..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bu kitap çok gerekli bir açýðý dolduruyor. -Moses Hadas
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Deneysel > selim koç




2 Nisan 2012
Diðer Tarafa Kiriþi Kýr 1. Yürümek Zamaný  
selim koç
"Onlardan birisi olarak vardýn.yankýlarýn ardýndan geliyordun."


:AGIE:
1.
Senin görüntünden bir hüzün fýþkýrýyordu.sadece bir tane.fotolar çekiliyordu sentetik okul sonu günlerinin sentetik bahçelerinde.sevdamýn adýný yazdýðým tözlerim benim en büyük hýrsýzýmdý.oradan buraya koþulan ve durulan hayallerle gidecek olan müzik sesleriydi adýmlarý kahreden.sözler turluyordu ve sanki birinci dünya savaþýnýn sonuna gelmiþ baygýn gözlerle huzurlu ikilikler yaratýyordu.donukluk sözlerin içinden doðuyordu.

“nasýlsýn?" demiþti o son gün
“iyi.senden ne haber?"

Gülüþüm bana acaip çirkinlikler olarak yansýyordu.sevdiðime nasýl yansýdýðý hakkýnda tahminler yürütüyordum.tahminler beþte kalýyor ve son ayakta yatýyordu.konuþma devam ediyordu.

“nasýl olmuþ? Bugün pantolonlarý yýrttýk."
“enteresan"
“Yine zayýflý bir karne günündeyiz"
“hýý"
“tatilde neler yapacaksýnýz?"
“henüz plan yok"
“seni dansa kaldýrabilirim müzik seti gelirse birazdan"
“?!!"

Ünlemle bitiyor mayýs ayý.þubat ayý da ünlemle baþlamýþtý.ve o 14 þubat günü gazete köþelerindeki sevgi dolu ilanlar beni sudan çýkmýþ çýrpýnan sevimli uskumrulara döndürüyordu.abartý cümlemde yazýlý ama abartýsýz yaþananlarý yazmak çok zor.evde yalnýz olduðum o gün bir birayý açýp masama koymuþ ve bir süre sonra ikinci birayý açýp karþýma alývermiþtim sanki biri varmýþ gibi.zamanla birlikte sevgililer gününü kutluyordum.14 þubattý ve sen kim bilir neredeydin benim küçük hayallerim dýþýnda.

2.
Onlardan birisi olarak vardýn.yankýlarýn ardýndan geliyordun.esas þeyler deðil yankýlarý beni yanýltýyordu.geri kalmýþ saatler gibiydik bizler.liseliydik.kravatlarýmýz bir yulardý.yýllar ise yularlarý çekilmiþ uzuyordu bizim gibi..bizler ve ben iç içeydik.yanlýþ anlaþýlmadan koymalý denklemi.tek marlboro sigarasýndan çekilmiþ birkaç nefesle yaþýyorduk.yaþýyordum ve inatla sevmeye çalýþýyordum.çalýþýyorduk.esmer geceleri yanýmýzda zannedip o dehþet ruhi savrulgan yorumlarla aklýmýzda yeralan binlerce fahiþe,paragöz,hýrsýz,uðursuz ruhu hesapta sürekli uðurluyorduk.elveda…

En yakýn arkadaþýmla konuþuyordum o son okul gününde.gitmek üzereydik.

“boþver!" diyordu.
“niye bunlar oluyor,niye?"
“deðmez ki! O bir…"
“sorun sadece bu deðil ki!"
“seni anlamýyorum! Vs."
Vesairesi sairesi iþte gidiyor bulutlar.son gün."görüþmek üzere aslaným" laflarý..


Sadece birkaç garip söz,býçaklayýcý bir þarký ya da þiir,hýzlý adýmlarla yürüyorken.yapmadým ama çekmedim de.rüyalarýmda kafama düþen kalp biçimli elmalardan býktým.boþ mekanlarda edilen küfürlerle yaþadým.düüt düüt seslerine nihayet alýþtým.sentetik sokaklarda bir fren izi oldum aðýrca.yataða uzandýðýmda geç saatlerde binbir iþsizliði,ikibinbir sevgisizliði ya da þunun “niye þöyle?!" oluþunu sinirlenerek karþýladým.zamana tecavüz edip piþmanlýk duymadým.aslýnda yastýðýmý boðmuþtum.
3.
O günün akþamýndayým sanki.býrakýlmýþ yýkýntýlardan yeniden doðduðumu hissetmedim.kesinlikle böyle olmalýydý aslýnda.yeniden ulaþmak! Durumlar zamansal törelere dayanacak ve bilimsel koþullarýn yoluna gireceðiz.mecburiyet deðil aslýnda bu.evet o günün akþamýndayýz suçsusuz ve bira içiyoruz.

Kendini býraksaydýn sana neler verebilirdim, bunu bilmeyeceksin. kýzýl dalgalanmalarýn ardýndan batan güneþlerini asla sezemeyeceksin.gözlerin kamaþacak ve seni cinler götürecek mezarlarýna.-mezarlarýna diyorum kaç mezarýmýz oldu kim bilir?- üzgünüm,faka seni hep seveceðim ve mutlu olmaný isteyeceðim.hakkýn neyse bilincinde olmalýyým bunun.bir gün yine konuþacaðýz kendi yollarýmýzda yürüyorken.seninde,benimde yanýnda biri olacak.

“nerden nereye."
“kaç yýl oldu"

Vesaireler ve saireler geride kaldý.uçaklar ve gemiler ufukta kaldý.sistem deðiþti ve birileri yine sýnýfta kaldý.uçsuz bucaksýz orman hayaller rakýnýn içinde þaþakaldý.yularlar bazýlarýný býrakamazdý.kimimizi esir aldý.saatlerin bazýlarýnýn akrebi yine geri kaldý.falan ve filan.bizlerin gölgeleri hala dolaþýyor okulun bir yerlerinde,biliyorum.hep dolaþýyorlar. 14 þubatlarda.buradan dahi görüyorum gösterilen yeri.seni anlayabiliyorum; hüznümü de.oralara yürümek zamanýdýr þimdi!

4.
Beni ilk ve son kez ara telefonla..bir sesini duyayým sevgili dostum þeytan.sana güleceðimi biliyorsun.kulaklarýný açacaðým.
“selam.naber dostum" diyeceðim telefonda sana. “anýmsamýyorum tutkumu.yeniden yürüyorum"




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn deneysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Parantez
Yeraltýnýn Daha Altý
Ambiyans 10. 12
Ambiyans 10. 11
Hayatýn Replikleri
Mevsimler
Gözlem
Yine de Oynar Mýsýn Benimle
Tutunamayan
Delfi Tiyatroda Tutulma

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yazdýklarýma Ýnanmanýzý Ýstemiyorum Kuþaðý
Ruh Ýklimleri
O Aþk Sokaðýnda Yaþýyor
Kaptan Reisin Seyir Defteri
Diðer Tarafa Kiriþi Kýr 2. Koþmak Zamaný
Kabuslarýn Krallýðý
Hýz! Diðer Tarafa...
Karanlýðýn Ortasýndaki Adam
Gözlerini Kapat ve Onbeþe Kadar Say
Yoldaki Ýþaretler

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ruhun Belgesi Düþtü Pencereden [Þiir]
Güz Kurusu [Þiir]
Soðuk [Þiir]
Ýslam ve Sosyalizm [Bilimsel]
Ýnsan ve Diyalektik [Bilimsel]


selim koç kimdir?




yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © selim koç, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.