..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Anlamak beðenmenin baþlangýcýdýr. -Spinoza
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > MeRCaNDeDe




15 Mart 2004
Ýçimdeki Derin Hüzün  
MeRCaNDeDe
Devam eder bu hasret...


:BBJI:
Niye bu sahili seviyorum düþünüyorum. Sahil iþte , dalgalar, kuþlarýn geceye býraktýklarý çýðlýk, rüzgarýn dalgalarla raksý. Kafamda bin türlü soru. Neden hâlâ seni unutamadýðým sorusu hepsinden daha aðýr. Aðýr Sevda dedikleri duygu buymuþ oysa..


Beynimin içinde gecen türlü uðultularýn ne olduðunu düþündüm. Çaresizlik bu olsa gerek. Koca bir iç geçirme, buðulanan bakýþlar...Gözlerim bakýyor fakat ötelere medyun sana iþtiyak içinde.. Seninle olduðum zamanlar üþümenin ne olduðunu hiç bilemedim. Çünkü sen üþüyordun bende kendi üþümelerimi unutuyordum. Oysa yanzlýlýk adamý öyle üþütüyor ki. Sevda adamý deðil kýþta aðustosta bile üþütür.

Gözlerimden inen yaþlara direnmek istiyorum. Dudaklarýmý ýsýrmak. Çaresizce diþlerimi sýkmak. Ýçimde kaynayan volkanlar alev alev yanan ben. Yutkunamadým bir senin ayrýlýðýn. Boðuluyorum... Nefesim kesik kesik... Bu þehir bu kadar dar deðildi oysa bu þehir bu kadar hüzünlü... Kaç kiþi boðazýn sahillerde denizi seyretmiþtir acaba. Kaç kiþi benden öncesini düþündüðüm gibi kendinden öncesini düþünmüþtür. Kaç sevdalý kendini boðazýn serin sularýna býrakmak istemiþtir. Kaç kiþi niye beklediðini düþünmüþtür. Kaç kiþiye saniyeler saat saatler yýl olmuþtur. Zamansýzlýk bu olsa gerek.. Tarifsizlik.. Çaresizlik..

Rüzgarda savrulan yaðmur damlalarý gibi savruluyor beynimde sözler, kelimeler. Geride kalan yýllarýn bende býraktýðý amansýz izleri. Geleceðimi düþünememenin korkularý. Hangisine çare olabilirim... Geçmiþemi, geleceðemi, ya sensizliðe. Yaralarýmýn içinde en büyüðüsün. Kapanmayan tek yara. Biliyorum ki bende bu yaralarý açanlar geri gelseler bana hayatýmý geri verseler genede izi kalýr. Yine de hepinizi çok seviyorum.

Yalancý hayallerimde bitti artýk. Kendimi kandýracaðým hayallerimde bitti. Ýþte burdayým. Kendimle hesaplaþmadayým. Mevsimleri kýþ...Günlerim zemheri. Senden kalan çaresizliðim, senden kalan gri özlemler... Senden kalan yýkýlmýþ bir þehir. Ýstanbul dimdik oysa ama yýkýlan Ýstanbul deðil ki yýkýlan gönlümdeki kaleler. Þimdi savunmasýzým. Savaþ meydanýnda ordusu yitirmiþ komutan gibi çaresiz ve hazin. Ateþ gibi çöken bu hasrete hiç bir yaðmur yetmez sanýrým.

Ne kadar daha yürüyeceðim bu yolu bilmiyorum. Her yanýmda ürkütücü bir dinginlik var. Herkesin sokaklarýnda kendi geceleri kendi gölgeleri. Benim sokaklarýmda senin yadýn senin adýn. Gözlerim yanýyor biliyorum ki kýpkýrmýzý. Yüzüme inen her yaðmur damlasý sen gibi okþuyor beni. Ýstanbul gözlerin olmuþ gözlerime bakýyor. Aramýzda sonsuz uçurumlar, bende isyansýz çýðlýklar. Aðýtlarým yokluðunda sancýlý. Bu sancý bu aðrý bu acý biterse sen ile bitecek. Yüzümde ince bir tebessüm gönlümde senin yazýtlarýn söylenen davudi þarkýlar þarkýlara eþlik topraða düþen yaðmur damlalarý.

Devam eder bu hasret...

Sonsuza kadar...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Anlayamadýðýn
Bülbül'ün Gül'e Hicraný
Eskisi Gibi Deðilim.
Yüreðimin Rengi
Ne Bileyim Böyleyim Ben Ýþte...
Üzgünüm…
Elveda Pýnar Gözlüm
O'na
Hoþçakal Alýnyazým
Sükut Sureti 1

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ördüðüm Kalýn Duvarlar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Derinden Sessiz [Þiir]
Anlýycan Hepimiz Býraktýðýn Gibiyiz. [Þiir]
Hicran Dökülür Haziran Sarkýtlarýndan [Þiir]
Sen [Þiir]
Siyahlara Alýþmýþ Mazimin Kaldýracaðý Bir Renk Deðilsin. [Þiir]
Buðulu Sevdam [Þiir]
Seninle Denizler Geçiyor Ýçimden [Þiir]
Sitem [Þiir]
Sevgi Dünyam [Þiir]
Matem Yüklü Sýla [Þiir]


MeRCaNDeDe kimdir?

Bir Savaþçýdýr Kalbim. . .

Etkilendiði Yazarlar:
ÜMiT YASAR OGUZCAN-MURATHAN MUNGAN -ALÝ ÇOLAK-SUNAY AKIN-CAN YÜCEL-AHMED ARiF-ÖZDEMÝR ASAF-BARIÞ KURAN-ÝBRAHÝM TENEKECÝ-ATÝLLA ÝLHAN-MEHMET ERDOÐAN-ALEV ALATLI-Birkan Askan-Binnur Edisan


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © MeRCaNDeDe, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.