..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Umutlarým her zaman gerçekleþmiyor, ama yine de her zaman umuyorum. -Ovid
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - mahmut dað
mahmut dað - delinin evreni
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Sýcak Gülüþler (mahmut dað) 17 Eylül 2011 Aþk ve Romantizm 


  Seyir Defterinin Altýn Sayfasý (mahmut dað) 13 Aðustos 2011 Anýlar 

son doðum günümde bana gelen bir hediye için yazdýðým minik, minicik bir yazý. az önce yazý arþivimi karýþtýrýrken gördüm, ve öylesine açýp baktýðýmda gerçekten paylaþmaya deðer olduðunu analdým. ve buraya kopyalýyorum.

  Bir Peri Masalý (mahmut dað) 8 Aðustos 2011 Beklenmedik 

bir masal denemesi

  Hayat ve Yaðmur (mahmut dað) 4 Aðustos 2011 Yaþam 

Aþaðýdaki satýrlarý parmaklarýmdan döküldüðü gibi gönderiyorum. Üzerinde hiç düzeltme yapmadan, hiç oynamadan gönderiyorum. Aklýmdan parmaklarýma fýþkýran ne varsa yazacaðým. Biliyorum, yazdýkça içimdeki birikmiþ huzursuzluk harflerin ýþýltýsýyla uçup gidecek. Biliyorum, yazdýkça kuþlar gibi kanatlanacaðým. Biliyorum, yazdýkça kendime biraz daha yaklaþacaðým. Bu bana msn mesajlarý dizisi biçiminde gelen hoþ bir mektuba yanýt mektubudur. O mektup ne kadar içtense, bu yazýnýn da o kadar içten olmasý dileðiyle.

  Ýki Kiþilik Gerçek Bir Düþ (mahmut dað) 4 Aðustos 2011 Yaþam 

korkularýný ve kaygýlarýný anlatan bri arkadaþým bana demiþti ki, bu anlattýklarýmý sana bir mektup olarak yazsaydým karþýlýðýdna nasýl bir mektup yazardýn.? mektubu yazmýþtým. ama göndermek nasip olmadý. umarým bu sayfaya ulaþýyordur ve umarým mektubunu alýr. ve iþte o mektup:

  Tek Çözüm, Hepiniz Ölün (mahmut dað) 4 Aðustos 2011 Doða ve Dünya 

eski teknolojiler, yani pek çok geliþmiþ ulusun hurdaya kaldýrdýðý teknolojiler kullanýlarak ülkemizde nükleer santrallerin yapýlmasý düþünülüyor. peki nedir nükleer santral? nasýl çalýþýr ve neden deniz kýyýlarý tercih edilir bu santraller için? bilindiði gibi son günlerde japonyaya gelen dev dalgalarýn zarar verdiði bir nükleer santral var. sonuçlarýný hepimiz biliyoruz. iþte bu yazý nükleer santrallerle ilgili bri þeyler söyleyecek.

  Bir Güz Masalý (mahmut dað) 4 Aðustos 2011 Beklenmedik 

ilk taslaklarýmdan biri. bir gün mutla bitecek. peki o pýrýl pýrýl elbiseli karmaþýk yüzlü adam kim? ve nedewn o halde? iþte bu sorularýn yanýtýný öykü bitince alacaksýnýz

  Bir Kucak Aþk (mahmut dað) 4 Aðustos 2011 Aþk ve Romantizm 


  Adem ve Havva Masalý (mahmut dað) 4 Aðustos 2011 Aþk ve Romantizm 


  Zýtlýkta Birlik (mahmut dað) 27 Temmuz 2011 Aþk ve Romantizm 


  Aþk ve Huzur (mahmut dað) 27 Temmuz 2011 Aþk ve Romantizm 


  Bize Özgü Bir Hayat (mahmut dað) 26 Temmuz 2011 Sevgi ve Aþk 

Arto Tunçboyacýyan Zetuni Zar. iþte bu ezgi. ilk duyduðum anda bilincimi çepe çevre kuþatan sözcükler. öyle bir ezgi ki, hiç tadýlmamýþ duygular, hiç sezgilenmemiþ hisler, ve hiç içsenmemiþ baþka baþka þeyler var içinde bu ezginin. biliyorum bu sözcükler ve aþaðýda okuyacðaýn yetmez çözmeye büyüsünü bu ezginin. ama dilim döndüðünce anlattým bir þeyler iþte.

