..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir klasik herkesin okumuþ olmayý istediði ancak kimsenin okumayý istemediði eserdir. -Mark Twain
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Felsefe
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Yanýlýþ
ergun tekkalmýþ
Þiir > Bireysel

bence sensin bam teli titreyip cevap veren yetmiycek telaþlýsýn hep çaktýrma inkâr edip durdun da göreceksin ölüm de yetmiycek seni kendinden kurtarmaya...

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Bilimsel > Felsefe
281 
 Ýttifaklar Birer Referans Noktasýydýlar 71  (Bayram Kaya)

Yeryüzü size deðil, "yasalara" boyun eðiyordu! Siz de öyle. Saniyede 11,3 km hýza çýkmadan yani yer çekimi yasalarýný uyan kuralý aþmadan yeryüzünü terk edemiyordunuz.
282 
 Görelilik Üzerine Bir Eleþtiri  (Volkan Çelebi)

Einstein' in Görelilik Teorisinin bir eleþtirisini bulacaksýnýz bu yazýda...Daha tam olarak anlaþýlmadan, irrasyonalizmin hüküm sürdüðü topraklarda popülerliðini kabul ettirmiþ bir teorinin gerçekte ne demek istediðinin açýlýmý...
283 
 Ýnsan Nasýl Ortaya Çýktý? 1  (Bayram Kaya)

Ortak atalarý "maymun olan" kendisine "simiyen" denen omurgalý memeli bir türden kollara ayrýlmakla simiyenler olarak týpký goriller gibi, týpký gibonlar, þempanzeler gibi, týpký orangutanlar gibi, ayrýlan dallarýn hiç biri olmayan hemcinslerimizde bu dallanan yol ayrýmýnda geliyorlardý.
284 
 Evrim 5  (Bayram Kaya)

Aslýnda bir birim demek, bir etkileþme; bir ölçme belirlemesi ortaya koymak gibi olsa da; her düzlemle her boyut içine o boyut kurallarýyla bakan teorinin gözüyle; birbirine geçiþen etkisiz bir, bir birim belirlisi, yine belirsizledir.
285 
 Mevlana'dan Aforizmalar  (Hulki Can Duru)

Hani Mansur, Tanrýya aþký son aþamasýna varýnca kendine düþman kesildi, kendini yok etti gitti. "Ben Tanrýyým" dedi. Yani "Ben yok oldum, Tanrý kaldý ancak." Bu söz, alçak gönüllüðün son derecesidir, kulluðun sonudur.
286 
 Ýnsan Nasýl Ortaya Çýkmýþtý? 7  (Bayram Kaya)

Ýnsan tüm bu etnik ve totemdik sorunsallarýn, bileþim sel olgu ve olaylarýn; ittifaký bileþimi nedenle ortaya konan sorunsallarýna karþý sorumluluk tarihini omuzunda taþýr olmanýn bilinci olmakla ittifakýn ürünüydü.
287 
 Kurucu Ýnþanýn Temelindeki Kolektifi Oluþumlar 7  (Bayram Kaya)

Beslenme; çevredeki enerji akýþlý geçiþme, deðiþme ve dönüþme içinde kesikli parçalý durumlardan sadece bir tanesiydi. Keyfi olarak nereden geldiði bilinmeyen bir rýzk paylaþmasý yoktur. Eðer ancak kolektif güç içinde kolektif bað ile ve kolektif emek ile üretilene rýzk deniyorsa; kolektif alanýn inþasýna kadar doðada böyle bir sunum yoktu.
288 
 Dört Durumla Ancak Teoloji 15  (Bayram Kaya)

Pekiyi bu geri baðlanýmý hatýrlamak nereden ileri geliyordu? Köleci sistem kolektif emeði kiþi emeðine indirgemiþti. Ama köleci irade istese de istemese de kiþisi emeðinin kolektif bir paydaþla karþýlýðý vardý. Kolektif emeðin kolektif karþýlýðýný alamamaktan doðan çeliþki nedenle eþitlik geçmiþ kolektif hafýzanýn hatýrlamasýydý
289 
 Akýl ve Oluþum  (Cemal Zöngür)

