..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir şey yaşam kadar tatlı değildir. -Euripides
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Sanat
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri

Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  

Oyun veya Siyaset
Yûşa Irmak
İnceleme > Toplumbilim

İkili spor müsabakalarında örneğin, boks ve güreş gibi; sonuç genel de sporcunun kas gücü ile doğru orantılı olarak değerlendirilir. Ancak kimi zaman bu güçte yetmez. Yani, ikili müsabakalarda sporcuların teknik bilgisi eksik ve yetersizse rakip tarafından boş bir çuval gibi yere serilmesi kuvvetle muhtemeldir. Zira ikili müsabakaların hepsinde teknik bilmekteki ana gaye, rakibin gücünü kendi lehine çevirebilmekten geçmektedir. Peki bu temsili

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• İzEdebiyat > Deneme > Sanat
41 
 Astor Piazzolla Dinlenecek, Tango Öğrenilecek ve Sonra da Öl  (Seval Deniz Karahaliloğlu)

Bükülen, kıvrılan, akışkan bir sıvının içinde zarif bir biçimde süzülen bedenlerin oluşturduğu tablo, uzakta kalan masal ülkesinin naif bir aksi gibi duruyor. Ve nihayet sihirli bir değnekten yayılan pırıltılı notaların oluşturduğu müziğin ahengine kendi
42 
 Malatya Şehir Tiyatrosu  (Şevket Başıbüyük)

Malatya Belediyesi Eğitim ve Sanat Merkezi bünyesinde, Şehir Tiyatrosu olarak 13 Ekim 2011 tarihinde belediye binasının önünde start veren ilk tiyatro oyununu (skeci) izlerken nah şuracığımda bir şeyler oldu…
43 
 İnci Tanesi Değerinde Sözler  (Elif Yavaş)

Sözler bir inci misalidir.
44 
 Yeni Bir Roman Türü  (Oğuz Düzgün)

Menkıbe Kitapları din büyüklerinin hayat hikâyelerinden kesitler sunan bir nevi biyografi kitaplarıdır
45 
 Saf Bir Suyun Seyri: Berneva  (leyla karaca)

Berneva, hırçın ve anlaşılmaz imgeler, muğlak ifadelerle değil; mümkün olduğunca yalın ve yükünü atma gayreti içinde bir safiyanelikle yöneliyor sözün yurduna. Sözü beşikte bilerek, söze hürmet ederek kuşanıyor mısraları, anlamı sertac ederek ahengin o ferah eşiğinden mütevekkil geçiyor.
46 
 Fil Dişinden Kuleler ve Cemil Meriç  (İsmail cem dogru)

Cemil Meriç’in anısına saygıyla diye başlamıştım Tecrit isimli şiirimin satırlarına. Sevgili dostlarımla onun hissettirdiklerini paylaşmak istedim ve çok güzel mesajlar aldım. Ancak bir üstadımın önerisiyle şimdi sizinle biraz Cemil Meriç’i ko
47 
 Muhteşem Süleyman'ın Muhteşem Mimarı Sinan  (mahinur alihanoğlu)

Muhteşem Süleyman’ın muhteşem mimarı Sinan gibi..Eserleri de kendileri gibi sağlam ve muhteşem... Temelinde devşirme denilen bir usul de olsa, eğitim sisteminin Osmanlı’da ne kadar ileri olduğunu, yetenek ve çalışmanın nasıl ödüllendirildiğin
48 
 21 Mart Dünya Şiir Günü  (Hilâl Erboyacı)

Orhan Veli:’’Kolayca okunabilen şiirin kolayca yazıldığını mı zannediyorsunuz ?’’ derken ne kadar haklı . Bir şiirin doğması için ne çok sancı çekildiğini ancak şiire hakkını vermek için saatlerini harcayanlar bilir. Sözcük seçiminden, estetiğine; biçeminden biçimine kadar bir arayıştır şiir. Bir öykü, bir roman yazabilecek kadar derin ve kapsamlı bir duyguyu/ düşünceyi dizelere yerleştirebilmektir şiir. Bir fırtınaya yakalanıp savrulmayı göze alabilmektir şiir. Bazen günlerce sürecek bir serüvenin içimizdeki son tortusunu anlatacak kadar sabırla beklemeyi bilebilmektir şiir.
49 
 Malatya Basın - Yayın Tarihi  (Şevket Başıbüyük)

