..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Mutlu köle çoktur. -Darwin
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Sanat
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýyi Kýzlar Aþýk Olur 1
Ýsa Kantarcý
Roman > Korku Romaný

YEDÝNCÝ BÖLÜM Bir kadýnýn yaþý ilerlemiþse, artýk iþlerin hiç düzelmeyeceðini anlamýþsa ya da anlamazdan gelmeye çalýþýyorsa, ‘yine de bir umut vardýr’a sýðýnmaya çalýþýyorsa, birçok hayal kýrýklýðý biriktirmiþse, anne de olamamýþsa; bir þeye, bir varlýða sýðýnmak ister, kýzý gibi göreceði bir varlýða… ve o kýzý bulduðunsa akýl almaz bir dürtüyle, onu milyon kez doðurmuþ gibi, onu doðurmak için yaþamýn en güçlü þeytanlarýyla ve engelleriyle b

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Sanat
141 
 Kilim  (Ferman Alkan)

Þekiller ve renklerde birer yazýdýr.
142 
 Kenan Iþýk Fantazi Yapýyor…  (Þevket Baþýbüyük)

Anlayacaðýnýz Kenan Bey sanatçý kimliðiyle konuþuyordu… Ama fantazi yapýyordu… Hem Anadolu kültürünün saf, temiz ve inanç iþi olduðunu söylüyor hem de; program öncesi; “Kenan bey, Malatya’mýza hoþ geldiniz” diyen birine, örf adetlerimizde saygýsýzlýk olarak algýlanan bir tavýrla, yüzüne bakmadan, sýrtý dönük cevap veriyordu. Hem Anadolu kültürüne baðlý olduðunu bir þeref sayýyor, hem de Anadolu kültürüyle baðdaþmayan bir tavýrla; güneþ gözlüðünü alnýn ortasýna kaldýrarak sanatseverlerin/ekranlarýn karþýsýna geçip öyle konuþma yapýyordu.
143 
 Þiir Dili  (Coþkun Karabulut)

"Bir eserin, bütün insanlýk için yararlý olmasý için, iyi ve kötüyü ayýrmasý, güzel ve anlaþýlýr olmasý gerekmektedir. Sanat ancak, belli bir sýnýf için deðil, büyük kitleler için yarar saðladýðý zaman sözü edilebilir bir deðere ulaþýr.
144 
 Yazmak...  (Þevket Baþýbüyük)

"Yazmasaydým deli olurdum" dememiþ miydi Sait Faik Abasýyanýk… Yazmak… Ah yazmak! Mütemadiyen yazmak…
145 
 Ak Kaðýt  (M. Asar)

Ey sevgili ak kaðýt, sen yazýyla birlikte, insanoðlunun en güzel en yüce buluþlarýndan birisin. Sensiz ne tarih, edebiyat ne de ben olurdum. Sen, benim ömrümün sýrdaþý, þair yanýmýn en vazgeçilmez yoldaþý ve yaþamýmýn tanýðýsýn. Ve sen tanrýlar kadar sabýrlý, melekler kadar temiz ve bakirsin
146 
 Kadýn Baðý  (Sarahatun)

Dokuz aya varmadan bir hüzün doðacak. Kimse bilmiyor. Bebeðe deðil, karna deðil;döle hiç deðil, kromozom üleþmemiþ bir uzaklýða aþerdi(ler) senelerce. Birinin karný acýya, diðerinin uzaklýða durup durdu; yürüyerek...
147 
 Þiir...  (ömer akþahan)

Þiir; þairi affeder, kendini ise asla...
148 
 Edebiyat Dünyasýmdan Haberler - Yeni Kitaplar  (Ali Gündüz)

Evlerde Niye Kitaplýk Yok, Yalçýntaþ, Yazýcýoðlu, Þairler, Yeni Kitaplar ve Edebiyat Haberleri. Edebiyat Dünyasý 213 - Tarih: 05.04.2009. Edebiyatý, pazar günleri Anayurt Gazetesinden takip edin.
149 
 Þiir Yazmak Kolay Deðil Þair Olmak Göz Ýster  (Coþkun Karabulut)

