..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir þey yaþam kadar tatlý deðildir. -Euripides
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Ýyileþme > eylül




31 Temmuz 2005
Derin Hikayeler, Kýsa Karþýlaþmalar  
Bölüm 3 - Beklerken

eylül


“Yusuf’um ben.” Geriye çekildiðinde tekrar yüzüne baktým. Onu hatýrlamýþtým...


:BGFI:


Mezun olmaya birkaç ay kala kararýmý vermiþtim, Güzel Sanatlar Akademisine yazýlacaktým. Bunu aileme açtýðýmda uzun bir nutuk dinlemek zoruna kaldým. Bizim ailede üç kuþak ard arda hukuk mezunuydu ve bana nazikçe ayný yol gösterildi. Karar vermek zorundaydým. Sonuçta hukuk fakültesine yazýldým, diðer taraftan Güzel Sanatlardaki derslere katýlabilme olanaðýný araþtýrýyordum. Mezun olduðumda babamýn yanýnda deðil de baþka bir firmada çalýþacaðýmý söylediðim günü hatýrlýyorum. Annemin gerginliði, babamýn sessizliði dayanýlmazdý. O günden sonra sadece bayramlarda eve gidiyorum. Sessizce yenen akþam yemeðinden sonra kendi hayatýma dönmek üzere.... Þimdi, bir yandan Akademiye devam edip diðer yandan çalýþýyordum. Kendime ayýracak pek fazla zamaným yoktu. Son günlerde gece geç saatlere kadar çalýþmak zorundayým. Uykusuz ve yorgundum. Çalýþtýðým þirkette henüz tek baþýma bir dava almamýþtým. Patronuma asistanlýk yapmak ve dosyalarý hazýrlayabilmek için çeþitli kurumlar arasýnda koþturmakla geçiyordu günler. Son zamanda Asým Germinin eski bir müvekkili ile ilgili dosyalarý hazýrlamakla meþguldüm. Adam yýllar önce çete kurma ve azmettirme suçundan tutuklanmýþ. Birkaç ay önce, bu defa kaçakçýlýk ve cinayet ile suçlanmýþ. Büroya geldiði gün "bu beyaz saçlý, tonton adam nasýl bir canavar olabilir?" diye düþünmüþtüm. Asým Germin ile aralarýnda senli benli tavýrlarý, rahatlýðý bana biraz garip görünse de üstünde durmamýþtým o an. Patronumdan bahsetmem gerekirse, ukala, kendini beðenmiþ ama bu þehrin, belki de bu bölgenin en iyi savunma avukatýydý. Karanlýk iliþkiler içerisinde olduðundan þüphe ettim mi diye sorsaydým kendime, biraz, derdim. Onu ilk tanýdýðýmda beni etkilediðini itiraf etmeliyim. Müthiþ bir hafýza ve kývrak zekaya sahipti. Belli ki katý disiplin koþullarýnda yetiþmiþti çünkü ofisini hafif despot bir anlayýþla yönetiyordu... Hukuk fakültesinden mezun olduðumda Germin Hukuktan gelen teklifi kabul etmiþtim. Ne de olsa þehrin en iyi firmasýydý ve belki de orada çalýþmak babama karþý bir tepkiydi.
Bu son dava beni oldukça meþgul ediyordu. Dava dosyalarýný incelerken tüylerim diken diken olmuþtu. Kendimi bir sinema salonunda mafya konulu bir filmi seyrediyormuþ gibi hissetmiþtim. Ön mahkeme yapýlmýþ, Asým Germin'in istediði gibi bir sonraki mahkemeye hazýrlanmak için uzun bir süre kazanýlmýþtý. O günden sonra Asým Germin beni tuhaf bir þekilde bu davadan uzak tuttuðuna inanmaya baþladým. Huzursuz edici bir düþünceydi bu ve ben bundan emin olmak istiyordum. Bu yüzden bu akþam geç saate kadar ofisinde olacaðýný öðrendiðimde kararýmý vermiþtim. Onunla konuþacaktým. Kapýyý týklatýp içeriye girdiðimde yalnýz olmadýðýný gördüm. Ayný anda bana doðrultulan silahý da fark ettim. “Kapýyý kapat !”
Karþýmda genç bir adam duruyordu. Üstünde siyah bir mont, balýkçý yakalý siyah kazak ve kot pantolon vardý. Kararlý ve soðukkanlýydý. Ayný anda elini hýzla havaya kaldýrýp silahýn kabzasýyla Asým Germinin alnýna vurdu. Patronum yere yýðýlýrken ben olduðum yerde kalakalmýþtým. Bir kez daha vurdu ve koltukaltlarýndan tutup onu odanýn diðer köþesine doðru sürükledi. Bana dönüp masanýn önündeki koltuðu iþaret etti. Montunu çýkarýp tam karþýmdaki koltuða oturdu. “Beni tanýmadýn, deðil mi?” Þaþýrmýþtým. Son dakikalarda yaþadýklarýmý aklým almýyordu ve üstüne de bu soru gelmiþti. “Hayýr, tanýmadým. Ve öðrenebilir miyim, tüm bunlar ne demek oluyor?” Cevap vermemiþti. Yüzüne bakmam için yanýma yaklaþtý. Kulaðýma doðru eðilip diþlerinin arasýndan fýsýldadý: “Yusuf’um ben.” Geriye çekildiðinde tekrar yüzüne baktým. Onu hatýrlamýþtým...

eylül



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýyileþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Derin Hikayeler, Kýsa Karþýlaþmalar
Gülümseme Çiçeði
Derin Hikayeler, Kýsa Karþýlaþmalar
Derin Hikayeler, Kýsa Karþýlaþmalar
Derin Hikayeler, Kýsa Karþýlaþmalar

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yusuf'un Þarkýlarý
Vurgun
Gecenin Ýçinden Gelen Sesler
Salkým Söðüt Hayat
Ah, Be Hayat!
Ölüm Bana Bu Kadar Yakýn Olmamýþtý - 4
Melek
Delirium
Kelimeleri Terk Etmek Zor
Suskun

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Eylül [Þiir]
Þimdi Aþk [Þiir]
Bir Þey Daha... [Þiir]
Teselli [Þiir]
Hikayeler [Deneme]
Kimi Suçlayacaksýn? [Deneme]
Sonu Gelmeden Ýnsanlýðýn [Deneme]
Eksik Olan [Deneme]
Yol Bitene Kadar [Deneme]
Ýnsaným Ben [Deneme]


eylül kimdir?

yolcu

Etkilendiði Yazarlar:
insan, hayat


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © eylül, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.