..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ben bir öðretmen deðil, bir uyandýrýcýyým. -Robert Frost
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Fantastik > Zümrüt Tanrýöven




20 Þubat 2008
Düþen Taht  
1.Bölün: Cehennem Tahtý

Zümrüt Tanrýöven


. Cehennemin sýcak öfkesine asla ayak uydurmayacaðým dediðim onca zamandan sonra, sanýrým bunun o kadar da iyi bir fikir olduðunu düþünmemeye baþlamýþtým...Cehennem beni içine çekiyordu..yavaþ yavaþ ve derine..


:BJJJ:


     Bu sokaðýn bende býraktýðý izleri anlatmanýn herhangi bir yolu yok sanýrým ama demeliyim ki o kadar zamandan sonra yeniden ayaklarýmýn bu topraða basmasý garip. Sanýrým beni unuttuklarýný düþündüðüm için bu zamaný daha da fazla uzattým ama iþin aslý burayý sevemiyor olmama sanýrým. Acýmasýz ve bencil erkek olarak düþünülmem mümkündür ama aslýna burayý ve karýmý terk ederken düþündüklerim çok farklýydý. Hala daha ayný düþünceme ve ondan uzak kalmama gerektiðine olan inancým devam ediyor ama gene de ömrümün geri kalanýný bu boyuttan çok uzakta geçireceksem görmem gerekliydi yeniden. Etrafa göz gezdirdiðimde hiçbir þeyin eskisi gibi olmadýðýný söylemem gerek belki ama hayýr… hiçbir þey deðiþmemiþ. Her þey ayný, yerli yerlerinde. Burada deðiþikliði fazla sevmezler. Bu nedenle yýllar sonra her þeyi ayný bulma þansýnýz vardýr.

     Gecenin soðuk karanlýðýnda yürüyorum da ve iþte özlediðim o beyazlýðýný cennetten alan karýn çýkardýðý ses var her yerde. Öylesine bir beyaz ki bu, gecenin ortasýnda bile gözlerinizi alabilen ve sizi her adýmda sarsabilen. Düþününce evimin yolunu unutmamýþ olmamýn tek sebebi deðiþikliklerin olmayýþý sanýrým. Mumlar yine her zamanki gibi salonu aydýnlatýyor. Tessa’yý görmeyeli tam 10 sene oldu. Pencerelerin açýk perdelerinden içeriye baktýðýmda karþýlaþtýklarýmý görmeyi beklememiþtim gene de. Kucaðýnda oturduðu adamý tanýmadýðým emindim. Deðiþiklikler evlerin içerisinde olmaya baþlamýþ sanýrým. Yine de içten içe sinirlenmemek elde deðil. Öylece, hiç haber býrakmadan 10 seneyi bensiz geçirmesini umursamadan terk etmenin cezasý bu olsa gerek sanýrým. Evliliðimin bittiðinden haberim yoktu ama muhtemelen ben gittiðimde ayný þeyi o da düþünmüþtü. Gene de böyle bir sahnede insanýn içini bencilce bir kýskançlýk kaplýyor. Ýçeriye girip, o karýnýza dokunan adamý lime lime etmek istiyorsunuz. Genelde bu duyguya karþý koyamýyor olmam da sanýrým en kötü huyum. Ama þimdilik pencerenin önünden çekildim. Gölgelerin içinde kaybolmak, gölgenizi deþifre etmekten çok daha iyidir. Ama her þeyden önce ziyaret etmem bir kiþi daha vardý.
     
     Bu muhteþem bahçenin ortasýndaki tahta yapýsýyla inþaa edilmiþ inanýlmaz evde yaþayan insan annem. Ýþte görme önceliðimin sahibi kadýnda o tabii. Güzelliðinin hiçbir kadýn tarafýndan eriþilebilir olamadýðýný düþünmüþümdür hep. Kömür siyahý saçlarýnýn kývýrcýklýðýnýn, koyu yeþil gözlerinin o baþ döndürücü bakýþlarýnýn asla taklit edilebilir olduðunu düþünmemiþimdir. Ýçeri girdiðimde bahçenin karla kaplý kokusunu içime çekmek çocukluðumda da var olan bir alýþkanlýktý. Kapýyý vurdum ve o karýn serin kokusu içinde beklemekten zevk aldým. Annem kapýyý açtýðýnda gözlerindeki heyecan ve þaþkýnlýkta ayný derece de eþsizdi. Hiçbir þey söylemeden sarýldý ve gözlerini kýsýp bana baktý. Ýþte zaten sanýrým her þey de buradan itibaren baþladý. Annem gözlerini kýstý ve hayatýmýn ikinci bölümünü baþlattý.

