..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sanatçýnýn iþlevsel tanýmý bilinci neþelendirmektir. -Max Eastman
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Ýsa Kantarcý
Ýsa Kantarcý - motivasyon
Site Ýçi Arama:


Öykü
  Beni Çapa Gibi Aþaðý Çeken Bir Þey Varsa (Ýsa Kantarcý) 7 Mayýs 2022 Ýyileþme 

fRKINDALIK

  Atlar ve Ýnsanlar (Ýsa Kantarcý) 7 Mayýs 2022 Yeraltý 

gerçek hikayeler

  Eski Siyah Mersedes (Ýsa Kantarcý) 7 Mayýs 2022 Gerilim 

korku gerilim

  Siyah Yavru Sokak Kedisi (Ýsa Kantarcý) 7 Mayýs 2022 Sevgi ve Arkadaþlýk 

kedi sevgisi

  Ýki Yalnýz (Ýsa Kantarcý) 7 Mayýs 2022 Aþk ve Romantizm 

Ýsa Kantarcý, Yaþar Doðan, þiir_öykü, 2005 yýlýnda basýlan “Karma” adlý kitaptan bir öyküdür, KÝTAP SAHAFLARDA SATIÞTATIR NETTE.

  Aþk Uðruna (Ýsa Kantarcý) 7 Mayýs 2022 Aþk ve Romantizm 

FÝLM GÝBÝ YAZDIM, ROMANA ÇEVÝRECEÐÝM BUNU, ZATEN SENARÝSTLÝK YAPTIM. BU ÖYKÜNÜN ÝYÝ, GÜZEL OLMASI ÝÇÝN ÇOK ÇALIÞTIM, ÝÇÝME SÝNEN BÝR ÖYKÜ OLDU, UZUNDUR. OKURU BEZDÝREN, SIKAN BÝR METÝN OLMASIN DA…MÜHÝM OLAN BU…ÝÇÝME SÝNEN, SEVDÝÐÝM BU UZUN ÖYKÜYÜ ROMAN YAPMAYA KARAR VERDÝM, ELDEKÝ ROMANLAR BÝTSÝN, BU METÝN ROMAN OLACAK, NASIL YAZDIMSA BU METNÝ, DÝLERÝM OKUR DA SEVER, BÖYLE METÝNLERÝ SEVERÝM, BU UZUN ÖYKÜYÜ BAÞKA BÝR YAZAR YAZSAYDI ÝNANIN ÇOK SEVERDÝM. SÜPER BÝR METÝN YAZMA DERDÝM YOK, AMA ÝÞE YARASIN, VAKÝT KAYBI OLMASIN.

  Aþkýn Yangýn Gözleri (Ýsa Kantarcý) 24 Mayýs 2022 Aþk ve Romantizm 

Kitap oku kýzým, o halde kucaklarým seni

  Eski Siyah Mersedes (Ýsa Kantarcý) 28 Mayýs 2022 Gerilim 

BAÞIMDAN GEÇEN BÝR GERÇEK OLAYDIR

  Kutsal Azize Çoraplar (Ýsa Kantarcý) 29 Mayýs 2022 Ýronik 

ÇORAPLARIN RUHU VARDIR

  Boða Yýlaný Aþk (Ýsa Kantarcý) 13 Eylül 2022 Aþk ve Romantizm 

boða yýlaný aþk dönüþtür

  Sevgi ve Arkadaþlýk Hikayesi (Ýsa Kantarcý) 21 Eylül 2022 Sevgi ve Arkadaþlýk 

HALKI YO EDNLER, SOYANLAR

  Evlenmek Ýçin Hizmetçi Ruhlu Kýz Arayan Erkekler (Ýsa Kantarcý) 9 Aralýk 2022 Aþk ve Romantizm 

ÝKÝ GENÇ KIZIN SOHBETÝ. BÝRÝ PÝÇ. DÝÐERÝ UYSAL

  Bir Kýzla Bir Erkeðin Dostluðu (Ýsa Kantarcý) 12 Aralýk 2022 Sevgi ve Arkadaþlýk 

Yazdýðým romanlardan bir öykü, bir kýzla bir erkeðin dostluðu. Sana zor gelebilir, ama böyle bir dostluk çok geliþtirir.

  Sevgiliyle Ýlk Buluþma (Ýsa Kantarcý) 19 Aralýk 2022 Aþk ve Romantizm 

ESKÝ ÖYKÜ, PC DE BEKLEYECEÐÝNE OKUNSUN

  Av Partisi (Ýsa Kantarcý) 23 Ocak 2023 Aþk ve Romantizm 

KÖYÜN EN GÜZEL KIZI VAR ÖYKÜDE. ÜÇ GENÇ ADAM VAR, KIZ KÝMÝ SEVECEK? ÜÇ GENÇ ADAMIN ÜTOPYALARI. VE KÖYE AV ÝÇÝN GELEN YABANCILAR. TUTKU ÝNSANA OLMAZ ÝÞLER YAPTIRIR. FÝLM GÝBÝ BÝR HÝKAYE YAZDIM. EEE SENARÝST BÖYLE YAZAR. SENARÝSTLÝK YAPTIM. Yazdým bir saçmalýk iþte, bunu film yapsam iyi olur, baþka biri yapsa iyi olur, sinema filmi, dehþet güzel olur bence, bu öykü film hikayesi ona göre düzenledim, her neyse, bunu baþka biri yazsa yine çok severdim, gönül verdim buna, benim içime sinmiþse…tamamdýr…oldu mu, bilmem…denerim yine…olmadýysa iyisini yazarým…oldu diye bir þey yok…

