..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tüm mutsuzluklar yokluktan deðil, çokluktan gelir. -Tolstoy
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Fantastik > Mümin Can




28 Ekim 2008
Barbarýný Bekleyen Gitar  
Barbar

Mümin Can


Orman sessizleþti, hava kararýyordu. Batu’nun býraktýðý gitar ormanýn içinde yeni sahibini bekliyordu.


:AHFG:
Kara Nehir’in kuzey tarafýnda, yaþlý aðaçlarla kaplý Zankador Ormaný’nýn dibindeki bir vadide bulunuyordu Barbaria adlý ülke. Adýndan da anlaþýlacaðý üzere bu ülkenin ahalisi Barbarlardan oluþmaktaydý. Bu ahali uzun sakallarýný örmeleri ve saçlarýnýn ön kýsmýný diðer kýsýmlarýna göre daha fazla uzatmalarý sebebiyle diðer ahalilerden hemencecik ayýrt edilebilirdi. Ayrýca savaþýrken sadece oduncu baltalarý kullanmalarý bir diðer ayýrt edici özelliðiydi Barbarlarýn.

Boran henüz on iki yaþýnda olmasýna raðmen iki savaþa katýlmýþ, kaslarý yüz metreden belli olan fidan boylu yakýþýklý bir Barbar delikanlýsýydý. Herkes onun ileride çok iyi bir komutan olacaðýný tahmin ediyordu. Babasý Roskalener gurur duyuyordu oðluyla.

Boran kaslý kollarýný kaldýrýp yanýndaki danýþmanýn ensesine vurdu. Bu danýþman Barbaria diyarýnda Boran’ýn en sevdiði ve en çok konuþtuðu kiþiydi. Bu yüzden çoðu delikanlý ona imrenir, bazý genç Barbar kýzlarý da Boran’ý kendilerine ayarlamak için onu araya koymaya çalýþýrlardý. Bu danýþman Esikhulu adýyla bilinen ünlü bir müzisyendi ayný zamanda. Uzun saçlarý omuzlarýndan dökülür, sürekli baþýný sallayýp gürültülü müzikler yapardý. Yaptýðý müzik çok sert bir tarza sahip olduðu için Barbarlar onun yaptýðý müziðe demir ozancýlýðý derlerdi. Esikhulu da usta bir demir ozanýydý onlara göre.

“Esikhulu, ne dersin sence denizci Drahur ile sefere çýkmalý mýyým?” dedi Boran ve soran gözlerle danýþmaný Esikhulu’nun kahverengi gözlerine baktý. Esikhulu önce öksürerek boðazýný temizledi, sonra cevap verdi. “Sizin denizciliði kotarabileceðiniz hususunda bir þüphem yok. Lakin deniz tehlikelidir, binlerce yaratýk kol gezer denizlerde, sonra girdaplar sisli uçurumlar… Bir barbar karada savaþmalýdýr.” Hava sýcak olduðu için hem Boran hem de Esikhulu sürekli mataralarýndan su içiyorlardý. Bulunduklarý yer bir zamanlar ünlü Barbar komutan Ballok’un boz ejderlerle boðuþup on bir boz ejderi yere serdiði Ballok Meydaný’ydý. Boran eliyle Ballok’un savaþtýðý yeri iþaret etti. “Anlamýyor musun Esikhulu, karada savaþarak Ballok’un yaptýklarýndan daha iyisini yapamam. Ondan daha farklý bir þeyler yapmalýyým.” Esikhulu baþýný salladý ve gerindi. “Boran biliyorsun bu gün demir ozaný olarak bu meydanda konserim var. Þu an konsere üç saat var. Prova yapmam lazým. Prova yaparken bana yardýmcý olabilir misin?” derken Boran’ýn gözlerine baktý. Boran “Tabii ki,” dedi menuniyetini belirten bir sesle. “ Senin demir müziðini çok seviyorum Esikhulu. Bence tam Barbarlara göre bir müzik.”