Her birey, grup, toplum ve devlet yönetimleri, kendilerine göre bir akýl oluþum yöntemi bulmuþ olsalar da, bunlarýn çoðu derince sorgulanmaya muhtaç. Çünkü insanýn doðal hücresel beyin yapýsý sürekli ne, nedir, neden nasýl, niçin? Gibi aklýn almayacaðý kadar sorusal emir kipiyle doludur. Nöronsal emir kipleri her zaman bilimselliðe dayandýðýndan, bunu zahmetli ve uðraþtýrýcý gören hantal, tembel ve asalak kiþilikler, sürekli içgüdüsel egoya göre tercihte bulunurlar
290 
 El Felsefesi ve Tarihsel Yaratýlýþ 11  (Bayram Kaya)

Dördüncü yaratýlýþ önce El 'e yeni isim vermenin ve El ‘in arkasýnda duracak bir El ahit anlaþmasý içinde ayrýþmayla baþladý. Bu yaratýlýþ tutumu köleci hâkimiyeti. El Hakemi pekiþir olacak El sahipliðini belirtir olacak köleci ulamlardan üç beþi þöyleydi.
291 
 El Felsefesi ve Tarihsel Yaratýlýþ 2  (Bayram Kaya)

4 yaratma anlatýmý vardý. Anlatýmlar groteskti kiþinin algýlarýna göre kolektif algýlarý yaratacak dilinin söylemleriydi. Bu anlatýmlarýn 3 ü erken dönem içindeydi. Erken dönem groteski dönemi; ilk kolektif dönemi; üreten iliþkileri ve üretim hareketine baðlý ittifaklarý içerir.
292 
 Monarþinin Dili Oligarþinin Dili 2  (Bayram Kaya)

Eski ahde göre tekil egemenliðe göre olan söylem ve zikirden doðan çeliþme, biz demenin zikri içinde çoklukta tekil olan yeni bir tevhit dilini doðuruyordu. Bu dil "biz" diyen oligarþinin gücüydü.
293 
 El Felsefesi ve Tarihsel Yaratýlýþ 4  (Bayram Kaya)

Kiþi üzerinde parçalý olup giden organize eylemeler kiþi üzerinde boþluk býrakýr. Býrakýlýn boþluðun kendisini çaðýran (öz yineleyici) oyuk gerilmesi nedeniyle kiþiler de; kendisinden gidenleri, farklý kullaným ve tüketim saðlamalarý olarak geri çaðýrýr.
294 
 Gerilim 1  (Bayram Kaya)

Ayrýca fark durumlar gerilim çeliþki olmakla birlikte farklý ortamlar seçilisine denk düþecek olan mutasyon ve çeþitlilikle zenginlikti.
295 
 Dört Durumla Ancak Teoloji 13  (Bayram Kaya)

Ýlk selleri kýnayýp bu kýnamanýn sütresinde kendimizi görememekle hala sürece teolojik bakýyorduk. Neden olanýn olmayana borcu vardý? Borç neydi. Kolektif yapýlar olanýn olmayana borçlanmasýyla baþlamamýþtý ki böyle bir borçlanma ve süreci çözüm þekli oluþsundu.
296 
 Giz  (David Durak ARSLAN)

Siz bir "giz"siniz.
297 
 Kapasite Yeti Yetenek Yaratýcýlýk 2  (Bayram Kaya)

Yine o mesleðe özgü anlama anlatým dili gibi, o mesleðe uygun düþünce üretme gibi, o mesleðe uygun kalýplarla anlama anlatmalar vardý. Yine o mesleklere uygun araç gereç yapýmýna özgü o araç gereçleri kullanma yeteneði gibi incelikler; farklýlýklarý vardý.
298 
 Ýnsan, Düþünce, Alt Düþünce ve Üst Düþünce  (Cemal Zöngür)

Her þeyin sýnýrý olduðu bir dünyada, büyük ya da küçük þekilde sýnýrsýz sahip olma güdüsüyle yaþamak, hayvandan daha aþaðý bir varlýk demektir.
299 
 Ýttifaklar Birer Referans Noktasýydýlar 73  (Bayram Kaya)

Kolektif alan; kolektif etki ile yardýmlaþýcý inþa kalýbýný kotarýr bir alan-hacim yönlendiricisidir. Kolektif alan kolektif baðlaþýmlý düzenlemeler üzerinde ve kolektif baðlaþým içinde enerjiye akýþ yaptýrýcý bir etkidir.
300 
 Gözlük Camlarýnda ki Ýnsaniyet  (kemal düz)

baruch de spinoza 1632’de, amsterdam’da dünyaya gelir. dinsel aðýrlýklý bir eðitim alýr. sinagog tarafýndan aforoz eder, yalnýzlýða itilir. hayat onun için zorlaþmýþtýr...

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Ölçü 4
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 3
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 2
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 1
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Hemcinsler A
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.