..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bildiðim tek þey, ben bir Marksist deðilim. -Karl Marx
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > özden özerdem




16 Ocak 2010
Baþlangýç  
geçmiþime bakýþ

özden özerdem


Bugün caným baya sýkýntýlýydý ve kendimi kendimle yüzleþmeye býraktým


:AIAF:
Ýlk kelimeleri bulmak herzaman zordur. Çünkü herþeyin bir baþlangýcý vardýr vede kendini ifade etmenin baþlangýcýda kelimelerdir. Herþeyin baþlangýcý zordur her zaman ilk adýmlar sancýlý olur çünkü insan bilir, adýmý attýktan sonra devamý gelicektir ama insan nedense korkar durduðu noktada olmuyacaktýr artýk korkar çünkü bulunduðu durduðu noktaya öyle alýþmýþtýr ki eksilerinide artýlarýnýda bilmektedir ama yeni bir adým attýðýnda ne eksilerle ne artýlarla karþýlaþacaðýný bilemez fakat durduðu noktada duramaz insan bir yerden sonra ilerlemesi gerekir.Ýþte bu gerçekle ve alýþmýþ olduðu koþullar arasýnda kalýr ve o yuzden ilk adýmlar hep güç içinde atýlýr.
Bende uzun süredir adýmlar atýyorum ama hepsi geriye doðru …Kendime dünya üzerinde bir koordinat belirledim o noktanýn üstünede eskiden kalma bir iskemle yerleþtirdim ve uzun süredir hiç yerimden kýmýldamadan geriye doðru adýmlar atýyorum oturduðum iskemlenin üstünden .Aslýnda yýllar önce kendime belirlediðim bu koordinatta amacým adýmlarýmla yeni alanlar belirlemekti.Büyük büyük hayaller ,ideallerle geldiðim burda þimdilik sadece eskiden kalmýþ bir iskemlenin sahibiyim. Ve birde düþüncelerimi doldurduðum þu allahaddinin sihirli lambasýný andýran lambam..Ýçine her türlü düþüncenin girebildiði anlayýþla empatiyle kaynaþan ama ilgilenimedikçe dýþarý hiç çýkmayan düþüncelerim bulunduðu lambam.
Buraya ilk adýmýmý atarken çok þüphelerle doluydu içim. Çünkü hayallerimde,ideallerimde hiç burasý yoktu. O zamana kadar kendimi çoktan tanýmýþtým .Kendimle muhabbeter eden biriyimdir ve bunun sayesinde ne istediðimi ,nerde ne yapmam gerektiðini iyi biliyodum. Ama bilmediðim bir þey vardý.Hayallerim ve ideallerim konusunda kararlý olmak…Bunu hiç öðretmemiþlerdi . Ýsteklerimin ,doðru bildiklerimin peþinden gitmeyi öðretmemiþlerdi. Hep baþkalarýnýn fikirlerine tavsiyelerine ihtiyaç duyan biri olarak yetiþmiþtim .Kendi istediklerimde olmuyomuydu oluyodu .Çocukken mesela her istediðim oyuncaðý aðlayarak bir güzel aldýrýrdým ama o zamanlarda isteðimi aðlayarak deðilde çaba gösterek almaya gitseydim belki þimdi herþey bambaþka olucaktý.
Öðrenemediklerim ve seçimim sonucunda burda oldum iþte .Ama bu durumuda hiçbir zaman gerimde býrakamadým .Sanki o istediðim oyuncak alýnmamýþ ve ben dükkanýn her önünden geçtiðimde aðlayarak bu deði bu oyuncak benim olmayýydý ,þöyle yapsaydým o oyuncak benim olucaktý ama ben böyle yaptým olmadý die piþmanlýk ve iç geçirmeyle bazen dükkanýn önünden ayrýlýyorum bazende hiç ayrýlmayýp önünde oturup elimdekini bir kenara atýp gözyaþlarýmý topluyorum ellerime….Ve ben bunu býkmadan usanmadan 3 yýldýr yapýyorum.Aslýndan býktým mý? Hemde çoktan….Ama öyle þeyleri kaybettim ki bu bekleyiþimde biliyorum bekledikçede kaybedeceðim ama sanýrým artýk bacaklarým uyuþtu ve hissetmiyorum onlarý..

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Ýyi ki yazýyor ve paylaþýyorsunuz
Gönderen: Didem Duruöz / , Türkiye
16 Ocak 2010
Merhaba, yazýnýzý ilgiyle okudum.iyi ki yazýyorsunuz ve iyi ki paylaþýyorsunuz.Duygu ve düþüncelerinizi cesurca paylaþýmýnýzdan etkilendim.Yeni yazýlarýnýzý merakla bekleyeceðim.Ýnsanýn kendi ile yüzleþmesinin yararýna inananlardaným.Geriye gidiþler can yaksa da, ilerleyiþlerin deðerinin farkýna varmamýza zaman zaman yardýmcý da olabildikleri kanýsýndayým.Ýstediklerimize aðlayarak sahip olmanýn bize verdiði zararlar hakkýndaki gözleminize ve fikrinize katýlýyorum.Sevgi ve Saygýlarýmla.Didem




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


özden özerdem kimdir?

Kendiyle çok konuþup fazla çeliþen,çeliþkelerinden yeni çýkarýmlar elde eden ve sonuçlara geç ulaþan


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © özden özerdem , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.