***

“Evet, Batu senin aklýna uyup bu dað baþýna metal müzik yapmaya geldik Bakalým kuþlar, böcekler, aðaçlar yaptýðýmýz müziði sevecekler mi?”
“Lütfen, arkadaþlar deðiþik bir çalýþma yapmalýyýz ki müzik dünyasýnda ses getirelim. Tabiatýn içinde bulunmamýz yaptýðýmýz bestelere pozitif yansýyacaktýr, diye düþünüyorum. Ayrýca bu bestelere çekeceðimiz klipleri de yine böyle bir ortamda çekmeliyiz. Ne dersin Ersin?”
“Batucuðum gelirken kamera getirseydin de bir de klip çekmek için bu kadar yol gelmeseydik.”
“Ersin seni ciddiyete davet ediyorum. Evet, çalýþmaya baþlayalým. Þarkýmýzýn konusu barbarlar arasýnda yaþayan bir ozan. Önce gitarla Kaan baþlayacak. Yavaþ bir giriþin ardýndan baterisiyle Ersin ona katýlacak. Bu noktada müzik biraz hýzlanacak ve sertleþecek.”
“Barbarlarýn metal müziðe ilgi duyduklarýný hiç zannetmiyorum.”
“Kaan çenen yerine ellerine çalýþtýr ve gitarýný çalmaya baþla.”


***

On bine yakan Barbar, demir ozaný Esikhulu’nun konseri için Ballok Meydaný’na toplanmýþtý. Bunlar arasýnda kýsa boylu köylü Barbarlar bile vardý. Bu konser için köyden gelmiþlerdi. Ýlk olarak Ballok Destaný adlý eserini çalmaya baþladý Esikhulu. Son derece hareketli bir parçaydý bu.

Boz ejderler saldýrdý Babaria’ya
Gün geceye yaklaþýrken
Barbaria’nýn Kralý Ballok
Yendi boz ejderleri gece biterken

Esikhulu ormanda bulduðu Demirsaz adýný verdiði bir enstrüman çalýyordu. Barbarlara güzel bir müzik ziyafeti sundu. Konser bitiminde Barbarlar Esikhulu’yu ayakta alkýþladýlar.

“Nasýldým Boran, güzel miydi konser.”
“Harikaydýn dostum, þimdiye kadar tanýdýðým en baþarýlý demir ozanýsýn. Gerçi tanýdýðým tek demir ozaný sensin ama neyse.”
“Þu yýllar önce ormanda bulduðum demirsaz çok iþime yaradý. Onu oraya koyan eski zaman ozanlarýna bir teþekkür borçluyum sanýrým.”

***


“Size demiþtim deðil mi? Bakýn þarkýlar ne kadar güzel oldu. Þimdi albüme bir ad bulmalýyýz.”
“Barbarlar Bandosu nasýl?”
“Harika bir isim.”
“Bu albüm satýþ rekorlarý kýracak.”
“Sen ne yapýyorsun Batu?”
“Buraya bir gitar býrakacaðým çocuklar. Belki bu ormanýn yakýnlarýnda yaþayan bir barbar ozan bulur da müzik yapar.”
Hep birlikte gülüþtü Barbarlar Bandosu. Gitarý orada býraktýlar. Þarkýlarýný söyleyerek evlerine döndüler.
Biz barbar ozanlarýz
Hem þarký söyler, hem savaþýrýz
Bir elimizde gitar, bir elimizde baltamýz.

Orman sessizleþti, hava kararýyordu. Batu’nun býraktýðý gitar ormanýn içinde yeni sahibini bekliyordu.







Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn fantastik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Morgdaki Kedi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Deniz Hikayesi [Þiir]


Mümin Can kimdir?

Ben Mümin. Hoþgeldiniz.

Etkilendiði Yazarlar:
orkun uçar, seran demiral,hemingway


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mümin Can, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.