..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Þahin bakýþlý, ahu gözlü, þirin davranýþlý ve tatlý sözlü idi. -Fuzuli, Leyla ve Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Unutulamayan Dönemler > Yûþa Irmak




16 Kasým 2019
Dilencinin Dilenciye Dilendiği Şehirden Selam Ola…  
Dilencinin dilenciye dilendiği şehirden selam ola…

Yûþa Irmak


Ateþin denizden çekildiði akþam kadar selametli bir gecenin otaðýndayým þimdi. Kýyamet geçirmiþ halimi nasýl anlatabilirim ki bilmiyorum! Aracýn camýndan baktýðým her þeyde Leylim var, özüm var, sözüm var… Gözlerim gönlümden akan kana doymadý bu gece! O mu benden zalim, ben mi ondan zalim bilemedim, bilemeyeceðim…


:IEB:
Ateþin denizden çekildiði akþam kadar selametli bir gecenin otaðýndayým þimdi. Kýyamet geçirmiþ halimi nasýl anlatabilirim ki bilmiyorum! Aracýn camýndan baktýðým her þeyde Leylim var, özüm var, sözüm var… Gözlerim gönlümden akan kana doymadý bu gece! O mu benden zalim, ben mi ondan zalim bilemedim, bilemeyeceðim…

Maðrip vaktinde, maðripte kalbimin aðýdýna bir tenezzül et gel bak! Kan kýrmýzý gök üzerime düþtü ah Leylim. Gökten ateþ yaðarken denizden azap fýþkýrýyordu. Gözlerimde her þey birden bire yerle bir oldu. Öyle bir ruh halindeyim ki ne nur yüzlü kadýnlarý görmek istiyorum ne hoþ sesli mugannileri dinlemek istiyorum! Ne aþýðýn elinden þarap içmek istiyorum ne derviþin dergâhýnda raks etmek istiyorum!

Kendimden geçmek istiyorum! Hiç bir þey hatýrlamak istemiyorum. Kapýný, pencereni kapat kapatabildiðin kadar! Hiç kimseyi görmek istemiyorum. Hiç birþey duymak istemiyorum. Baþýmda beklemeyin! Bu gece kendimde sadece Allah’ý keþfetmek istiyorum..


Kapýna gelen sabah kumrularýný ürkütmeyeceðini bilsem de cesaretin kanatlarýyla gönül göðünde uçmak istiyorum. Tek hayali yasemine boyanmýþ gönlünü toprak baðrýma bezemekti oysa benim. Senin gönül baðýndaki tatlý rayiha benim saba rüzgârým olsaydý bile ben topraklýðýmý hiç bir zaman inkar etmeyecektim. Zira “mezar ben, taþ ben, toprak ben! Bir Can vardý! Benden!

Hýrs baðladý gözlerimi benim. Gönlüm aðlasýn. Baðlasa da hýrsý þu gözlerim yalvarsaydým Allah’a! Yaðsaydým günahlarýma, düþmelerime, düþkünlüklerime! Coþsaydým senli sevaplara… yazdýklarýna, yazacaklarýna… benden olsaydým gece karanlýðýnda. Ben isteseydim sen verseydin. Sen dileseydin ben ölseydim ahh Leylim. Ne bir emir nede fecir! Ruhum esir! Gönlüm bin yerinden münkesir! Dost yetiþmezse yetiþmesin imdadýma! “Allah’týr muktedir!” Ondan dilenirim. Ondan isterim. Ve yine gönül sarayýmdaki yolcuðuma çýkýyorum apansýz. Yüreðim titriyor. Ruhum alaca atlarý kiþnetiyor. Bir þahlanýþ ki canlar kanat açýyor… hem ay gönüller þahit oluyor…

Affet Leylim bir hatam var ise. Belki de benimkisi nazdan öte bir þey deðil. Keþke varlýðýn hepsini öne konan engelmiþ gibi hissedenlerden olabilseydim. Ah keþke… Bakma sen söylediklerime can özüm! Yaþayanlarýn hallerini anla! Anlat. Sadece bana anlat. Kalplerimiz arasýnda bir bað, bir yol yoksa neden gecenin bilmem kaçýnda söylenecektim ki sana? Aramýzda mukim olan yürek yolunda dua etmeme müsaade et. Ýster mevlevi baþý ol, ister yedi yurttan kovul.. Ne çýkar? Sensin yolumun bir caný.. Sensin s/özlerimin ruhu, þahý sensin, sen!

Sana atfettiðim ruhumu yine kabul etmeyeceksin bilirim. Tereddüt geçirme desem ne çýkar? Taht sahiplerinin, taç hadimlerinin yerleri gibi sabittir yerin. Ne isyan edilir nede onlara ihanet edilir. Ancak sen o Rabialar arasýnda benim öz hocamsýn, özümsün, gözümün nurusun, bebeðimsin, elest bezmindeki sözlüm…

Gönül karargâhýnda sukut etsem de, saatleri iðfal etsem de ben gönlünün sukut gecelerimdeki acýlara dayanacaðýna henüz kanaat getiremedim. Getirmek istedim. Bir ümit istedim. Ancak bir ümide bin belâ yüklendim! Allah’ým ben n’ettim!!?

Ey gönül, Ey Biricik Can!

Gel… bu gece gel… gel ki gönül kabende dua edelim. Fýsýltýlara dahi bu gecelik göz yumalým ve “âmin” diyelim.

Haydi göz yaþýna âmin. Gönül baðýna âmin! Kýyama âmin! Secdeye âmin! Sevdamýza âmin. Sözlerimize amin. Dualara … ýstýraplara… intizarlara…zikriyata… Amin..

Saba akþamlarýna, kürdili hicâzkar sabahlara, kerbelâ gecelere âmin…

Özlerim, diyen gönüllere amin…

Sevgisini gönlünde tutmayýp taþýranlara amin…

Amin… Allah’ým, Amin...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn unutulamayan dönemler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
"Bu Dünya Ýþi Oyundur Oyun"
Çýlbýr (Yoðurtlu Yumurta)
Fatih’te Bir Mahallenin Sokaðýnda Hatýrladýklarým
Resimli Roman Çaðlarý
Font ile Hat Arasýnda Geçen Yýllarým…
Tadý Damaðýmýzda Kalan Tatlar

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Benjamin Button'un Tuhaf Hikayesi'nin Düþündürdükleri
Üç Elma, Üç Yýldýrým
Ýki Burçlu Bir Kale: Zaman!
Aðaç Deyip Geçme!
Anýlarýn da Meskeni Var
Duanýn Gizemli Yolculuðu
Çekyataltý Romanlar II
Yabancý Gözüyle Türkler
"Güzel"in Anadilini Konuþursak Ne Olur?
High – Rise (Gökdelen)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Gözbebeði Turþusu [Þiir]
Bir Hicran Naðmesi [Þiir]
Sakin Bir Acý [Þiir]
Geldim [Þiir]
Sözün Çiçeði [Þiir]
Sevgiliye Hasretle [Þiir]
Geceye Kâside [Þiir]
Benimle Ölür Müsün? [Þiir]
Beste-i Nigar [Þiir]
Bilemezsiniz [Þiir]


Yûþa Irmak kimdir?

Felsefe ve edebiyat aþýðý! Yayýncý, gazeteci ve kitapsever. . .


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Yûþa Irmak, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.