlsýz iddialarýný dile getirmeye mecal býrakmaksýzýn hayalleri dahi aþan çokluktadýr
33 
 Beþikteki Çocuðun Ýmtihaný  (Bekir SAÐLAMER)

Bilindiði üzere Hz. Meryem’e, Allahu Teala bir evlat baðýþlamýþtýr. Bu çocuðun cinsiyeti de erkektir. Týbben de karþýlýðý olan bir üreme sistemiyle evlenmeden Hz. Meryem’in sahip olduðu bu çocuða(olaya) karþý hem Hz. Meryem’in kendisi hem de çevresindeki insanlar(!) hayretler içerisine girmiþtir. Hz. Meryem, vahiyle teskin olurken; etrafýndaki insanlarýn(!) da þeytanlaþmýþ nefislerinin bu olaya bir kýlýf bulmaya cesaretleri kabarmýþtýr. Onlarýn bu cesaretleri iftiraya kadar ilerledi ve en sonunda da Allah’ýn emretmesiyle Hz. Meryem, onlarýn taþkýnlýklarý sebebiyle sözlerin israfýna gerek býrakmadan susmaya karar verdi. Bu durumu Allah, meryem suresi 26. Ayette: “Ye, iç; gözün aydýn olsun! Eðer insanlardan birini görürsen de ki: Ben çok merhametli olan Allah'a oruç adadým; artýk bugün hiçbir insanla konuþmayacaðým.” þeklinde en güzel izahý ilmimize sunmuþtur.
34 
 Kandiller Zincirinin Ýlk Halkasý: Regaib Kandili  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Her dinin kendine mahsus mübarek gün ve geceleri mevcuttur.Hýristiyanlar Noel Yortusu için aylar önceden hazýrlýklara giriþiyorlar.Bütün milletlere bunun propagandasýný yapýyorlar.
35 
 Gönülden Güle Mektuplar…  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Diyanet Ýþleri Baþkanlýðý ve Türkiye Diyanet Vakfý 1989 yýlýndan beri Peygamber Efendimizin doðum yýldönümlerini “Kutlu Doðum Haftasý” adý altýnda kutlamaktadýr. Bu hafta içerisinde Peygamber Efendimizi konu alan çeþitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bu yýl Kutlu Doðum Haftasýnýn temasý “Hz. Peygamber, Kardeþlik Ahlaký ve Kardeþlik Hukuku” olarak belirlendi. Bu konu etrafýnda ülke genelinde deðiþik yarýþmalar tertiplendi.
36 
 Hicrî Yýlbaþýnýz Kutlu Olsun  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Biz Müslümanlar geçen zamanla birlikte deðerlerimizden çok uzaklaþtýk. Kendi deðerlerimizi bir kenara býrakarak Batý dünyasýnýn deðerlerine dört elle sarýlýr olduk. Bu durum kültür, sanat ve edebiyatta aðýrlýklý olarak kendini gösterdi. Radyo, televizyon ve yazýlý basýn gece gün demeden bize yabancý deðerleri þirin ve sevimli göstermek için uðraþýyor.
37 
 Tebbet Suresi Hakkýnda Teolojik ve Etik Bir Araþtýrma  (Hulki Can Duru)

Bir insanýn babasýna annesine beddua etmesi ahlaki ve etik açýdan ne kadar yanlýþsa, amcasýna, yengesine ve akrabalarýna beddua etmesi bir o kadar yanlýþtýr. Þýk deðildir. Anaya babaya saygý, sevgi, atalara, büyüklere hürmet nerede kaldý? Herhalde eski Türk töresinde kaldý ve unutuldu !
38 
 Ýsraf Ekonomisi  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Yüce Allah, dünyaya gelen her canlýnýn rýzkýný verir.Fakat kiþi veya genel anlamda canlý rýzkýný aramalýdýr.Aþaðý yatarak nimet beklemek,gelmeyince de isyan etmek küstahlýktýr.Önce hareket,sonra bereket!..
39 
 Yahudi, Hristiyan ve Ýslam Teolojisinde Þeytan ve Þeytanlar (2. Ci Bölüm)  (Hulki Can)

“Andolsun ki sizi yarattýk, sonra bir sûret, bir þekil verdik size, sonra da meleklere, Âdem'e secde edin dedik, hemen secdeye kapandýlar, yalnýz Ýblis secde edenlere katýlmadý. (Allah) buyurdu: "Sana emrettiðim zaman, seni secde etmekten alýkoyan nedir?" (Ýblis): "Ben, dedi, ondan hayýrlýyým; beni ateþten yarattýn, onu çamurdan yarattýn." (Araf Suresi: 11- 12)
40 
 Aleviliðin Ýnsan, Ýnanç, Bilim ve Dinle Diyalektik Baðý - 2 -  (Cemal Zöngür)

“Ýslam ve Ýslami benzetmelerle yetinmeyi düþünen Aleviler þunu bilmelidir ki, anasýna, bacýsýna ve kýzý olan Kadýný þeytan görüp aklý kýsa saçý uzun diyen Ýslam'ýn, iste Þii Alicisi olsun ister de diðer Mezhepleri, Alevi olup Alevilikten uzaklaþanlarý yarýn daha kötü aþaðýlama ve iþkencelerle yok edeceðini akýllarýndan çýkarmamalýdýrlar.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.