..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hayaller olmasaydý, umutlar dünde kalýrdý. - Dolmuþ atasözü
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýtiraflar > Derviþe Kutlu




23 Ocak 2005
Yaþanmýyor Sensiz  
Askere Mektuplar -II-

Derviþe Kutlu


Her gün biraz daha uzaklaþýyor ve biraz daha yaklaþýyorsun kurtuluþa. Her gün biraz daha ayrýlýyor ve biraz daha kavuþuyoruz aþkým. Unut ayrýlýðý, unut kayboluþu. Geçecek, de; geçmeli, de. Zaman, atýn yelelerinde savrulup geçmeli hýzla...


:BDFJ:
Her gün biraz daha uzaklaþýyor ve biraz daha yaklaþýyorsun kurtuluþa. Her gün biraz daha ayrýlýyor ve biraz daha kavuþuyoruz aþkým. Unut ayrýlýðý, unut kayboluþu. Geçecek, de; geçmeli, de. Zaman, atýn yelelerinde savrulup geçmeli hýzla.
Kayboluþlarý yýrt at, parçala. Unutmalýsýn ayrýlýðýmýzý. Hasret baðrýmýzý kanatmamalý.
Bir sen varsýn bir de ben. Unut komutanlarý. Biliyorsun yarýnlar güzel olacak. Askerden çýktýðýn gün sevinç ve özgürlük çýðlýklarý atýp havalara sekebileceksin, bana istediðin gibi sarýlabileceksin aþkým. Kavuþacaðýz 362 gün sonra.
Ah, nasýl uzun geliyor bana bu 362 gün ve 4 saat. Bilebilir miydim asker beklemenin bu denli zor olduðunu. Dilimdeydi askerlik lafý, gönlümde deðildi inan bana. Piþman olduðunu söyledin. Ama mecburdun aþkým. Týpký benim burada yapayalnýz kalmaya mecbur olduðum gibi.
Seni bekliyorum aþkým. Sesini duyduðumda tazelenirken özlemim, acým biraz olsun diniyor. En azýndan sesini duydum, en azýndan saðlýðýn yerinde. Geçecek diyorum. Yorgunluklarýn da geçecek, keþkelerin de. 362 gün sonra KURTULDUM! diye baðýracaksýn. Özgür kalacaksýn artýk.
Allah beterinden saklasýn. Saklasýn, sakýnsýn seni. Korusun kollasýn sen fark etmeden. Yüreðine aþkýmýn tohumlarýný serpsin, söküp atsýn hýrçýnlýklarýný.
Ah aþkým. Karþý koymaya bile gücün yok belki de þimdi. Kim bilir ne haldesin? Korktuðun için oluyor bunlar. Korkma ne olursun? Korkma acý çekmekten. Ben senin piþman olmandan korktum, sen orada eziyet çekmekten korkma ne olursun!
Seni bekliyorum bir tanem, gözlerim yaþlý. Her gece aðlýyorum hýçkýrýklar içinde. Her gece pijamana sarýlýp uyuyorum. Bir gün daha geçti diyor ve ne zaman geleceðini bilmemenin huzursuzluðunu yaþýyorum. Ah bir hafta sonu gelsen. Sana doyasýya sarýlabilsem. Seni görebilsem. Yatýp uyusan yanýmda. Ben seni saatlerce seyretsem. Ýnan uyandýrmaya kýyamam. Sana sarýlýp kývrýlýrým dibine. Sýmsýký sarýlýp uyurum sonra ben de. Ýnan aþkým bir þey istemem bundan baþka.
Hafta sonu gelmen için içten içe Allah’ýma yalvarýyorum. Çünkü sensizlik çok zor. Belki geldikten sonra yaþadýðým buruk sevinç her gidiþinde daha da tazelenecek. Ama olsun. Sen gel, burada yat, uyu, dinlen. Sana iyi gelecek en azýndan.
Çok korkuyorum biliyor musun, sen geldiðinde yüzünde o yorgun ve piþman ifadeyi görmekten çok korkuyorum. Dayanamam o gülen yüzünü o halde görmeye. Ýçim yanar, acýr. Sesinden belli iÝçindeki acý, gururunun incinmesii. Üzgünüm aþkým, elimde olsaydý bir saniye yanýmdan ayýrmazdým seni.
Deðil 365 gün, bir gün bile senden ayrý kalmaya dayanamadým. Geçmiyor günler artýk. Zaman dondu. Geçmiyor bir türlü.
Bil aþkým, sensiz yaþayamýyorum. Sensiz yaþayamýyorum…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýtiraflar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Günlerin Katili
Nefessiz
Kayboluyorum

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sana Bakmak
Sen Ben"din
Öpüþlerinle Kutsa Beni
Ceninden Dizelere Þiir
Biliyor Muyuz?
Boþ Dolu
Ayný Aþka Baþ Koymak
Býçak Yüreðe Dayandý
Sanat ve Ruh
Aldatmak

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Felâketim Olsun Tadýn [Þiir]
Aklar ve Karalar [Þiir]
Kimsin? [Þiir]
Saklambaç [Þiir]
Ben Seyri [Þiir]
Ak Köpükle Yakamozun Hikayesi [Þiir]
Dönüþüm/s/üz [Þiir]
Vakit Geldi [Þiir]
Ruhum/a Da/yandý [Þiir]
Yüreðine Ne Kambur Ne Çýbandým [Þiir]


Derviþe Kutlu kimdir?

Yüreðine sevgi fazlasýyla katýlmýþ, üstüne bir de þiir eklenmiþ; bir Ruya doðmuþ gülücük kokulu. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Murathan Mungan, Nazlý Eray ... Ve etrafýmda görüp etkilendiðim her þey...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Derviþe Kutlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.