Malatya Basın-Yayın Tarihi kitabın müsveddesi bile beni heyecanlandırdı. 1930’ladan beri Malatya’da yayınlanan tüm gazete, dergi, mecmua… ne varsa, hepsini, bir araya getirmiş kitap yapıyor Kemal Deniz. Yalnız gazete, dergi değil, radyo, televizyon… basın-yayın adına ne varsa, hepsi var Kemal Deniz’de… Hatta belediyeler dâhil, Malatya’nın merkez ve belde belediyelerinin de ne kadar yayın organı varsa hepsini araştırmış, bulmuş, toplamış ve “Malatya Basın-Yayın Tarihi Kitabı” adıyla Malatyalıların hizmetine sunacak… Kitabı okuyup da heyecanlanmamak elden değil. Zira o kitapta, Malatya’da 80 yıldan bu yana ne olmuş, ne bitmiş, neler yazılıp-çizilmiş her şey mevcut… Az çok kendini yazı hayatı içinde bulan herkes, tüm Malatyalıların ismini, zikrini, fikrini o kitapta bulmak mümkün…
50 
 Saksafoncu Sevgilim  (Seval Deniz Karahaliloğlu)

Sokakta görseniz başınızı çevirip de bakmayacağınız, biradan göbeği çıkmış, saçları dökülmüş, orta yaşın üstünde, memur emeklisi kılıklı adam, saksafonu üflemeye başladığında bir anda ‘ilaha’ dönüşür.
51 
 Kahve Tadında Hüzün  (İbrahim Kilik)

Bu kısa yazıda Batı ile Doğunun kahve ile ilgili anlayışından ve sergüzeştinden bir katre sunmaya çalıştım. Benim yaptığım ummandan bir damla su alıp sakalık yapmaktan öteye geçmese de. Çorbada tuzumuz bulunsun babında. Kahveniz bol köpüklü olsun;gönlünüz şen, bağınız gülşen efendim. Hayatınızda kahve acısından başka acı bilmeyesiniz
52 
 Fuzuli Kazana Düştü  (Sönmez Korkmaz)

Anladın mı? Divane, vuslat cismani değil görmek görüşmek değil,bulmak kavuşmak değil. Visalin zevkini hicranın elemine gizledik. Ta ki sevinçler kedere mahkum olsun. Aşık maşukta değil, aşkında meftun olsun.
53 
 Şâirlik Meslek Midir?  (M.NİHAT MALKOÇ)

Yürek ve duygu işçisidir şâirler… Dış dünyayı geniş ufuklarıyla algılayarak insanlığa sunarlar. Üçüncü gözleri vardır onların… Bizim iki gözle göremediklerimizi onların üçüncü gözü görür. Yürek gözü de diyebiliriz buna…
54 
 Göstergebilim ve Sanat  (Mustafa Kemal İzgi)

Deneme amaçlı olarak hazırladığım şiir kitabımın ön anlatımlarından bir tanesi...
55 
 Birkaç Dergi  (Mustafa Günay)

Birkaç edebiyat dergisi hakkında...
56 
 Sanat - 2 -  (Mehmet Aluç)

Sanat kolu kırık olana Ressamın yeni bir kol çizerek yerine yenisini takmasıdır, duygu hisleri körelenler için şiirle şair hisleri ve duygularını tazeleyerek, duygu ve hislerini tazeleyerek, yeniden hissetmesini duygu ile bir şeyleri duyarak hissetmesini sağlar.
57 
 Efeler, Yörükler, Türkmenler  (Ömer Akşahan)

İnsanın yarattığı en yüce değer sanat; onu ölümsüz kılan da yine insandır.
58 
 Tanburî Cemil Bey  (Salih Zeki Çavdaroğlu)

Türk Musıkisinin önemli tanbur ve kemençe icracısı, bestekâr Tanburî Cemil Bey' e ilişkin bir deneme...
59 
 Kalemlerin Ölümleri Üzerine Bir Deneme  (Göktu Kara)

Dilleri ile şakıyan, kalemleri ile aydınlatan sanat adamları ölüm karşısında dik durabilmişlerdir. Onlar için zaman harcanmayacak kadar değerlidir. Cemal Süreya ölüm ile oyunu bir gökkuşağına çevirirken, Ahmet Oktay arzın merkezine bir yarık açıyordu.. Orhan Veli, dalgasını geçerken, Cahit Sıtkı, ölümün canevine dalıyordu.
60 
 Eylüle Teslim Bir Adam; Alpay…  (Orhan TURAN)

Bir Aralık başlangıcına düştü, Eylül ayına daha başka anlamlar yükleme isteğim... Türkiye’nin yetiştirdiği ve kendi tarzını oturtmuş bir sanatçı olarak, bende ayrı bir yeri olan Alpay’ın bir konseri sırasında tanıştım Eylül’le...

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Yazmak
Habil Yaşar
Deneme > Sanat
Mektup
Yûşa Irmak
Deneme > Sanat
Tutku
Gökhan
Deneme > Sanat
Vakt-i Şiir
Yûşa Irmak
Deneme > Sanat
Sanat - 2 -
Mehmet Aluç
Deneme > Sanat
Sanat
Mehmet Aluç
Deneme > Sanat

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © , 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.