Evet þair, herkesin göremediðini gören, bunu da þiirlerinde gösteren bir sezgi ustasýdýr. Görmek derken sadece gözle görmek anlamýnda almýyorum elbette. Duymak , bilmek, sezinlemek, fark etmek. Bunlarýn hepsi ve belki de daha çok þey.
150 
 Yolcu Dergisi Üzerine...  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Türkiye’de üniversiteler, eðitim kurumlarý, kamu ve özel kuruluþlar ile özel kiþiler tarafýndan yayýmlanan çok sayýda dergi bulunmaktadýr. Türkiye Ýstatistik Kurumu’nun (TÜÝK) verilerine göre ülkemizde halen 2500 civarýnda dergi ve gazete yayýmlanmaktadýr. Bu rakamýn içine yerel gazete ve dergiler, süreli sektörel yayýnlar da girmektedir. Bu çok büyük bir rakamdýr. Bu alanda dünyanýn sayýlý ülkelerinden biriyiz. Bu yayýn organlarý günlük, haftalýk, on beþ günlük, aylýk, iki aylýk, üç aylýk ve altý aylýk periyotlarda yayýn yapmaktadýr. 1849’da yayýmlanan Vakayi-i Týbbiye isimli bir saðlýk dergisi olduðunu biliyoruz. O günden bugüne kadar nice dergiler gelip geçmiþtir yayýn dünyasýndan. 1831-1993 yýllarý arasýnda 2525 gazete ve derginin yayýmlandýðý saptanmýþtýr. Bu rakama birçok yayýn daha eklenmiþtir.
151 
 Þiir Evini Okura Kapamak...  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Ýmge, þiirde derinliði saðlayan unsurlarýn baþýnda gelir. Fakat imgede de aþýrýlýða kaçýlmamalýdýr. Günümüzde bu iþin de suyunu çýkaranlar az deðildir. Günümüz þairleri öyle imgeler kuruyorlar ki bu durum þahsen o imgelerin þairin zihninde de bir karþýlýðý olmadýklarý kanaatine götürüyor beni. “Ben söyledim, sen nasýl anlamlandýrýrsan anlamlandýr” demek gibi bir þey bu… Fakat bu imgelerin ayaklarý havada kalýyor; bir süre sonra da baþ aþaðý düþüyorlar. Ýmgeler, þairle okur arasýnda köprüler kuracakken uçurumlar oluþturuyor.
152 
 Fethi Gemuhluoðlu Kültür Sanat Akademisi  (Þevket Baþýbüyük)

Fethi Gemuhluoðlu ki; nice fikir insanýmýzý yetiþtiren bir gönül eri… Onun adýna, Malatya’mýzda lise düzeyinde eðitim gören ve þiir, deneme, öykü, çizgi alanlarýnda yetenekli öðrencileri yetiþtirmek/yetiþtirebilmek bir baþka onur verici… Proje tamamlanmýþ ve bitmiþ durumda… Yanýlmadýysam; 17 Haziran’da da Arapgir’de bahse konu projenin ödül töreni yapýlacaktýr.
153 
 Gibi Kar  (ferkul)

bir günlük denemesi
154 
 Dünyanýn En Gamlý En Neþesiz Sanatçýsý  (kemal düz)

19.yüzyýl tiyatrosunun, yanýlsamacý tiyatronun olduðu kadar burjuva eleþtirel gerçekçi tiyatrosunun da temcilcileridendir. modernist ve avangarde tiyatronun 'babasý' isveç'li oyun yazarý, þair, ve romancýdýr.
155 
 Þiir Olan ve Olmayan  (Coþkun Karabulut)

Nerede güzel bir þey olmuþsa hemen þiire benzetilir ve "þiir gibi" denir. Gibisi bile güzel olan þiirlere baktýðýmda, þiir diye yazýlan bu kadar þeyin neden güzel olmadýðýna þaþar kalýrým. Güzel olan her þey "þiir gibi", ancak þiir diye yazýlanlarýn güzel olmakla uzaktan yakýndan ilgisi yok.
156 
 Ruh Hýrsýzý Ebru Ustasý  (Nükhet Everi)

Ýþte tam da bu noktada Hüsnü Þenlendirici’nin müziðini ebru sanatýna benzetebiliriz. Müthiþ bir kültürler buluþmasý ve bunu da kendisi müthiþ bir þekilde iç içe geçiriyor. Yadýrganýr normalde böyle þeyler, ama onun nefesinde, ruhunda bu tam bir uyuma, harika bir akýþkanlýða ulaþýyor.
157 
 Cup Cup'larým  (v.g.)

cup cuplarýma iþeyen eþektir
158 
 Sanat ve Ruh  (Derviþe Güneyyeli Kutlu)

Sanat deyince aklýma ruh gelir. Dünyaya ruhla, dolu dolu bakabilmek, kimsenin fark etmediði güzel ve çirkin ayrýntýlarý görebilmek, daha kolay incinebilmek, bu nedenle daha kolay baþkaldýrabilmek...
159 
 Eski Edebiyat ve Günümüz Edebiyatý Üzerine  (ibrahim FÝLÝZKIRAN)

günümüz toplumunda neden cumhuriyetçiler,tanzimatçýlar ya da milli edebiyat döneminde olduðu gibi kaliteli,okunan,geleceðe kalabilen þairler ya da yazarlar neden yetiþmiyor.
160 
 Üniversitede Dergi Çýkarmak  (osman tatlý)

korkmamak gerektiðini öðrenirsiniz. Baharla beraber, topraða köksalan bitkiler gibi, sizde hayatta kök salmaya baþlarsýnýz. Çünkü artýk size ait bir þey vardýr. Bu da dergi ve fikirdir. Ete kemiðe bürünmüþ, önünüzde duran bir parçanýz vardýr. Siz geliþirsiniz, sizinle dergi geliþir, dergiyle hayatta dair söyleyecekleriniz yeþerir…

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Yazmak
Habil Yaþar
Deneme > Sanat
Mektup
Yûþa Irmak
Deneme > Sanat
Tutku
Gökhan
Deneme > Sanat
Vakt-i Þiir
Yûþa Irmak
Deneme > Sanat
Sanat - 2 -
Mehmet Aluç
Deneme > Sanat
Sanat
Mehmet Aluç
Deneme > Sanat

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.