  Aþk Birdenbire Olur (Ýsa Kantarcý) 31 Ocak 2023 Aþk ve Romantizm 

aþk aniden olur

  Mazot Ýçtim; Ama Yanlýþlýkla. (Ýsa Kantarcý) 7 Mart 2023 Ýronik 

Ya da zehirlenip ölmem umarým, geçen gece uykumda ölmeyi diledim, tek odadayým, baþka yerim yok, tek oda, bildiðiniz tek oda, ölüp kalsam saatler sonra bilinir.

  Ýnsan Karanlýk Bir Hisle Baþ Baþa Kalýnca (Ýsa Kantarcý) 11 Mart 2023 Yeraltý 

Zerrin Özer þarkýlarý kadar güzel olmasa da…iþte..þu an yazdýðým romandan bir kesit, bir öykü bu: “Ýyi Kýzlar Aþýk Olur” adlý romandan, ne salak ad deðil mi, salak þeyleri severim. BU SALAK ÞEY YAÞAM ÖYKÜM.

  Biz Evlensek mi? (Ýsa Kantarcý) 23 Nisan 2023 Aþk ve Romantizm 

JALE KAYBEDER DURUR. ONUN KENDÝNÝ ARAMA ÇABALARI, DOSTLUÐUMUZ

  Saplantýlý Aþk ve Yapayalnýz Günler (Ýsa Kantarcý) 6 Haziran 2023 Yeraltý 

saplantý, aþk, yalnýzlýk

  Kara Þimsek ve Kardeþleri (Ýsa Kantarcý) 4 Ekim 2023 Sevgi ve Arkadaþlýk 

Yaðmur damlasý Beni sevdiðini söyledi Sonra saðanak baþladý bugün Domatesin de senin hakkýnda bir fikri var. Bir patates, bir ot parçasý, bir yaðmur damlasý, bir kedi miyavlamasý…

  Yolda Bir Aile (Ýsa Kantarcý) 9 Ekim 2023 Aþk ve Romantizm 

“Ýyi Kýzlar Aþýk Olur” romanýmdan bir öyküdür

  Atlar ve Ýnsanlar (Seviþenler Ýçin) (Ýsa Kantarcý) 24 Ekim 2023 Sevgi ve Arkadaþlýk 

Not: Okuyacaðýnýz bu metin daha geniþ çaplý hale gelmiþ biçimde yazýldý, düzeltilecek, bir roman bu, yayýnevinin birinden onaya alan, basýlacak olan metin, okuyacaðýnýz onun küçük hali, öykü hali. YÝRMÝ KÜSÜR YIL SONRA ÝLK ONAYI ALDI BÝR METNÝM. Aptalým galiba, kalýn kafalýyým, geç anlýyorum, geç. Ama saðlam anlýyorum. Sonunda bir buluþ yaptým, editör onay verdi basýmý için.

  Tramvay Eleþtirisi: En Azýndan Bir Sýðýr Bilinci (Ýsa Kantarcý) 26 Ekim 2023 Toplumcu 

Ne olursa olsun o çelik kelebeði, o akýl almaz gücü… bütün gücümle çakacaðým gökyüzüne…hýrsla deðil…inatla deðil. Sadece yüreðimin isteðiyle, ruhumun açtýðý cepheyle, ýþýk göstergeleriyle, kozmik bir azimle…. Saçlarýn yýldýzlarý ýþýldasýn…dilin…

  Genç Kýzlarýn Ýç Dünyasý ve Dýþardakiler (Ýsa Kantarcý) 2 Aralýk 2023 Aþk ve Romantizm 

