..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Fýrtýnalar insanýn denizi sevmesine engel olamaz. -Maurois
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum > ali þahin(mülteci)




17 Aralýk 2007
Kar Tanesiyle Otomobil  
ali þahin(mülteci)
dernekleþmek büyük þehirde tek kurtuluþumuzdur


:BAHG:
Þimdi sizlere þöyle bir soru sorsam desemki bir kartanesi bir otomobili yenebilirmi? Hemen hemen hepinizin cevabý kesinlikle hayýr olacaktýr. peki bu kartaneleri birleþse bir yerde bütün güçleriyle toplansa bir çýð oluverse? düþse otomobilin üstüne otomobili yenermi? Yenemezmi? pekala yener.
Aslýnda insan olarak kar tanelerinden fazla bir farkýmýz yok onlar nasýlki sýcaðý görüp eriyip bitiriyorsa .Bizde dünya da sayýlý günleri tamamlayýp ecel meleðinin getirdiði o kutlu fermandan sonra , artýk bu dünyadan göçüp gidiyoruz.Kar taneleri suya dönüþürken, bizde asýl kaynaðýmýz, özümüz olan ,topraða dönüþüyoruz.
Hepimiz tekilken yalnýzken aynen bir fýrtýnada savrulup giden kartaneleri gibi zayýfýz güçsüsüz.Hayatatýn zorluklarý geçimin sýkýntýlarý karþýsýnda çaresiz yorgun ve umutsusuz.Dünyadaki bütün dert ve sýkýntýlarla tek baþýmýza mücadele etmemiz mümkün deðil.Bu konuda yardým ve yardýmcýlara ihtiyacýmýz var.Bizim elimizden tutacak, kol kanat gerecek, yol yordam öðretecek, maddi ve manevi bizi destekleyecek, anne, baba, kardeþ, arkadaþ, eþ, dost, sevgili, kalbimizde anlam bulan, mesafesi olmayan, herkese ihtiyacýmýz var.
Tekilin ve çoðulun sýkýntýlarý bir birine çok yakýn.Çoðul olduðumuzda bizi bir arada tutan. Örf Adet Gelenek ve Göreneklere.Ýnaç olarak dine.Nizam olarak kanunlara ihtiyacýmýz var.Bir kiþinin bir toplumda maddi anlamda sivrilmesi tek baþýna yetmiyor.Bunu toplumun her kesimiyle, yakýndan uzaða doðru paylaþmak gerekiyor.
O yüzden çoðunluðu birlikte tutmanýn yollarýný aramalýyýz.Nasýlki ibadet ederken camide toplu bir halde kýldýðýmýz namaz, ettiðimiz dua, bize kendi baþýmýzayken tattýðýmýz manevi hazzýn bin mislisini sunuyorsa.Çoðunlukla bir araya gelip, bir olup yaptýgýmýz, yapacaðýmýz yardýmlaþma, kardeþlik üstüne kurulu sosyal faaliyetlerde ayný tadý ve heyacaný bize sunmalýdýr.
Þimdi bu içimizde bütün aðrýsýzla hareretiyle sýzlayan göçü.Nasýl ve ne þekilde durdurabiliriz? büyükþehirde ayakta nasýl dimdik durabiliriz?Hayata nasýl tutunabiliriz?Yakýn çevreyle birlikte kendi insanýmýza neler verebiliriz?netürlü bir hizmet sunabiliz? gibi düþünceler, büyük þehirlerde dernekçilik gibi, sosyal ,kültürel, yardýmlaþma ve dayanýþma oluþumlarýnýn içine bize ister istemez dahil etmiþtir,Bizi bu konudaki eðilim ve faaliyetlerede mecbur kýlmýþtýr
Büyük þehirde kendi baþýna tutunamayan, kendi istikbalini, aile istikbalini, geçimini, rahat saðlayamayan kiþinin kendine ve topluma, sorumlu olduðu kiþilere ne türlü bir katkýsý olabilir bu bir muammadýr
Büyük þehirde, ayný yöreden ayný köyden olupta, Dernekleþmeyi, birlikte hareket etmeyi, þeçmeyen veya böyle bir atýlýmý gerçekleþtirmemiþ, bunu saðlýklý bir þekilde baþaramamýþ, Köylerin Kasabalarýn ve insanlarýnýn durumlarý malumunuzdur.Bu tip yöreler ve insanlarý kendi sorunlarýnlarýnýn üstesinden gelemedikleri gibi sosyal anlamdada birliktelik isteyen dügün canaze konut ve diðer yatýrýmlarýndada yalnýz ve çaresiz bir baþlarýna kalmýþlardýr.
Dernekleþmeyi baþarmýþ yörelerin insanlarý bu tür ihtiyaç ve sorunlarýný dernekleþmenin getirdiði yardýmlaþma azmi ve isteðiyle kolayca çözmüþ.Ayrýca geride býraktýklarý köylerine insanlarýnada faydalý yatýrýmlar yapabilmiþlerdir
Kýsacasý dernekleþmek artýk sosyal hayatýmýzýn olmazsa olmazlarý arasýna girmiþtir.Dernekleþmeye ciddi anlamda inanmalý ve destek vermeliyiz.
Köyümüzün ve toplu halde insanýmýzýn bundan gayri bir þeçeneði yoktur.Yani kartaneleri gibi ayrý ayrý yollara yaðarsak bir olup toplanýp çýð olamazsak.Üzerimizden çok Trenler Otomobiller geçer.


ALÝ ÞAHÝN(mülteci)bereketlikasabasi.com
06,02,2007






Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kadýnlar Aldanýþlarve Maðlubiyet
Kuþ Gribi Nerdesin
Göçün Artistleri

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Uyu Sevdiðim [Þiir]
Köyün Hali [Þiir]
Ýkitelli [Þiir]
Cehennem [Þiir]
Cephe Gerisi [Þiir]
Ýlk Aþk [Þiir]
Bereketli Efsanesi [Öykü]
Bereketliyi Düþünüyorum [Öykü]


ali þahin(mülteci) kimdir?

bize yalnýzca hayatý yazmak kaldý

Etkilendiði Yazarlar:
sunay akýn h.hüseyin korkmazgil.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ali þahin(mülteci), 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.