  Hayat ve Hayat2 (mahmut dað) 26 Temmuz 2011 Öyküsel 


  Hayat ve Hayat1 (mahmut dað) 26 Temmuz 2011 Öyküsel 


  Her Hangi Bir Masal (mahmut dað) 26 Temmuz 2011 Bireysel 


  Bitiþlerdeki Baþlangýç (mahmut dað) 26 Temmuz 2011 Bireysel 


  Yalnýz Yolcu (mahmut dað) 26 Temmuz 2011 Bireysel 


  Yalnýzlýða Sürgün (mahmut dað) 26 Temmuz 2011 Bireysel 


  Saklambaç (mahmut dað) 26 Temmuz 2011 Bireysel 


  Nefrete Övgü (mahmut dað) 26 Temmuz 2011 Bireysel 


 

 



Ne varsa eski de var derler ya hani ninelerimiz dedelerimiz yaþlý amcalarýmýz ya da her hangi bir kent kahvesinde elinde sigarasý yarý boþ gözlerle oyun arkadaþlarýna yetiþmeye çalýþan çoktan güle güle demiþ ortasýna ömrün bir amca… aslýnda hiç de haksýz deðiller hani. Þimdilerde televizyonlar, sanal sohbetler ve sayýsý bini aþan özel radyolar güzel olan her þeyin içini boþaltýp kendileriyle dolduruyorlar. Tüm iyilik ve güzellikler frekansýný kötüye göre ayarlýyor. Zamane çocuklarý pencereyi bilmeden windows’u biliyor, çiçek kýzýn yeri yüzü çiçek bozuðu mankenlerin dizileriyle dolduruluyor. Þeker kýz candy öleli oldu þöyle bir on on beþ yýl yerini býrakarak yapay þeker reklamlarýna. Zamanýn çarklarý arasýnda kötüye mayalanmaya doðru kulaç atan bir çok güzellikten bahsetmek mümkün. Ancak zaman bizi alýp uzaklara atarken buna pek vakit býrakmýyor.

Ne varsa eskide var diyenlerin sandýklarýnda küflenen plaklarýn, kasetlerin içindeki seslere kulak verip bir bakalým, bakalým eskide ne varmýþ. Biteceðine noterin kesin gözüyle baktýðý, ayrýlýða tescilli bir sevdanýn vuslatýný kýrkbeþ geçe, yani tescilli ayrýlýða çeyrek varken çaktýrmadan bir sevgili diðer sevgilinin avcunun zulasýna iki küçük kol düðmesi býrakýr. Tam bu sýrada sevgililer kýsýk ve yumuþak seslerle bir birinin kulaðýna elveda sözcüklerini fýsýldamaktadýrlar. Eþyalar toplanmýþtýr, onunla bir dakika dilemenin duasý aklýn namlusuna sürülmüþtür. Bu ne dünya der biri içinden içini titreten bir sesle. Ama diðeri gitmek zorundadýr dönülmez yollara. “giden kalana hep onu seveceðini söyler.

Uzar gider masal böyle. Zaman o sevgililerin sevda þarkýlarýný alýp saklar evrenin bilinmez köþelerine. Yerine sahte süper starlarýn nane suyuna batýrýlýp bekletilen bozuk tatlý çikita muz þarkýlarýný býrakýr. Ve artýk sahte vuslatlarda damping vardýr. Ýki küçük kol düðmesi her an bir birlerini görmek istememe ihtimali olan karþýlýklý verilen bir çift msn adresine býrakýr yerini. Mesafe diye bir þey yoktur artýk. Mesafe sözcüðünün yerini internet hýzýndaki kilobyte bölü saniye tanýmlarý alýr. Yani ne varsa eskide var diyenler sonuna kadar haklýdýr.



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © mahmut dað, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 19.03.2024 12:41:48