“Yakýþýklý oðlum 10 senedir kayýp olmanýn mantýklý bir sebebini söylersin umarým bana.”
“Þu baþa bela iblislerin kontrol edilemez hallerinin düzene alýnmasý gerekiyordu diyeyim sen anla. Ama 10 sene geçtiðini henüz anlayabildim ne yazikki. Orda bunca zaman geçmemiþti.”
“Tessa’nýn yeni bir sevgilisi bile oldu. Öylesine zaman geçti ki!”
“Fark ettim. Bu konuda ne yazýk ki yapmam gerekenlerin olduðunu düþünüyorum.”
“Ýstediðini yap ama Tessa hamile. En azýndan bu belki fikrini deðiþtirir.”
“Bana çocuk istemediðini söylemiþti.”
“O sadece cehenneme yeni bir varis istemiyordu.”
O an aynada kendi bakýþlarýmdaki öfkeden ben bile ürkmüþtüm aslýnda. Onca zaman ýsrarýmdan sonra… üstelik benim parmaðýmdaki bu yüzük hala daha dururken, o adamýn ona yaklaþmasýnýn imkansýz olduðunu anlaþýlan benim göstermem gerekecek. Cehennemin sýcak öfkesine asla ayak uydurmayacaðým dediðim onca zamandan sonra sanýrým bunun o kadar da iyi bir fikir olduðunu düþünmemeye baþlamýþtým. Öfkemi kontrol etmeye çabalamak ya da iþe yaramaz bir yeri yok etmelerini engellemek için iblisleri düzene almak için harcadýðým onca zaman… hepsinin gereksiz birer çaba olduðunu görmek garip ve sinir bozucuydu. Annemin benden çok cehennem tahtýný hak ettiðine inandým aslýnda. Ve sanýrým benden çok daha fazlasýný hak ediyor bu alevlerin sunduklarý içinden.

     Ýþte dedim ya hayatýmýn geri kalan kýsmý annemin gözlerini o her þeyi bir çýrpýda anlatan bir þekilde kýsmasý ardýnda baþladý. Yani cehennem tahtýnýn bana vaat ettiði o gücün tamamýný kabul ederek baþlattým ikinci yarýmý. Aynanýn karþýsýnda dururken ayaklarýmýn etrafýndaki karlarýn bile hýzla suya dönüþmesiyle annemin de bunu fark etmemiþ olmasý imkansýzdý. Gülümsediðini gördüm sadece… cehennemin krallýðýný artýk tamamen kabul eden oðluna bakýyordu, gözlerinde anlayamadýðým onlarca planla.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn fantastik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gecelere Dair Ýncelikler - 1
Piyano Göz Yaþlarý
Ateþten Vazgeçiþin Bedeli


Zümrüt Tanrýöven kimdir?

Hayallerin içinde gerçeði bulmak zordur, kalemlere yansýtmak cesaret ister bence. Cesaretli olduðumdan mý bunlar, deðil. . . aksine; korktuðumdan bu öyküler. O zaman dýþarý vurduðum kelimelerimin içimden çekip aldðý korkunun, içine çektiði yaþamýn mükemmelliklerini anlatmak zor. . . Zümrüt Tanrýöven olmak deðil sadece, baþka onlarca karakteri yaþamak, onlar aðladýðýnda aðlamak ve güldüklerinde gülmek. . . yazdýðýný yaþamak. . . tam anlamýyla bu olsa demek.

Etkilendiði Yazarlar:
J.R.R Tolkien, Edgar Allen Poe, Robert Jordan, Remond Feist, Robin Hobb, Tolstoy, Turgenyev en önemlisi sevgili babam Erdoðan Tanrýöven...


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Zümrüt Tanrýöven, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.