Zarife, üst katta odalarý temizliyordu. Kýzlarýn seslerini ve gülmelerini duydukça seviniyor, içi bir hoþ oluyor, içine ormansý bir ferahlýk iniyor; ama o ýslak bezi sert sert öfkeyle ahþaba sürerken çýlgýn bir isyan hissediyordu, bu ahþabýn da evin de… küfür ediyordu içinden. Evin hanýmý Hayriye temizlik konusunda hastalýklýydý, her yer temiz olsa bile yine temizlenmeliydi, özellikle onun odasý. Ve Zarife bu iþi yapmaya öyle konsantre olurdu ki sanki ahþapla seviþirdi, kan ter içinde kalýrdý, Nezaket onun görür; “kýz býrak delirdin mi sýçarým evine! Gel yanýmda otur, abarttýn… Hayriye, onu böyle alýþtýrmýþtý, bir bakýþta onun yüreðiyle çalýþýp çalýþmadýðýný anlar, iþi iyi yapmýyorsa tekrar sildirirdi ayný yerleri. Gýcýklýðýndan deðil; içi rahat etmediðinden. Sonra kendine kýzardý kýzý yordum diye ve Zarife’ye ara ara altýn eþyalar alýrdý ama Zarife’nin bundan haberi olmazdý, (mesela kolye, küpe) Nezaket o altýnlarý saklardý. Hayriye ufak tefek altýn eþyalarý Zarife’nin çeyizi için, evlendiðinde bozdurup kullanmasý için verirdi, bunu söylerdi Nezaket’e ama Nezaket bu altýnlarý ikisinin sonsuza dek yaþamasýna olanak verir diye delice sevinerek, Roma arenasýndaki gladyatör gibi hýrsla saklýyordu, ne evlenmesi! Zarife’yi bir güzel dövüp sömürüp her þeyi elinden alýrlar ve sokaða atarlardý. En iyisi ikisinin beraber yaþlanmasýydý, ancaaak çok güvenilir birisi çýkarsa… ona da belki onay verirdi. Erkekler baþta düzgündür, sevgi doludur; ama sonra çocuklar olur, karýlarýný dövmeye baþlarlar, sonra onlarý baþlarýndan atýp yeni karý almaya… Zarife, çeyiz denen þeyden de hiç hoþlanmaz ki, ikisi için istedikleri gibi takýldýklarý, bir boyunduruk altýnda olmadýklarý rahat bir yaþamý sever ama… peki, Zarife kendi yolunu, kaderini çizmek için Nezaket’i terk etmek istese, iþte bunu Nezaket hiç düþünmüyordu ve düþünmek bile istemiyordu; çünkü o ellerindeki gözle görünmez pençeleri, çenesindeki gözle görünmez diþleri, kýlýç diþli aslan diþleri…düþleri… pençelerini onun ensesine, uzun keskin pençeleri de genç kýzýn safiyet dolu papatyalar kadar güzel sýrtýna geçirmiþti, “sonsuza dek benimsin!” Çýðlýðýyla çarpýyordu sinesi. Büyükler küçüklerin üstüne mutluluklarýný kurmak isterken küçükler tam tersi yollarda koþmayý pek severler. Küçükler için yaþamýn yaptýðý planý kimse bilmez. Peki, sevgili okur, sýrtýnda sýfatýnda öyle pençeler varsa onlardan nasýl kurtulacaksýn? Pençeli sýrt rahat edemez ve imtihanýn da budur! Zarife, o yaþta bunlarý nasýl bilebilsin ki? Sýrtýndaki papatyalarý hayran kalýp koparacak, ya da çalmak isteyenleri nasýl bilebilsin ki? Bitmedi, üstünde çalýþýyorum, genç kýzlarýn içlerindeki ve etraflarýndaki þeylere yönelik bir romandan bir bölümdür. Tam elden geçmiþ bitmiþ hali deðil; metin kaybolmasýn diye koydum. Kýzlarýn içleri çok güzel ama dýþ dünya bombok. Harcanýyorlar. Sistemle.

  Bazý Kýzlar Çok Deðerlidir (Ýsa Kantarcý) 4 Ocak 2024 Sevgi ve Arkadaþlýk 

“Ýyi Kýzlar Aþýk Olur” romanýndan bir metindir bu

  Teneke Surat (Ýsa Kantarcý) 5 Þubat 2024 Aþk ve Romantizm 

Bizi bizden baþka kimse sevmez Mehtap. Bunu böyle bil bence. Yoksa çok üzerler seni. Onlarý sevdiðim diye çok piþman olursun.” “Ama haklýsýn. Bizi bizden baþka kimse sevmez. Beni en çok seven tek insansýn tek, caným gardaþým!” Birbirlerine sarýldýlar. “Kardeþim piçin teki olacak gibi. Ýyi bir þey bulursa al abla bir parça da sen ye diye asla uzatmaz. Et bulunca diðer kediler eti ele geçirmesin diye pençe atan hýrlayan kediler gibi ayný. Geçende bana bir mandalina bile vermedi namussuz! Elinde altý tane vardý.”

  Kimseyle Vuruþmayýn (Ýsa Kantarcý) 8 Mart 2024 Aþk ve Romantizm 

kendini ezdirmeyen, siktirmeyen kýzlar

  Dindar Kýzýn Kendini Arama Çabalarý (Ýsa Kantarcý) 19 Nisan 2024 Sevgi ve Arkadaþlýk 

KURGU BOKU YOK. YAÞADIÐI ACI GERÇEKLER. ACI GERÇEKLERÝMÝZ VAR ÝÞÝN ÝÇÝNDE.

 

 



12 YAÞ VE ÜSTÜ ERGEN KIZLARIN YAZARI. SENARÝST YAZAR.
Bakir. El deðmemiþ kýz neyse oyum.
https://motive19.blogspot.com/



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ýsa Kantarcý, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 20.04.2024 01:47:24